Eski bir bisikletim var 16-17 senelik ancak hala çok temiz, görenler yeni mi aldın falan diye soruyor. Bu bisikletin arka rublesi 7 vites, dişli oranı ise 14-28 ben bunu 14-34 ile değiştirip yokuş performansını arttırmak istiyorum. Sormak istediğim soru şu 28 dişliden 34'e geçmek çok fark ettirir mi. Alacağım ruble vidalı tip ruble, bisikletimdeki eski ruble de vidalı tip herhangi bir uyum sorunu olur mu. Diğer bir sorum arka aktarıcım 7 vitesi destekliyor ancak 28 dişliden 34'e geçersem bu eski aktarıcım bunu karşılar mı ? Son sorum ise zincire ekleme yapmam gerekir mi ? |
Ruble değişimi ile alakalı

-
-
28 den 34 e 6 tane diş farkı var. istediğinizi elde edemezsiniz.
Genelde bacaklar bir süre sonra dişlilere alışır. Bacaklarınıza zaman tanıyın.
-
Bu yazıyı yazdıktan sonra araştırma yaptım 28 dişliden 34 dişliye geçenler yokuş konusunda ciddi fark olduğunu, yokuşları daha rahat çıktığını yazmışlar. Ayrıca 6 diş bence çok fark ettirir çünkü şuan ki halinde 1. vites 28 dişli 2. vites 24 arada 4 diş olmasına rağmen 1. vites çok daha rahat, 28 den 34 e yükseldiğinde fark olacağı bariz belli.
-
Tabiki farklı deneyimler ve görüşler olabilir. Yazdığım kendi deneyimimdir. Rubleyi değiştirip deneyimlersiniz.
-
28den 34e geçerseniz çok rahat edersiniz fakat önemli bir nokta sadece zincir eklemek kurtarmayabilir vites bacağı kısa veya orta ise sorun olur uzun bacak bir vites aktarıcısı olması lazım. Vites bacağı uzunsa geçebilirsiniz. Ama 32ye geçerseniz mevcut aktarıcınızı kullanabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Montaj konusunda pek sorun çıkacağını sanmıyorum, sorun çıkarırsa da kadro kulağı uzatıcı veya zincir baklası arttırma gibi şeyleri yaparım. Geçenlerde merakımı gidermek için 34 dişli bir bisiklete bindim, yokuş konusunda kesinlikle daha iyi, pedala uygulamanız gereken güç azalıyor ama bunun yanında pedal çevirme hızınız arttığı için dengede bozulma veyahut nefes nefese kalma durumu oluşuyor, sonuç olarak 34 dişli, kısa mesafeli dik yokuşlarda baya iş görür ama 34 dişlim var istediğim yokuşu çıkarım olayı bence pek mümkün değil. Bu arada cevabınız için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 22 Temmuz 2023; 20:37:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X