Şimdi Ara

RPG Giriş (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
3.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben 3 yıl deli gibi ultima online oynadım.. kullanıcı azaldı ve adam gibi serverlar kalmadı diye bıraktım.. diablo 2 yi 1 sene bol bol oynadım.. bide sacred demo elime geçmişti ilk çıkınca bi oyun dergisinde.. sevmiştim ama o zamanlar pc biraz teklemişti onda full almadım ondan:D:D daha sonra fps ye döndüm.. 4 sene gibi uzun süre rpgye bulaşmadım.. geçende özledim diye bi bakiim dedim rpg ve dragon age - origins yükledim.. ilk başta bi yaratık bize bilmece fln soruyor onu geçip test alanını bitirince kapadım birdaha açmadım.. nedeni ise çok fazla diyalog var ve aksiyon çok az.. dedim böle hep muhabbet mi edecez:D zaten kısa sürsün diye her konuşana lafı çarpar kısa keserim heralde:D

size soracağım şey şu..oyun hep bu şekilde diyaloglar ile mi geçiyor.. ilerde aksiyon artıyormu?? eğer aynı şekilde ilerliyorsa çok bulaşmasam iyi olur.. sanırım diablo gibi oyunlara hack and slash diyorsunuz.. bu tür bana daha yatkın gibi.. bu türden veya en azından ağırlık o yönde olan en iyi 1-2 oyunu söylermisiniz..

dipnot: ultimadaki zevki hiçbir oyunda vermedi şu ana kadar.. ilk göz ağrısı olayı bu olsa gerek:D:D millet yeniden oynamaya başlasa hemen başlayacağımda nerdee:D

• quote:

Orijinalden alıntı: canpii

ben 3 yıl deli gibi ultima online oynadım.. kullanıcı azaldı ve adam gibi serverlar kalmadı diye bıraktım.. diablo 2 yi 1 sene bol bol oynadım.. bide sacred demo elime geçmişti ilk çıkınca bi oyun dergisinde.. sevmiştim ama o zamanlar pc biraz teklemişti onda full almadım ondan:D:D daha sonra fps ye döndüm.. 4 sene gibi uzun süre rpgye bulaşmadım.. geçende özledim diye bi bakiim dedim rpg ve dragon age - origins yükledim.. ilk başta bi yaratık bize bilmece fln soruyor onu geçip test alanını bitirince kapadım birdaha açmadım.. nedeni ise çok fazla diyalog var ve aksiyon çok az.. dedim böle hep muhabbet mi edecez:D zaten kısa sürsün diye her konuşana lafı çarpar kısa keserim heralde:D

size soracağım şey şu..oyun hep bu şekilde diyaloglar ile mi geçiyor.. ilerde aksiyon artıyormu?? eğer aynı şekilde ilerliyorsa çok bulaşmasam iyi olur.. sanırım diablo gibi oyunlara hack and slash diyorsunuz.. bu tür bana daha yatkın gibi.. bu türden veya en azından ağırlık o yönde olan en iyi 1-2 oyunu söylermisiniz..

dipnot: ultimadaki zevki hiçbir oyunda vermedi şu ana kadar.. ilk göz ağrısı olayı bu olsa gerek:D:D millet yeniden oynamaya başlasa hemen başlayacağımda nerdee:D

Arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda benim başladığım Titan Quest ve Torchlight'ı önerebilirim. Grafik olarak tatmin edecektir. Diablo 2 eski olmasına rağmen popülaritesi yüksek bir oyun. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.

• Arkadaşlar hala titan quest oynuyan varsa online oynamak isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Randeas

İkinci ve en önemli kriter ise eğer oynadığınız crpg köklü bir campaign dünyasında geçiyorsa en azından o dünya hakkında derinlemesine olmasada bir birikime sahip olun.Bu sahip olduğunuz birikim oynadığınız oyuna hakim olmanızın yanı sıra aldığınız keyifi de ciddi ölçüde arttıracaktır.Örneğin Unutulmuş Diyarlar pek çok kültleşmiş bilgisayar oyununa ev sahipliği yapmıştır.Unutulmuş Diyarlar'ın romanlarını okumuş yada elinde kaynak kitaplar bulunduran birisinin Baldur's Gate'de Underdark'ı dolaşırken yaşadığı heycan ve atmosferi,Unutulmuş Diyarlar romanlarını yada kaynak kitaplarını okumamış birisi yaşayamaz.
    Tabi bütün bunlar için orta düzey hatta bazen ileri düzey ingilizce gerekmekte

