Şimdi Ara

Röportaj Kamerası hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Canon 1200d nin mikrofon girişi yok,en büyük sorunu bu. canon 100d ye bak o da buna yakın fiyata satılıyor onun mikrofon giriş yeri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amen.Ra

quote:

Orijinalden alıntı: Lorko

quote:

Bu işe girmeyi düşünüyorsanız, ilk olarak arkadaşlarımızın söylediği gibi harici bir mikrofon girişi olan modeller'i tercih etmelisiniz.

Video kameraların, 600 - 1000TL civarın da olanların, ne yazık ki genellikle içlerin de harici mikrofon girişi olmaz. Ancak bu sorun'u bir takım araçlar ile halledebilirsiniz. Video kamera'ya harici mikrofon takılmasa dahi, kendiniz ek olarak ayrı bir kaplosuz mikrofon satın alarak, bu işe amatör olarak giriş yapabilirsiniz.

Kamera ayrı, mikrofon ayrı olucak. Bunu bütçenizin çok olmadığını varsayarak yazıyorum. Eğer ki bütçeniz yeterli bir düzey de ise, mutlaka bir dslr makine almanızı ve kaplosuz iyi bir yaka mikrofon'u edinmenizi öneririm.

Sormak İstediğiniz herhangi bir soru olursa, tekrardan sorabilirsiniz.

Hocam bu canon 1200d konusunda ne düşünüyorsunuz? benim yapıcağım iş için nasıl bir ürün bu önümüzdeki hafta almayı planlıyorum.almadan son bir hakkında yorum alayım.

Başlangıç için gayet yeterli bir cihaz, canon 1200d'yi öneririm. Ama bütçeniz eğer ki, daha fazla ise 600d ve üstüne yönelmeniz de yarar olucaktır.

hocam canon 1200dnin mikrofon girişi yokmuş , bu benim için en önemli özellik , canon600d ile canon 100d arasında bir 200-300tl oynuyor , canon 100d 1200tlye alabilirim beni idare eder diye düşünüyorum , 600d biraz daha maddiyat gerektiriyor artık beni idare edicek umarım bu hafta alıcam hocam , çok beklettik zaten boşluktayım , en kötü koştururum bişeylere...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

Canon 1200d nin mikrofon girişi yok,en büyük sorunu bu. canon 100d ye bak o da buna yakın fiyata satılıyor onun mikrofon giriş yeri var.

Valla bu 100d müthiş baktımda , incelemede adam anlatıyor süper bunu beğendimn , ufak ama olsun.Hocam bunun yanında 18-55 STM kit diye bir lens veriyorlar o lens video çekimine uygun dimi?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu işe girmeyi düşünüyorsanız, ilk olarak arkadaşlarımızın söylediği gibi harici bir mikrofon girişi olan modeller'i tercih etmelisiniz.

Video kameraların, 600 - 1000TL civarın da olanların, ne yazık ki genellikle içlerin de harici mikrofon girişi olmaz. Ancak bu sorun'u bir takım araçlar ile halledebilirsiniz. Video kamera'ya harici mikrofon takılmasa dahi, kendiniz ek olarak ayrı bir kaplosuz mikrofon satın alarak, bu işe amatör olarak giriş yapabilirsiniz.

Kamera ayrı, mikrofon ayrı olucak. Bunu bütçenizin çok olmadığını varsayarak yazıyorum. Eğer ki bütçeniz yeterli bir düzey de ise, mutlaka bir dslr makine almanızı ve kaplosuz iyi bir yaka mikrofon'u edinmenizi öneririm.

Hocam bu canon 1200d konusunda ne düşünüyorsunuz? benim yapıcağım iş için nasıl bir ürün bu önümüzdeki hafta almayı planlıyorum.almadan son bir hakkında yorum alayım.

Başlangıç için gayet yeterli bir cihaz, canon 1200d'yi öneririm. Ama bütçeniz eğer ki, daha fazla ise 600d ve üstüne yönelmeniz de yarar olucaktır.

hocam canon 1200dnin mikrofon girişi yokmuş , bu benim için en önemli özellik , canon600d ile canon 100d arasında bir 200-300tl oynuyor , canon 100d 1200tlye alabilirim beni idare eder diye düşünüyorum , 600d biraz daha maddiyat gerektiriyor artık beni idare edicek umarım bu hafta alıcam hocam , çok beklettik zaten boşluktayım , en kötü koştururum bişeylere...

