|
Rtx 4050 Valorant düşük fps (2. sayfa)
-
-
Burada ki özelliklere baktığım zaman RAMler toplam 16GB çift kanal görünüyor ? :D Acaba bir yanlışlık mı var?
-
Lenovo LOQ 15IRH8 Oyuncu Bilgisayarı, 15.6" FHD 144 Hz, Intel Core i5-13420H, 8GB RAM, 512GB SSD, RTX4050 6GB Ekran Kartı, FreeDOS, 82XV00G5TXhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0CCNT1YKF?ref_=cm_sw_r_apan_dp_SY6D1AA0SXTMQBE56SCZ&language=tr-TR ben buradan aldım -
Attıgınız linkte 8*8 16 GB a kadar destekler yazıyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exge -- 25 Aralık 2023; 8:14:55 > -
Tamamdır demek ki geliştirebilir olarak bilgi verilmiş. Öyleyse dostum mevcut olan RAM'in kodunu bularak aynı RAM'den bulmaya çalış, çift kanal olması için. Bulamazsan eğer, mevcut RAM sen de kalması şart, çünkü garantilik bir durum söz konusu olduğu zaman bundan dolayı garanti dışı kalabilir. Çift kanal kit RAM alırsın uyumlu ve bu işide garanti servisine yaptırman gerekebilir, çünkü kullanıcı laptop içini açıp bu işlemi yaparsa yine garanti dışı kalabilir. Problemin yetersiz RAM, ama tabii bunu halledebilirsin en azından dediğim gibi gereksiz hizmetleri kapatarak, bilgisayardaki RAM kullanımı azaltırsın, böylece darboğaz yaşamazsın, ama her koşulda çift kanal RAM almanı tavsiye ediyorum.
-
Teşekkürler -
Bir şey değil. Mevcut RAM kodunu öğrenmek için CPU-Z, AIDA64, ya da HWİnfo uygulamalarından görebilirsin. Hatta direkt Lenovo yetkili servisi arayıp kendileri ile bu konuyu konuş. Onlardan 2. RAM takviyesi hizmeti alman daha sağlıklı olur senin için.
-
hayret sana nasıl gelmemiş millet yok abicim boş konuşuyon diyen biri evet 8 gb ram zaten başlı başına bela. hele ki ddr4 5 sistemlerde.
bende rx580 var. bazı programlarda 16 da yetmiyor bana.
-
çoklu çekirdekle dual kanalın ne alakası var abicim? dual deiğin şey sd ram ile birlikte 99 da hayatımıza girmiş bir şey. ddr1 e geçilince tam rayına oturdu. dual kanal io sistemindeki darboğazı çözer sadece. ayrıca da ramin yetmediği yerde bi işe yaramadığı gibi asıl ryzende o kadar çekirdek varken çok önemli kalamıyabiliyor. asıl intel gibi izleği az sistemlerde faydasını gösterir. çünkü zaten izlek çok. önbellek desen arşa çıkmış. ryzende dual kullansan ne kullanmasan ne? he şu var. hem işlemcinin birimlerinde eskime oranını aynı tutmuş olursun-50 yıl kullanmayı düşünüyorsan önemli olacak bi etmen- hem de grafik işlemcili amd lerde bi faydaası olursa olur.
dual kanalın öneminsden çok dual kanal kullandığın ramlerin uyumu önemli. hele ki günümüzde tüm kalbur üstü ramler yapışkanlı soğutuculu geldiği için sonradan yükseltmesi aşırı zor şeyler halini aldı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zombi7406çoklu çekirdekle dual kanalın ne alakası var abicim? dual deiğin şey sd ram ile birlikte 99 da hayatımıza girmiş bir şey. ddr1 e geçilince tam rayına oturdu. dual kanal io sistemindeki darboğazı çözer sadece. ayrıca da ramin yetmediği yerde bi işe yaramadığı gibi asıl ryzende o kadar çekirdek varken çok önemli kalamıyabiliyor. asıl intel gibi izleği az sistemlerde faydasını gösterir. çünkü zaten izlek çok. önbellek desen arşa çıkmış. ryzende dual kullansan ne kullanmasan ne? he şu var. hem işlemcinin birimlerinde eskime oranını aynı tutmuş olursun-50 yıl kullanmayı düşünüyorsan önemli olacak bi etmen- hem de grafik işlemcili amd lerde bi faydaası olursa olur.
dual kanalın öneminsden çok dual kanal kullandığın ramlerin uyumu önemli. hele ki günümüzde tüm kalbur üstü ramler yapışkanlı soğutuculu geldiği için sonradan yükseltmesi aşırı zor şeyler halini aldı.
