Şimdi Ara

Röportaj Kamerası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşalr bir işe girmeyi düşünüyorum.Röportaj çekicem ama hala nasıl bir kamera alsam karar veremedim.Fotoğraf makinesi veya kamera hakkında pek bilgim yok ama bu iş sektörüne girmeye çok hevesliyim , bir kameraman ve bir spiker olucaz.
    Çektiğimiz kameranın görüntüsünün
    Sokak Röportajlarıyoutube
    BİR İTİRAFTA BULUNABİLİR MİSİNİZ? (#118)
    https://www.youtube.com/watch?v=9VczqeZE2H0
    bu linkteki röportajtaki kaliteden düşük olmamasını istiyorum.Gerçekten bana bu konuda fikir verebilecek biri varsa lütfen yorum atarsa çok sevinirim uzun süredir bir muallaktayım.

bu 2 ürün arasında benim aradığım özellikler olarak bir fark var mı?
    Benim aradığım özellikler röportaj çekicem o videodaki kadar kalite başka birşey değil.Birde minimum çekim süresi 15dakika olsun başka bir özellik istemiyorum.İşe başlarken yatıracağım ölü maliyet yüzünden tam olarak ne alsam karar veremedim , yanlış bir kamerada almak istemiyorum.

• Lorko L kullanıcısına yanıt
    röportaj için kullanacaksan görüntü kalitesi kadar ses kalitesi de önemli o yüzden harici mikrofon griş yeri olan kamera almalısın, linkini verdiğin makinelerin mikrofon griş yerleri yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcudur_abbas

röportaj için kullanacaksan görüntü kalitesi kadar ses kalitesi de önemli o yüzden harici mikrofon griş yeri olan kamera almalısın, linkini verdiğin makinelerin mikrofon griş yerleri yok

Evet dediğiniz gibi doğru söyliyorsunuz zaten ekstra bir mikrofon istiyorum çünkü sektördeki 2-3 odak noktası mikrofon kullanıyor , insanlara soru-cevap stili bile olsa röportaj sorarken bir mikrofon tutmanın burda bir etraftan ilgi odağı olmayı sağladığından , kesinlikle mikrofon düşünüyorum.Ama mikrofon acaba el kamerasında oluyor mu , bu baktıklarım el kamerası fiyat olarak diğerlerine göre biraz daha uygunlar ondan bunlara bakıyorum.
  • canon D1100 diye bir fotoğraf makinası var hem röportaj çekimi hemde fotoğrafçılığa başlangıç için kullanılabilir mi? bunun ile 1080p çekim yaptığını söylemiş biri
    maalesef o makinede de mikrofon giriş yeri yok. canon 600d de mikrofon giriş yeri var. kulaklık griş yeride var. video da otofokus var,ama STM lenslerden olmalı öteki lensler videoda otofosta iyi çalışmıyor,ses çıkartıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcudur_abbas

maalesef o makinede de mikrofon giriş yeri yok. canon 600d de mikrofon giriş yeri var. kulaklık griş yeride var. video da otofokus var,ama STM lenslerden olmalı öteki lensler videoda otofosta iyi çalışmıyor,ses çıkartıyor.

bu dediğin özellikler sadece canon600d de yok herhalde hocam aynı özellikler canon 550d de veya biraz daha alt model bir fotoğraf makinesinde nikon , canon var mı? çünkü canon600d çok pahalı
  • Bu işe girmeyi düşünüyorsanız, ilk olarak arkadaşlarımızın söylediği gibi harici bir mikrofon girişi olan modeller'i tercih etmelisiniz.

Video kameraların, 600 - 1000TL civarın da olanların, ne yazık ki genellikle içlerin de harici mikrofon girişi olmaz. Ancak bu sorun'u bir takım araçlar ile halledebilirsiniz. Video kamera'ya harici mikrofon takılmasa dahi, kendiniz ek olarak ayrı bir kaplosuz mikrofon satın alarak, bu işe amatör olarak giriş yapabilirsiniz.

