Şimdi Ara

Router nasıl kullanılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herşeyi daha net anlatabilmek amacıyla mesajı değiştirdim uzun uzun anlatıyorum :)

Şimdi arkadaşlar, 2 kat yukarıda ki arkadaşım aktif interneti var. Kablosuz modeminde 4 çıkış vardı kendi 1 çıkışı kullanıyordu ve bende 1 çıkıştan 2 kat aşağı bir kablo çektim. çektiğim kabloyu masaüstüme bağladım sıkıntısız kullandım senelerdir. Daha sonra laptop alınca 2 kat yukardan bir kablo daha çekmek yerine yine adını bilmediğim çoğaltıcı dediğim bi cihaz aldım gelen tek kabloyu bu cihaza taktım ve bu cihazdan 1 kablo masaüstüme 1 kabloda salona laptop için yolladım.
     Router nasıl kullanılır

Daha sonra teknolojinin ilerlemesiyle ve laptopu kablo ile kullanmanın sıkıntısıyla router denen cihazın olduğunu öğrendim ve tivibu alan bir tanıdığımda 2 adet olduğunu öğrenince türk telekomun ZTE ZXV10 W300 series router kablosuz modemini ben aldım. Bunun arkasındada 4 adet ethernet çıkışı var. Ben yine gelen tek kabloyu buna takıp Bir kablo yine masaüstüme atıp geri kalan laptop ve telefonlardada kablosuz kullanmak istiyorum.

Router nasıl kullanılır

şimdi bu router denen cihaz yalın internet için olduğundan telefon kablosunu bağlamıyorum. sadece gelen kablo masaüstüme giden kablo ve güç adaptörünü bağlayıp cihazı açıyorum. Telefon ve laptop hiç bulmazken masaüstüm kablo ile bağlandığı için bağlandı diyor fakat internete girince DSL bağlantısı yok diyor.

Buraya kadar gayet açıklayıcı sanıyorum ki.
    Bir kaç arkadaşın yazdığına göre telefon kablosunu bağlamam gerekiyomuş telefonum açık olmasa bile ama bizde açık olduğu için faturaya yansıyacağından korktum takmadım ve yukardaki arkadaşımda telefon açık herşey aktif.

yine birkaç arkadaşımın dediğine göre arkadaşımdan gelen ip farklı bendeki modemin farklı olduğu için olmuyormuş. DHCP kapatmamı ve kendim ip değiştirmemi söylediler.

DHCP kapatmayı çözemedim. Modemime nasıl kendim IP vericem onuda çözemedim . Çok bişey değil yapacağım iş ama günlerdir düşünüyorum nasıl olacak nasıl olacak. 1 kablo gelecek modeme takılacak bir kablo modemden çıkıp masaüstüne gidecek o o şekilde bağlanacak telefonlar ve laptopta kablosuz bağlanacak düşündüğün zaman çok kolay. Kendime ait internet bağlantım olsa çok çok kolay evet. Ama 2 kat yukarısı mevzusu bir modemden paralel alma durumu ve 2 modemin iplerini birbiriyle eşleyip bendeki modemin DHCP sini kapatma mevzusu işin içine girince beynim göç etti. Yardımlarınızı bekliyorum . Çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degauss -- 5 Şubat 2013; 18:03:45 >

• Yalın internet: Eve telefon hattı bağlatmadan, sabit hat almadan, yine telefon altyapısı kullanılarak verilen ADSL hizmetine ülkemizde verilen isimdir. Sizin yaptığınız yalın internet değildir. Yalın internet hizmetini telekom sağlamaktadır.

Siz elinizdeki mevcut olarak ethernet ile gelen ağ bağlantısını kablosuz yapmak ve çoğaltmak istiyorsunuz. Bu işlemi bir Access Point veya eski bir kablosuz modem ile gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu işlemde DSL bağlantısını herhangi bir şekilde kullanmıyor olacaksınız, sadece elinizdeki ağ bağlantısnı switch ile çoğaltmış ve kablosuz protokol olan IEEE 802.11b/g/n protokolüne göre anten üzerinden yayınlamış olacaksınız.