Yaptığınız bu tür yorumlar her zaman alakasız olacak. Benim yakındığım şey buydu, yoksa kimse ne sana, ne de diğer arkadaş için aksini söylemedi. Kendinizi her konunun ortasına atarak bu tür yorumlar yaparak kendi bilgilerinizi teyit edemezsiniz. Çünkü konu tam olarak insanların kendi egolarını tatmin etme konusu değil. Eğer öyle olacaksa buyur;
Bu geçmiş yayınlara bak. Hayatında hiç gördün mü bu tür somut paylaşımlar. Konu bu da değil, ama şu an konu sayende sidik yarışına döndü. Şimdi bana kendi bilgisayarımda 8GB yaparak OBS üzerinden 240FPS açtırma :) Yani anla, konuyu açan arkadaş, ya da herhangi biriside olabilirdi bu, ki genelde bu tür şeyler olağan durumlardır. İnadına kendinizi ortaya atıp 8GB olamaz algısı yaratmayın. Bu kadar basit. 8GB günümüz için evet genelde oyunlar için, hele ki böyle bir bilgisayarda çok yanlış. Ama konu Valorant :p Hani bir okuyun, ve varsa bilginiz bunları genel olarak açıklayıcı şekilde belirtin. Ortam ağzı yapmayın yani kimse size ödül vermeyecek, alt tarafı sizin gibi kendini her konunun ortasına bodoslama atıp ilgi odağı olmaya çalışan kişiler onaylayacak, ve konu uzayacakta uzayacak. Ezber ezber yorumlar yapmasından dolayı ben o şekilde eleştri yaptım. Konu sahibi belli ki anlamıyor, ama kendini ortaya atan diğer arkadaş RTX 4090 fln diyor. Siz karşınızda herhangi bir konuda bilgisi olmayan insanlara bu tutumla mı bir şey öğretmeye çalışıyorsunuz ? Bu öğretmek değil böbürlenmektir. Ve RAM konusunda da saçma sapan şeyler yazdın kusura bakma ama lütfen uzatma :D Konu sadece RAM'de değil, burada işlemci, onun modeli, anakart, ekran kartı, komple bilgisayar diye bir şey var. Sizin mantığınıza kalırsak her kullanıcı gidip en yüksek frekans aralığına sahip RAMleri almaya çalışır, çünkü öğretici olmak yerine çoşmaya yer arıyorsunuz, sizi okuyan bu konularda bilgisi olmayan kişiler üzerinde algı operasyonu yapıyorsunuz. Bir kaç arkadaş ne güzel soruyor fln, ama biri çıkıyor direkt bodoslama atomu parçalıyor. İnsanlar bir şeylerii öğrenirken her koşulda bir sürece ihtiyacı olur, herkes böyle sizin gibi muthiş ezber zekasına sahip olmak istemeyebilir belki ? Yavaş yavaş olsun, ama böyle güç olmasın. Şimdii git o yayınlara bak, sonra gel bana RAMleri anlat özelden. Ben de sana döner derim ki, isterse 128GB olsun o bilgisayarda isterse RTX 4090 olsun isterse 14900K olsun ama internet'inde paket kaybı varsa o FPS her türlü çakılır kalır. Bilmem anlatabildim mi mantığınızı xD
Dipnot: Şimdi ben de konuyu böyle saçma sapan genişleterek üzerime çekmiş oldum, neden ? Çünkü haklıyım di mi :)))) Paket kaybı olursa internetinde oyunu hiçbir şekilde oynayamazsın. Çünkü oynadığımız Valorant internet üzerinden oynanan bir oyun. AA ne kadar iyiyim. İnternetin yoksa RTX 4090 olsa bile oyunu oynayamazsın. Bu kabaca bir örnek oldu, anlaman için böyle basite indirgemek zorunda kaldım. Yani 8GB RAM olmaz aman aman gaza getirmeyin insanları :D Öğretin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 25 Aralık 2023; 11:18:39 >
-
evet alakasız ya :D
sidik yarışı demiş bir de. yaw sanki ben demişim ki bende şu sistem var. seninkini döveer.
yazdığın şeylerin ne bu konuyla. ne benim yazdıklarımla alakası yok. gelmiş bana alakasız diyorusn. hadi canım sütünü iç.
