Şimdi Ara

rpg ve frp arasındakı fark nedir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Frp Rpg arasındaki fark bana göre daha birinde daha çok konuşma diğerinde daha az konuşma,birinde daha çok içerik diğerinde daha çok görsellik diyerek ayırabiliriz...
  • evet 2 ust msj daki arkadasında dedigi gibi
    rpg role playing game yani size oyun firmasının verdigi olcude elastiklige sahipsinizdir kotor jade empire gibi oyunlar rpg dir frp degil
    frp ise fantasy role playing dir yani belli masaustu d&d kurallarına gore oynanır sıkı kuralları olmasına ragmen tamamen fantazi bir sekilde ilerlersiniz level atlamalardan tutun savas sistemlerine kadar hersey cok daha zor ve degisiktir svas sistemi karsılıklıdır bir siz bir de dusman vurur mesela

ama bu 2 cizgi arasında oyunlar da cok fazladır mesela

Oblivion : tamamen istediginiz yere istediginiz sekilde gitme yani dunya ozgurlugu olmasına tagmen savas sistemi fps oyularındaki gibidir yani d&d nin zar sistemine gore islemez dolayısıyla rpg/frp dir agırlıkla

Neverwinter nights 2 : bu oyunda tamamen d&d sistemine gore savastırmasına ragmen belli bir dogrultuda ilerlemenizi gerektirir yani istediginiz anda istediginiz seyi yapamazsınız bi yere gitmek istiyorsanız once belli gorevleri yerine getirmeniz gereki dolayısıyla frp/rpg dir

bide hack slash vardır diablo 2 ve titan quest cok onemli 2 ornektir

• Hort

Rpg (Role playing game) Rol yapma oyunu. Olayınız rol yapmaktır. Bir memur olur, bir ev kadını olur, bir kertenkele olur, tadı masaüstünde çıkar.
    Frp (FAntasy role playing) Fantastik rol yapma oyunu. Olayınız fantastik bir dünyada rol yapmaktır. Yani bir günümüzde bir memur, bir evkadını olamazsınız. Rol yaptığınız dünya fantastik ve human creativist öğeler taşımalı.
    RPG kapsar FRP
    RPG genel addır, frp onun bir alt kolu.
  • bu konuyu sanki başka bir başlıkta tartışmıştık? içinde açıklayıcı, güzel mesajlarda vardı.
    hatta şimdi o başlık mı, kim niye hortlatmış diye girip baktım ama konu aynı, başlık farklıymış.
  • O halde ben tam bir frp hastası oldum.Mesela Dungeon Siege oynadım ama hiç beğenmedim.Bana göre tepeden minicik adamları toplu halde götürmek eğlenceli değil.Ama bir gothic öyle değil.Daha gerçekçi,özgürlük tanıyor ve de öldür devam etten ibaret değil.Bence frpler daha da geliştirilmeli.Çünkü bana göre daha çok ilgi görüyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

RPG vee FRP bana göre hemen hemen aynı şeyler,farklarından bana ne?Yeter ki ben o oyundan yeterince zevk alabileyim.

aynen sana katılıyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nømad

Hort

Rpg (Role playing game) Rol yapma oyunu. Olayınız rol yapmaktır. Bir memur olur, bir ev kadını olur, bir kertenkele olur, tadı masaüstünde çıkar.
    Frp (FAntasy role playing) Fantastik rol yapma oyunu. Olayınız fantastik bir dünyada rol yapmaktır. Yani bir günümüzde bir memur, bir evkadını olamazsınız. Rol yaptığınız dünya fantastik ve human creativist öğeler taşımalı.
    RPG kapsar FRP
    RPG genel addır, frp onun bir alt kolu.

en aydınlatıcıda seninki olmuş kardeşim

RPG kapsar FRP
    RPG genel addır, frp onun bir alt kolu. matematik derslerindeki gibi olmuş buda :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 31 -- 21 Mayıs 2007; 20:29:02 >

• Hack'n Slash bunun türkçesi ne. yani ne anlama geliyo
  • Hack'n Slash türü oyunlar, Diablo ya da Titan Quest gibidir. Yani ilerle, adam/yaratık doğra, düşen eşyaları al, sandıklardan eşya bul, vs... Bu şekilde oynanış tarzı olan oyunlardır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

Diablo ya da Titan Quest gibi yani. İlerle, adam/yaratık doğra, düşen eşyaları al, sandıklardan eşya bul, vs... Bu şekilde oynanış tarzı olan oyunlardır.

Bu tür oyunlarda kaliteli olmadımı oynanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasted Years -- 14 Eylül 2007; 16:55:04 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.