< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Roycera Alkali Filtre Orp,tds, ph ölçüm , inceleme test konusu (3. sayfa)
-
-
doldur boşalt derken boşa akıt anlamında değil , tank bitene kadar şebeke suyunu kapat , tanktaki suyu bitene kadar kullan sonra şebeke vanasını aç şeklinde . İsraf olayına hiç girmeyelim bence arıtma cihazında .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahmet karaayvazyoutubeRoycera filtre - tankı tamamen boşaltıp , yeniden doldurduktan sonraki aldığım değerlerhttps://www.youtube.com/shorts/ibOpkHmeZ40
Bakın sizin için değerime baktım :) , Ne güzel olmuş ph falan . Tadı da çok güzel böyle.
Haftada bir yaparım doldur boşalt. Dün de yaptım mesela taşlar ilk zamanki kadar doldur boşalt sonrası fazla ph düşümü yapmıyor artık .
-
bu şekilde yapınca ne oluyor da değerler düşüyor?
bu bayat hale mi geliyor anlamadım?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle yapacağına tak bir post karbon. Kendini kandırıyon. Taş eriterek düşürme yapmak cebine zarar fuzuli masraf. Orp değeri de olumsuz. Alkali filtrede doldur boşalt diye bir uygulama yok. Dünyanın suyunu boşa akıtıyorsun o da çabası. Demirden korkan trene binmesin. Bu konudaki son mesajım. Herkesin suyu kendine. Hadi selametle.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Madem düşük PH seviyorsun o zaman sana son bir tavsiye. Alkali filtrenin girişi ile çıkışı arasına By pass bağlantı yap araya plastik vana bağla. Girişten çıkışa saf su karıştır. Bu sayede alkali filtren boşa ömrü gitmemiş ,su israfında bitmiş olur. Karışım seviyesine göre çıkış PH ı değişecektir. Vanayı ölçüm değerlerine göre ayarlarsın. Benden başka bilgi yok. Son oğlu son :)
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157640341
teşekkür ederim bunları ben yazdım zaten daha önce :) ayrıca doldur boşalt işini yanlış anlıyorsunuz -400 Orp de olumsuz ise başka söyleyecek birşey yok . Membran sonu fazla karbon olmasa daha iyi olur . Herkes bildiği gibi devam etsin bari 😂
aklıma gelmişken şunu da ekleyeyim . Eğer karışım yaparsanız Orp değeri 0 a doğru yaklaşır hatta artıya bile geçebilir . Çok sevdiğiniz alkali su artık alkali halde olmayabilir . Amacım sizinle inatlaşmak değil , bilgilerimi aktarmak . Sizin amacınız da aynı olduğu inancındayım . Katkılarınız için ben teşekkür ederim . İyi forumlar dilerim :)
Yok hayır hocam , filtreden sürekli su geçiyor , sürekli dediğim tankın kapasitesi ne kadarsa o kadar .
filtre içinde su bekledikçe taşlarla çok fazla temas ettiği için pH ve Tds artıyor , sürekli su geçerken de , su filtre içinde oyalanmadığı için , yüksek pH ve Tds sağlayamıyor ve optimum değerlerde tankta daha düşük pH lı su elde etmiş oluyoruz .
Bu anlattığım benim suyuma göre oluyor ama , her ile ilçeye suya göre bu farklılık gösterebilir , Galip abi filtreleri test ederken , uzun süreler filtreden durmadan su geçiriyor ama bu kadar düşüş olmuyor mesela . Filtre yeni iken de olmayabiliyor . Ama ben ne zaman böyle kullansam hep pH düşüşü aldım .
Hayırlı olsun
-
Bu filtreyi su arıtma cihazına nasıl bağlamamız gerekiyor! en iyi sonucu problemsiz olarak hangi bağlantıda alıyorsunuz, ona göre sisteme bağlantı yapacağım
-
Hızlı akışta kullanmanı öneririm, hızlı akışta 7pH ve üzerinde su elde edersiniz, ileri ki zamanlarda eğer düşme olursa yavaş akışa alabilirsiniz ama pek gerek olmaz en az 1 yıl boyunca bu filtre hızlı akışta ideal suyu verecektir.
Hızlı akış Roycera Alkali Filtresini en son aşamaya bağlamanız demektir.
Hocam merhabalar "ph mineral" filtresinden sonra post karbon takmanın mantığı yüksek ph düşürsün diye mi ?
Her karbonda olmaz ama asidik karbonda evet düşürebilir , bazen tankta bekleyen su koku yapabiliyor , ister düşük pH olsun ister yüksek pH olsun . Böyle bir koku olursa işi şansı bırakmamak adına da en sonra karbon konulabilir . Bazen de karbon önde kalırsa , mineral filtreye giren suyun basıncını düşürerek , mineral filtresinde suyun daha fazla oyalanmasına da olanak sağlayarak pH’ı arttırabiliyor . Bunun da önüne geçmek adına da karbon sona koyulabiliyor .