DSL modemler genellikle, telefon hattı üzerinden ağ bağlantısını alarak kendi içerisindeki DHCP servisi üzerinden size özel IP (private IP, 10.0.0/8, 172.16.0.0/12, 192.168.0.0/16) verir, modem kendi üzerindeki NAT (ağ adresi değiştirme, network address translation) servisi yardımıyla sizi kendi üzerindeki gerçek IP (public IP) ile servis sağlayıcınız üzerinden internete çıkmanızı sağlar. DSL modemler bir çeşit DSL->Ethernet protokol dönüştürücü cihazlardır.

Kablosuz yayın işlevini erişim noktası (access point, AP) adı verilen cihazlar gerçekleştirir. Bu ayrı ve çok gelişmiş bir cihaz olabileceği gibi modemlerin içerisine ek bir özellik olarak gömülmüş de olabilir. Temel olarak 802.11b/g/n protokolü uyarınca 2.4GHz bandında yer alan 11/13 kanal üzerinden yayın yaparlar.

Günümüz ADSL modemleri yalnızca modem işlevini (DSL bağlantıyı uygun başka protokollere dönüştürme işlemi, modüle/demodüle, ethernet, seri, fiber vs.) yerine getirmekle kalmazlar. Aynı zamanda NAT, DHCP, AP, Switch özelliklerini de içlerinde barındırırlar.

Sizin elinizdeki modemde de aynı şekilde NAT, DHCP, AP ve Switch özellikleri bulunmaktadır. Size ethernet hattı üzerinden gelen ağ bağlantısını çoğaltmanız ve kablosuz olarak yayınlamanız için Switch ve AP'ye ihtiyacınız vardır. Bu özellikler modeminizde bulunmakla birlikte şuanda ihtiyacınız olmayan DHCP özelliği de modemizde aktif olarak bulunmakta ve sorun çıkartmaya aday bir özelliktir. Arkadaşınızın modemi üzerinde de DHCP ve NAT özelliği bulunmaktadır. Siz internete arkadaşınızın modemi üzerinden çıkacağınız için arkadaşınızın modeminin DHCP servisinin verdiği IP'ye ve o modemin NAT özelliğine ihtiyacınız vardır. Sizin modeminizin DHCP özelliği açık olduğu taktirde arkadaşınızın modemi yerine sizin modeminiz sizlere IP vermeye çalışacak ve internete kendi üzerinden çıkartma girişiminde bulunacaktır. Ancak sizin modeminizde telefon bağlantısı olmadığı için sizin modeminiz sizi internete çıkartamayacak ve sonuç olarak bütün ağın internet bağlantısında aksamalar yaşanacaktır.

Ethetnet hattını çoğaltma ve kablosuz olarak yayma işlemini modem ile gerçekleştirdiğinizde modeniniz içerisinde yer alan DHCP (ip dağıtma işlevini yürütür) servisini yukarıda anlattığım sebeplerden ötürü kapatmanız ve kablosuz bağlantı ayarlarını yapmanız yeterlidir. DHCP servisini modeminizin arayüzünü kullanarak kapatabilirsiniz. Bu işlemler tamamlandığında telefon hattı üzerinden herhangi bir DSL bağlantısı yapılmadığı için modeminiz üzerindeki DSL ışığı yanmayacaktır. Sadece ethernet ışıkları yanacaktır.

http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network
    http://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 4 Şubat 2013; 12:02:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Yalın internet: Eve telefon hattı bağlatmadan, sabit hat almadan, yine telefon altyapısı kullanılarak verilen ADSL hizmetine ülkemizde verilen isimdir. Sizin yaptığınız yalın internet değildir. Yalın internet hizmetini telekom sağlamaktadır.

Siz elinizdeki mevcut olarak ethernet ile gelen ağ bağlantısını kablosuz yapmak ve çoğaltmak istiyorsunuz. Bu işlemi bir Access Point veya eski bir kablosuz modem ile gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu işlemde DSL bağlantısını herhangi bir şekilde kullanmıyor olacaksınız, sadece elinizdeki ağ bağlantısnı switch ile çoğaltmış ve kablosuz protokol olan IEEE 802.11b/g/n protokolüne göre anten üzerinden yayınlamış olacaksınız.