-
Konu benim açtığımdan farklı yerlere geldi anlamıyor değilim sadece başka bir sorun varmıdır diye öğrenmek istedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exge -- 25 Aralık 2023; 16:9:49 > -
Dostum malesef işte aslında bir çok şey başlıbaşına bir sorun. Ben de bilmiyordum. Yıllar önce bilgisayarımı upgrade ettikten sonra eski sistemime göre RAM, işlemci, monitör, mouse'una kadar tut daha yeni ve iyiydi, ama gel gör ki performans aksine kötüydü. Elle tutulur şekilde, şekil A'da böbürlenen arkadaşın yazdığı mantıkla düşündüğümüz zaman iyi sonuç almalıydım, ama olmuyordu, bir de işte ben de forumlarda sorunları araştırırken sürekli genel olarak böyle yorum yapanlar olduğu için kendimi boş bir döngüde buldum, hiç bir sürekliliği olmayan durağan bir yerde. Gittim yabancı forumlarda malesef yabancı insanların paylaşımlarına bakmak zorunda kaldım. Tabii böyle böbürlenme kafasında olanlar dünyanın her yerinde var o ayrı, ama bizim ülkede bir çok konuda eksik olduğu gibi bu konularda da atıp tutmaya çalışan insanlar var. Şu forumun hali bile genel durumun özetidir. Eskiden burada gerçekten kullanıcı incelemeleri yapılırdı, ama şimdi bu işi bir tık moderatörler yapıyor ve amaç reklam, öğretmek değil. Tabii bir şeyleri gerçekten daha doğru öğrendiğim zaman kendi ülkemde olduğu gibi ender de olsa doğru dürüst paylaşım yapan arkadaşlarada rastladım. Malesef başlangıç önemli, ama bir başlangıç yaparken böyle kullanıcılara rastlarsak gerçekten işimiz çok zor. Öğrenmek değil sadece o kişinin yazdığı şeyleri ezberlemiş oluruz, ve işte problemi şu an tetikleyen RAM'in yetmeyen boyutu. Lakin şu ayrıntıyı unutma lütfen :) Bu kullanıcının kullandığı uygulamalara bağlıdır. 4GB ile idare edenler bile var. Bunları uydurmuyorum :p Öğrenmen gereken şey neyse daha iyi öğrenmen için diyorum. Yoksa ben de kalkıp 8GB yeter bak diyerek senin kafanı karıştıracak şekilde paylaşımlar yaparım. Yaşadığın problemin asıl kaynağı kullandığın uygulamalardan kaynaklı aslında her şeyden önce. Çünkü bazen bazı oyunlar ve uygulamalar için şart oluyor bazı gereksinimler, ama arkadaş RAM'in gereksinimi gitmiş rtx 4090'a bağlamış. Sanırım buraya yazmadan önce kendisini çoşturan bir YouTuber izlemişte gelmiş :D
-
"evet alakasız ya :D
sidik yarışı demiş bir de. yaw sanki ben demişim ki bende şu sistem var. seninkini döveer.
yazdığın şeylerin ne bu konuyla. ne benim yazdıklarımla alakası yok. gelmiş bana alakasız diyorusn. hadi canım sütünü iç. "
Mantığa gel ya. Şimdi biri 16GB ile şu darboğaz olayını yaşayamaz mı ? Kendini direkt ortaya atıp 8GB olayını RTX 4090'a bağlamaya çalışmış birisi. Şimdi ben burada problem yaşayan birisi olsam kendi kendime şunu derim; bu bilgisayara bu kadar para verdim neden 8GB RAM var o zaman içinde ? Tüm bunları geçtim farz edelim bu durum 16GB RAM'De yaşandı, ki böyle bir olasılık var yok değil, peki böyle bir şey olduğu zaman bu seferde kalkıp 32GB mı almam gerek :D Evet genel olarak en düşük 16GB şart. Benim karşı çıktığım nokta bu değil. Bu arkadaşta konu kapanmasına rağmen hala diğer atıp tutmaya çalışan kişi mantığında devam etmeye çalıştığı için. Bu tutumlar işte bir nevide ülkenin genel öğretmen diye geçinen insanları gibi, hiçbir şeyi doğru düzgün anlatmadan böyle bodoslamasına ezber şekilde söz de bilgi sunmak. Yahu insanların bazı zamanlarda anlaması için bir süreç gerekir. Bu süreç içinde genel olarak sürekli böyle ezber şekilde geri bildirimler alırsa bir insan kendi başına ne öğrenebilir ? En fazla işte bu kadar öğrenir. 8GB problem. Tamam problem, bir başkası 8GB RAM ile Valorant oynarken burada problem yaşayan arkadaş acaba neden problem yaşıyor, ama bunu bilmeye gerek yok, kendimizi tatmin edip sürüye katılalım bu yeter :)))) Tipe bak bir de beni engellemiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 25 Aralık 2023; 19:22:3 >
-
Çok haklısın -
Benim aldığım laptop da 8 idi rami. Rezalet degerler veriyordu. 8 daha ekledim fps en az 3'e katladi.