Membran öncesi yüksek kaliteli çift karbon konulursa , membran sonuna ekstra karbon gerekmeyebiliyor mesela . Açık kasalı sistemlerde çift cto gibi çift pentair gac gibi karbonlar var ise , membran sonuna sadece alkali taksanız ve hızlı akışa bağlasanız da olur .
KALİTELİ BÜYÜK KAPASİTELİ KARBONLARDAN GEÇEN SUYUN KLORU , MEMBRANDAN GEÇMEDEN BİLE SUDA SIFIRLANABİLİR . yani membran sonu sadece alkali filtre alıp altı ayda bir değiştirilebilir . Eğer tat bozulmaz pH vs yerinde ise 1 sene bile kullanılabilir . Membran hariç her filtre en kötü bir senede , değiştirilmesi önemlidir . Ph iyi tat koku iyi vs diye kullanılmaya devam edilmemelidir .
Konu konuyu açtı , başka yerde gördüğüm karbon ile ilgili bir yanlışı da düzeltmek istedim .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam Royal lüks plus için omnipure filtreler ve filmtec membran dahil tümü iki senede bir değiştirilir yazıyor. Filtre değişimi nasıl yapılmalı.
Omnipure filtrelerin üzerinde 2500 galon ya da 1 sene yazar . Nsf sertifikalı filtreler için konuşuyorum en geç 1 sene içinde değiştirilmesini tavsiye ederim . Karbonun değişim zamanının geldiğini Tds ile pH ile vs ölçemeyiz . Bi süre sonra karbon tuttuğu şeyleri de suya geri bırakmaya başlar . Bu bi senede olabilir , kullanım sıklığına göre 6 ayda olabilir 1,5 sene de olabilir . Riske atmamak adına 1 senede bir değiştiririm ben , daha büyük galonluk housing tipi karbonlar kullanmama rağmen .
Membran ömrünü tds ile takip edebilirsin .
Galip ARDUÇyoutubeMembran Filtre Kaç TDS'de Değişmeli ve Membran Verim Hesabı Nasıl Yapılır?https://www.youtube.com/watch?si=TK_D0Fa3rt2PDxuH&v=yJuxh1vThsQ&feature=youtu.be
Bu video ile ne demek istediğimi anlarsınız , yüzde 90 üzeri verim olduğu sürece istediğiniz süre zarfında kullanabilirsiniz . 3-5 sene ya da galon cinsinden şu kadar diye bir standardı olmaz . 2 senede bir tüm şeti almak yerine senede bir karbonu ve post filtreleri değiştirmeniz daha uygun olacaktır . Membranı zula yapmayın. Ne zaman ömrü bitti ise o zaman alın. Onun parası ile karbonları sık değiştirin .
Alkali ya da mineral filtre her ne derseniz içeriğinin güvenilir olduğundan emin olun . Roycera gibi biocera taşları varsa , yeni hali ile 6-7 ayda ortalama bir pH verecektir . 6,5 pH üzeri veriyorsa onu da en geç senede bir değiştirin. 6 ay sonra 6,5 altı veriyorsa asidik etkilerin risklerini göze almamak adına değiştirmeyi tavsiye ederim . Az çok bir miktar mineral eklediğine dair Tübitak raporu da mevcut .
Karbonları da kullanmadan önce iyice yıkandığından emin olun keza membranların da ,
Galip ARDUÇyoutubeRoyal Green Softlime Arıtma Cihazı: Test etmek için arıtma cihazını kendi evime kurdumhttps://www.youtube.com/watch?si=wUPNb63IhZZDJItE&v=DT5KpWS0fbc&feature=youtu.be
Çok güzel bir video . İzlemenizi tavsiye ederim .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba Üstatlar. Sizin sayenizde kendi su arıtma cihazımı topladım ancak bir soruna cevap bulamadım.
Tds yükseltip Ph'ı nasıl uygun değerlerde tutarım. Mineral filtrem 2 haftalık. Ethicwater(swunchyan) post karbon kullanıyorum. Hızlı akışta tds 10'lara kadar düşüyor. Çay bile demlenmiyor. Limonata gibi kalıyor. Çözüm olarak bur bardak hazır su veya çeşme suyu ekliyorum. Ph'ta sıkıntı yok. Beklemiş suda TDS 28 civarı ph 9 üstüne çıkıyor.
Şebeke suyu TDS 145 çıkıyor. Ben TDS 50 civarı yapmak istiyorum ancak ph 9 üstüne çıkmasın istiyorum.
Kullandığınız mineral filtresi nedir?
Bioetix abi. Denemek için aldım ben de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X