Şimdi Ara

Rotweiller mi AÇK mı yoksa Doberman mı seçmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktaki gibi sizce hangisini seçmeliyim Bahçeli apartmanda yaşıyorum
    benim aklım Rotweillere kayıyor
    Yavru satan varsa açk, doberman veya rotweiller 250 TL alabilirim (aşıları olmalı vede 45 gün süt emmiş olmalı

• bi arkadaş 200TL ye dişi rotweiller verecek alıyımmı ? 1 ayı geçmiş erkek mi alsam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuhammedMustafaKARA

edit 2 mesaj art arda gitmiş

Bence sen erkek rottweiler al,çok sadık ve korumacılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: CastielTM

quote:

edit 2 mesaj art arda gitmiş

Bence sen erkek rottweiler al,çok sadık ve korumacılar

Alıntıları Göster
    Dişi ile farkı o mu ? Sadık Olması ?
  • O fiyata iyi bir doberman veya açk zor. en iyisi rot al
  • quote:

tabi fark eder,dişi köpeğin aklı fikri aşna fişnede bir erkek köpek saldırsa sana o izler (abartıyorum ama öle)
  • Dişide yavru yaparsa ?
  • quote:

Dişide yavru yaparsa ?
    Erkek köpekler her zaman daha güzel ve heybetli olur. Nerdeyse her ırkta geçerlidir. Bi şekilde erkek alın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: OziBusa

Erkek köpekler her zaman daha güzel ve heybetli olur. Nerdeyse her ırkta geçerlidir. Bi şekilde erkek alın bence

Alıntıları Göster
    Tamam ben Erkek bakayım
  • quote:

Tamam ben Erkek bakayım

Alıntıları Göster
    Bahçeli apartmanların en büyük sıkıntısı köpeklerin kolay çalınabiliyor olması.Bahçede bakacaksan bu konuda tedbirli olmanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberSurfer

Bahçeli apartmanların en büyük sıkıntısı köpeklerin kolay çalınabiliyor olması.Bahçede bakacaksan bu konuda tedbirli olmanı öneririm.

Alıntıları Göster
    Bahçeye Koymam Apt büyük bahçede oturan vs vs çok oluyor dairemde büyük balkonda bakıcam
  • Dişi köpek çok daha sadıktır. 11 yıl bir akbaş büyüttüm. Geçen yıl hastalandı ve kaybettik. Saldırır diye çekinilen köpekleri aklınıza getirin... 5'inin arasına dalacak kadar korkusuzdu. Erkek dişi fark etmezdi. Bu iyi bir özellik mi? Bence şehir içinde pek değil. Ama genlerinde böyle bir özellik var. Biz de sokakta köpekler yaklaşmasın diye höt hüt edince diğer köpeklere bizimki bunu bir görev bildi. Sevdiği köpekler de vardı. Yan komşunun yavru golden'i ne kadar havlarsa havlasın kızmazdı. Bir de küçükken aşşağıdaki komşumuzun boxer'ini severdi. Onun dışında görüp de hırladığı bir köpekten kaçtığını, korktuğunu bilmem... Bizimki biraz istisnai bir karakterdi. Öyle içinde bulunduğu araca biri yaklaşacak ya da eve falsn girecek mümkün mü? Bir hırlayıp hamle yapmasına bakar ki melek gibi görünen o akbaş adamı altına ettirir :) iyi mi, bence çok hoş değil. Apartman için de çok uygun değil... Deliler gibi yürür, şimşek gibi hızlı koşar. Birgün unutmuyorum, bu daha pek gençken kızın birinin küçük köpeği parkta bunu taciz etti. Bir, iki, üç... Kıza laf anlatmaya çalışıyorum biraz çekin sizde köpeği iyi olmayacak diye... Kız küçücük köpeği tutamadı. Bu küçük köpeği ensesinden tutup sallayıp fırlattı. Arada kıza çarptı, kız olduğu yere düştü. Kusura bakmayın dedik ama tut da demiştik... Ama bunlar istisnai, normalde gidip saldırmaz ancak kendi bölgesine girilirse ya da ahaliden birine bir hareket olursa diş gösterir. Yani demem o ki dişiler erkeklere göre çok daha koruyucu olabilir.. Hele de cinsinde koruyuculuk varsa... Ama ben şehir hayatında büyük köpekten ziyade uygun enerjili köpeği öneririm... Bu yüzden king charles favorimdir... Bu tip atraksiyonlar çiftlikler için, sürüler için, korunacak bahçeli büyük evler için lazım... Şehirde bu tip bir gü gösterisine gerek yok. Hepsi köpek ve en önemlisi size olan bağlılığı... Alın bir king charles her döneminde rahatça bakın... Hepsi büyük sorumluluk istiyor elbette. Hiç de kolay birşey değildir bir köpeğe ömrü boyunca gerçekten bakabilmek... Sonra o gidiyor ve siz çok büyük acılar çekiyorsunuz... Bir evlat gibi bebekliğinden baktığınız, yeri gelip çişini temizlediğiniz, ellerinizle beslediğiniz, kucağınızda taşıdığınız o dost gidiyor. Ve gidişleri yaşamak çok ağır.
    Akbaşlar Türk çoban köpekleridir 3 boydur... Sanıldığı gibi hepsi 60-70 kilo değildir. boyuta ve cinsiyete göre değişir

