Şimdi Ara

rpg ve frp arasındakı fark nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

RPG ve FRP Arasındaki Fark

RPG (Rol Yapma Oyunu) ve FRP (Fantazi Rol Yapma Oyunu), oyuncuların hayali dünyalarda karakterleri kontrol ettiği masa üstü oyun türleridir. Her ikisi de hikaye anlatımına ve yaratıcı ifadeye odaklanır, ancak bazı temel farklılıkları vardır:

Kurallar ve Yapı

RPG'ler genellikle belirli kurallara ve mekaniklere sahiptir ve oyuncuların bunlara uymaları gerekir. FRP'ler ise daha esnektir ve oyunculara oyun dünyasını ve maceralarını şekillendirmede daha fazla özgürlük verir.

Ayar

RPG'ler genellikle modern veya bilim kurgu gibi gerçek dünya ortamlarında geçerken, FRP'ler tipik olarak fantastik ortamlara odaklanır ve elfler, cüceler ve ejderhalar gibi yaratıkları içerir.

Karakter Oluşturma

RPG'lerde oyuncular genellikle sınırlı bir karakter sınıfları ve beceriler kümesinden seçim yaparlar. FRP'lerde oyuncular karakterlerini daha özgür bir şekilde oluşturabilirler ve hayal güçlerini tam olarak kullanabilirler.

Hikaye Anlatımı

RPG'lerde hikaye genellikle oyun yöneticisi tarafından kontrol edilirken, FRP'lerde oyuncular hikayenin gidişatında daha aktif bir role sahip olurlar.

Özetle, RPG'ler daha yapılandırılmış ve kurallara dayalıdır, FRP'ler ise daha esnektir ve oyunculara daha fazla yaratıcı özgürlük tanır. Sonuç olarak, oynamayı seçtiğin oyun türü, kişisel tercihlerine ve oyun tarzına bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Frp oyunları,çeşitli masaüstü oyun kurallarına göre tasarlanırlar,npc lerle(yani oyunda konuştuğumuz şehir veya başka yerlerdeki insanlarla) daha çok iletişime girdiğimiz, rpg ye göre çok daha kapsamlı level atlama, karakter ve büyü kullanabilme imkanı sunan oyunlardır.Ve iyi ingilizce gerektirir.Rpg deyince akla diablo gelir,frp de ise baldurs gate..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatss

Frp oyunları,çeşitli masaüstü oyun kurallarına göre tasarlanırlar,npc lerle(yani oyunda konuştuğumuz şehir veya başka yerlerdeki insanlarla) daha çok iletişime girdiğimiz, rpg ye göre çok daha kapsamlı level atlama, karakter ve büyü kullanabilme imkanı sunan oyunlardır.Ve iyi ingilizce gerektirir.Rpg deyince akla diablo gelir,frp de ise baldurs gate..
    güzel açıklama

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ya bırakın masaüstü sandalye üstünü frp rpg aynı halt. Biçim farkları onları farklı yapmaz.. Biri elek. ortama atılmıs biri cafe arkadas ortamına.. Yani bunun geyigini yapmaya gerek yok. Sedatss ın en basta soyledii dogru sayılabilir bilgisayarlar icin...

Bu arada aklı selim her insanın frp için "ne saçma şey lan bu" tepkisini vermesi gayet doğaldır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_kharon -- 22 Ağustos 2006; 23:21:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myazgan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Adamcağızın topiği uçmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Adamcağızın topiği uçmuş

Alıntıları Göster
    topic uçmadı kardeşim, ben link verdim dikkat ettiyseniz, oraya bakarsa bütün soruları cevaplanır, topic o posttan sora uçtu :D

buda okumadan gereksiz yorum yapıon diyenlere cevabım olsun, önce okuyunda gereksiz yorumlarınızı öyle yapıverin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draziw -- 22 Ağustos 2006; 23:59:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draziw

topic uçmadı kardeşim, ben link verdim dikkat ettiyseniz, oraya bakarsa bütün soruları cevaplanır, topic o posttan sora uçtu :D

buda okumadan gereksiz yorum yapıon diyenlere cevabım olsun, önce okuyunda gereksiz yorumlarınızı öyle yapıverin...

Alıntıları Göster
    RPG vee FRP bana göre hemen hemen aynı şeyler,farklarından bana ne?Yeter ki ben o oyundan yeterince zevk alabileyim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    tartışma mesajları silinmiştir
    tekrarında konu silinecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

RPG vee FRP bana göre hemen hemen aynı şeyler,farklarından bana ne?Yeter ki ben o oyundan yeterince zevk alabileyim.