Ben onu unutmuşum. Kusura bakmayın, bir de harici mikrofon konusun da aslında ben bir çözüm buldum. O da hepsiburada.com'da satılan, harici yaka mikrofon'u var. Bu mikrofon'un özelliği, harici mikrofon giriş'i olmayan cihazlar için tam olarak birebirdir. Ne diye sorucak olursanız, örnek olarak ; Ben kamera ile kayıt alıyorum, ancak kamera'nın mikrofon'u yeterli değil. Bu yaka mikrofon'u telefon'a takıyorum, ardından telefon'dan kayıt alıyorum. Aynı zamanda kamera'da kayıt yapıyor, daha sonrasın da ses ile görüntü'yü birleştirme işlemini yapıyorum. Böylelikle harici mikrofon giriş'i olmayan cihazlar'a, alternatif bir çözüm sunabiliyoruz.

Size tavsiyem, 100d ve üstüdür. Yani mutlaka 600d'yi alabiliyorsanız, onu almanız daha da iyi olur. Ama bütçeniz elverişli değilse de mecburen, 100d modelini alıcaksınız.

Bu arada ekleme yapayım, kit lens diğer normal lensler'e göre, daha az kalitelidir. Bunu da eklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amen.Ra -- 6 Aralık 2015; 17:34:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lorko L kullanıcısına yanıt
    ever TSM lenslerin çıkış amacı zaten video için. ama zaten harici mikrofon takacaksan lensin odaklama sesi videoya yansımayacaktır. o yüzden illa stm lens almaya da gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

ever TSM lenslerin çıkış amacı zaten video için. ama zaten harici mikrofon takacaksan lensin odaklama sesi videoya yansımayacaktır. o yüzden illa stm lens almaya da gerek yok.

Yani hocam canon 100dyi lenssiz direk makina olarak 1100tlye satıyorlar , birde büyük mağazarlar lens ile yani Canon 100d 18-55mm DC III Lens Kit ile 1300tlye satıyorlar.Ben bunu bu teknosa gibi firmarların verdiği bu lens ile birlikte 1300tlyemi alayım yoksa , canon 100dyi lenssiz sipariş verip başka biryerden mi lensi ile alayım , bu hafta sonu medimarket veya vatana giderek alıcam 1300tl ama bu '' 18-55mm DC III Lens Kit '' denilen lens video için fazla farketmez herhalde diğer 200tllik bir lens ile veya bu lens benim gibi amatörün amatörü birini video çekmek , heves ile fotoğraf çekmekte yeterli kılar dimi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben onu unutmuşum. Kusura bakmayın, bir de harici mikrofon konusun da aslında ben bir çözüm buldum. O da hepsiburada.com'da satılan, harici yaka mikrofon'u var. Bu mikrofon'un özelliği, harici mikrofon giriş'i olmayan cihazlar için tam olarak birebirdir. Ne diye sorucak olursanız, örnek olarak ; Ben kamera ile kayıt alıyorum, ancak kamera'nın mikrofon'u yeterli değil. Bu yaka mikrofon'u telefon'a takıyorum, ardından telefon'dan kayıt alıyorum. Aynı zamanda kamera'da kayıt yapıyor, daha sonrasın da ses ile görüntü'yü birleştirme işlemini yapıyorum. Böylelikle harici mikrofon giriş'i olmayan cihazlar'a, alternatif bir çözüm sunabiliyoruz.

Size tavsiyem, 100d ve üstüdür. Yani mutlaka 600d'yi alabiliyorsanız, onu almanız daha da iyi olur. Ama bütçeniz elverişli değilse de mecburen, 100d modelini alıcaksınız.

Bu arada ekleme yapayım, kit lens diğer normal lensler'e göre, daha az kalitelidir. Bunu da eklemek istedim.

Hocam ben bi amatörüm :D belli başlıklı işler yapıcam hatta amatörün amatörü diyebiliriz.Canon 100d şuan için karar kıldığım ürün.'' 18-55mm DC III Lens Kit '' bu lens ilemi almalıyım yoksa makinayı alıp sonradan lens mi almalıyım sizce , bu arada makinayla yapıcağım şeyler belli , izmirde belli başlı yerleri fotoğraf çekerim , fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışırım felan filan ve en en önemli durumuysa video çekimi ile röportaj yapıcam.Bu kadar şey için '' 18-55mm DC III Lens Kit '' bu lens ile mi almalıyım 1300tlye yoksa lenssizde satılıyor bu makina canon100d 1100tl makina lens ile büyük firmalar 1300tlye veriyor.Nasıl almalıyım sizce :D bu lensle mi yoksa makinayı tek alıp ekstradan bir lens almalımıyım ama lens fiyatları hakkında hiçte bilgim yok '' 18-55mm DC III Lens Kit '' bu lens eğer ki yukarıda yazdığım işlerimi görücekse hiç bulaşmıyım direk gidip teknosadan 1300tlye alayım diyorum???