Akbaşlarla ilgili çok güzel bir belgesel... ...

http://youtu.be/wMIW7NiWnJg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 21 Ağustos 2013; 22:54:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EagleWing

Dişi köpek çok daha sadıktır. 11 yıl bir akbaş büyüttüm. Geçen yıl hastalandı ve kaybettik. Saldırır diye çekinilen köpekleri aklınıza getirin... 5'inin arasına dalacak kadar korkusuzdu. Erkek dişi fark etmezdi. Bu iyi bir özellik mi? Bence şehir içinde pek değil. Ama genlerinde böyle bir özellik var. Biz de sokakta köpekler yaklaşmasın diye höt hüt edince diğer köpeklere bizimki bunu bir görev bildi. Sevdiği köpekler de vardı. Yan komşunun yavru golden'i ne kadar havlarsa havlasın kızmazdı. Bir de küçükken aşşağıdaki komşumuzun boxer'ini severdi. Onun dışında görüp de hırladığı bir köpekten kaçtığını, korktuğunu bilmem... Bizimki biraz istisnai bir karakterdi. Öyle içinde bulunduğu araca biri yaklaşacak ya da eve falsn girecek mümkün mü? Bir hırlayıp hamle yapmasına bakar ki melek gibi görünen o akbaş adamı altına ettirir :) iyi mi, bence çok hoş değil. Apartman için de çok uygun değil... Deliler gibi yürür, şimşek gibi hızlı koşar. Birgün unutmuyorum, bu daha pek gençken kızın birinin küçük köpeği parkta bunu taciz etti. Bir, iki, üç... Kıza laf anlatmaya çalışıyorum biraz çekin sizde köpeği iyi olmayacak diye... Kız küçücük köpeği tutamadı. Bu küçük köpeği ensesinden tutup sallayıp fırlattı. Arada kıza çarptı, kız olduğu yere düştü. Kusura bakmayın dedik ama tut da demiştik... Ama bunlar istisnai, normalde gidip saldırmaz ancak kendi bölgesine girilirse ya da ahaliden birine bir hareket olursa diş gösterir. Yani demem o ki dişiler erkeklere göre çok daha koruyucu olabilir.. Hele de cinsinde koruyuculuk varsa... Ama ben şehir hayatında büyük köpekten ziyade uygun enerjili köpeği öneririm... Bu yüzden king charles favorimdir... Bu tip atraksiyonlar çiftlikler için, sürüler için, korunacak bahçeli büyük evler için lazım... Şehirde bu tip bir gü gösterisine gerek yok. Hepsi köpek ve en önemlisi size olan bağlılığı... Alın bir king charles her döneminde rahatça bakın... Hepsi büyük sorumluluk istiyor elbette. Hiç de kolay birşey değildir bir köpeğe ömrü boyunca gerçekten bakabilmek... Sonra o gidiyor ve siz çok büyük acılar çekiyorsunuz... Bir evlat gibi bebekliğinden baktığınız, yeri gelip çişini temizlediğiniz, ellerinizle beslediğiniz, kucağınızda taşıdığınız o dost gidiyor. Ve gidişleri yaşamak çok ağır.
    Akbaşlar Türk çoban köpekleridir 3 boydur... Sanıldığı gibi hepsi 60-70 kilo değildir. boyuta ve cinsiyete göre değişir

Doberman almayın derim. Bakımı zordur. Rottweiler derim Bizim burda bir abinin Rottweiler'ı var çok sadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: EaglesWing

