Herkese selamlar, 1440p de rekabetçi oyunları yüksek fps ile oynamak için hangi modeli tercih etmeliyim? A- ASUS TUF GeForce RTX 3080 V2 10GB GDDR6X 320 Bit B- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX6900XT 16GB 256Bit DX12 PCI-e 4.0 GDDR6 Ekran Kartı AXRX 6900XT 16GBD6-3DHE/OC C- SAPPHIRE Radeon RX 6900 XT NITRO+ SE 16GB GDDR6 256 Bit İşlemcim: 5600x Anakartım: MSI MAG B550 Tomahawk Ram: 16 GB DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo Hafıza: Samsung 980 PRO M2 SSD Güç: Asus Rog Srix Thor 850w |
RTX 3080 mi? 6900 XT mi?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
1440p içinse ikiside işini çok rahat görecektir. yazdığın red devil 6900xt yi kullanıyorum 4k oyun için, işlemcimizide aynıymış. gayet memnunum.vram yüksek olduğundan 3080 den daha uzun süre gidebilir.
-
Ray tracing ve DLSS falan umrunuzda değilse Red Devil 6900xt alın. 10gb malesef 4k için yetmiyor bazı oyunlarda. 2k için pek sıkıntı olmaz ama Far Cry 6 gibi optimizasyonu zottirik oyunlarda ucu ucuna yetiyor.
-
Rtx 3080 12gb cikti lakin ülkemize daha gelmedi. Yurtdisi fiyatlari normalden 50eu kadar daha fazla...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ray tracing şimdilik boş. Shadowplay, dlss için Nvidia tercih edilebilir saf performans olarak AMD.
Isınma sorunu falan var mı hocam? Veya yükte ses yapıyor mu?
-
2K genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum hocam.
-
Hocam ülkemize geldi yeni seriler ama oyun performansında ilk versiyonlarıyla arasında 1 fps bile yok gibi.
-
Vram in, 10gb yerine 12gb olmasi burda mesele, oyunlarda daha fazla fps alabilmesi icin vrami arttirmaktan farkli islerde yapmalari lazimdi. O zamanda adi zaten rtx 3080 ti olurdu.
Benim için gereksiz bir tercih olur yani onu demek istedim :)
-
Sapphire special edition cihazlar gerçekten iyi oluyor ama amd yazılım hatalarını düzeltti ise tamam, nvidia ise tak çalıştır sürpriz yaşatmayacak kartlar
AMD 6000 serisinde yazılım hatası falan pek karşılaşılmamış.
-
SAM (Smart Access Memory) mevzusunu bir araştırıp öyle değerlendirmek lazım bence. Gereken kombinasyona sahip olursunuz 6900XT ile. AMD kanadında katkı sağlayan bir teknoloji olduğu belli
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
güzel o zaman, saf performansı zaten iyi amd tarafının
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X