Frp oyunlarını yemiş birisi olarak ve zindan ve ejderha serisinide okumuş bir kişi olarak şimdiye kadar hiç masaüstü frpde bulunmadım İzmir'de bu oyunu masa üstü oynayan yada en azından D&D nun kural kitaplarını satan birisi varmı acaba bilgisi olan varsa özel mesaj yada buraya yazarsa çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

5 adımda nasıl RPG manyaa olunur :

1) Action RPG (Hack&Slash türü) ile başla: Diablo 2, Sacred 1-2, Dungeon Siege 2, Titan Quest, Silverfall, Legend Hand Of God, Mage Knight Apocalypse, Hellgate London, Torchlight, ve daha sayamadığım diğerleri)

2)Daha sonra RPG özellikleri (seçim şansı, dialoglar, serbestlik falan - stat dağıtmadan, exp kazanmaktan bahsetmiyorum) biraz daha ağır basan RPGlere geçebilirsin: Divine Divinity, Divinity 2, Lionheart, Jade Empire, Fable gibi

3)Aksiyonu daha da geri plana itip RPG öğelerini daha ön plana çıkarıyoruz. Yavaş yavaş RPGnin gizemli dünyasına giriyoruz, serbestçe gezinmeye başlıyoruz dünyalarda: Morrowind, Oblivion, Fallout 3, Mass Effect, Gothic 1-2-3, Risen, Witcher, Dungeon Lords gibi

4)Harbi RPGlere başlıyoruz. Aksiyon tarzı savaşların yerine taktiksel oynanış alıyor: Dragon Age Origins, Drakensang, Neverwinter Nights 1-2, Baldurs Gate 1-2, Icewind Dale 1-2, Planescape Torment, Gorasul gibi

5)İyice manyayıp en hardcore RPGlere giriyoruz, sıra tabanlı bir oynanışa sahip (artık yok bunlardan pek, tarihi eser mertebesindeler): Temple Of Elemental Evil, Fallout 1-2, Arcanum, Wizardry 8, Wizards&Warriors gibi

Arada da strateji-RPG karışımı güzel oyunlara el atıyoruz, çerezlik : Spellforce 1-2, Kings Quest Legend-Armored Princess, Heroes of M&M 5.

Yalnız bu tarz oyunların yan etkileri vardır. Uzun soluklu oyunlardır. Herhangi bir oyun için 20 saat sürünce uzun oyun yapmışlar derler ya, RPGciler için 20 saatlik bir RPG'ye adam gözüyle bakılmaz, ortalama 40-50 saat oynanışa sahip olan bu türde, 100 saati aşan oynanış sürelerine sahip oyunlara da sıklıkla rastlanır.

Bu sebepten dolayı saatlerini aldığından ve bırakamadığından gözde kanlanma, yanma, göz pörtlemesi, fastfood ağırlıklı beslenmeden dolayı dobikleşme, g.t-göbek kombinasyonu geliştirme, anne baba, sevgili, eş ve bilimum aile ve yakın çevreye vakit ayıramama, uzaklaşma (sana öyle gözlerle bakarlar ki kendini akıl hastası veya alkolik gibi zannedersin) gibi yan etkileri vardır. Ama değer mi bence değer.

Bu sorulardan bıkmakla birlikte cevaplara katılmadan da edemiyorum. Vampire Masquarade eksik bir tek

• quote:

Orijinalden alıntı: Rectum Basher

quote:

1) Action RPG (Hack&Slash türü) ile başla: Diablo 2, Sacred 1-2, Dungeon Siege 2, Titan Quest, Silverfall, Legend Hand Of God, Mage Knight Apocalypse, Hellgate London, Torchlight, ve daha sayamadığım diğerleri)

2)Daha sonra RPG özellikleri (seçim şansı, dialoglar, serbestlik falan - stat dağıtmadan, exp kazanmaktan bahsetmiyorum) biraz daha ağır basan RPGlere geçebilirsin: Divine Divinity, Divinity 2, Lionheart, Jade Empire, Fable gibi