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben bi amatörüm :D belli başlıklı işler yapıcam hatta amatörün amatörü diyebiliriz.Canon 100d şuan için karar kıldığım ürün.'' 18-55mm DC III Lens Kit '' bu lens ilemi almalıyım yoksa makinayı alıp sonradan lens mi almalıyım sizce , bu arada makinayla yapıcağım şeyler belli , izmirde belli başlı yerleri fotoğraf çekerim , fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışırım felan filan ve en en önemli durumuysa video çekimi ile röportaj yapıcam.Bu kadar şey için '' 18-55mm DC III Lens Kit '' bu lens ile mi almalıyım 1300tlye yoksa lenssizde satılıyor bu makina canon100d 1100tl makina lens ile büyük firmalar 1300tlye veriyor.Nasıl almalıyım sizce :D bu lensle mi yoksa makinayı tek alıp ekstradan bir lens almalımıyım ama lens fiyatları hakkında hiçte bilgim yok '' 18-55mm DC III Lens Kit '' bu lens eğer ki yukarıda yazdığım işlerimi görücekse hiç bulaşmıyım direk gidip teknosadan 1300tlye alayım diyorum???

Şuan için amatör olduğunuzu varsayarak yazıyorum. Bu durum da kit lens' li olan'ı alın, daha sonrasın da eğer ki. İhtiyaç olarak daha iyi bir lens ihtiyacı duyarsanız, daha iyi bir lens alabilirsiniz. İlk olarak kendinizi geliştirin, makinenizin özelliklerini keşfedin ve bir takım deneme çekimlerine başlamanız da yarar olucaktır. Sizin yapacağınız işlerin, aynısını da ben yapmayı düşünüyorum. Kafa yapılarımız aslın da bir nevi aynı, isterseniz özel (PM)'den görüşebiliriz. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam geçin bunları, dediğim sistemi alın bakın keyfinize, hem madem işi batırma tehlikeniz var masraf yapmamış olursunuz ve düşük paraya en iyi kaliteyi alırsınız.

Başlıyorum;
    1- İkinci el Canon 550D bulunur. (Sadece body en ucuz 500 gördüm, o da 20.000 shutterdaydı, shutter sayısının az olması daha iyi olur ikinci el makine alırken, 9.000 shutterdaki makineyi 18-55 lensiyle birlikte 800e satan vardı yanlış hatırlamıyorsam)
    2- Sıfır veya ikinci el 50mm 1.8 alınır. (Sıfırı da ucuz zaten, ona göre. Bokehleri çok hoş olduğundan röportajınıza çok daha profesyonel bir görüntü verecektir.)
    3- Mikrofon alınır. (http://www.hepsiburada.com/weisre-wm-306-kablosuz-mikrofon-p-MUSICVWM-306 Dandik bir model, hatta baya dandik ama kablosuz ve ucuz olması ilk başlarda işinizi kolaylaştırır, beğenmezseniz işi büyüttüğünüzde daha profesyonelini alırsınız )

Ben sanırım fazla para harcamak istemiyorsam bu sistemi toplar geçerdim.

Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz, iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor_bey

Hocam geçin bunları, dediğim sistemi alın bakın keyfinize, hem madem işi batırma tehlikeniz var masraf yapmamış olursunuz ve düşük paraya en iyi kaliteyi alırsınız.

Başlıyorum;
    1- İkinci el Canon 550D bulunur. (Sadece body en ucuz 500 gördüm, o da 20.000 shutterdaydı, shutter sayısının az olması daha iyi olur ikinci el makine alırken, 9.000 shutterdaki makineyi 18-55 lensiyle birlikte 800e satan vardı yanlış hatırlamıyorsam)
    2- Sıfır veya ikinci el 50mm 1.8 alınır. (Sıfırı da ucuz zaten, ona göre. Bokehleri çok hoş olduğundan röportajınıza çok daha profesyonel bir görüntü verecektir.)
    3- Mikrofon alınır. (http://www.hepsiburada.com/weisre-wm-306-kablosuz-mikrofon-p-MUSICVWM-306 Dandik bir model, hatta baya dandik ama kablosuz ve ucuz olması ilk başlarda işinizi kolaylaştırır, beğenmezseniz işi büyüttüğünüzde daha profesyonelini alırsınız )

Ben sanırım fazla para harcamak istemiyorsam bu sistemi toplar geçerdim.

Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz, iyi forumlar.

