Şimdi Ara

Router Kullanımı ve Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 ayrı konu için yardım rica edeceğim.
    1. evimde modem var. Yatakodasında. Bu direk prize takılan bir wifi genişletici alsam orta odaya prize taksam salonda wifi full çekermi. (Şuan Salonda 2-3 diş çekiyor amacım full çektirmek)
    2. sorum;
    Bir alt katta annem oturuyor. Cama yakın olduğundan alttaki yatak odasında wifi ile bağlanım yapılıyor. Alt kata da camın yanına(çeken yere) bu prize takılan wifi genişletici alsam diğer odalara dağıtıp işimi görür mü. Alt katta tek odadan başka yerde çekmiyor çünkü.
    Kablolu router ile uğraşmak istemiyorum. Bu kablosuz yöntem ile bu sorumlar kesin çözüm olur mu. Yada başka tavsiyesi olan var mı.
    Galiba bu powerline olmuyor. Çok anlamam ondan yardım ederseniz sevinirim.

Birde markanın modem ile farklı marka olması sorun yapar mı teknik olarak olmasa da kullanım olarak.

Tşk.

• ???? Yokmu yardımcı olacak kimse acaba.
  • Yazdığın iki sorununda cevabını veriyim sana

Öncelikşe gidip bir Accses point( tekrarlayıcı) alman gerekiyor. Aldığın bu accses point ile modemin arasında köprüleme yapıyprsun ve bu iki cihazı birbirine bağlıyprsun köprüleme yapmak için kullandığın modeminde köprüleme desteği olması lazım daha sonra bu accses pointi evin bir yerine koyki hem alt kattan yayın yapsın hemde senin odana tam yayın yapsın gelelim bu köprüleme işlemi nasıl yapılır ondan bahsedelim istersen imternete yazıp videolu anlatımları izleyebilirsin ama ben burda sana biraz anlatayım köprüleme yapman için iki cihazında aynı model olmasına gerek yok farklı modellerde olabilir bı yapacağın işlemde internet hızın düşecektir onu söyleyeyim sana öncelikle modemin kablosuz yayın güvenlik seviyesi web olacak ve kanalda accses point ile aynı olacak yoksa birbirlerini görmezler onun için ikisininde kanalları aynı olmak zorunda örneğin ikisinide kanal 11 olarak ayarla şifre koruması web olacağından ağın gvenliği seviyeside düşmüş olacaktıe bunun içinde sana bir tafsiye kablosuz yayını şifresiz yap ve ağa katılacak olan cihazların mac adreslerini bir köşeye yaz ve mac fitreleme yapki o cihazlardan başka biri bağlanamassın benim sana söyleyeceklerim bu kadar köprüleme işlemini videolu şekilde internetten izle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yalnizkurt86 Y kullanıcısına yanıt
    1. menzil genişletici ( range extender, repeater) tam olarak bu amaç için kullanılıyor, mantıken çekim gücünü arttırır ama 4 diş mi 5 diş mi olur, bunu denemeden söylemek çok zor.
    2. Aynı amaç için bu konuda incelenen ürünümüzü kullanana bir arkadaşımız inceleme yaptı, okumanız öneririm. Ürünü WISP modunda kullanıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_116206329/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.