Wifi Repeater Çıkmazı
Merhaba,
Binamıza yeni fiber altyapısı geldiği için fiber internet bağlantısına geçmeye karar verdim. VDSL’de kullandığım eski modemi ise Wi-Fi repeater olarak kullanmak istiyorum.
Kullanılan cihazlar:
- Ana Modem (Yeni): ZTE H3600P V9.0
- Eski Modem (Wi-Fi Repeater Modunda): Keenetic Extra DSL AC1200 KN-2112
Eski modemimi (Keenetic Extra DSL) Wi-Fi repeater modunda yapılandırdım. Ana modemimden 1000 Mbps hız alırken, ne yazık ki repeater’ımda maksimum hız 100 Mbps civarına çıkıyor (hem 2.4 GHz hem de 5 GHz ağlarında). Ayrıca, bir de Xiaomi Wi-Fi Repeater Pro cihazım var, o da aynı şekilde 100 Mbps'yi geçmiyor. Eğer direkt olarak ana modeme bağlanırsam, 1000 Mbps hızı rahatlıkla alabiliyorum.
Bu sorunun kaynağı hakkında bir fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler Şimdiden.
Bir garip Sistem Davranışı
Selamlar! Oyun oynarken birden bire sistem kitlendi kaldı ve sonrasında bilgisayarı yeniden başlattığımda "System Thread Exception Not Handled" hatasıyla karşılaşmaya başladım. İlk başta internetten araştırdım ve bu hatanın genellikle ekran kartıyla ilgili olduğunu öğrendim. Ancak, benim durumum biraz daha farklı...
Ne zaman bilgisayarı açsam, BIOS ekranından sonra direkt olarak mavi ekrana geçiyor. Otomatik onarım başlayacak gibi oluyor ama tam o esnada yine aynı hatayı veriyor ve sonsuz bir döngüye giriyor. Ne denediysem çözemedim. Dedim ki "Bari format atayım!". USB'den boot ediyorum, dosyalar yüklenmeye başlıyor, her şey güzel derken, yine mavi ekran ve aynı hata!
İşler tam bu noktada ilginçleşti. M2 SSD'yi çıkardım ve sadece Windows kurulum dosyaları olan USB ile boot ettim. Boot ekranı sorunsuz açıldı, mavi ekran falan yok! Sanırım M2 Ssd rahmetli oldu... Sizce durum nedir? Var mı bir çözüm öneriniz?
Rtx 4070 ti vs Rx 7900xt
Merhabalar
Öncelikle şuan asus rog strix rx 580 kullanıyorum. Monitörüm 1080p 244 hz ve yüksek fps almama rağmen sanki akıcı değilde laglı gibi hissettiriyor. Oyunlara da yetersiz gelmeye başladı o yüzden şuanki düşüncem Rx 7900xt veya Rtx 4080 ti almak. Fiyatları hemen hemen aynı.
- 4070 ti 'a daha sıcak bakıyorum çünkü DLSS 3 ve Ray tracing denemeyi çok istiyorum. Fakat VRAM 12 olması rakibine göre gerçekten çok düşük kalıyor. Bu da ilerideki oyunları rahatça sırtlayamayacağından şüpheleniyorum.
- 7900xt ise VRAM'in 20 olması ve performans olarak biraz daha 4070ti a göre iyi fakat hali hazırda kullandığım gibi yüksek fps e rağmen laglı görüntü sunmasından çok korkuyorum.
Sizce hangi kartı almalıyım ?
Cities Skylines 2023 Türkçe Yama
Merhaba arkadaşlar
Cities Skylines'a ait güncel türkçe yamayı sizlerle paylaşmak istedim.
Oyunu Epic Games'te bulunan arkadaşlar steam workshopdaki türkçe yamaya eğer steamda oyuna sahip değillerse hiçbir şekilde indiremiyorlar.
Yamayı direkt olarak symbol54(Fatih) arkadaşımızın paylaşmış olduğu steam workshop dan aldım.
İNDİRME LİNKLERİ
Google Drive
https://drive.google.com/file/d/1mQk8YLn9eB9T2Yv1TGfX4RBH4Slk_BOa/view?usp=share_link
Dosya Co
https://dosya.co/r3jnpt3fjiaa/CitiesTR.rar.html
3x8 Gb Ram Uyumu
Merhabalar
Bilgisayarımdaki mevcut ramler den (corsair rgb pro 2x8 3000mhz) biri kendi kendine 2 yıl dan sonra bozuldu. Maalesef bu model de tek Satan yok varsa da 2*8 fiyatına satıyorlar. Ben tekrardan bende bulunan ramler in aynısından 2x8 ram alırsam elimde toplam 3x8 olmuş oluyor. 3 slot kullandığım için uyumluluk problemi olur mu yoksa sadece 2x8 mi takmalıyım?
Ryzen 5 Pro 4650G Düşük FPS Problemi (Çözüldü)
Merhaba arkadaşlar
Daha dün arkadaşa sistemi topladık
Fakat bir problem var.
Anakartta CPU ışığı kırmızı olarak yanıyor fakat pc sorunsuz şekilde açılıyor . Bütün donanımlarımı da tanıyor. Fakat oyunlarda düşük fps alıyorum diğer youtubedeki karşılaştırmalara göre.
Örneğin Gta 5 de en düşükte olmasına rağmen 33 FPS alıyorum. Birşey dikkatimi çekti. Youtubede karşılaştırma yapanların video memory 2gb olarak gözüküyor bende ise 3.7 gb ona rağmen fps yarı yarıya düşük. Lütfen yardım edin çözemedik neden kaynaklandığını.
Bu arada BÜTÜN DRİVERLER KURULU
barukkhazad arkadaşımız sorunumu çözdü kendisine çok teşekkür ediyorum.
Ryzen 5 3600 Isı Problemi
Merhaba
Sistemimde kullanmış olduğum amd ryzen 5 3600 işlemci pc yi ilk açtığımda 50° civarı seyrediyor. Daha sonra yük altında değilken birden 10° daha fırlıyor 60 70 civarına çıkıyor ve 10 sn boyunca düşüyor. Bu döngü sürekli oluyor. Kendi stok fanı takılı ve termal macunu düzgün bir şekilde yeni sürüldü ( daha önce de yapıyordu) . Bilgisi olan var mı?
Anakart Bios Güncelleme Zorunluluğu
|
8 Gb olan Laptop 4 Gb Gözüküyor
|
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 79
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 51.015 (Bu ay: 1.260)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware