Şimdi Ara

RTX 4070-İntel i7 12.nesil cs2 fps düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Counter Strike 2 de fps 350-400 lerden çatışmalarda 170-180 lere bazen de 130 lara düşüyor. ara ara ekran kaymalarıda oluyor.

​Bütün parçaların garantileri devam ediyor aldığım yerde yapılan testlerde işlemci ve ekran kartında hiç bir sorun çıkmadı. ve gayet stabil çalıştığı söylendiği.

​Ben darboğaz yaptığını düşünüyorum. Sizce işlemci ve anakartı değiştirirsem sorunum çözülürmü ?

Arkadaşlar sistemimi yazıyorum:

İNTEL CORE 17 12700 SOKET 1700 12. NESIL

CORSAIR

CMK8GX4M1E3200C16 8GB DDR4 3200mhz (2 tane)

GIGABYTE RTX 4070 WINDFORCE OC 12GB 192BIT E

ASUS TUF GAMING VG27VQ VA/27/1920X1080/1

GIGABYTE B760M DS3H DDR4 5333MHZ OC SOKET 17

RAMPAGE ROLLOW 650W 80+ 4 120 ARGB FAN TEMP

CORSAIR

H150 RGB 380MM SIVI SOGUTUCU

SAMSUNG

1 TB 990 PRO NVME2.0 MZ-V9P1TOBW

MSI H610M-E DDR4 İNTEL H610 SOKET 1 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Kasım 2024; 1:42:15 >

• Monitör ayarlarını kontrol ettin mi? Bazı ayarlar açılıp kapatıldığında bahsettiğin ekran kayma hataları olabiliyor. Fps için gelişmiş güç ayarlarına bak güç tasarrufundaysa ciddi fps düşüşleri meydana geliyor dengelide yada yüksek performansta kullan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DH Anonim D kullanıcısına yanıt
    Sistemi yorumlamak adına;

Sistemi kendiniz topladıysanız parçaları bilgisizce seçmişsiniz. Yok aldığınız yer topladıysa bence kazıklanmışsınız. Sistem çok dengesiz. Samsung 990 Pro ve H150 gibi parçalar var gereksiz ve pahalı ama anakart ve ram ddr4. Sistemin fiyatını şişirmek için yapılmış.

4070 ekran kartı ile 1080p monitörde ve bir de competitive oyun oynamak o ekran kartına o kadar para verip yarı gücünden faydalanmaktır.

Çözünürlük düştükçe işlemciye binen yük artar. 2k bir monitörde büyük ihtimalle daha yüksek FPS alırsınız.

Ayrıca iki tane anakart yazmışsınız hangisi takılı sistemde?

Xmp profili çalışmıyor büyük ihtimalle onun için ramler düşük hızda çalışıyor. Biostan kontrol edin.

En son olarak yazmak istedim bunu. Bence en önemlisi. O kadar paralar verip bu sistemi aldınız ama emanet ettiginiz PSU rampage. "Bu ne cesaret, seni tanımak isterim yiğidim."

İmzamda PSU seçimi ile ilgili yazdığım konunun linki var. Okumanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• JrGrendel kullanıcısına yanıt

Aynen çok bilinçsizce toplanmış. Anakart niye ddr5 değil o da garip ama

gıgabyte
    B760M DS3H DDR4 (Rev. 1.0) - Tanıtım | Anakart GIGABYTE
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b760m_ds3h_ddr4/kf

Yalandan solda vrm soğutucu var o kadar. Üst kısım bomboş. 12700 zaten köpek gibi ısınan ve güç tüketen bir işlemci, yanılmıyorsam yükte 180 yada 200 watt falan yiyordu ? e tamam soğutma okey ama bu kadar yüke vrm nasıl başa çıkacak üstünde gram soğutucu yokken ? sıkıntı.

Bellek zaten komedi yani, hadi ddr4 olsun da bari 4000 mhz bir üstü düzgün birşey olsun. Ha birde bunlar üstündeki 3200 ama xmp de kapalıysa 2133 de çalışıyordur ki o da bela. Biostan bakmak lazım.

Zaten cpu 200 watt yiyor o cepte hadi diyelim ki 650 watt gerçek değeri verebiliyor olsun 80 plus sertifikalı falan gene üreticisi bellidir diye iyimser olalım da bence gene az. https://www.clearesult.com/80plus/manufacturers/115V-Internal buradan şimdi bakmak lazım bunun harbi üreticisi kim ? çoğu 2015 de aldıkları lisansı çinde vs. üstüne yeni diye etiket vurup satıyor hele hele bizim gibi rampage vs bunlarda üstüne kendi etiketini basıp hazır kasada satıyor psu'un ne olduğu meçhul. Belki ısınıyor iyice vermesi gereken gücü tam veremiyor iyice sapıtıyor olabilir.

Hani şu sistemi ya bilmeyen etmeyen birisi oturmuş toplamış ezbere vs. ya da elinde olan çok kar edeceği parçaları birisi satmak için yağlayıp ballayıp satmışta olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600 ve RTX 4070
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.