Şimdi Ara

Ekran kartı fanı sebepsiz yere hızlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selamlar. ASUS GTX 770 ROG ekran kartı kullanıyorum masaüstü bilgisayarımda. bilgisayarım açılırken ekran kartımın fanı önceleri 3 4 kez periyodik olarak hızlanıp yavaşlıyor sonra bu boştaki anlamsız çalışmasını kesiyordu. son bir kaç haftadır bilgisayar açılırken, açıldıktan sonra veya boşta dururken ve hiç bir sebep yokken ekran kartımın fanı yüksek hızda dönmeye başlıyor ve yavaşlıyor, hızlanıyor ve yavaşlıyor.

Hız artırmasını gerektirecek hiç bir sebep göremiyorum çünkü sadece masaüstü açıkken bile aynı şeyi yaşıyorum. Sebebi nedir nasıl çözerim yardımcı olabilir misiniz ?

Bu arada ekran kartı voltajım hemen hemen hiç oynamıyor, sıcaklığı da 32Derecede sabitken bunlar oluyor

• BIOS uzerindeki butun fnalarin ayarlarina goz atin. Masaustu yazilimindan habersiz bir sekilde BIOS ekran kaeti fanini bunyesine alip default diye duzensiz bir ayar yapmis olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam baktım bios a ama tüm fanlar standart modda duruyor. ekran kartı driverını silince bunu yapmayı kesiyordu belki driver sıkıntılıdır diyeceğim ama o da zor başka bir yerde karşılaşmadım driver ile ilgili. aşağıdaki foto da bilgisayar açılırken ki durum kafayı yiyecem bulamadım bir türlü sebebini

• Oynu sorun benim gtx750ti'de de oluyor. Oyun oynarken hiç sorun yok ama oyun dışında standart kullanımda aniden hızlanıp yavaşlıyor. Bir anlık şiddetli bir fan sesi duyup geçiyor. Nedenini ben de bulamadım.
    Dediğiniz gibi driverini aygıt yöneticisinde gözükmeyecek şekilde silince ekran kartını tanımadığı için bu ani hızlanöa da olmuyor.

Msi nin afterburner diye bir programı var. Oradan fan hızını ayarlayabiliyorsunuz. Ben %40-45 hızı alınca ani hızlanma olmuyor. Sürekli 2000 rpm civarlarında dönüyor.
    Bu da saçma geliyor bana. Neden kullanmadığımda fan o kadar hızlı dönsün ki?
    Aynı attığınız resimdeki gibi fab hızı max yapıp sonra sıfırlanıyor sonra yine max sıfır şeklinde gidiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsSakallıDede -- 6 Şubat 2019; 18:13:18 >
  • Bu konuda bilgisi olan var mıdır?
    Acaba ekran kartı fanında mı bir sıkıntı var?
    Fanı söksem kart yanar mı acaba diye sorgular hale geldim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.