< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exge -- 17 Aralık 2023; 18:18:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Rtx 4050 Valorant düşük fps
-
-
Toplam 8 gb ram mi var? Eğer öyleyse konu açmaya gerek yok.
-
Tek slot 8 başka yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
8+8 olursa ne kadar fps artar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exge -- 20 Aralık 2023; 21:59:12 >
Cihazın desteği var mı bilmiyorum ama fps den ziyade akıcılık verir. Belki de aşırı ısınmadan throttle yapıyor laptop.
Ama 16 gb olsa epey bir rahatlar diye düşünüyorum.
-
Hep valorantta ısıya bakıyorum ama 75 derece üstünü görmedim
Ram'i 16 gb yapmanın zararı olmaz. Ama önce bakın laptop ram arttırmayı detekliyor mu, destekliyorsa hangi marka modeli destekliyor?
Ram alacaksanız da eğer kit olarak alın. Mevcut ramin yanına takacağınız diğer ram, aynı marka - model olsa bile uyumsuzluk sorunu yaratabilir.
-
Rami 8+8 yaparsam ne kadar fps artar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exge -- 21 Aralık 2023; 7:45:47 >
Bilmem, youtube da kıyas videoları vardır inceleyin. Artsa bile gereksiz bir işlem olur. Ram daha çok günlük kullanım kalitesini etkiler.
Kolay gelsin iyi günler.
-
Teşekkürler
valla hocam senelerdir kaç tane laptop deiştim, yok aga masaüstündeki verimi vermiyor i5 13. nesil bile olsa oynatmıyor.
-
Ram sadece günlük kullanımı etkilemez.Şu anda 8gb tek slot tek kanal çalışan raminiz var.Bunu 8+8 yaparsanız ciddi bir performans artışı olacak.Ramin dual çalışması çok önemli.Olayın throttle veya laptop performansı vs. ile alakası yok.Sorun ram kaynaklı.Mevcut raminizle aynı frekansda 8 daha ekleme yapın ve windows güç seçeneklerinden yüksek performansı seçin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni laptopların 8gb ramleri anakarta lehimli geliyor , 1 slot da boş gelir onu kendiniz doldurcaksınız
-
Ram tam tersine daha çok ağır işleri etkiler. 8GB RAM ile güncel bir AAA oyuna gir bakalım oynayabilecek misin? İstersen İ9 işlemci ve RTX 4090 kullan takoz gibi oyunu oynanmaz hale getirir o RAM.
RAM miktarı FPS yi doğrudan etkilemez o doğru ama tek kanal belleği çift kanal yapmak performansı da baya etkiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 21 Aralık 2023; 23:15:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de biliyorum ram ne işe yarar ne işe yaramaz. Gitsin kendisi araştırıp öğrensin dedim.
-
Ağır iş ya da hafif işler değil mesela, yani burada düz mantık kurarak elinize ne geçiyor anlamıyorum canım :D Konu Valorant oyunu, ve bu tür yüksek FPS oyunlar sistem gecikmesini baz alır. Yüksek FPS almakta değil mesela tam olarak, öncelik kesinlikle sistem gecikmesidir. Yani burada "İstersen İ9 işlemci ve RTX 4090 kullan takoz gibi oyunu oynanmaz hale getirir o RAM." demen tamamen bir saçmalık, hiçbir somut tarafı yok. Bir de bunu AAA oyunları için demen çok komik olmuş. Birincisi RAM konusu AMD tarafında daha önemlidir, çünkü AMD çoklu çekirdeklere önem veren bir mimari yapısına sahiptir. Bundan dolayı AMD setup olan bir bilgisayarda çift kanal RAM olması önemlidir, isterse AAA isterse Valorant gibi yüksek FPS oyunlarda, ama bir yerden sonra da bu eksiklik göze batmayabilir. Forumlara cafcaflı şeyler yazmak yerine anlatmaya çalıştığın konuyu biraz daha iyi irdeleyip anlatsan daha iyi olur. Merak eden insanların kafası karışıyor, çoğu bu gibi yorumları okuduktan sonra ilerde bir gün o kişide kendini tutamayıp cafcaflaşıyor.
Konu sahibinin buradaki FPS problemi muhtelemen sıcaklık sorunundan kaynaklı bir durum gibi, ve evet RAM'in tek kanal olması olumsuz yönde etkiliyordur. Bu arada güncel AAA oyunların 8GB ve 16GB farkını çift kanal değil, RAM miktarı etkiliyor, yani senin cafcaflıca anlatmak istediğin şey aslında bu, ama burada konu pek fazla fiziksel RAM gereksinimi duymayan Valorant oyunu. Olayları birbirine karıştırıp insanların kafasınıda karıştırıyorsunuz :D Anlatmaya çalıştığın şey bir darboğaz yaşanması. Sen RAM e kitlenmişsin ama problemin kaynağı RAM değil burada.
Konu sahibi arkadaşa gelince, canım Windows işletim sistem üzerinde PC açıldıktan sonra kullanılan fiziksel RAM miktarı nedir söyler misin ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 22 Aralık 2023; 12:54:28 >
-
Dediğin konu üzerinden yanıtlayım. Tek kanal bellek kullanımı sistem gecikmesini önemli ölçüde arttırıyor, bu da FPS de ciddi düşüşe yol açıyor bunun 8GB olması ile alakası yok bu olay sadece tek kanal olması ile alaklı.
Onun dışında kendi deneyimlerine göre Valorant 8GB RAMin yeterli geldiği bir oyun da değil. Hele arkada discord gibi başka uygulamalar da açıksa durum daha vahim oluyor.
Sorun RAM hariç nerede olabilir denirse sebep yazılımsal başka nedenler de olabiliyor. Format atıp veya bazı ayarlar yapıp sorunu çözenler falan olabiliyor. Sorunun ısınma olduğunu ise sanmıyorum. Fabrikasyon bir soğutma kaynaklı hatası yoksa hiçbir bilgisayar o kadar performans kaybedecek kadar ısınmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 22 Aralık 2023; 13:42:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu sen ya da ben değilim aslında. Konu burada laptop kullanan bir başka arkadaş. Bak ne güzel bana bir tık ayrıntılı şekilde açıklama yapmışsın. Bu güzel bir mantık yürütme, o yüzden sorun yaşayan konu sahibine bu tür soruları yöneltmen gerek öncelikle, çünkü diğer türlü araya girip i9 işlemci RTX 4090 kullansanda 8GB kötü etkiler demen mantıklı olmuyor bu konu ile alakalı tam olarak. Bu söylediğin konuda sorun yaşayan arkadaşa bir faydası olmadığı gibi, konu sahibini, ve seni okuyan herkesin kafasını karıştıracak nitelikte. Eğer konu daha genel bir şey olsaydı o zaman daha iyi olabilirdi yazdıkların etkisi, ama yine de detaylandırıp anlatmak gerekiyor. Çünkü herkes i9 kullanmıyor (modele göre de kötü i9lar var) ya da sana yönelik verdiğim bi önce ki cevapta olduğu gibi, Intel dual RAM eksikliğini AMD kadar hissetmez. Ben de intel var. İstiyorsan tek kanal ve çift kanal testi yapayım sana Valorantta ? Aslında bir bakıma çok doğru şeyler söylüyorsun, lakin konu sahibinin probleminin tam olarak bundan kaynaklı bir durum olup olmadığını bilmiyoruz. Örnek şimdi kalkıp gidip 2. bir RAM aldı ve benzer sorun devam etti. Ondan sonra ne olacak ? :D Bu gibi FPS dropları, çakılmaları daha çok sıcaklıktan dolayı, ve hatta sana çok komik gelecek ama internetin tutarsızlığı bile online oyunlarda, hele ki Valorant gibi tickrate 128 + rateleri sağlam olan online sunucularda etkisi çok kötü olur. 16GB dual RAM kullanan ve Valorant'a girdiği zaman toplam fiziksel RAM'in 15.7 GB sömüren insanlar gördüm. Bunları bilmeden etmeden 8GB tek kanal sorun diyemeyiz. Çünkü her ne kadar genel kullanıcılarda RAM kullanımları bu bahsettiğin problemleri tetikliyor olsa bile burada ezber yorum yapamayız. Önce sormak gerekir :p
-
Daha yeni bakabildim Bu bilgisayarda ram miktarını görüntüleye tıklayınca 7,70 yazıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exge -- 25 Aralık 2023; 8:0:26 >
Probleminiz bundan kaynaklı demek ki. Toplam 8GB ram olduğu için kullanım yönünde bu yüzden RAMden dolayı darboğaz oluyor. Arka plan uygulamalarınızı kontrol edin. Gereksiz uygulamalar varsa bilgisayarınızdan kaldırın. Örnek kullandığınız anakartın saçma sapan hizmetleri, ya da sıvı soğutucu, bir başka örnek Corsair'in ARGB ve fan kontrol için kullanılan yazılımları. Bu tür gereksiz uygulamalar masaüstünde çok var, siz de laptop'unuzda buna benzer gereksiz ne varsa kapatın, ve kullanmıyorsanız eğer direkt silin. Her koşulda ama yine de o sisteme çift kanal toplam en az 16GB boyutta RAM alın. 4 kanal değil, 2 kanal olsun mümkünse bu daha stabil olur.
Laptop'un tam modelini paylaşırsan sitesinden ne nedir bakıp yardımcı olabiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 25 Aralık 2023; 8:6:59 >
Benzer içerikler
- cs 1.5 bot silme
- mafia 3 kasma sorunu
- max payne 3 crack
- oyun puanlama sitesi
- assassin"s creed 1 türkçe yama
- cs2 wallhack kodu
- valorant hesap açma
- call of duty modern warfare 2 sistem gereksinimleri
- cs2 fps arttırma
- resident evil 9
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X