Şimdi Ara

router im da bir problem var yardim lutfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mereba arkadaslar ben adsl router kullaniyorum bu cihazda 1 eternet cikisi var ve bu cıkısdan ikici bir router a bagladim ikici router in dsl destegi yok sadece router birinci router dan aldigim cıkısı ikinci ye yani wan portuna takiyorum ama cihaz da hic bir internet baglantisi yok nerdeyse tum ayarlari denedim simdiden tesekkurler birinci router : u.s.r usr9110 ikici ise: airties 4340 modeli

• Düz kablo ile bağlıyorsunuz muhtemelen. İki modem arasında cross kablo kullanmanız gerekir. yoksa bağlantı görmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Düz kablo ile bağlıyorsunuz muhtemelen. İki modem arasında cross kablo kullanmanız gerekir. yoksa bağlantı görmeyecektir.

Düz kablo ile sorunsuz görmesi lazım.

İkinci routerin çalışma modu ayarlanmalı. Gateway mi, router veya access point olarak çalışacağına dair ayarlar var.

Siz sadece yerel ağı genişleteceğiniz için access point olarak çalışsa yeter.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Düz kablo ile bağlıyorsunuz muhtemelen. İki modem arasında cross kablo kullanmanız gerekir. yoksa bağlantı görmeyecektir.

Düz kablo ile sorunsuz görmesi lazım.

İkinci routerin çalışma modu ayarlanmalı. Gateway mi, router veya access point olarak çalışacağına dair ayarlar var.

Siz sadece yerel ağı genişleteceğiniz için access point olarak çalışsa yeter.

Her modem görmeyebilir. Router özellikli cihazlar arada bir görsede normalde fiziksel olarak çalışmazlar. aynı tip cihazlar birbirine düz veya konsol tipi kablo ile bağlanırlar. Router --> pc bağlantısında olduğu gibi.

Bazı cihazlar çalışabiliyor ama hepsi çalışacak diye bir şart yok o yüzden

• quote:

Her modem görmeyebilir. Router özellikli cihazlar arada bir görsede normalde fiziksel olarak çalışmazlar. aynı tip cihazlar birbirine düz veya konsol tipi kablo ile bağlanırlar. Router --> pc bağlantısında olduğu gibi.

Bazı cihazlar çalışabiliyor ama hepsi çalışacak diye bir şart yok o yüzden

Görmemesi için bir sebep yok ki hocam. Standart bir ADSL modem+router ürününün LAN çıkışına, WAN girişli bir router bağlarsanız, sorunsuz çalışır.

2. routerın panelinden girer ayarlarını yaparsınız, ister 2. bir altağ oluşturursunuz, ister router özelliğini kapatıp switch olarak çalışmasını da sağlayabilirsiniz.

Veya 1. modemin router özelliğini kapatıp sadece bridge olarak çalıştırır, 2. routerdan PPPoE oturumu açar öyle bağlanırsınız.

Ama 2 routerin arka arkaya bağlanmaması için mantıken hiçbir neden yok.

Örneğin kendi evimde kullandığım, test amaçlı yapmıştım, Airties RT205 modem+router cihazın LAN yuvasına bir de Asus WL500GP router bağladım.

Airties 192.168.2.* bloğunda çalışırken, WL500GP, 2. bir alt ağ oluşturup, 10.0.0.* aralığında çalışabiliyordu ve tamamen sorunuzdu.

Hem statik ip ile, hem DHCP ile denedim, yine sıkıntı olmamıştı. RT205, WL500GP'ye IP ataması yapabiliyordu mesela.

Şu an ise RT205'i Bridge moda alıp, WL500GP üzerinden PPPoE bağlantısı yapıyorum, routeri gateway olarak kullanıyorum.

• Aynen hocamın dediği gibi routerlar ip ler arasında yönlendirme yaptığından 192 gibi c sınıfının yanında 10 gibi a sınıfı networkler arasından bağlantı sağlar. Size routeri yapılandırmadıysanız internete erişemeyebilirsiniz. Ayrıca hocam düz-cross arasında çok fark var aynı cihazlar çapraz bağlanır fakat iki pc yi düz ile de bağladığımda bağlanıyor ..
  • MDI/MDI-X den haberi olan varmi merak ettim...

Ayrıca 2. koyduğun routeri switcing modda calistirirsan gereksiz konfigurasyonlara girip aklını bulandirmamis olursun derdin port bazinda genislemek ise..Ayrıca su an piyasada olan 4 portlu diye tabir edilen cogu dsl router hic bir konfigurasyon yapmadan portlari switch olarak calisabilmektedir..Gerci zaten switch orasi ayrı konu =)..Ayrıca 2. koydugun airties 4340 ın DHCP servisinide kapat..yapacagin bu kadar..gerisini OSI ye birak o halleder..

OSI=istanbulda bir semt... sarkisida var,"senin için yurudum OSI den Taksime" diye..Zamaninda oralar hep dedemindi....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozai

mereba arkadaslar ben adsl router kullaniyorum bu cihazda 1 eternet cikisi var ve bu cıkısdan ikici bir router a bagladim ikici router in dsl destegi yok sadece router birinci router dan aldigim cıkısı ikinci ye yani wan portuna takiyorum ama cihaz da hic bir internet baglantisi yok nerdeyse tum ayarlari denedim simdiden tesekkurler birinci router : u.s.r usr9110 ikici ise: airties 4340 modeli

slm. 2. routerin wan girişi yerine ethernet portlarından birisine bağlarsan çok daha kolay olur işin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: operator11

Aynen hocamın dediği gibi routerlar ip ler arasında yönlendirme yaptığından 192 gibi c sınıfının yanında 10 gibi a sınıfı networkler arasından bağlantı sağlar. Size routeri yapılandırmadıysanız internete erişemeyebilirsiniz. Ayrıca hocam düz-cross arasında çok fark var aynı cihazlar çapraz bağlanır fakat iki pc yi düz ile de bağladığımda bağlanıyor ..

Şu an kullandığımız cihazlar auto negotiation desteklediği için, düz veya cross kablo ile çalışabiliyorlar.

Teoride bir ethernet kartı ile ör: switch ethernet arayüzünün TX - RX pin numaraları terstir, o yüzen aynı tip cihazların veri alışverişi yapabilmesi için çapraz olarak bağlanması gerekiyor. Düz kablo ile 2 bilgisayarı birbirine bağladığımızda, TX-TX , RX-RX eşleşmesi olduğundan kör bağlantı oluşuyor.

Ama bu durum günümüz cihazlarında olmuyor çünkü auto-mdi olayı sayesinde, mdi mdi arası iletişim otomatik olarak sağlanıyor.

Yani bir anlamda kablo düz olsa bile, arayüzler onu kendi içerisinde çaprazlıyor.

Şu an evimizde kullandığımız adsl modem routerlardan auto negotiation yapamayan gördünüz mü? Ben görmedim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ozur dilerim cevaplamam uzun surdu bu aralar bu router lar yuzunden internet yoktu ama verdiniz bilgiler sayesinde onardım cok tesekkur ederim arkadaslar :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.