DSL modemler genellikle, telefon hattı üzerinden ağ bağlantısını alarak kendi içerisindeki DHCP servisi üzerinden size özel IP (private IP, 10.0.0/8, 172.16.0.0/12, 192.168.0.0/16) verir, modem kendi üzerindeki NAT (ağ adresi değiştirme, network address translation) servisi yardımıyla sizi kendi üzerindeki gerçek IP (public IP) ile servis sağlayıcınız üzerinden internete çıkmanızı sağlar. DSL modemler bir çeşit DSL->Ethernet protokol dönüştürücü cihazlardır.

Kablosuz yayın işlevini erişim noktası (access point, AP) adı verilen cihazlar gerçekleştirir. Bu ayrı ve çok gelişmiş bir cihaz olabileceği gibi modemlerin içerisine ek bir özellik olarak gömülmüş de olabilir. Temel olarak 802.11b/g/n protokolü uyarınca 2.4GHz bandında yer alan 11/13 kanal üzerinden yayın yaparlar.

Günümüz ADSL modemleri yalnızca modem işlevini (DSL bağlantıyı uygun başka protokollere dönüştürme işlemi, modüle/demodüle, ethernet, seri, fiber vs.) yerine getirmekle kalmazlar. Aynı zamanda NAT, DHCP, AP, Switch özelliklerini de içlerinde barındırırlar.

Sizin elinizdeki modemde de aynı şekilde NAT, DHCP, AP ve Switch özellikleri bulunmaktadır. Size ethernet hattı üzerinden gelen ağ bağlantısını çoğaltmanız ve kablosuz olarak yayınlamanız için Switch ve AP'ye ihtiyacınız vardır. Bu özellikler modeminizde bulunmakla birlikte şuanda ihtiyacınız olmayan DHCP özelliği de modemizde aktif olarak bulunmakta ve sorun çıkartmaya aday bir özelliktir. Arkadaşınızın modemi üzerinde de DHCP ve NAT özelliği bulunmaktadır. Siz internete arkadaşınızın modemi üzerinden çıkacağınız için arkadaşınızın modeminin DHCP servisinin verdiği IP'ye ve o modemin NAT özelliğine ihtiyacınız vardır. Sizin modeminizin DHCP özelliği açık olduğu taktirde arkadaşınızın modemi yerine sizin modeminiz sizlere IP vermeye çalışacak ve internete kendi üzerinden çıkartma girişiminde bulunacaktır. Ancak sizin modeminizde telefon bağlantısı olmadığı için sizin modeminiz sizi internete çıkartamayacak ve sonuç olarak bütün ağın internet bağlantısında aksamalar yaşanacaktır.

Ethetnet hattını çoğaltma ve kablosuz olarak yayma işlemini modem ile gerçekleştirdiğinizde modeniniz içerisinde yer alan DHCP (ip dağıtma işlevini yürütür) servisini yukarıda anlattığım sebeplerden ötürü kapatmanız ve kablosuz bağlantı ayarlarını yapmanız yeterlidir. DHCP servisini modeminizin arayüzünü kullanarak kapatabilirsiniz. Bu işlemler tamamlandığında telefon hattı üzerinden herhangi bir DSL bağlantısı yapılmadığı için modeminiz üzerindeki DSL ışığı yanmayacaktır. Sadece ethernet ışıkları yanacaktır.

http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network
    http://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation

Tekrar tekrar okudum. Evet arkaşımın modemindeki ip yi almak yerine kendi koyuyor ve benim internetim olmadığı için DSL bağlantısı yok diyor anladığım kadarıyla;

hocam şimdi ben bu DHCP yi kapatınca arkadaşımın modeminin ip sini kullanarak hem çoğaltacak hem kablosuz yapacam değilmi bu elimdeki router.yani DHCP kapatınca düzelecek sanırım herşey telefon bağlamasam bile?

birde hocam DHCP kapatma konusunda hiçbir fikrim yok.

Çok çok teşekkür ediyorum güzel anlatımınız ve yardımınız için. Hakikaten 2 gündür yazan yoktu sağolun, varolun.