3)Aksiyonu daha da geri plana itip RPG öğelerini daha ön plana çıkarıyoruz. Yavaş yavaş RPGnin gizemli dünyasına giriyoruz, serbestçe gezinmeye başlıyoruz dünyalarda: Morrowind, Oblivion, Fallout 3, Mass Effect, Gothic 1-2-3, Risen, Witcher, Dungeon Lords gibi

4)Harbi RPGlere başlıyoruz. Aksiyon tarzı savaşların yerine taktiksel oynanış alıyor: Dragon Age Origins, Drakensang, Neverwinter Nights 1-2, Baldurs Gate 1-2, Icewind Dale 1-2, Planescape Torment, Gorasul gibi

5)İyice manyayıp en hardcore RPGlere giriyoruz, sıra tabanlı bir oynanışa sahip (artık yok bunlardan pek, tarihi eser mertebesindeler): Temple Of Elemental Evil, Fallout 1-2, Arcanum, Wizardry 8, Wizards&Warriors gibi

Arada da strateji-RPG karışımı güzel oyunlara el atıyoruz, çerezlik : Spellforce 1-2, Kings Quest Legend-Armored Princess, Heroes of M&M 5.

Yalnız bu tarz oyunların yan etkileri vardır. Uzun soluklu oyunlardır. Herhangi bir oyun için 20 saat sürünce uzun oyun yapmışlar derler ya, RPGciler için 20 saatlik bir RPG'ye adam gözüyle bakılmaz, ortalama 40-50 saat oynanışa sahip olan bu türde, 100 saati aşan oynanış sürelerine sahip oyunlara da sıklıkla rastlanır.

Bu sebepten dolayı saatlerini aldığından ve bırakamadığından gözde kanlanma, yanma, göz pörtlemesi, fastfood ağırlıklı beslenmeden dolayı dobikleşme, g.t-göbek kombinasyonu geliştirme, anne baba, sevgili, eş ve bilimum aile ve yakın çevreye vakit ayıramama, uzaklaşma (sana öyle gözlerle bakarlar ki kendini akıl hastası veya alkolik gibi zannedersin) gibi yan etkileri vardır. Ama değer mi bence değer.

Bu sorulardan bıkmakla birlikte cevaplara katılmadan da edemiyorum. Vampire Masquarade eksik bir tek

herşeyiyle 10 numara

• KotOR'u da unutmuşsunuz. (Ama ingilizce anlamak şarttır.)

Benim bu türde en beğendiğim oyunlar, Diablo 1-2, Fallout 1-2, KoTOR, Oblivion, Vampire. Bana göre bir RPGde en başta "serbestlik" ve açık bir dünya olmalı, bu açıdan örneğin Fallout 2 çok üstün.

Aslında RPG türü ölüyor diyebiliriz. Çünkü eskisi gibi sağlam, kullanıcıya serbestlik tanıyan, ve çeşitlilik olan oyunlar yapılmıyor artık.