Alıntıları Göster
    ya farklarını o sordu yanlış bilgi verildi bende düzelttim kendimle çelişkide oldum, ama ikisi aynı şey deil, birisi bilgisayar oyunu, diğeri bilgisayar oyunun geçtiği dünya, en kısa şekilde böyle açıklanabilir farkları :P

----

ado tartışma mesajını silmişsin de verdiim linkide silmişsin hani, neyse siz bilirsiniz yardımcı olalım dedik tamam bıraktım yanlış öğrensin millet hade eyv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draziw -- 23 Ağustos 2006; 0:02:07 >

• quote:

ya farklarını o sordu yanlış bilgi verildi bende düzelttim kendimle çelişkide oldum, ama ikisi aynı şey deil, birisi bilgisayar oyunu, diğeri bilgisayar oyunun geçtiği dünya, en kısa şekilde böyle açıklanabilir farkları :P

----

ado tartışma mesajını silmişsin de verdiim linkide silmişsin hani, neyse siz bilirsiniz yardımcı olalım dedik tamam bıraktım yanlış öğrensin millet hade eyv.

Alıntıları Göster
    @Ado en iyisini yapmışsın aslında ben kendi mesajlarımı silecektim ama bu sefer karşı taraf haksız oldugumu kabul ettim sanacaktı.Topicin kirlenmesine neden olduğum için özür diliyorum ama inanın yapacak birşey yoktu.Buradan çıkardığım ders BİR DAHA GAZA GELMEYECEGİM

• quote:

@Ado en iyisini yapmışsın aslında ben kendi mesajlarımı silecektim ama bu sefer karşı taraf haksız oldugumu kabul ettim sanacaktı.Topicin kirlenmesine neden olduğum için özür diliyorum ama inanın yapacak birşey yoktu.Buradan çıkardığım ders BİR DAHA GAZA GELMEYECEGİM

Alıntıları Göster
    http://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game_theory
    http://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Oyun_(Frp)

http://www.rpg.net/oracle/essays/gamesatplay.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 24 Ağustos 2006; 8:43:36 >

• quote:

Frp oyunları,çeşitli masaüstü oyun kurallarına göre tasarlanırlar,npc lerle(yani oyunda konuştuğumuz şehir veya başka yerlerdeki insanlarla) daha çok iletişime girdiğimiz, rpg ye göre çok daha kapsamlı level atlama, karakter ve büyü kullanabilme imkanı sunan oyunlardır.Ve iyi ingilizce gerektirir.Rpg deyince akla diablo gelir,frp de ise baldurs gate..
    quote:

Orjinalden alıntı: sedatss

diablo rpg deil baldur's gate rpgdir arkadaşım baldur's gatele masa üstünde oynanan role playing oyununun settingleri aynı forgotten realms de geçior karıştırmayın bunları bilgisayar da oynanan içinde dialog geçen bu çok önemli hayat görüşünüzü bir şekilde karakterinizin iyi kötü eğilimlerini yansıtacak ve size seçimler sunan oyunlara rpg denir. hatta o bazen crpg die geçer ki açılımı da computer role playing game dir
    çok basit bir cevabı var frp masa üstüdür rpg ise pc,psx gibi platformlardaki oyunlarla

diabloya da direk karşı çıktım diablo hack'n slash die tabir ettimiz sadece yaratık kestiin
    karakterinin 4 abilitisini arttırarak en iyi skillere puan vererek en çok hasarı verme oyunudur

diablo ve baldur's gate türü oyunlar aynı konu başlığı altında tartışılmamalıdır bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: system f

quote:

diablo rpg deil baldur's gate rpgdir arkadaşım baldur's gatele masa üstünde oynanan role playing oyununun settingleri aynı forgotten realms de geçior karıştırmayın bunları bilgisayar da oynanan içinde dialog geçen bu çok önemli hayat görüşünüzü bir şekilde karakterinizin iyi kötü eğilimlerini yansıtacak ve size seçimler sunan oyunlara rpg denir. hatta o bazen crpg die geçer ki açılımı da computer role playing game dir
    çok basit bir cevabı var frp masa üstüdür rpg ise pc,psx gibi platformlardaki oyunlarla

diabloya da direk karşı çıktım diablo hack'n slash die tabir ettimiz sadece yaratık kestiin
    karakterinin 4 abilitisini arttırarak en iyi skillere puan vererek en çok hasarı verme oyunudur

diablo ve baldur's gate türü oyunlar aynı konu başlığı altında tartışılmamalıdır bence.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: system f

quote:

evet diablo rpg ya da frp değildir kesinlikle katılıyorum forumda rpg bölümünde adı geçen oyunların çoğu rpg yada frp değil aslında örneğin hitman rpg diye geçiyor vs vs. fakat daha amigalar döneminden beri internetten oynadığımız oyunlar frp değil rpg dir. frp ile rpg arasında kurallar farkı vardır. rpg ler belli (d&d) kurallara sahiptir ve konu oyunun başından sonuna kendini hissettirir , dahası konuyu takip etmemek gibi bir durum sözkonusu olmaz. frp lerde konu daha az önemlidir hatta bazen konu yoktur (kağıt-deck-) dahası kurallar sabit değillerdir. rpg ile ilgili linkleri daha önce verdim ama rpg nin gelişim tarihi ve kapsamı ile ilgili bu linkleri bir daha vereyim ;
    yukarıdaki linkler konuyu özetleyebilecek linkler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tkots

quote:

Orjinalden alıntı: system f

quote:

evet diablo rpg ya da frp değildir kesinlikle katılıyorum forumda rpg bölümünde adı geçen oyunların çoğu rpg yada frp değil aslında örneğin hitman rpg diye geçiyor vs vs. fakat daha amigalar döneminden beri internetten oynadığımız oyunlar frp değil rpg dir. frp ile rpg arasında kurallar farkı vardır. rpg ler belli (d&d) kurallara sahiptir ve konu oyunun başından sonuna kendini hissettirir , dahası konuyu takip etmemek gibi bir durum sözkonusu olmaz. frp lerde konu daha az önemlidir hatta bazen konu yoktur (kağıt-deck-) dahası kurallar sabit değillerdir. rpg ile ilgili linkleri daha önce verdim ama rpg nin gelişim tarihi ve kapsamı ile ilgili bu linkleri bir daha vereyim ;
    yukarıdaki linkler konuyu özetleyebilecek linkler.

Alıntıları Göster
    BÜTÜN FRP LER RPG DİR AMA TÜM RPGLER FRP DEİLDİR FANTASTIC DUNYALARI TEMEL ALMAYAN MESELA GTA SANANDREAS FRP DEİL RPG DİR DAHA ÇOK GÜNÜMÜZ DÜNYASI VE SIRADAN BİR DÜNYADIR ONUNKİSİ AMA EJDERHALAR UZAYYARATIKLARI İŞİN İÇİNE GİRSEYDİ ODA FRP OLURDU BUDUR İŞTE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koche01 -- 26 Ağustos 2006; 19:59:39 >

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: blackmonster

Alıntıları Göster
    Orjinalden alıntı: blackmonster

bence böle birşeye gerek yoktu dh da

• quote:

Orijinalden alıntı: Orbjk

Orjinalden alıntı: blackmonster

bence böle birşeye gerek yoktu dh da

Alıntıları Göster
    bence 2side çok benzer türler
    2side süper
    olayın özü budur

• quote:

Orijinalden alıntı: hukukcu

bence 2side çok benzer türler
    2side süper
    olayın özü budur

Alıntıları Göster
    gördüğüm en büyük fark ikiside farklı yazılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Defytime

gördüğüm en büyük fark ikiside farklı yazılıyor

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar gördüğüm kadarı ile yanlış anlamalar var
    RPG : Role Playing Game
    FRP : Fantasy Role Playing Game demek. RPG'nin özelleşmiş tarzı ve daha çok D&D, Forgotten Realms ya da Orta Dünya gibi ejderhadır, elftir bu tarz yaratıkların oldukları dünyalar üzerinde geçer. Kendi aralarında farklılaşabilirler ama eğer olaya daha farklı (Uzay gemileri, paranormal aktiviteler ) girerseRPG olur. Fantazi kelimesi her türlü anormal durumu kapsamaz sadece yukarıda bahsettiğim gibi yaratık, insansıları ve hayali dünyalarını kapsar.
    Kendinizi çok da kaptırmayın eninde sonunda YILLAR GEÇER GERÇEK DÜNYA İLE BAŞBAŞA KALIRSINIZ yaşlanınca

• quote:

Orijinalden alıntı: helldune

Arkadaşlar gördüğüm kadarı ile yanlış anlamalar var
    RPG : Role Playing Game
    FRP : Fantasy Role Playing Game demek. RPG'nin özelleşmiş tarzı ve daha çok D&D, Forgotten Realms ya da Orta Dünya gibi ejderhadır, elftir bu tarz yaratıkların oldukları dünyalar üzerinde geçer. Kendi aralarında farklılaşabilirler ama eğer olaya daha farklı (Uzay gemileri, paranormal aktiviteler ) girerseRPG olur. Fantazi kelimesi her türlü anormal durumu kapsamaz sadece yukarıda bahsettiğim gibi yaratık, insansıları ve hayali dünyalarını kapsar.
    Kendinizi çok da kaptırmayın eninde sonunda YILLAR GEÇER GERÇEK DÜNYA İLE BAŞBAŞA KALIRSINIZ yaşlanınca

Alıntıları Göster
    Şu durumda bazı oyunları tasnif edeyim yanlış olduklarımı düzeltirsiniz:
    oblivion-frp
    kotor-frp
    jade empire-frp ;kısacası bioware frp yapar
    titanquest-hack&slash
    diablo-hack&slash
    gta-rpg

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.