• basit mantık.
    arkadaşının modeminde hiçbir ayar yapmıycaksın.
    gelen kabloyu pcne tak. aldığın ip ye bak. şayet 192.168.1.xxx gibi bir
    ip alıyorsan arkadaşının modeminin ip adresi 192.168.1.1 dir. (özel olarak değiştirmedi ise)

şöyle yap kendi modeminin ip adresini 192.168.1.254 yap.
    dhcp server kapat yada varsa relay yani aktarıcı seç. ip olarak 192.168.1.1 gir.
    kablosuz ağ ismi şifre v.s. ayarla. kabloyu tak yayına başla.
    bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

basit mantık.
    ip alıyorsan arkadaşının modeminin ip adresi 192.168.1.1 dir. (özel olarak değiştirmedi ise)

dhcp server kapat yada varsa relay yani aktarıcı seç. ip olarak 192.168.1.1 gir.
    bu kadar.

dediğin gibi 192.168.1.102 yazıyor şuan arkadaşımdan gelen internette.

sonra 2. adıma geçtim arkadaşımdan gelen kabloyu modeme, modemdende bir kabloyu bilgisayara attım. tahmin ettiğiniz gibi yine DSL bağlantısı yok dedi. Şimdi ben bu modemin ipsini nasıl değiştirecem onu araştırdım bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim işin içine network girdimi kafam hiç çalışmıyor.

Edit: ilk mesajı daha açıklayıcı hale getirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degauss -- 5 Şubat 2013; 18:02:09 >

• oncelikle ayarları yapacağın bilgisayara hiçbir ethernet kablosunu girme hepsini çıkar.
    Daha sonra elindeki tivubu modemi pc ne bağla modemede başka hiçbir kablo girme sadece pc ni gir.
    Cihazı çok tanımıyorum arayüz ip adresi 192.168.1.1 dene. Olmadı 192.168.2.1 dene.
    Arayüze girince ip adresini değiştirir dhcp ayarlarını yaparsın.
    Daha sonra bütün kabloları bağlarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

oncelikle ayarları yapacağın bilgisayara hiçbir ethernet kablosunu girme hepsini çıkar.
    Daha sonra elindeki tivubu modemi pc ne bağla modemede başka hiçbir kablo girme sadece pc ni gir.
    Cihazı çok tanımıyorum arayüz ip adresi 192.168.1.1 dene. Olmadı 192.168.2.1 dene.
    Arayüze girince ip adresini değiştirir dhcp ayarlarını yaparsın.
    Daha sonra bütün kabloları bağlarsın.

Yine takıldım :(. Modeme 12V verdim daha sonra arkadaşımdan gelen kabloyu değil sadece kendi bilgisayarıma giden kabloyu taktım. Çok gariptirki yerel ağ bağlantısı şuanda bağlı dedi. Herneyse bildiğim kadarıyla modem arayüzüne girin demişsiniz yeni bir tarayıcı sayfası açıp dediğiniz iki ip adresini yazınca oluyor modem arayüzüne girmek? . 192.168.1.1 denedim DSL bağlantısı yok dedi fakat tarayıcıya 192.168.2.1 yazınca karşıma küçük bir kutu geldi ve kullanıcı adı şifre istedi burada takıldım. Laptopuma modem cdsini yüklerkende kullanıcı adı şifresi istemişti. Buralara arkadaşımını internet kullanıcı adı ve şifresinimi yazıcam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekstra ektra birşeyler yapmana gerek yok. Modemini kablolu olarak kendi bilgisayarına bağla, kullanım kılavuzundan DHCP servisinin nasıl kapatıldığını bul ve Modemin Web Arayüzünden bu servisi kapat. Fazladan yapman gereken hiç birşey yok. Arkadaşının evinden gelen kabloyu modemine taktığında modeminin Switch özelliğini kullanarak gelen bağlantıyı kablolu olarak dağıtabileceksin, Access Point özelliğiyle de kablosuz yayın yapabileceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Ekstra ektra birşeyler yapmana gerek yok. Modemini kablolu olarak kendi bilgisayarına bağla, kullanım kılavuzundan DHCP servisinin nasıl kapatıldığını bul ve Modemin Web Arayüzünden bu servisi kapat. Fazladan yapman gereken hiç birşey yok. Arkadaşının evinden gelen kabloyu modemine taktığında modeminin Switch özelliğini kullanarak gelen bağlantıyı kablolu olarak dağıtabileceksin, Access Point özelliğiyle de kablosuz yayın yapabileceksin.

