Bildirim
RPG Giriş
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Karman çorman RPG lerle başlamaktansa tabii ki Hack and slash ile başlaman en iyisi yoksa daha başladığın gibi soğursun RPG den.
Diablo 2 ile başla. O da karışıktır, çok detaylıdır ama çizgiseldir, diyaloglar, tonla yan görev vs. yoktur. Uygun olur ilk başlayan için. Al oyna suyunu çıkarana kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 20 Ocak 2010; 23:52:38 > -
diablo cok eski bir oyun sanırım -
2000 oyunu. Eski olmasına bakmamak gerek, öyle bir hack and slash hala yok piyasada. -
5 adımda nasıl RPG manyaa olunur :
1) Action RPG (Hack&Slash türü) ile başla: Diablo 2, Sacred 1-2, Dungeon Siege 2, Titan Quest, Silverfall, Legend Hand Of God, Mage Knight Apocalypse, Hellgate London, Torchlight, ve daha sayamadığım diğerleri)
2)Daha sonra RPG özellikleri (seçim şansı, dialoglar, serbestlik falan - stat dağıtmadan, exp kazanmaktan bahsetmiyorum) biraz daha ağır basan RPGlere geçebilirsin: Divine Divinity, Divinity 2, Lionheart, Jade Empire, Fable gibi
3)Aksiyonu daha da geri plana itip RPG öğelerini daha ön plana çıkarıyoruz. Yavaş yavaş RPGnin gizemli dünyasına giriyoruz, serbestçe gezinmeye başlıyoruz dünyalarda: Morrowind, Oblivion, Fallout 3, Mass Effect, Gothic 1-2-3, Risen, Witcher, Dungeon Lords gibi
4)Harbi RPGlere başlıyoruz. Aksiyon tarzı savaşların yerine taktiksel oynanış alıyor: Dragon Age Origins, Drakensang, Neverwinter Nights 1-2, Baldurs Gate 1-2, Icewind Dale 1-2, Planescape Torment, Gorasul gibi
5)İyice manyayıp en hardcore RPGlere giriyoruz, sıra tabanlı bir oynanışa sahip (artık yok bunlardan pek, tarihi eser mertebesindeler): Temple Of Elemental Evil, Fallout 1-2, Arcanum, Wizardry 8, Wizards&Warriors gibi
Arada da strateji-RPG karışımı güzel oyunlara el atıyoruz, çerezlik : Spellforce 1-2, Kings Quest Legend-Armored Princess, Heroes of M&M 5.
Yalnız bu tarz oyunların yan etkileri vardır. Uzun soluklu oyunlardır. Herhangi bir oyun için 20 saat sürünce uzun oyun yapmışlar derler ya, RPGciler için 20 saatlik bir RPG'ye adam gözüyle bakılmaz, ortalama 40-50 saat oynanışa sahip olan bu türde, 100 saati aşan oynanış sürelerine sahip oyunlara da sıklıkla rastlanır.
Bu sebepten dolayı saatlerini aldığından ve bırakamadığından gözde kanlanma, yanma, göz pörtlemesi, fastfood ağırlıklı beslenmeden dolayı dobikleşme, g.t-göbek kombinasyonu geliştirme, anne baba, sevgili, eş ve bilimum aile ve yakın çevreye vakit ayıramama, uzaklaşma (sana öyle gözlerle bakarlar ki kendini akıl hastası veya alkolik gibi zannedersin) gibi yan etkileri vardır. Ama değer mi bence değer.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gokyabgu
5 adımda nasıl RPG manyaa olunur :
1) Action RPG (Hack&Slash türü) ile başla: Diablo 2, Sacred 1-2, Dungeon Siege 2, Titan Quest, Silverfall, Legend Hand Of God, Mage Knight Apocalypse, Hellgate London, Torchlight, ve daha sayamadığım diğerleri)
2)Daha sonra RPG özellikleri (seçim şansı, dialoglar, serbestlik falan - stat dağıtmadan, exp kazanmaktan bahsetmiyorum) biraz daha ağır basan RPGlere geçebilirsin: Divine Divinity, Divinity 2, Lionheart, Jade Empire, Fable gibi
3)Aksiyonu daha da geri plana itip RPG öğelerini daha ön plana çıkarıyoruz. Yavaş yavaş RPGnin gizemli dünyasına giriyoruz, serbestçe gezinmeye başlıyoruz dünyalarda: Morrowind, Oblivion, Fallout 3, Mass Effect, Gothic 1-2-3, Risen, Witcher, Dungeon Lords gibi
4)Harbi RPGlere başlıyoruz. Aksiyon tarzı savaşların yerine taktiksel oynanış alıyor: Dragon Age Origins, Drakensang, Neverwinter Nights 1-2, Baldurs Gate 1-2, Icewind Dale 1-2, Planescape Torment, Gorasul gibi
5)İyice manyayıp en hardcore RPGlere giriyoruz, sıra tabanlı bir oynanışa sahip (artık yok bunlardan pek, tarihi eser mertebesindeler): Temple Of Elemental Evil, Fallout 1-2, Arcanum, Wizardry 8, Wizards&Warriors gibi
Arada da strateji-RPG karışımı güzel oyunlara el atıyoruz, çerezlik : Spellforce 1-2, Kings Quest Legend-Armored Princess, Heroes of M&M 5.