16'dan 24'e cikmak belki fps degerlerini cok atttirmaz, günlük islere yarar ama 8den 16ya cikmak fpsi fırlatır. Cunku 8 oyunlara gram yetmiyor. -
Geliyorlar da cevap vermiyorum bile artık. 16 gb artık min şu an. Yeni sistem alacak olsam 32 altına girmem. Zaten optimize edilmeyen oyunlar ve telemetry dolu OS lar sağolsun, içinden geçiyor sistem kaynaklarının.
Zaten artık konular eblek doldu. Herkes akademik makale tadında bilgi paylaşımı istiyor illa ama 8 gb ram yeter diyor filan. Dangalak diyip geçiyorum öyle tiplere. Ya da kendisinin bile alamayacağı ekran kartı ya da donanım ile hayali senaryo çiziyor kafada. Şöyle olsa böyle olurdu mıy mıy mıy, okurken insanın içi geçiyor. Monitörün yenileme hızını geçicek fps'i napayım? Peki ya sunucu kaç tick?
Oyna geç işte.
Neyse istemeden ben de uzattım. Aslında konuda ki amacım konu sahibi gitsin az bir şeyler öğrensindi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 26 Aralık 2023; 7:28:11 > -
hacı abi gelmiş biri diyor ki geçen. bende hd5670 vardı oynuyordum.
he anasını satim sen 5670 ile rx580 i aynı sanıyorsun. aynı ramde çalışacak snıyorsun. dahası 9 yıl önce oynamışşsın. 9 senede gta ya da güncelleme gelmemiş de mi diyorum.
gene yok bence yeter diyor.
şimdi dediğin gibi diyince de mahkemlik oluyoruz ,
evet ben de 32 ye çıkıyorum. dün shadow of the tomb raider oynarken bile 16 hafif bi engel koymuşb gibiydi. ki 5 yıllık oyun. ama nasılsa ramin içinden geçiyor valla çözemedim.
-
5670 değil 5770 miş. Eski ilana bakınca gördüm.
Evet oynanıyor. Güncelleme gelip gelmemesi önemli değil(oyuna gelen patch ile performans düşer-artar konu bu değil).
OS lara güncelleme getirerek donanımı çöp ettiler. Şu durumda yeter mi yetmez mi tartışmasına girmicem ama 8 gb ile hala oynanır olması lazım. Bu arada geçen konuda PUBG gibi çöp bir oyunu referans vermişsiniz. Optimizasyonu iyi olan oyunlar ile denemek lazım sistemi.
Bir de gta 5 için mod filan demişsiniz. Modlu hali değil vanilla halini test ediyoruz.
Bu karttan sonra r9 380x almıştım. O dönem PS4 gücünde kartdı. PS4 gta5 deneyim o yılda bile çok kötüydü. Çözünürlük ve grafik leş olmasına rağmen stutter oluyordu illa. Sonra AMD sağolsun güncelleme vere vere kartı PS4 pro seviyesine getirmişti.