Herşey çok iyi gidiyordu diğer arkadaşında dediği gibi modeme gücü verdim 1 kablo masaüstüme aldım açtım kitapçığı önüme gelen dns 192.168.2.x li idi daha sonra bir tarayıcı açıp 192.168.2.1 yazdım id ve şifre geldi kitapçıkta yazanları girdim arayüz açıldı birsürü sekmeler vardı okuya okuya bi bölüm buldum

DHCP: etkin devre dışı ve relay vardı relayı seçince allta bir bölüm açıp ip istiyordu devre dışıyı seçincede yukarda bir ip istiyordu yukarda arkaşın yazdığı gibi yapacakken birden dondu tarayıcı modemi kapatıp açmak zorunda kaldım. Ve ip adresim bir anda 200 lü karman çorman birşey oldu. Sizin için çok basit bir işlem 5 dakika. Banada kablosuz modem yap desen yaparım ama bu işten anlamıyorum kusura bakmayın. Durum git gide kötüye gidiyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degauss -- 6 Şubat 2013; 23:26:08 >

• quote:

basit mantık.

bu kadar.

Hocam arayüzü sonunda buldum ve id şifreyide buldum ufak tefek aksilikler oldu ip değişti falan şansımı deneyip modemin altındaki resete çöp soktum geri 192.168 li ipye döndü kitapçığıda hatim ettim diyebilirim. Dediğiniz gibi resimede bakabilirsiniz ipyi değiştirdim relay seçip dediğinizi yazdım ama kaydet deyince donuyor yani işlemi gerçekleştiremiyor sanırım.

Router nasıl kullanılır

bu resimde DHCP etkin konumda ve modeme sadece bilgisayar bağlı arkadaşımdan gelen kablo devre dışı.

Router nasıl kullanılır

Bu sadece modemimin bilgisayara bağlı olduğunda gözükenler

Router nasıl kullanılır

Bu ise sadece arkadaşımdan gelen kablonun bilgisayara bağlı olduğunda gözükenler

Router nasıl kullanılır

Burdada bu şekilde denedim DSL bağlantısı yok sorunu sanırım düzeldi ama telefon ve laptop hala bulmuyor sorunlar devam ediyordu

Router nasıl kullanılır

Bunlar da bütün sekmelerden aldığım resimler bilmem işimize yararmı. Sadece üst sekmelerden çektim üst sekmelere tıklayınca altta yeni başlıklar çıkıyor isterseniz onlarıda çekebilirim:

Router nasıl kullanılır

Router nasıl kullanılır

Router nasıl kullanılır

Router nasıl kullanılır

Router nasıl kullanılır

Router nasıl kullanılır

Router nasıl kullanılır

Router nasıl kullanılır

Ve şunu anladım ben bu network işinden zerre çakmıyorum
    Not: Daha önce hiçbir şekilde modem network ethernet işiyle uğraşmadım, şuana kadar buralara gelebildiysem siz 2 arkadaşım sayesinde, şu işi beceremesem bile çok teşekkür ediyorum sizlere.

• aslında 1. resimde herşey doğru. hata yok. kaydet dediğin zaman donan birşeyde yok.
    sadece cihazın ip adresi değişiyor lakin senin tarayıcın hala eski ip adresi üzerinden işlem yapmak istiyor.
    sorun bu.
    1. resimdeki adımları uygula.
    ip adresini 192.168.1.254 yap
    relay seç 192.168.1.1 gir.
    kaydet tıkla.
    varsın donsun :)
    modemi kapat.
    arkadaşından gelen kabloyu gir modeme.
    pc ni felan bağla. aç modemi işlem tamam.
  • quote:

aslında 1. resimde herşey doğru. hata yok. kaydet dediğin zaman donan birşeyde yok.
    sadece cihazın ip adresi değişiyor lakin senin tarayıcın hala eski ip adresi üzerinden işlem yapmak istiyor.
    sorun bu.
    1. resimdeki adımları uygula.
    ip adresini 192.168.1.254 yap
    relay seç 192.168.1.1 gir.
    kaydet tıkla.
    varsın donsun :)
    modemi kapat.
    arkadaşından gelen kabloyu gir modeme.
    pc ni felan bağla. aç modemi işlem tamam.

Hocam merhaba, siz yazar yazmaz hemen routeri makineye bağladım gene ip değişmiş 200 lü olmuştu resete çöp sokup 192.168. olmasını sağladım daha sonra arayüze girmek için tarayıcıya 192.168.2.1 yazdım id ve şifremi girdim en üstte resimde görüldüğü gibi dediğiniz ipyi yazdım ve DHCP relay yazıp yine dediğiniz ipyi yazdım.

