< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Intel i5 13600KF & RTX 3090 OC & MSI Z690 Tomahawk DDR5 Sistem (4. sayfa)
-
-
Merhaba CPU Lite Load mode 1 de sonuçlar aşağıdaki gibi. Mode 12 veya 9 dayken 100 dereceleri görüyordum.
-
1 GOAT anladığım kadarıyla hem voltaj, hem sıcaklık hem performans bir arada. Net 1 gibi duruyor. Bu arada soğutucu şunu düşünüyorum yeterli olur mu?
amazonNoctua NH-U12A chromax.black, 120 mm Tek Kule İşlemci Soğutucusu (Siyah)https://www.amazon.com.tr/gp/product/B098XP1Y38/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A38F5RZ72I2JQ&psc=1 -
Çok anormal olmamakla birlikte bu model bir kart için biraz yüksek, maden geçmişi var ise thermal pad değişimi iyi gelebilir.
-
Ben bu paraya sıvı soğutma aldım, msi mag 240p bence alacaksanız sıvı soğutma alın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
240mm-360mm orta yollu bir aio tercihimdir ama bu modelde işinizi görür.
-
25 mayısta servise ısınma şikayeti ile verilmiş kart ve servis tarafından tüm testleri yapılmıs ve macun değişimi yapılmıs. Termal ped değişimini yapmamışlar mıdır acaba
Bence sadece macun değiştirmişler.
-
Kartın 14 ay garantisi var kendim termal ped değiştirsem garanti kapsamından çıkmaz mı kart hocam ? Yoksa servise mi göndermeliyim ?
Hocam bu arada Mode 1 mi önerirsiniz tüm modlar arasından? Yerinizde olsam 3090 yerine 4000 serisi sıfır alırdım.
-
Hocam pompası cartı curtuyla uğraşmadan tertemiz hava soğutma tercihimdir.
-
Benim aldığım fiyata rtx 4060 vardı hocam 15 ay garantili 3090 tercih ettim ikinci el
Siz değiştirirseniz çıkar garantiden, serviste pek gerekli görmemiş belli ki, 3000 serisi gpu larda undervolt yaparak sıcaklıkları indirebilirsiniz, ben 3080ti i öyle kullanıyorum mesela. Msı afterburner aracılığıyla yapabilirsiniz, RTX 3090 undervolt diye araştırın bir çok konu bulacaksınız. Hem sıcaklık hem de tüketim oldukça düşüyor bu sayede.
-
Hocam aio tak çalıştır, hiç uğraşı yok ama siz bilirsiniz tabi :)
-
Hocam bunlarla uğraşmak yerine tertemiz sıfır kart çakardım MSI Gaming X Trio 4070'i Amazon'dan sıfır 16.000'e aldım.
-
Hocam Noctua'nın bu modeli çok beğenilmiş. Alacağım Amazon'dan büyük ihtimalle. :) Teşekkür ederim.
-
hayırlı olsun güle güle kullanın hocam ben de şimdilik memnunum bakalım :)
-
Sizin de hayırlı olsun hocam, benzer tercihlerle güzel bir sistem kurduk. :) Kurulumu yapınca yazacağım izlenimlerimi. Bu arada Mode1 en iyi tercih değil mi gelince ona göre seçim yapacağım :D
-
şu anda mode 1 de kullanıyorum herhangi bir sorun göremedim sıcaklıklar gayet güzel sonuçları bekliyorum :)
-
tamamdır mutlaka bakacağım teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X