Dişi köpek çok daha sadıktır. 11 yıl bir akbaş büyüttüm. Geçen yıl hastalandı ve kaybettik. Saldırır diye çekinilen köpekleri aklınıza getirin... 5'inin arasına dalacak kadar korkusuzdu. Erkek dişi fark etmezdi. Bu iyi bir özellik mi? Bence şehir içinde pek değil. Ama genlerinde böyle bir özellik var. Biz de sokakta köpekler yaklaşmasın diye höt hüt edince diğer köpeklere bizimki bunu bir görev bildi. Sevdiği köpekler de vardı. Yan komşunun yavru golden'i ne kadar havlarsa havlasın kızmazdı. Bir de küçükken aşşağıdaki komşumuzun boxer'ini severdi. Onun dışında görüp de hırladığı bir köpekten kaçtığını, korktuğunu bilmem... Bizimki biraz istisnai bir karakterdi. Öyle içinde bulunduğu araca biri yaklaşacak ya da eve falsn girecek mümkün mü? Bir hırlayıp hamle yapmasına bakar ki melek gibi görünen o akbaş adamı altına ettirir :) iyi mi, bence çok hoş değil. Apartman için de çok uygun değil... Deliler gibi yürür, şimşek gibi hızlı koşar. Birgün unutmuyorum, bu daha pek gençken kızın birinin küçük köpeği parkta bunu taciz etti. Bir, iki, üç... Kıza laf anlatmaya çalışıyorum biraz çekin sizde köpeği iyi olmayacak diye... Kız küçücük köpeği tutamadı. Bu küçük köpeği ensesinden tutup sallayıp fırlattı. Arada kıza çarptı, kız olduğu yere düştü. Kusura bakmayın dedik ama tut da demiştik... Ama bunlar istisnai, normalde gidip saldırmaz ancak kendi bölgesine girilirse ya da ahaliden birine bir hareket olursa diş gösterir. Yani demem o ki dişiler erkeklere göre çok daha koruyucu olabilir.. Hele de cinsinde koruyuculuk varsa... Ama ben şehir hayatında büyük köpekten ziyade uygun enerjili köpeği öneririm... Bu yüzden king charles favorimdir... Bu tip atraksiyonlar çiftlikler için, sürüler için, korunacak bahçeli büyük evler için lazım... Şehirde bu tip bir gü gösterisine gerek yok. Hepsi köpek ve en önemlisi size olan bağlılığı... Alın bir king charles her döneminde rahatça bakın... Hepsi büyük sorumluluk istiyor elbette. Hiç de kolay birşey değildir bir köpeğe ömrü boyunca gerçekten bakabilmek... Sonra o gidiyor ve siz çok büyük acılar çekiyorsunuz... Bir evlat gibi bebekliğinden baktığınız, yeri gelip çişini temizlediğiniz, ellerinizle beslediğiniz, kucağınızda taşıdığınız o dost gidiyor. Ve gidişleri yaşamak çok ağır.

Mesajınız için çok teşekkür ederim içimi açtı düşüncem değişti o fiyata dişi rottweiler bulamadım erkekte 3 tane kalmış arkadaşta onu alıcam çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: HüseyinBey

quote:

tabi fark eder,dişi köpeğin aklı fikri aşna fişnede bir erkek köpek saldırsa sana o izler (abartıyorum ama öle)

Yuh harbiden yuh

Tam tersi olmasın o. Dişi köpekler 6 ayda bir kızanlık geçirir yani senede 2 kere buda yaklaşık 20 gün sürer o dönemlerde dahi çoğu erkek köpeği beğenmez mesafeli davranırlar onun dışında hiç bir erkek köpeğin kendisine bişi yapmasına izin vermezler özellikle bu ırk köpeklerden bahsediyorum. Dişiler erkeklere göre çok daha korumacıdır üstelik dişi sadece sizi değil tüm aileyi korur. Lütfen bilmeden yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyelim. Bu arada bende 1.5 aylık bir dişi alman çoban köpeği sahibiyim

• Teşekkürler cevaplarınız için
  • Bir de 8 aylıkken mutlaka kısırlaştırın... Mutlaka... Sağlıklı olması açısından bu gerekli... Özellikle dişi köpekler doğurtulmayacaksa kesinlikle yapılması lazım. İleride kanser riski çok artıyor. Biz doğurturuz diye kısırlaştırmadık. Bir veteriner de uyarmadı kanser riski çok büyür diye... Sonunda kısırlaştırdık ama kanser oldu yine de... Geç kalınmıştı kısırlaştırmada... O kadar veterinere gittik. Çok iyi veterinerleri oldu. Biri de demedi. Ben söyleyeyim de başka arkadaşlarım o üzüntüleri yaşamasın. Kurtarmak için çok uğraşıyorsunuz, herşeyi seferber ediyorsunuz ama olmuyor.
  • quote:

quote:

Neye dayanarak yazdınız bilmiyorum fakat tam tersine dişi köpek daha sadıktır.Kızışma dönemlerinde erkek köpek başına buyruk,kaçmaya meyilli bir hal takınırken dişi köpek bulunduğu alanı terk etmez.3-4 farklı ırktan dişi ve erkekli çiftler besledim bu durum her zaman böyledir dişiler her zaman daha korumacı ve erkeğe göre daha saldırgan olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buzgibilimonata

quote:

quote:

Neye dayanarak yazdınız bilmiyorum fakat tam tersine dişi köpek daha sadıktır.Kızışma dönemlerinde erkek köpek başına buyruk,kaçmaya meyilli bir hal takınırken dişi köpek bulunduğu alanı terk etmez.3-4 farklı ırktan dişi ve erkekli çiftler besledim bu durum her zaman böyledir dişiler her zaman daha korumacı ve erkeğe göre daha saldırgan olabilirler.

Alıntıları Göster
    Dişi Rottweiler almaya karar verdim :D 225 TL

• quote:

Dişi Rottweiler almaya karar verdim :D 225 TL

hocam nereden alacaksiniz acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.