Router nasıl kullanılır

dediğim gibi bunu yaptıktan sonra tarayıcı dönüp durdu bişey yüklemedi modemi kapatıp arkadaşımdan gelen kabloyu taktım dediğiniz gibi, Şimdi bilgisayarım ethernet kablosu ile bağlı ve telefonumda wifi ile.

Router nasıl kullanılır

Şimdi hocam birkaç sorum olacak;

1- ben dün DHCP kapattım ve telefonum wifiye bilgisayarımda ethernet ile aynen bağlanmıştı ama akşam yatarken bilgisayar uzatma kablosunu söküyorum elektrik tasarrufu ve olası yangın durumları ve gereksiz radyasyon yüzünden. Dün kapadığımda telefonum bağlıydı dediğim gibi sabah fişi taktım modem resetlendi yani gücü kesip verince ama telefonum sabah bağlanamadı. Şimdi yukarda gördüğünüz resimdeki ayarda yine aynı sorunu yaparmı?

2- modem arayüzüne girmek için 192.198.2.1 yazıyorum ama neden relaya 192.168.1.1 yazdım arkadaşımdan gelen ip 192.168.1.102 olduğu içinmi?

3- Hocam bu mesajımda bulunan 1. resimde 0.0.0.0 ve 255.255.255.0 o şekilde duracak değilmi?

4- Hocam laptopu kablosuz bağlamak için cd ile kurulum yapıyorum herşey tamam gidiyor ama sonunda ttnetin size vermiş olduğu ad ve şifreyi girin diyor modem arayüzüne girerken yazdığım (kitapçıkta verilen) yazıyorum olmuyor. Arkaşımdanmı öğrenmeliyim bu id şifreyi?

En büyük sorum 1 şuanda hocam her modemi açıp kapatmamda bulmayacakmı cihazlar. Veya ne gibi bi durum olursa birdaha bunla uğraşmak zorunda kalırım. Arkadaşım modemi kapatıp açsa benim bütün sistemim gidecek mi yani?

• normal şartlarda ayarları yapıp kaydet tıkladıktan sonra.
    modemi kapatıp açsanda kabloyu çıkarıp taksanda fark etmez.
    modemdeki bilgiler silinmemesi gerekir ve senin her seferinde
    modem arayüzüne 192.168.1.254 olarak girmen gerekir.

ayarlar doğru hiçbir sıkıntı yok.

dhcp kapatmakla relay arasında fark yok aslında.
    tek fark bazı cihazlar özellikle cep telefonları ip adresi alırken çok nazlı oluyor
    ve uğraşmıyor. bu tip bağlantılarda ip adresi almadan bağlantı yok diyor.
    relay ın amacı bağlanmaya çalışan cep telefonuna "bak bu ağda ip adresini şu ip adresindeki cihazdan al" demektir.
  • quote:

normal şartlarda ayarları yapıp kaydet tıkladıktan sonra.
    modemi kapatıp açsanda kabloyu çıkarıp taksanda fark etmez.
    modemdeki bilgiler silinmemesi gerekir ve senin her seferinde
    modem arayüzüne 192.168.1.254 olarak girmen gerekir.

ayarlar doğru hiçbir sıkıntı yok.

dhcp kapatmakla relay arasında fark yok aslında.
    tek fark bazı cihazlar özellikle cep telefonları ip adresi alırken çok nazlı oluyor
    ve uğraşmıyor. bu tip bağlantılarda ip adresi almadan bağlantı yok diyor.
    relay ın amacı bağlanmaya çalışan cep telefonuna "bak bu ağda ip adresini şu ip adresindeki cihazdan al" demektir.

Evet hocam şuanda dağıtıcım tamamen devre dışı salona giden kabloda arkadaşımdan gelende masaüstüme gidende routera bağlı ethernetle bağlananda hala sıkıntı yok. Az önce telefonumda hemen buldu bağlandı Yine bir deneme için modemi kapatıp açtım telefonumda modemim gözüküyor altında da "Kapsama alanı dışında" diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degauss -- 7 Şubat 2013; 18:48:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.