Kamera ayrı, mikrofon ayrı olucak. Bunu bütçenizin çok olmadığını varsayarak yazıyorum. Eğer ki bütçeniz yeterli bir düzey de ise, mutlaka bir dslr makine almanızı ve kaplosuz iyi bir yaka mikrofon'u edinmenizi öneririm.

Sormak İstediğiniz herhangi bir soru olursa, tekrardan sorabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amen.Ra

Bu işe girmeyi düşünüyorsanız, ilk olarak arkadaşlarımızın söylediği gibi harici bir mikrofon girişi olan modeller'i tercih etmelisiniz.

Video kameraların, 600 - 1000TL civarın da olanların, ne yazık ki genellikle içlerin de harici mikrofon girişi olmaz. Ancak bu sorun'u bir takım araçlar ile halledebilirsiniz. Video kamera'ya harici mikrofon takılmasa dahi, kendiniz ek olarak ayrı bir kaplosuz mikrofon satın alarak, bu işe amatör olarak giriş yapabilirsiniz.

Kamera ayrı, mikrofon ayrı olucak. Bunu bütçenizin çok olmadığını varsayarak yazıyorum. Eğer ki bütçeniz yeterli bir düzey de ise, mutlaka bir dslr makine almanızı ve kaplosuz iyi bir yaka mikrofon'u edinmenizi öneririm.

Canon EOS 650D + 18-55mm IS Lens --
    2.el temiz, sorunsuz....
    999tl diyor izmirde konakta mağazadan satışmış.
    Hocam dslr dediğiniz bu canon 650d gibi olanlar dimi lens takılıyor , hem fotoğraf makinesi hem video çekimi yapıyor?
    Valla sormak istediğim biraz şeyler var , ben bu işe girmeyi düşünüyorum pekte sorucak insan yok etrafta tanıdığım , cevaplarsanız çok mutlu olurum.Üstteki arkadaşda cevaplamıştı o lens olarak '' STM lens '' kullanılmal ıdemiş ben şimdi bu ürünü 999tlye alsam 18-55m IS lens bana yetmezmi , çünkü bide internet sitesi masrafım olcak 300-400tl , masraflar çok bizde :D
    Mikrofon işine gelince hocam bize kesin mikrofon gerekli nedeniyse , insanlara mikrofonu uzatıp soru sorduğumuzda o içlerinde oluşan hava yüzünden yani bi kamerada mikrofon eklentisi var diyelim onunla soru cevap yapıyoruz diyelim olmaz kendilerini o havada hissetmezler , bide biz birkaç tip yapıcaz , soru-cevap , kişi üstüne sorulu röportaj vesaire vesaire.
    Bide bu canonun ürünü hocam galiba normal fotoğraf makinesi dslr dediğimizde bunu video çekme özelliği ekliyor gerçi makinada varda yeni eklenmiş herhalde , şimdi ben fotoğrafçılığada meraklıydım bu ürünle rahat rahat çekebilirim herhalde?

tüm sorularınızın cevabı bu videoda

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

tüm sorularınızın cevabı bu videoda

Hocam sağolun arkadaş ürünü incelemiş güzel anlatmışta , lens farklarınıda ortaya dökmüşte bu kadar kalitesiz mi çekiyor bu makine? yoksa youtube a 144p yükledi diyemi böyle ?
    Çünkü ürün için yazılan özellik internet sitelerinde şöyle '' Full HD film projeleri üretme
    Size uygun otomatik veya manuel kontrol seviyesinin keyfini çıkararak 1080p çözünürlükte üstün kalitede filmler çekin. Film çekerken otomatik odaklama kullanılabilir ve yerleşik mikrofon yüksek kalitede stereo ses kaydına imkan tanır.''
    Benim video çekiminden almam gerekn en düşük kalite 720phttps://www.youtube.com/watch?v=9VczqeZE2H0 bu videodaki gibi , insanlara yakın olduğu halde çözünürlük çok iyi.