Yalnız bu tarz oyunların yan etkileri vardır. Uzun soluklu oyunlardır. Herhangi bir oyun için 20 saat sürünce uzun oyun yapmışlar derler ya, RPGciler için 20 saatlik bir RPG'ye adam gözüyle bakılmaz, ortalama 40-50 saat oynanışa sahip olan bu türde, 100 saati aşan oynanış sürelerine sahip oyunlara da sıklıkla rastlanır.
Bu sebepten dolayı saatlerini aldığından ve bırakamadığından gözde kanlanma, yanma, göz pörtlemesi, fastfood ağırlıklı beslenmeden dolayı dobikleşme, g.t-göbek kombinasyonu geliştirme, anne baba, sevgili, eş ve bilimum aile ve yakın çevreye vakit ayıramama, uzaklaşma (sana öyle gözlerle bakarlar ki kendini akıl hastası veya alkolik gibi zannedersin) gibi yan etkileri vardır. Ama değer mi bence değer.
Bende hep RPG oynamak için fırsat arıyordum ama çok sıkıcı geliyordu. Şimdi tam bu sıralamaya göre gideceğim. Şimdi Hack&Slash ile başlayacağım. Birde çok oyun yazmışsın. Şimdi rpg'ye başlamak için o oyunlardan sırayla hangilerini oynamamı tavsiye edersin. Mesela bir 10 oyunluk sıralama yapabilir misin?
1-Diablo 2
2-...
gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 21 Ocak 2010; 13:48:21 >
-
Orada yazdığım adımlardaki oyunlardan hangisini istersen onu oynayabilirsin. Beğenmezsen başkasına bakarsın. Tam bir liste yapamam açıkcası. Birinin beğendiği oyunu başkası beğenmez. Ben alışabilme açısından sıraladım. 1'deki oyunlardan bir veya birkaçını oyna. Olayı kap, 2.ye geç. Oradaki oyunları da dene. 3. geç. Böyle devam et. -
ultima dan başla -
quote:
Orijinalden alıntı: med_cezir197
ultima dan başla
Yok bence Rogue'dan başlasın. -
RPG olayına adım attıysan action-RPG den başlayacaksın direk Diablo 2.Fakat daha ileri gitmek istiyorsan,önüne büyük bir problem çıkıyor:İngilizce.Eğer benim ingilizcem iyi dersen hiç vakit kaybetme başla derim.
Eğer ben yeni nesilim,grafikler hoşuma gitmedi,10 levelde bıraktım falan dersen Torchlight'ı öneririm.
Listeyide unut gitsin.Diablo 2 yi beğenirsen zaten,hemen arayışa girersin. -
Gokyabgu@
one güzel bi 5 adımda rpg dir arkadaşım eline saglık
Sonic17@
bu konuda sana katılmıyorum arkadaşım tamam dilde şart dil olmadan ana konuyu biraz kaçırırsın yada tam adepte olmazsın
ona kabul ama ben gibi bi ing fakiri mass effect gibi bir oyunu her yönüyle anlayıp oyunda %100 ulaşabiliyorsa şayet az buçuk ing
bilenler dahada iyi işler yapabilir diye düşünüyorum.ben hiç rpg oynamamıştım ve ing 0 işe yanlış yerden mass effect başladım ve
3 ayımı yedi nalet oyunşimdi ise zevk için açıp ara ara oynuyorum
-
yannız harbi rpg deyince öyle çerçeveyi daraltmak yannış olur , rpg adı üstünde rol yapma oyunu olarak nitelendirilir .... yani "geliştirilebilir , seçilebilir karekter + oyun un sonuna giden farklı yollar , senaryolar + open world bir dünya" oyunu harbi rpg yapmaya yeter bana göre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 22 Ocak 2010; 1:56:55 > -
izometrik görüş açılı oyunları hiç sevmediğim için (örn: Diablo) sana first person ve thirt person rpg lerden önericem.
