Şimdi Ara

RPG Oyun Tavsiyesi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

quote:

Orijinalden alıntı: Josiah

Dragon Age : Origins tüm zamanların en iyi RPG oyunu denebilir..Böyle senaryoyu Hollywood da zor görürsün.. ingilizcen varsa mutlaka oyna..

abartma yüzüklerin efendisinden çalıntı konu

Ne alaka lotr la?
  • quote:

quote:

Dragon Age : Origins tüm zamanların en iyi RPG oyunu denebilir..Böyle senaryoyu Hollywood da zor görürsün.. ingilizcen varsa mutlaka oyna..

Oyunların hepsinin konusu birnirinden çalıntı değilmi? Elfler,Cücleler,Büyücüler,Goblinler,Troller vs.
    Valla DAO oyadığım en bomba RPG lerden.İngilizce bilen RPGciler kesinlikle kaçırmasın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngeL.TGM -- 7 Aralık 2009; 12:38:31 >
  • quote:

quote:

Ben yanlış oyunu mu oynadım yoksa yanlış kitabı mı zamanında okudum...LOTR ile ne alakası var
  • Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış hesabı, boşverin o öyle bilsin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Off off Frp hastası biri olarak şu pc deki oyunlar bir türlü beni sarmıyor. Son zamanlarda bir tek Dragon Age sardı. Hikaye ve işleyişi mükemmel olmasından ötürü. Ama ben öyle bir oyun istiyorumki kağıt kalem ile oynadığımız klasik frp ye yakın olsun. Yani olabilirse open world olsun üstüne d&d kuralları olsun klasik sınıflar olsun ve rahatça gönlümüzce rol yapabilelim. Yani istersek şehirde takılalım karaktere istediğimiz şekilde yön verebilelim. Aynı zamanda mükemmel bir hikaye işleyişi olsun. Yani bana o arkadaşlarla toplanıp oynadığımız frp tadını versin. Varmı böyle bildiğiniz bir oyun

Dostum yok öyle birşey, hiçbir zaman da olmayacak. Bilgisayarlar kendi kendine düşünmeyi öğrenene kadar da (DM hesabı) olacağını sanmıyorum. Sen masaüstünde maceralar yaşamaya devam et bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

quote:

quote:

Ben yanlış oyunu mu oynadım yoksa yanlış kitabı mı zamanında okudum...LOTR ile ne alakası var

Fantastik edebiyat eğer middle earth tarzı olacaksa mecburen orktu elft cüceydi kullanman gerekiyor. bu (ç)alıntı olduğu anlamına gelmez ama hikaye ve işleniş olarak Yüzüklerin Efendisi`ni çoğu yerde çağrıştıran şeyler mevcut Dragon Age`te.

Archdemon`ın Sauron gibi olması, yokoldu sandığınızda bile asırlar sonra dönmesi, onu yoketmek için Frodo`nun kendini feda etme durumunu andıran olayların yaşanması. Arl Eamon`ın Theoden tarzı ( oda tahtinda zehirlenip kardeşliğin yardımı ile sağlığına kavuşuyor ve Sauron a saldırıyordu ).

Daha bir çok nokta var, oyunu beğenmiş olabilirsiniz ki ben de çok severek oynadım, 1 ayda 4 kere bitirecek kadar hem de. Ama hikaye orjinal değil, LoTR`a da fazlasıyla benziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

Fantastik edebiyat eğer middle earth tarzı olacaksa mecburen orktu elft cüceydi kullanman gerekiyor. bu (ç)alıntı olduğu anlamına gelmez ama hikaye ve işleniş olarak Yüzüklerin Efendisi`ni çoğu yerde çağrıştıran şeyler mevcut Dragon Age`te.

Archdemon`ın Sauron gibi olması, yokoldu sandığınızda bile asırlar sonra dönmesi, onu yoketmek için Frodo`nun kendini feda etme durumunu andıran olayların yaşanması. Arl Eamon`ın Theoden tarzı ( oda tahtinda zehirlenip kardeşliğin yardımı ile sağlığına kavuşuyor ve Sauron a saldırıyordu ).

Daha bir çok nokta var, oyunu beğenmiş olabilirsiniz ki ben de çok severek oynadım, 1 ayda 4 kere bitirecek kadar hem de. Ama hikaye orjinal değil, LoTR`a da fazlasıyla benziyor.

Hikaye gerçekten orjinal değil. Hatta Ostagar'dan sonra oyun hadi 'müttefik bulak da şavaşak' diyince bir miktar hayal kırıklığı bile yaşadım. Oyunda sadece yüzüklerin efendisinden değil, gerçek dünya tarihinden, yaşayışından, dinsel inanışlarından da pek çok alıntı var. Maker inancının nereden geldiğini söylemeye gerek yok zaten, Tevinder Imperium'un Roma İmparatorluğu'na benzerliği, Old Gods inancını terkedip Maker inancına geçmesi, Chantry'i kendine göre uyarlaması, Ferelden'ın Anglo-Sakson, Orlais'in Fransızlara benzerliği, bunlar arasındaki husumetler, aynı hristiyanların paganlara yaptığı baskılar gibi Chantry'nin elf inanışına baskıları, elflerin aynı ingilizlerin kızılderilere yaptıkları gibi topraklarını ellerinden almaları, şehirlerinde yaşamaya zorlamaları, zulüm yapmaları, buna karşı çıkan eski inançlarını bırakmayan Dalishler vs vs... Ayrıca oyunun savaş sahnelerinde, genel karanlık havasında da bol bol yüzüklerin efendisi filmlerinden esintiler yaşadım. Hatta Ostagar savaşına hazırlık kısmı, yüzüklerin efendisi filminde yaşadığım duyguları yaşattı bana, kimi zaman tüylerim diken diken oldu.

Zaten önemli olan çok orjinal bir hikayeye sahip olmak değil, o hikayeyi nasıl anlattığınız ve oynanışa ne kadar yedirdiğinizdir ki bunu DAO çok iyi yapıyor. DAO, klişe bir senaryoyu oldukça sürükleyici ve etkileyici bir şekilde önümüze sürüyor.

• ya Fable fable diyodunuz da fable ın tam adı ne? lost chapters yazanı kurdum yemin ederim böyle dandik rpg ilk defa görüyorum. grafikler falan çocuk oyunu gibi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.