Konuyu açtığımda aradığım yorumu verdin ama ilerleyen süreçte fikirlerim değişti hocam , ikinci el olayına biraz soğum bu arada , ben daha önce fotoğraf makinesi almak istiyordum 1-2 yıl öncesinde para sıkıntısından hobiye paramı yatıramıyordum.Bu sebepten fotoğraf çekmektede sık olarak kullanabileceğim bir şey almak istiyorum bide 0 olsun , Canon 100d yi düşünüyorum.Ve şimdi lens olayınıda çözersem onu alıcam bu ürün hakkında bilginiz , yorumunuz varsa dinlemek isterim ve lens olayında herkes video için is STM lens alınmasını söyliyor , en yakın zamanda Canon 100d+ STM lens birleşik satan piyasa fiyatıyla yakın bir ürün bulup almayı düşünüyorum.İş batırma durumu varda en kötü hobim olucak :) yıllardır kendi çapımda fotoğraf çekmek isterim , en azından hayatımda işe yarar :) bu arada mikrofon iyi olmuş tam fikrim yoktu bu konuda :D ve bu lens olayında fotoğraf makinesini lenssiz alıp , lensi gidip biryerden alabilir miyim? 18-55m IS STM?

• Lorko L kullanıcısına yanıt
    Sondan başlayalım;

Evet, makineyi ve lensi ayrı ayrı alabilirsiniz.
    IS STM lens video çekimlerinde işe yarar mı? Yarar. Ancak sisteme ayrıca mikrofon alacağınız için STM'nin (netleme sesini azaltır) bi artısı kalmıyor, yani sadece IS özelliğine sahip bir lens pekala size yetecektir, ki bütçe kısıtlıysa o olmasa da olur.
    İkinci el konusunda tereddütünüz olmasın bence, şu ana kadar hiç garantili makine almadım ve bir sıkıntı yaşamadım, bu birazda alışveriş yapılan kişinin dürüstlüğüyle ilgili de bir durum ancak eğer gerçekten güvenilir olduğuna kanaat getirilirse hiç bir zararı olmaz, hatta yararı olur fiyat açısından :)
    100D hiç kullanmadım ama 700D-650D falan kullanmışlığım var, sensör aynı sanırım, 650D'yi geçtim 550D bile video konusunda beni üzmemişken 100D'nin size yeterli geleceğini düşünüyorum, ufak ve güzel bir makine olduğu söyleniyor, mikrofon girişi de var, ben olsam bir yerde dener ve kararımı öyle verirdim.
    Ayrıca hala ikinci el makinelere bakmanız konusunda da ısrarcıyım ben, mesela az önce 895 liraya sahibindende a37 ilanı gördüm, hoşuma gitti, param olsa ben alırdım herhalde.

Atladığım soru varsa yine sorabilirsiniz, seve seve cevaplarım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Atladığın değil tam anlamadığım kısım var.
    Is lens araştırdığıma göre el titreme önleyici özellik demek
    STM lens ise video çekimi sırasında makineden gelen sesi önleyici ama ben sesi mikrofon ile alıcağım için burda Mikrofon ile makine arasında bir mesafe olucak , mikrofon asıl sesi aldığı kişi insana yakın olucak , bu yüzden bu makine sesi olmaz yani?Burda benim anlamak istediğim video çekiyoruz ekstra makinadan gelen ses videoya girerse iş olmaz yani kimse izlemez videomuzu iş boşa gider , o yüzden soruyorum bu soruyu.
    Yinede benim anladığım ben herşeyi garantiye alma kiçin 18-55mm IS STM lens alayım diye düşünüyorum.
    Çünkü internette canon bu ürünü satarken yaygın satış şöyle Canon 100d + DC Lens Kit yazıyor bu Dc Lens Kit bu lens yani büyük ihtimal el titreme önleyici yok ve bu makine sesine karşı bir önlem içermiyor.
    Fiyat farkını aynı satış yeri üstünden görelim :
    http://www.bimeks.com.tr/urun/143180/canon-eos-100d-18-55mm-dc-kit.aspx 1299tl dc lens
    http://www.bimeks.com.tr/urun/128493/canon-eos-100d-18-55mm-is-stm-kit.aspx?gclid=CjwKEAiAhaqzBRDNltaS0pW5mWgSJADd7cYDl3BvGIPQ46aA5-TgUnkRvY4mjoP-NXL6MHvgeKHe0xoCK5Tw_wcB 1399tl stm lens
    tabi burdan almıcam daha ucuza satan yerler var burda sadece dc lens ile bunun arasında 100tl var onu anladım , ama stm almam bu kadar ürün almışken doğru olacağını düşünüyorım IS Stm yani.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.