1.Dark Messiah Might and Magic le başla
2.STALKER la devam et
3.Fallout 3 oynamaya başlarsan zaten rpg yi sevmişsin demektir
sonradan eğer seversen rpg yi yeni çıkan veya nispeten yeni çıkan oyunlardan : Oblivion, Gothic 3, Risen, Divinity 2 Ego Draconis, Fable The Lost Chapters, The Witcher Enhanced Edition, Vampire The Masquerade Bloodlines, Mass Effect 1-2, Dragon Age Origins i öneririm
bana rpg yi sevdiren eski oyunları oynamak istersende: System Shock 2, Deus Ex 1, Arx Fatalis, Gothic 1-2, Morrowind ı öneririm
son çıkan biçok güzel aksiyon oyunlarıda rpg öğeleri içeriyor.tabii sadece karakter gelişimi bakımından.bunun en iyi örneği: Bioshock (System Shock un kuzeni) bu tür oyunlarıda deneyebilirsin.
-
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz dahilinde rpg dünyasına adım atmak üzeriyim. Aslında hazırlıklı olmam iyi oldu saydığınız oyunların büyük kısmını temin etmiştim. Şimdi sadece oyunları kurup keyfini çıkarmak kalıyor. Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler... -
Valla çok eski oyunlardan başlama. rpg nin en kötü yanı adamın ömrünü yemesidir. diablo 2 nin başından 5 saat kalkmamıştım bi ara. o 5 saat 2 saat gibi gelmişti :S kötü bi durum bu.
Dragon Age Origins den gir kafadan. D&D kurallarını araştır biraz önce
Bu bitince yeniden eskiye doğru efsane oyunları oynarsın -
Eskiden kalma çürük bir altyapım var rpg de aslında hayatımda oyun bitirmiş biri değilim. En çok finaline yaklaştığım oyun Titan Quest'ti o da windows'umun bertelaf etmesi sonucunda yarım kaldı. Baştan başlamakta istemiyorum şuan için. Diablo 2'yi kurdum şuan patch işlemleri biter bitmez başlamayı düşünüyorum. -
rpg ler için iyi bir ingilizce gereklimi fazla bilmesemde oynayabileceğim giriş türü rpgler neler olabilir? -
quote:
Orijinalden alıntı: sinager_dante
rpg ler için iyi bir ingilizce gereklimi fazla bilmesemde oynayabileceğim giriş türü rpgler neler olabilir?
Diablo - Sacred Hack'n Slash'dır, fazla RPG gerektirmez. Bunlarla başlayabilrsin. Sonra Arcanum'a geç. -
ya bak bana arkadaşım ing de bi yes'in evet bide what is your name adın ne demek oldugunu biliyorum mass effect te 60 lvl ki bu en yüksel lvl
ona ulaştım yani biraz kendini verinde olaylar standart zaten çözüyorsun zamanla
ha oyunu konuyu anlamanında ayrı zevki vardır oda tartışılmaz tabi de ne yapalım ibg bilmiyoruz diye rpg mi oynamıyalım -
Rpg oynamaya masaüstü rpglerden başlayın,cünkü crpg(computer role playing game)'nin atası masaüstü rol yapma oyunlarıdır,masaüstü rol yapma oyunlarının mantığını kavradıktan sonra ve oyuna adapte olmanızın
ardından oynayacağınız crpgleri değerlendirmeniz ve alacağınız lezzet oldukça farklı olacaktır.
İkinci ve en önemli kriter ise eğer oynadığınız crpg köklü bir campaign dünyasında geçiyorsa en azından o dünya hakkında derinlemesine olmasada bir birikime sahip olun.Bu sahip olduğunuz birikim oynadığınız oyuna hakim olmanızın yanı sıra aldığınız keyifi de ciddi ölçüde arttıracaktır.Örneğin Unutulmuş Diyarlar pek çok kültleşmiş bilgisayar oyununa ev sahipliği yapmıştır.Unutulmuş Diyarlar'ın romanlarını okumuş yada elinde kaynak kitaplar bulunduran birisinin Baldur's Gate'de Underdark'ı dolaşırken yaşadığı heycan ve atmosferi,Unutulmuş Diyarlar romanlarını yada kaynak kitaplarını okumamış birisi yaşayamaz.
Tabi bütün bunlar için orta düzey hatta bazen ileri düzey ingilizce gerekmekte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Randeas -- 23 Ocak 2010; 6:26:55 >
Benzer içerikler
- phantom blade zero
- throne and liberty forum
- pokemon fire red cheats
- rpg oyun önerisi
- stranded deep kaç kişilik
- mmorpg oyunlar
- witcher 4
- witcher 1 remake
- rp ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X