Şimdi Ara

RTX 2080 SUPER VE İ7 9700K SİSTEM TOPLAMA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sen iftiraların ile beni proveke ediyorsun herşeyin resmini atıyorsun benim " rx 5700 XT nin gtx 1660 den ucuza satılması gerek" diye sarfettiğim cümleyi bul ben forumu bırakıcam. Değilse sen bırakıcak mısın? Ama benim cümlemin aslı " rx 5700 ün (XT olmayan) gtx 1660 Tİ fiyatında çıkması gerektiği" şeklindedir..Ben bulup resmini buraya koyabilirim. Bir paragraf yazı yazmışım farazi birşey anlatıyorum. Oralardan cümle cımbızlıyorsun ve demediği eşyler ekliyorsun çıkarıyorsun. Bunun ahlaki boyutunu foruma bırakıyorum. Ben sana cevap vermedikçe sataşıp duruyor,yazdığım herşeyi trollüyorsun. Şikayetlerime rağmen moderatörler buna ses çıkarmıyor. Senin iftira ve tacizlerine karşı yasal haklarını kullanmak tehdit değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 23 Ekim 2019; 15:33:48 >
  • Sana en mantıklı seçeneği sunuyorum;

Ryzen 3600 + X570 anakart alıp OC u köklüyorsun

Monitörünü satıp yerine 2K 144hz Freesync monitör alıyorsun

2080 e vereceğin paranın çok çok çok daha altına RX5700 XT alıp keyfine bakıyorsun

9700K + RTX2080 + 1080p yerine Ryzen 3600 + RX5700 XT + 2K monitör çok daha mantıklı ve daha ucuz

Şuan diyeceksin ki 9700K nereee Ryzen 3600 neree işte isime takılırsan böyle düşünürsün. Ryzen 3600 = 8700K net, tartışmaya bile girmem hele ki 2K da hiç bir intel ile fark dahi yaşamazsın.
  • Sevgili abilerim konuda verdiğiniz firiklerin uzun araştırmam sonuçlarında elimdeki z370 anakart ile hareket edersem ya 8. nesil işlemciler ya da 9. nesilde alınabilecek tek işlemci olan i9 9900k işlemciyi almam gerekicek. Evet teknoloji her geçen gün yükseliyor ve ona yetişmek için ya çok zengin olmak ya da vurdumduymaz olmak gerekiyor. Mantıklı düşününce i9 9900k alsam hem fazla bir fiyat ödücem hem soğutucusunu alıcam takıcam kullanıcam sonra sizlerinde dediği gibi 10. nesil i7 = 9. nesil i9 olucak, İ9 10 Nesli İ9 9.neslinden daha iyi olucak bu yüzden 2. el satmaya kalksam değeri çok düşücek anakart bide z370 olduğu için onunda değeri baya düşücek sonra yeni soket geleceği için belkide soğutucum bile elimde patlayacak artı olarak intelin 2020 içerisinde yetişmeyeceği gibi dedikodular var ve çıktığı zaman dolar ne kadar olucak ne kadar ucuzlıcak i9 9.nesil ne kadar değer kaybedicek yeni anakart almam gerekicek anakartlar ne kadar pahalı olucak gibi dertlerim olucak. Ama şu an anakartımı satarsam ve amd geçiş yaparsam nedense daha mantıklı gibime geliyor nedeni ise içerisindeki işlemcinin soğutucu ile beraber gelmesi ve 3700x den sonrasi için aynı soğutucuyu kullanması bunlara ek olaraktan geleceği 4. neslin direk x570 anakartları ile uyumlu olacağı ek performans kaybının yaşanmayacağı ve dahada iyi olacağı bir gerçek yatıyor. Fiyatının ucuz olması da mutlu edici bir gerçek. He baktım 10. nesilde çıktı 4. nesilde çıktı elimdekileri satsam daha çok zarar etmem diye düşünüyorum intele göre. Şöyle de bir durum var ekran kartımı çok büyük ihtimalle vergilerle dahil yurt dışından en iyi soğutmaya sahip olan ve piyasanın başında gelen en iyi modellerden olan msi rtx gaming x 2080 super almayı düşünüyorum ve bunuda elimdeki MONİTÖR MSİ MAG 241C 144 HZ 1MS FULL HD 1080P KULLANICAĞIM İÇİN geçende dediğim gibi intel oyunda 180 fps almış amd 175 fps almış ya da amd 160 fps almış intel 155 fps almış bir önemi kalmıyor. Şu an amdye çok çok sıcak bakıyorum ve gelelim ki TECHNOPAT bile 3700x i videosunda i9 9900k ile karşılaştırıyor ve amd kaç seneden beri hep inteli yakalamaya çalıştı amd kullanmayan adam bile amd çok ısınıyor yhaa gibi cümlelere maruz kaldı ve bunca şeye rağmen 3.neslinde devrim gibi bir şey yapıp kendini çok iyi yerlere getirdi.

Sonuç olarak kısaca intel alrısam 10-15 fps fark dışında elimde hiçbir kazanç yok ve yurt dışından alacağım için ileride satarkende ek bir zorlanma yaşayabilirim neden yurt dışı derseniz intel yurtdışında türkiyeye göre daha ucuz ama amd yurtdışı türkiye ile aynı neredeyse (VERGİLER DAHİL ) ama amd alırsam hem güncellemede hem soğutucu konusunda hemde fiyat performans konusunda elimde çok büyük kazançlar oluyor.

Neden bu kadar araştırdım sorusuna gelirsek de uzun bir süredir intelciyim ha diyince amdeye geçilmiyor ve amd kararını aldım ama çok çok isteyerek mi aldım hayır çünkü kalbim hala intelde ama aklım tamamen amd de. Aklı ile hareket eden yürür gider alışır mutlu olur ama kalbi ile hareket eden boku yer aynı günümüz ilişkileri gibi...

O yüzden sistemimi yazıyor ve dediklerim hakkında fikirlerinizi bekliyorum. AMACIM 2-3 SENE İÇERİSİNDE ÇIKACAK OYUNLARI GÜNÜMÜZ VE ESKİ OYUNLARI 1080P MONİTÖRÜMDE KASMADAN DONMA OLMADAN EN GÜZEL ŞEKİLDE ULTRA AYANLARDA OYNAYABİLMEK. YAYIN RENDER GİBİ İŞLER DÜŞÜNMÜYORUM. BUNUDA BELİRTİYORUM Kİ AMD KONUSUNDA YANLIŞ BİR KARAR ALDIYSAM BELİRTİN DİYE. SİSTEMİM SADECE OYUN ODAKLI OLUCAK O KADAR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYOR VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

İşlemci: Amd Ryzen 3700x
    Anakart: x570 (MARKA/MODEL FİKİRLERİNİZE AÇIĞIM)
    EKRAN KARTI: MSİ RTX GAMİNG X 2080 SUPER
    KASA: COOLER MASTER MB511
    PSU: EVGA SUPERNOVA G3 750 W FULL MODÜLER 10 YIL GARANTİLİ.
    RAMLER: CORSAİR VENGEANCE RGB PRO 300 MHZ CL 15
    SSD: SAMSUNG 970 EVO 250 GB
    HDD: 1TB WD + 2 TB SEAGATE

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.