Merhabalar Öncelikle şuan asus rog strix rx 580 kullanıyorum. Monitörüm 1080p 244 hz ve yüksek fps almama rağmen sanki akıcı değilde laglı gibi hissettiriyor. Oyunlara da yetersiz gelmeye başladı o yüzden şuanki düşüncem Rx 7900xt veya Rtx 4080 ti almak. Fiyatları hemen hemen aynı.
Sizce hangi kartı almalıyım ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seafightes -- 16 Eylül 2023; 15:56:41 > |
Rtx 4070 ti vs Rx 7900xt
Rtx 4070 ti vs Rx 7900xt
(En Son Oy Tarihi: 5.6.2024)
-
-
Sıfır alacaksan eğer ikisini de alma, 2. el 4080 al.
-
iyi de işlemcin ne güç kaynağın ne kasan ne? bak bilmiyorsun soru sormayı öyle boyamakla olmuyor. senin sorun %99 işlemci 1080p'de ve bu çözünürlüğe 4k kartları istemen. neye gelin güvey oluyorsun ki kendi kendine ah orama mı kosam yoksa burama mı 4080 oradan 7900xtx buradan diye? şimdi sistem kaldıracak sanki alüminyum diyecem bir puan daha almam umarım. blok blok yazmayın böylelerine recebin oraya gitsinler.
-
Alıntı
metni:Jake Lockley iyi de işlemcin ne güç kaynağın ne kasan ne? bak bilmiyorsun soru sormayı öyle boyamakla olmuyor. senin sorun %99 işlemci 1080p'de ve bu çözünürlüğe 4k kartları istemen. neye gelin güvey oluyorsun ki kendi kendine ah orama mı kosam yoksa burama mı 4080 oradan 7900xtx buradan diye? şimdi sistem kaldıracak sanki alüminyum diyecem bir puan daha almam umarım. blok blok yazmayın böylelerine recebin oraya gitsinler. Öncelikle burası bir yardımlaşma forumu eleştiri forumu değil. Kendince triplere girip quote engelleyecek kadar da korkak birisin. Yazmayı öğrendikten sonra belki sorunu cevaplayabilirim ama sende o yeteneği göremediğimden dolayı tenezzül bile etmeyeceğim.
Ayrıca 4k ekran kartı istesem gider direkt 20 gb rx 7900 xt alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seafightes -- 17 Eylül 2023; 12:45:22 >
-
Normalde 2. el 6900xt bakıyordum. Dolandırıcı olaylarına denk geldikten sonra uğraşamayacağım diyip yeni ekran kartlarına yöneldim o yüzden bu şekilde düşünüyorum.
-
Geçtiğimiz mayıs ayında ben de ayni ikilemde kalmıştım fakat ray-tracing, dlss ve FG ağır bastığı için 4070 ti'den tercihimi kullandım. 1080p ya da 1440pe kullanacaksan RT açık yüksek ayarlarda en az 3-4 sene seni götürür.
Ray-tracing'in göz boyama olduğundan bahsedenlere kulak asma. Ben çoğunlukla single player oyunlar oynadığım için sahne içindeki gerçeklik ciddi anlamda değişiyor. CP2077 phantom liberty ve Alan Wake 2 gibi oyunlar path tracing(full RT) ile geliyor. Halihazırda RT oyunlar güzel gözükürken path tracing ile daha da farkı arttıracak. Sektör bu yönde ilerliyor artık.
Ha yakın zamanda 4k ekrana geçeceğim diyorsan 1-2 sene içinde özellikle doku ayarlarını kısmak zorunda kalabilirsin 4070ti ile
Şahsen 4K Tv'de oynasaydim ikisini de almazdım, cüzdanı biraz daha sıkıp 4080 alırdım -
Spesifik bir kullanım amacı yoksa render v.b gibi vram gerektiren. 4070ti alın 7900xt güç tüketimi gereksiz derecede fazla oyun için.