Bir de MMORPG dünyası var tabi onların kulvarı da ayrı, oraya da dalabilirsiniz.
  • Ben size şu kadar söyleyim. Bu işte İngilizce şartmış arkadaş. Kimse itiraz etmesin. Senaryoyu anlamadığınız sürece bu oyunlardan pek zevk alamazsınız. Hani alırsınızda, ben ne yapıyorum, niçin bunu yapıyorum diyebilirsiniz. Bazı görevleride anlamakta zorluk çekebilirsiniz.
  • Fallout 1-2-3
    Star Wars - Knights Of The Old Republic I-II
    Arcanum: Of Steamworks & Magick Obscura
    Dragon Age: Origins
    The Witcher
    Risen
    Fable: The Lost Chapters
    Planescape:Torment
    Mass Effect 1-2
    Bu oyunları oynamanı tavsiye ederim.Hack&Slash türünde ki oyunlara tam rpg diyemiyorum.Çok fazla aksiyon var.
  • ben de yeni başladım rpg oyunlara ilk oyunum ise;
    Diablo II
  • Fallout 3 ve Oblivion ile başlayabilirsin. Daha sonra Neverwinter Nights serisi sıcak bir kahve içiyormuş gibi hissedeceksin. Tabi ardından Wizardry 8 ile biraz sarsılacaksın ama enfes gelecek. Eski amiga adventure oyunlarını deniyebilirsin, Monkey Island gibi ortamı çok güzeldir oynarken Guybrush gibi hissedersin.
  • Bende ilk rpg macerama Neverwinter Nights serisiyle başladım. Böylece asosyallik dönemim de başlamış oldu. Daha sonra bu rpg denen illet :D bulaşıcı hastalık gibi beni esir aldı. başka hiçbir oyun türünden keyif alamamaya başladım. Öyle bir doyumsuzluk hissi oluşuyor ki sırayla bütün rpgleri oynamaya başlıyorsunuz. Piyasadaki yeni rpgler bitince grafikleri dert etmeyerek eski rpglere yelken açıyorsunuz. :)) rpg ile geç tanışmış olmama rağmen bir çok rpg oyunu oynadım. ama hala bir doyumsuzluk ve açlık hissi var ve hala eski oyunları oynamakla meşgulüm :) Bu arada eski dediğime bakmayın. rpg oyunları asla eskimez. oyunu bitirip asla rafa kaldıramazsınız. en az 2-3 kere farklı rollere bürünerek bitirirsiniz. en azından bende böyle oldu. :))
  • ben the witcher'la başlamıştım. sonra diablo-diablo2 ardına da eski oyunları yalayıp yutmuştum (fallout2, baldurs gate2, planescape torment). diyeceğim şudur ki witcher ve diablo2 giriş için en uygun oyunlardır.. ardına zaten bi rpg açlığın başlar ve ne zaman çıktığı umrunda olmadan tüm oyunları bitirmek istersin..
  • Benzer durum bende de mevcut. Yalnız ben biraz daha erken tanıştım bu türle. Şu an pek oyun oynamıyorum. Dragon Age çevirisiyle uğraşıyorum boş vaktimde.

Takvimimde 25 Eylül'ü işaretledim. Gothic 4'ün demosu çıkacak. Bilgisayarım ve ben pusuya yatmış durumdayız. Hele şu Ekim bir gelsin, Two Worlds 2, Gothic 4, Fallout New Vegas, Divinity 2: Flames Of Vengeance, Fable 3. Mis mis. Şu aralar laptopu tvye bağlayıp oturduğum yerden tv seyreder gibi bu oyunların oynanış videolarını izliyorum. Bir de Drakensang 2 sürpriz yapıp çıksa, benden mutlusu olmaz şu dünyada. Bir de Pirates Of Caribbean'ı vardı. Sonbaharda çıkacak diyorlardı.

Metal seven arkadaşlara da müjde. Melekesh İstanbul'da kaydettiği yeni albümünü Ekim'de yayınlıyor. Ekim çok bereketli olacak yaw.

• quote:

super yorum koptum :D

• Eğer bağımlı hale gelinirse ömrünün 1/5 'ini rpg oyunlarına vermeye hazır ol

Oynamadığım kaliteli rpgler arasında bi Witcher kaldı onu da halledeceğim bu aralar bakalım

Kısaca ömür törpüsü , düzenli bir hayatın varsa diğer türlere devam et derim

Artık öyle bir hale geldi ki normal oyunları bile içinde rpg ögeleri olmayanları pek oynamıyorum
  • @gokyabgu

rpg guide olarak basılabilir bence yazdıkların

ben bişi sormak istiorum witcher hakkında,yılın en iyi rpg si filan secilmişti ama ben okadar da abartılcak bi durum görmedim o oyunda.en cok ta attack olayına sinirlendim,mouse ile bi tık bana uygun değil galiba
  • Dungeon Siege de başlangıç için uygun olacaktır. Grafik olarak da fena değildi yanlış hatırlamıyorsam.

Deus Ex 1 de mutlaka denenmeli, mükemmel bir oyundu.

Witcher deniyorum bu aralar ama oyunun atmosferine giremedim bir türlü. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi atack sistemi çok gıcık geldi bana. Devam etmem muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 17 Eylül 2010; 18:18:27 >
  • Tam anlamıyla bir RPG manyağı değilim ama aldığım oyunları hakkını vererek oynadığımı söyleyebilirim. Şu ana kadar en beğendiğim RPGler ise Dragon Age:Origins ve Fallout:New Vegas'tır. Ayrıca Skyrimle Diablo 3üde büyük bir açlıkla bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.