Merhaba. Bilgisayarım günlük kullanımım sırasında, yük altında olsun olmasın kapanıyor ve tekrar açılmıyor. Fişini çekip belirli bir süre takmayınca açılıyor, ancak kısa süre sonra tekrar kapanıyor. Bazen bu sorunu yaşayıp uzun süre fişten çekince (12 saat ve üzeri) açılıyor ve hiçbir şey olmamış gibi uzun süre, bazen günlerce sorunsuz çalışıyor. Yük altında da kalıyor, bana mısın demiyor, ancak günler sonra bir anda tekrar kapanıyor ve günlerce bu sorun devam ediyor. Sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sistemimde RTX 4090 ekran kartı, 13900K işlemci ve 1200 Watt Platinum Xigmatek marka PSU var. Aslında PSU yeterli ancak zamanla bozulmuş olabilir. Anlattıklarım ışığında, sizce sorun güç kaynağında mı? NOT:Tüm sıcaklıklar mükemmel durumda. |
RTX 4090 bilgisayar durduk yere kapanıyor

-
-
akım korumalı priz kullanıyor olabilir misiniz.
Psuların zaten kendi koruma sistemleri oluyor akım korumalı prizler sorun çıkarıyor hem de bu tarz yüksek bütçeli bilgisayarlarda elektrik gidip gelmesi veya şebek elektrik sorunlarından etkilenmemeniz lazım şebekeden izole olmanız lazım en iyi çözüm onlline upstir bir online upsleri araştırın sorununuz devam edecek mi elektrik altyapınızı uzmana inceletin.
Psu yüksek seviye bir psu bu tarz major bir problem çıkarmaz hatta ximatege mail fln atsanız garantisi olsun olmasın incelemek için ürününüzü isterler.
-
@caseymert Kasayı direkt duvardaki prize bağla arada uzatma kablosu olmasın. Baktın gene sıkıntı var psu'u değiştirmen lazım. Zaten bu bahsettiğin sıkıntının genelde kaynağı psu çıkıyor.
-
Cevabınız ıcın cok tesekkurler yenı psu aldım tum sorunlar ortadan kalktı demek kı mıladını doldurmus dıyelım :) ups ler cok seslı calısıyor dıye bı tedırgınım ancak arastırıyorum alacagım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseymert -- 8 Mart 2025; 20:35:11 > -
cok tesekkurler cevap ıcın .psu degısımı ıle sorun ortadan kalktı.
Benzer içerikler
- klavyede i harfi yok nasıl yazılır
- mouse çift tıklama sorunu
- ctrl tuşu çalışmıyor
- bios şifresi unuttum
- bu bilgisayara bağladığınız en son usb aygıtı arızalı olduğundan windows bu aygıtı tanımadı
- nvidia 572.83
- root ne demek
- telefon ısınması neden olur
- iso dosyası nedir
- pc otomatik kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X