Bildirim
Çatıya mikrotik anten takıp nasıl internet kullanırız?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Selamlar ,
Yerel firmalardan kastınız nedir ? Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz Simetrik bir internet kullanımıı istiyorsanız 10/10,20/20 gibi zaten sizin mikrotik almanıza gerek yok Radyolink olarak geçiyor bu hizmetin adı ve hizmeti aldığınız firma kendi cihazını kurarak pop noktasına bağlantı yapıp size interneti veriyor. -
Çatıya alıcı takarak internet hizmeti veren 2 firma var. Birinin vericisi yaklaşık 9km uzaklıkta, diğerinin bir çok noktada vericisi varmış. Ben kurulum ücreti alıcı kirası vb. Vermek yerine kendim kurayım istiyorum, nasıl yaparım? Çatılarda görüyorum mikrotik sxt lite5 ve sq modellerinden var, radyolink ile nasıl olur?quote:
Orijinalden alıntı: cumhuraltan
Selamlar ,
Yerel firmalardan kastınız nedir ? Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz Simetrik bir internet kullanımıı istiyorsanız 10/10,20/20 gibi zaten sizin mikrotik almanıza gerek yok Radyolink olarak geçiyor bu hizmetin adı ve hizmeti aldığınız firma kendi cihazını kurarak pop noktasına bağlantı yapıp size interneti veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imparatore -- 21 Şubat 2020; 14:48:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar ,quote:
Orijinalden alıntı: imparatore
Çatıya alıcı takarak internet hizmeti veren 2 firma var. Birinin vericisi yaklaşık 9km uzaklıkta, diğerinin bir çok noktada vericisi varmış. Ben kurulum ücreti alıcı kirası vb. Vermek yerine kendim kurayım istiyorum, nasıl yaparım? Çatılarda görüyorum mikrotik sxt lite5 ve sq modellerinden var, radyolink ile nasıl olur?
Alıntıları Göster
Firmaya vereceğiniz ücretin yaklaşık 1000 katını harcayarak bir pop noktası oluşturup yapabilirsiniz tabi.
Adamlar o verici noktalarına Gigabit hızında internet hattı bağlatıyorlar gerekli network altyapılarına dünya kadar para harcıyorlar sonra o interneti size satıyorlar siz de aynı altyapıyı kurup yapabilirsiniz.
Şayet 2 farklı noktanız arasında bir işlem yapmak istiyorsanız A noktasındaki interneti B noktasına Mikrotik ile taşımak ve A noktasının internetini B noktasından kullanmak gibi o işlemi 2 lokasyonunuza mikrotik ürünleri konumlandırarak yapabilirsiniz ancak ilk isteğiniz gerçekten çok komik geldi bana.
-
300tl gibi bir rakama kiralık anten takıyorlar. Ben diyorumki sadece 1 aylık internet ücreti 50tl vereyim, hem o paraya anten sahibi olup kendim kurayım. Bu antenin kurulumunu merak ediyorum. Onlardan kullanıcı adı şifre alıp devam edicem. Nasıl olur bu iş?quote:
Orijinalden alıntı: cumhuraltan
Selamlar ,
Firmaya vereceğiniz ücretin yaklaşık 1000 katını harcayarak bir pop noktası oluşturup yapabilirsiniz tabi.
Adamlar o verici noktalarına Gigabit hızında internet hattı bağlatıyorlar gerekli network altyapılarına dünya kadar para harcıyorlar sonra o interneti size satıyorlar siz de aynı altyapıyı kurup yapabilirsiniz.
Şayet 2 farklı noktanız arasında bir işlem yapmak istiyorsanız A noktasındaki interneti B noktasına Mikrotik ile taşımak ve A noktasının internetini B noktasından kullanmak gibi o işlemi 2 lokasyonunuza mikrotik ürünleri konumlandırarak yapabilirsiniz ancak ilk isteğiniz gerçekten çok komik geldi bana.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar ,quote:
300tl gibi bir rakama kiralık anten takıyorlar. Ben diyorumki sadece 1 aylık internet ücreti 50tl vereyim, hem o paraya anten sahibi olup kendim kurayım. Bu antenin kurulumunu merak ediyorum. Onlardan kullanıcı adı şifre alıp devam edicem. Nasıl olur bu iş?
Alıntıları Göster
Öylede olmaz kendi cihazınızı kullandırtmazlar , bağlantı yaparken ayarlamalar yapıyorlar bağlantı için şifre vb giriyorlar.
İlgili firmalar ile konuşun kabul etseler bile cihazın yönetim şifresini size vermezler aboneliğiniz boyunca firma ile görüşerek çözeceğiniz bir konu için neden burada vakit kaybettiğinizi de anlamıyorum a firmasının kuralalrı farklıdır b firmasının kuralları farklıdır ayrıca tam olarak ne yapmak istediğinizi de 5 mesaj sonra yazıyorsunuz ilk mesajınızda bu mesajı yazsa idiniz çok farklı mesajlaşmalar olur idi kimsenin zamanı da gereksiz yere kaybolmazdı.
-
İlk önce ubnt yada mikrotik hangi markayı kullanıyorlar onu sormalısın. Elinde varsa yada alacaksan bence kabul ederler sonuçta aynı cihazı onlar takacak sen sadece aylık internet ödemesini yapacaksın. Bence uygundur tabi firmadan bilgi almalısın.
Firma ile görüşün kabul ederler. Arkadaşımda kendisine ait ubnt litebeam m5 var, air wifi veren bir firmadan alıyor interneti. -
Ne yaptınız bilemiyorum ama çoğu firma kabul ediyor çünkü cihaz arayüzünden birşey yapamazsın zaten internet sana 10mbps paket aldıysan ona göre geliyor. Ayrıca kendin yapman daha iyi gelen arkadaşlar düzgün sinyal almadan gidiyorlar nete bağlansın yeter. -60rx -tx65 ile bağlamışlardı benim cihazı ilk zamanlar kendim düzelttim -rx43-tx50 oranına sinyali. Sen onların verici cihazına bağlan arayüze şifre koymadan onlar kurulumu yapar arayüze şifrede koyarlar senin ulaşmaman için :D
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
İnce ayarı nasıl yaptın?quote:
Orijinalden alıntı: hakan0725
Ne yaptınız bilemiyorum ama çoğu firma kabul ediyor çünkü cihaz arayüzünden birşey yapamazsın zaten internet sana 10mbps paket aldıysan ona göre geliyor. Ayrıca kendin yapman daha iyi gelen arkadaşlar düzgün sinyal almadan gidiyorlar nete bağlansın yeter. -60rx -tx65 ile bağlamışlardı benim cihazı ilk zamanlar kendim düzelttim -rx43-tx50 oranına sinyali. Sen onların verici cihazına bağlan arayüze şifre koymadan onlar kurulumu yapar arayüze şifrede koyarlar senin ulaşmaman için :D
Cihaz arkasındaki sinyal ledlerinin hepsi - 65de yanar çünkü. ŞİFREYİ nasıl geçtin sen daha iyi yakalamışsın sinyali. Çok iyi değerler sıkıntısız yaz kış kullanırsın.
Doğru güzel yakaladınız cihazın routeros versiyonu düşükken yıllar önce kırmıştım şifreyi. Python ile sadece sinyal ayarlamaktı derdim. Yeni versiyonlarla önüne engel koydular ama eski versiyonlar halen kırılıyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sizde bilgilisiniz sanırım bu konularda şimdi profilinizi inceledim topraklama farkı nedir acaba ? Ben topraksız kullanıyorum. -
Topraklama yaparsan ESD yani elektrostatik discharge olayını büyük ölçüde aşmış olursun. Esd ne dersen rüzgarlı yada yağmurlu hava cihazda sürtünmeye yol açar elektro statik yük pcb karta atlarsa kısa devre yada ethernet bağlantı sorunlarına yol açar. Yani topraklama yaparsan Cihaz daha rahat çalışır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 7 Mart 2020; 23:30:49 >
Hocam ne yaptın? kurabildin mi?quote:
Çatıya alıcı takarak internet hizmeti veren 2 firma var. Birinin vericisi yaklaşık 9km uzaklıkta, diğerinin bir çok noktada vericisi varmış. Ben kurulum ücreti alıcı kirası vb. Vermek yerine kendim kurayım istiyorum, nasıl yaparım? Çatılarda görüyorum mikrotik sxt lite5 ve sq modellerinden var, radyolink ile nasıl olur?
Alıntıları Göster -
Yok kurbanım, bişey yapmadım.quote:
Orijinalden alıntı: fredy124
Hocam ne yaptın? kurabildin mi?
Alıntıları Göster
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- bilgisayarda internet çok yavaş
- bu ağ yakındaki diğer birçok ağ tarafından kullanılmakta olan wi-fi kanallarında çalışıyor ne demek
- dns probe finished no internet
- adresindeki web sayfası, geçici olarak kullanılamıyor veya kalıcı olarak yeni bir web adresine taşınmış olabilir.
- mernis sorgu paneli
- hotspot ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X