:) bak video oynatma çubuğunun altında çark dişlisi şeklinde simge var ona tıkla ordan seçebiliyorsun videonun oynatma kalitesini. 1080p var en üste ona tıkla video full hd gözüksün. otomatik oynatmada düşük kaliteden başlıyor oynatmaya o yüzden kötü gözüküyor.
    ha şöyle de bir durum var. video çekim boyutunun büyük olması demek videonun kaliteli olacağı anlamına ds gelmez şimdi 4k çekmiş olsanda makine işlemcisi ve önündeki lens kötüyse video da kötü çıkar.
    o sokak roportajlarının olduğu videonun nasıl bir kamerayla çekildiğini bilmiyoruz. belki adam o videoyu 5000 dolarlık profesyonel kamerayla çekti. ayrıca onlar videoyu RAW olarak çekip adabe premier programında işliyorlar,rengini,tonunu,keskinliğini falan hep sonradan ayarlıyorlar.

nasıl ki photoshopta otnanmış fotoğrafya hiç oynanmamış jpeg fotoğraf arasında dağlar kadar fark olabiliyorsa bu işte aynı. yani iş sadece video çekmekle bitmiyor.
  • quote:

:) bak video oynatma çubuğunun altında çark dişlisi şeklinde simge var ona tıkla ordan seçebiliyorsun videonun oynatma kalitesini. 1080p var en üste ona tıkla video full hd gözüksün. otomatik oynatmada düşük kaliteden başlıyor oynatmaya o yüzden kötü gözüküyor.

Onu biliyorum :D bu adamın videosunda çıkmadı ondan sordum :) bayağı cahil oldum bu dakka tabi
  • quote:

ha şöyle de bir durum var. video çekim boyutunun büyük olması demek videonun kaliteli olacağı anlamına ds gelmez şimdi 4k çekmiş olsanda makine işlemcisi ve önündeki lens kötüyse video da kötü çıkar.
    o sokak roportajlarının olduğu videonun nasıl bir kamerayla çekildiğini bilmiyoruz. belki adam o videoyu 5000 dolarlık profesyonel kamerayla çekti. ayrıca onlar videoyu RAW olarak çekip adabe premier programında işliyorlar,rengini,tonunu,keskinliğini falan hep sonradan ayarlıyorlar.

nasıl ki photoshopta otnanmış fotoğrafya hiç oynanmamış jpeg fotoğraf arasında dağlar kadar fark olabiliyorsa bu işte aynı. yani iş sadece video çekmekle bitmiyor.

Peki hocam nediyosun :D şimdi o görüntü kalitesini 5000 dolarlık sermeyemiz yok :D bu ürünle ve 18-55m lens ile yakalarmıyım , bende videoya efekt felan yaparımda , bide videonun doğal kalitesi var 1080p çıksında gerisi hikaye hacı benim için.

• Şimdi baktımda , STM lens ve IS lensler var bu makine yanında fotoğrafa uygun özellikte olan IS lens veriliyor , STM lens ise video kalitesinde ekstrem gelen sesi engelliyormuş.Peki ben harici mikrofon kullanıcam zaten bu motor sesi denilen sesi almaz herhalde mikrofon çünkü , kamera ile arasında 1m-1,5m arası bir açı olucak.
    evet harici mikrofon takınca ses gelmez.
    bak bu video da daha iyi gözüküyor videoyu premier programında düzeltmenin etkisi. Canon dslr makineler normalde RAW video çekemiyor,ama korsan magic lantem denen yazılımı canon makineye yükleyince RAW video çekebiliyor.