Dabney BenchmarksyoutubeGTA V - 4GB RAM vs 8GB RAM vs 10GB RAM vs 12GB RAM Tested. GTA 5 RAM Benchmarks RAM Configuration: 2GB DDR3 1600MHz 4GB DDR3 1600MHz 8GB DDR3 1600MHz Combinations used in the video: 4GB : 4x1 (Single Channel) 8GB: 8x1 (Single Channel) 10GB: 8x1 + 2x1 (Single Channel) 12GB: 8x1 + 4x1 (Dual Channel) System Configuration CPU: Intel Core i5 3470 @3.2GHz MB : Asus P8H67 RAM: 12GB DDR3 1600MHz GPU: Gigabyte RX 560 2GB PSU: Corsair CX 600W HDD 1: 500GB WD Blue HDD 2: 1 TB WD Blue HDD 3: 1 TB Seagate Barracuda HDD 4: 2 TB Toshiba Monitor: 1920x1080p @60Hz OS: Windows 10 21H1 Gameplay monitored using MSI Afterburner (Rivatuner) software & recorded with AMD Relive. Note: Recording eats 4-6 fps and causes stuttering. Tags(Ignore) gta v gta 5 how much ram gta 5 need how much ram does gta 5 need which ram is best for gta 5 can you play gta v with 4gb ram gta v crashes memory gta 5 4gb ram config can gta v run on 2gb ram can gta v run on 8gb ram gta v lag fix 8gb ram gta v for 2gb ram pc gta v 2 gb ram gta v 4gb ram gameplay gta v 4 gb ram gta v on 1 gb ram gta v 8 gigs of ram how to run gta v smoothly on 4gb ram gta v high ram usage gta v i3 4gb ram gta v i3 8gb ram gta v in 4gb ram gta v core i3 8gb ram gta v core i3 4gb ram gta v i3 3220 4gb ram gta v lags on 8gb ram gta v lag fix 2gb ram gta v on 2gb ram gta v pc 8gb ram gta v pc 4gb ram gta v 4gb ram patch gta v 4gb ram settings gta v stuttering fix 4gb ram gta v stuttering 8gb ram gta v vram usage gta 5 ram usage gta 5 vram usage gta 5 high ram usage fix gta 5 high ram usage gta 5 max ram usage gta v 1gb ram gta v 2gb ram gta v 4gb ram lag fix gta 5 4gb ram i3 gta 5 4gb ram pc gta v 6gb ram gta 5 6gb ram gta v 8gb ram gta v 8gb ram lag fix gta 5 8gb ram no graphics card gta 5 8gb ram i5 gta v comparison gta v graphics comparison gta v fps comparison gta 5 comparison gta v benchmark gta v benchmark test gt 730 gta v benchmark benchmark gta 5 gta v benchmark test results gta v benchmark 30 fps gta v benchmark pc gta v pc benchmark gta v run benchmark gta 5 run benchmark gta 5 32 bit 2gb ram gta 5 8gb ram no graphics card gta 5 4gb ram no graphics card can gta 5 run on 2gb ram can gta 5 run on i5 8gb ramhttps://www.youtube.com/watch?v=6EZwr-b7FQoNeyse bu son yazışım olacak bu konuyla ilgili. Uzun uzun PUBG gibi bir oyunun neden kötü olduğunu, donanım test etmek için neden referans alınamayacağını ve ps3 ve xbox dönemindeki ramlar ile neler yapıldığını anlatmak istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 27 Aralık 2023; 0:42:24 >
-
tamam canım yani biz salağız 9 yıl öncesi oyun oynamak için şimdi gtx750 minimum almıyoruz. sen 5770 inle mutlu mesut yaşa. ayrıca pubg sorunlu bi oyun evet ama sen hayatında bf oynamamışsın demektir. pubg mmo türü bi oyun tabii problem çıkacak.
senin kafanın basmadığı şey, texture güncellemeleri geldi, bilmem ne güncellemeleri geldi, yaw 9 sene önce 10 diye bi illet yoktu. piyasada ddr4 sistem yoktu bile. ddr4 le ne kadar ram ihtiyacı geldi sanırım hayatında ya hiç ddr4 kullanmadın ya da aldığı pc leri driver booster ile güncelleyen tiplerdensin. os u da win 10 ltsc kullanıyorsundur fakirlikten :D
sadece 6 sekme firefox ve yanında whatsapp açık windowsun günümüzdeki kullanımı. bu benim iş pc si. sadece youtube face için bi de ofis işlerim için.
bu
bu da oyun bilgisayarım. rx580 le bazı oyunlarda 13 14 gb ları geçip 16 gb limitlerine takılmaya başlıyorum bile. bizim burda muhasebeci arkadaşın pc var. sadece site takibi ve iletişim programları ile 11 gb kullanıyor.
gündelik işlemlerde kullanımlar bu. siz 10 yıl önceki programın 10 yıl boyunca aynı kalacağını düşünerek kendinizi mutlu edin.
kaldı ki konu olan valo, ilk güncellemelerinde destek verdiği kartlara bu gün destek vermiyor. ve o 3 yaşında oyun bile 3 yılda nasıl güncellemeler aldı. bunun da farkında değilsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X