Şimdi Ara

Rtx 2060 reset attırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Wolfenstein II The New Colossus oynarken 2 kez reset attı bilgisayar.

Ekran kartım Evga rtx 2060 Sc,PSU Fractal Design ION Gold 550W 80plus gold,2x8gb 3600mhz ramler,ryzen 5 5600 işlemci PBO yapılı düşük voltajda+işlemci soğutucum Dark Freezer X120R oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor.Anakart msi b550 tomahawk,m2 ssd var.Kasa Aerocool Graphite 3 tane 140mm fan var üstte de bir tane 120mm fan.Kasa havalandırmam da gayet iyi.

HWİNFO64 den oyundan sonra bakıyorum sıcaklıklara işlemci max 51-52 derece,sistem max 50 derece,ekran kartı max 82 leri görmüş ama ortalama 60 larda geziyor.Ekran kartı driver güncel.

Merak ettiğim ekran kartı sıcaklığı max 81-82 leri gördü diye reset atar mı bilgisayar? Reset atmak yerine frekans değerini kısmıyor mu? Cpu 50 dereceleri geçmezken ekran kartı sıcaklığı yüzünden pc reset atar mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Racer_ali -- 7 Nisan 2023; 4:56:54 >

• Racer_ali kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin stock hali ile bir test edin.
  • PBO yapmak işlemci ısısını düşürmek için değil mi? Ayrıca Battlefield 4-1-3 oynadım,Need for Speed™ Hot Pursuit Remastered oynadım cpu Pbo iken reset atma olmadı hiç.Benim merak ettiğim sadece ekran kartının ısısı yüzünden pc reset atar mı? yoksa wolfenstein II The New Colossus oynarken mi oluyor,driver sorunu? bir de wolfenstein oynarken oyun içinde ekran kartının belleği mi depolaması mı ne dolu,oyunun grafik ayarlarını düşürün diye uyarı yazısı çıkıyor bazen.8gb ekran kartı belleği mi yetmiyor? bu yüzden reset atar mı?

• Windows Olay görüntüleyicisine bir bakınız. Bu reset atması sonucu bir hata kaydı tutmuş olabilir. Kırmızı ünlemle kendini belli eder. Oradaki hata kodu / mesajı bir fikir verebilir.

Isı ve yetersiz bellek ile âlâka'lı olrk o kart reset atmaz, reset atacağı durum genel'de psu güç yetersizliği olur, eğer kart üzerinde 1'den fazla güç girişi var ve psu'dan tek kablo ile besliyorsanız, psu'dan 2 adet kablo çıkartarak beslemeyi deneyebilirsiniz.

• RAM hızlarını düşürün öyle deneyin

• Başka oyunlarda da yapıyor mu ? aynısını. Yani reset atmayı. Normalde oyun oynarken belirtilen işlemci ısısı ve ekran kartı ısısı reset attıracak düzeyde değiller.

İşletim sisteminde bir sorun yoksa genelde psu da sıkntı varsa içerden, ondan yapabilir bunu. Psunun watt olarak yetmesi önemli değil arıza varsa yapar. 1000 watt olsa bile.

Yukarda bahsedilen ekran kartı çıkışlarını 2 ayrı kablo ile beslemek doğru öyle bağlanmalı ama öyle olsa bile psuda sıkntı varsa yine yapar aynı sıkntıyı.

Başka oyunlarda deneyin işlemci ve ekran kartını stress testine sokacak testleri yapın. Birde mümkünse skıntı devam ederse başka bir psu ile deneyin sistemi.

• Yazdığım gibi diger oyunlarda yapmadı ilk defa bu oyunda yaptı.PSU yeni daha 1 aylık.Ram hızları derken? diğer oyunlarda yapmadı bu oyunda yaptı ramler 3600mhz.Ekran kartı bir adet 8 pin güç girişi istiyor sadece.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Buna bakıcam.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Nerden bakıyorum buna? şu an baksam yazar mı?

• Sistem de herhangi bir overclock var mı
    Ram xmp açılıp mı 3600 elde edildi? Yoksa elinle voltaj mı ayarladın
    Kart a 12 volt giriyormu yani tam yükte çekiyormu hw64 ile bak

Denetim masası - > yönetimsel araçlar kısmından bakabilirsiniz.

• run...rabbt kullanıcısına yanıt

Sadece pbo var.4.4

Ghz değilde voltaj düşürerek 4.650ghz de çalışıyor işlemci.Evet xmp ile 3600mhz fe ramler.de anlamadiğim battifeld 4-1-3 oynarken hiç vlbu şekil resrt atma yasamadim ya da needforspeed heat oynarken.

• Psu da ki başka Pci-e çıkışına taktım 8 pin güç girişini.Sonra furmark testinde 10dk açtım hiç bir sıkıntı yok.Sıcaklık 78 gördü max furmark testinde.

Sonra Msi afterburner ile osd açtım oyun oynarken ekran kartının sıcaklığı %97-99 kullanımda 80-81 dereceleri görüyor.Bu değer rtx 2060 için normal mi?yoksa termal macun yenilemek mi lazım max sıcaklığı daha aşağı çekmek için.

eVGa'nın şu küçük kartıysa normal değer olma ihtimali yüxek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.