-
Bahsettiğin çözünürlük çerez iki kart için de. İkisi de israf olur. 4070 bile 1440p kartı. Ama yine de 1080p'de daha mantıklı olur 4070 Ti'a göre. Sıfır kart alacaksan 4070 alabilirsin. 4060 Ti bence güçsüz ve gereksiz bir kart. 4050 Ti olarak çıkmalıydı. İkinci elde en mantıklı f/p kart 6800 XT. Onun da performansı 4070 ile aynı. DLSS 3 Frame Gen istediğin için 4070 alıp geçebilirsin. 1080p ve 1440p için 12GB VRAM yeterli. 4k için 16GB ve üzeri VRAM lazım. Tabii ki işlemcin çok eski olmadığı sürece geçerlidir bu söylediklerim. Yoksa komple sistemi değiştirmen lazım. 4080 falan 1080p için overkill kalır. 1440p'de bile uçuk kaçık fpsler basıyor o kart. Hiç gerek yok. 4k ile iyi olur o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 17 Eylül 2023; 15:19:16 > -
Satın al kullan 3 sene garantili eski tip powe jak girişli az watt harcar. Kısa HD ve 2 fana kafayı takma marka idminede. 4070 tiye bence gerek yok. Bu paraya bundan iyiside yok bence.
www.hepsiburada.comGAINWARD RTX 4070 GHOST 12GB GDDR6X 192 Bit Nvidia Ekran Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/gainward-rtx-4070-ghost-12gb-gddr6x-192-bit-nvidia-ekran-karti-pm-HBC00004BNYQZ
-
J L haklı ama. -
İşlemcimi 2 yıl önce aldım hala güçlüdür diye bakmıyodum ama çoğu kişi darboğaz yapar demiş bile.
Ryzen 5 3600 mevcut
650W Psu takılı
Sanırım bu kartı almak için ikisini de değiştirmem lazım ama ilk alımı rtx 4070 den başlayacağım
-
650W psu çok kalitesiz bir şey olmadığı sürece yeterli olur. Min. 550w gold bir psu yeterlidir. İşlemci 5800x3d yaparsan uzun yıllar götürür seni. 3600 ciddi anlamda darboğaz yapar.
-
İşlemciyi amd 5600 yap. Buna kule tipi soğutucu şart.
İd cooling 214 xt al tak. Macun olarakta arctic mx4 iyidir.
Hatta şu anki işlemcinde stok soğutucu varsa ilk bu soğutucuyu al tak test et. İşlemci ısınınca fps drop yersin.Güç, mhz kısar cpu.
Oyunlarda tekrar test et. Problem devam ederse eğer 2. el 6700xt 6800xt araştır.
Ayrıca hdd ve ssd'nin sağlık durumunu kontrol et. Hd tune ve hdd sentinel programları ile. SSD sağlık durumunda problem varsa eğer bad sector vs bu yüzdende yapar. oyunlarda kekeleme vs..
Bahsettiğiniz ekran kartlarını almanıza gerek yok.
20 yıllık bilgisayarcıyım. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 23 Eylül 2023; 15:51:28 > -
DLSS 3 ve 3.5 çok acayip bişi.
4k FSR ile 7900XT vs 4K DLSS 3 ile 4070 ti kullan muhtemelen 4070tida daha fazla FPS alırsın.
AMDnin elinde Kas gücü ve Vram avantajı dışında pek bişi kalmadı. FSR resmen bir balon yazılım. DLSS gibi donanım destekli degil. RTX olayına hiç girmedm zaten daha
Ha birde dünya genelinde hala birçok kullanıcı Daha pahalıya daha düşük performans alacagını bilmesine ragmen nvidia tercih ediyor.
Çünkü Wattman ve driver problemleri çok sakat. 7000 Serisindede devam ediyor googleda Onlarca sonuç bulabilirsin 7000 serisi wattman ile ilgili.
AMD Nasıl zamanında R9 Serisini sonlandırıp RX'e geçti
RX Serisi gpularıda sonlandırıp başka bir teknolojiye geçmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 23 Eylül 2023; 18:39:35 > -
İkisinide kullandım kesinlikle 4070 ti daha iyi frame generation acayip bisey
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X