bak şimdi bu videoyu görünce benim de canım canon makine çekti.bence yapılacak en mantıklı şey 2.el 500-600tl ye canon 550d almak ve buna şu magic ranterm yazılımını yükleyip RAW video çekmesini sağlamak. 550d de mikrofon giriş yeri var. yani hem ucuz hem 5000tl lik video kameraların sahip olduğu özelliğe sahip oluyor bu korsan magic lanterm yazılımıyla

• quote:

bak şimdi bu videoyu görünce benim de canım canon makine çekti.bence yapılacak en mantıklı şey 2.el 500-600tl ye canon 550d almak ve buna şu magic ranterm yazılımını yükleyip RAW video çekmesini sağlamak. 550d de mikrofon giriş yeri var. yani hem ucuz hem 5000tl lik video kameraların sahip olduğu özelliğe sahip oluyor bu korsan magic lanterm yazılımıyla

Bu çok iyiymiş , rawın anlamını şimdi anladım.Ve bu magic lantern yüklemesinede baktım bayağı özellik ekliyor makinaya güzel.Fakat hocam ben 0 ürün almak istiyorum ve internette bir tane dahi 0 canon 550d yok çünkü 2009 veya 2010 çıkışlıymış , yıl olcak 2016 sıfırnı bulamıcağım için canon 550dyi o kadar araştırmıştım ama yalan oldu.
    CANON EOS 1200D 'yi buldum.
    http://www.teknosa.com/urunler/135176362/canon-eos-1200d-18-55-dc-kit-dijital-fotograf-maki#product-features burda satılıyor 1100tlye bu yanında verdiği 18-55 dc kit denilen şey lens galiba , bu lens bana yeter herhalde?
    Şimdi 1100tl bile benim ayırabildiğim en en maximum para bu işe , benim işe girip batma senaryomda var tabi ama bu benim fikrimi ortaya dökmek için değer düşündüğüm bir konu , bu hafta ürünü almayı planlıyorum , sizdende son fikrinizi almak için sormak istedim. 1100-1000tl fiyatında önerebileceğiniz bundan iyi bir ürün varmı?
    http://www.canon.com.tr/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/eos_1200d/ burdan baktım örnek video var video çekimi çok iyi yani istediğim gibi , ben hem fotoğraf çekiminde hem video çekiminde kullanıcam ama yapıcağım iş gereği haftada 5 video çeksek 10 dakikadan 50 dakika boyunca video çekimi yapıcaz en çok kullanıcağım kısım bu olucak ama fotoğrafçılıkta hevesim vardı.Hem video-hem fotoğraf çekebilen bir ürün benim için bir avantaj olucak.Bu örnek videodaki çektiği videoyu herhalde bu 18-55 lensle çekmiştir değil mi? çünkü çekilen video çok net ve güzelde ve bunu sormaktaki amacım dediğim gibi 2. bir lens alma durumu uzun süre olmayacak makinayı aldıktan sonra çünkü 1 ay sonra internet sitesi kurulumu yapıcam buda bir maliyet olucağından bütçem zorlanıcak , umarım anlatabildim durumumu...
    Bu arada mik girişiyle ilgili bilgi bulamadım bu üründe siz biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorko -- 5 Aralık 2015; 18:46:04 >

• quote:

Bu işe girmeyi düşünüyorsanız, ilk olarak arkadaşlarımızın söylediği gibi harici bir mikrofon girişi olan modeller'i tercih etmelisiniz.

Hocam bu canon 1200d konusunda ne düşünüyorsunuz? benim yapıcağım iş için nasıl bir ürün bu önümüzdeki hafta almayı planlıyorum.almadan son bir hakkında yorum alayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lorko

quote:

Hocam bu canon 1200d konusunda ne düşünüyorsunuz? benim yapıcağım iş için nasıl bir ürün bu önümüzdeki hafta almayı planlıyorum.almadan son bir hakkında yorum alayım.

Başlangıç için gayet yeterli bir cihaz, canon 1200d'yi öneririm. Ama bütçeniz eğer ki, daha fazla ise 600d ve üstüne yönelmeniz de yarar olucaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.