Şimdi Ara

Ruble koruma plastiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde zincir temizliği yaparken arkadaki rubleyle jant telleri arasındaki şeffaf plastik parçanın tırnaklarını kırmışım sanırım. Pedal geri çevrilince zincir sürtüp ses yapıyor, bazen de takılıp topluyor. Plastik koruyucu parça yerine tam oturmamış tırnakları olmayınca.

Bu plastik parça standart mıdır, kolayca bulabilir miyiz? Nette yalnızca çin de veya ebay de gördüm 1-2 tane, çok basit adi bir parça ama çin harici shimano marka 10-20 dolar civarında fiyatı var. Ucuz olan yerler de var ama sipariş verilebilir mi Türkiye'ye bilmiyorum. Tabi kargo parası ayrı. Jant tellerine tutturuluyor anladığım kadarıyla.

Ayrıca bunu bulsak bile yerine takmak için göbeği vs. sökmek gerekecek. Daha önce yapmadım ama, bu tarz basit sıkıntılarla uğraşıp tamir öğrenecez anlaşılan.

http://www.starcyclespares.co.uk/bike-freewheel-or-cassette-spoke-protector-guard-disc-2849-p.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 14 Nisan 2016; 11:10:43 >

• Vites atarım yapılı ise zincir oraya kaçmaz ben söktüm bi işe yaramıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falkee27 kullanıcısına yanıt
    Vites sisteminden pek anlamıyorum, uzun zaman sonra tekrar bisiklete binmeye başladım, yabancı sayılırım. Alivio 9 'lu kaset ve aksamı var. Forumlarda zincir attığında jant tellerine sürterek zarar veriyor demişler.
  • Ebay'den sipariş ettim, bakalım uyacak mı ölçüsü vs. :)
  • Takmak için rubleyi sökebilmeniz lazım bunun içinde ister kaset ise vidali olsun ruble anahtarına ihtiyaç duyacaksınız. (Bahsettiğiniz parça rublenin en büyük dişlisi ile jant telleri arasına konan parça ise). Burada 3-5 TL ye bulursunuz onlardan her halükarda bir bisikletçiye gidip taktırın çok para vermeye gerek yok kargolanmadıysa iptal edin gitsin.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Gerekli aletlerim olmadığı ve değişimi de bilmediğim için kendim yapmayacam tabi ki. Bisikleti sık kullanıyor olsaydım her tamirini kendim yapardım, öğrendikten sonra tabi.

Birçok bisikletçide yok o plastik parça. Fuarda da sordum Delta Bisiklet görevlisine, kendi üretimlerinde kullanmak amacıyla topluca geldiği için her zaman bulunmuyormuş ellerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 23 Nisan 2016; 20:04:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • webden bir resim eklermisiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Göbeğe veya tellere tutunan tırnaklardan 2 veya 3 ü kırık sanırım. Plastiğin kendisi de çatlak (kırık).

Bu mesaja eklenen görseller:

Ruble koruma plastiği

• Bunu taktırmak yerine bir sıkıntı varsa vites ayarınızı yaptırın, ihtiyaç duymazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 24 Nisan 2016; 5:19:21 >
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Vites ayarında problem yok, bu parçanın tırnakları kırık ve yerinde sabit durmuyor, dişliye yaklaştı, pedal geri çevrilince sürtüyor. Çok dengesiz yaklaşırsa zincir toplanıyor.

• Valla ne diyeyim piyasada bulunan basit bir malzeme yurt dışından sipariş verilecek kadar kıtlık olacak bir parça değil. Geçen gün sökerken vida kırılıp çiçek denilen çelik yaylı somunu içinde kalan gidon kapağı için mahallemizdeki yılların bisikletçisine gittim adam o ne deyip webden resmini gösterince bile hiç görmedim ama ne yapar eder istanbuldan getirtirim demişti. Oysaki 5-10 TL den başlayan fiyatlarla satılıyor zaten o parça. O olayı yaşamasam derdim ki çok saçma nasıl olur da bulamazsınız ama maalesef bazen böyle traji komik olaylarla karşılaşıyoruz memlekette.

http://urun.n11.com/bisiklet-yedek-parca/bisiklet-ruble-muhafaza-sac-P68315637
    http://www.dogabisiklet.com/Ruble-Muhafazasi,PR-59.html

Şu haliyle kırarak çıkartın da rahat sürün en azından. Vites mekanizması üzerinde zincir yolunun en dış ve en iç hareketini sınırlamaya yarayan 2 adet vida vardır. Bu vidalarla salınım aralığını sınırlarsanız vites teli ayarsız bile olsa zincir o aralığa düşemez (vites mekanizmasında bir hasar yoksa tabiki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 24 Nisan 2016; 14:27:06 >

Bunları gördüm, özellikle doğa bisikletin sattığı ürün ilgimi çekti ama açıklamasında 6-7 vitese uygundur, 28T için yazıyor. Bana uymadı, 9 vites var arkada ve 36 tel var jantta.

Metal olana da bilgi yazılmamış, netten alışveriş yaparken açıklama yazılmamış ürünleri doğrudan eliyorum. Yanlış ürün çıkma olasılığı çok yüksek.

• Açıp sorun ama 36 tel ile 28T farklı şeyler. 28 T(eeth) yani arka dişlinin 28 diş olmasını söylüyor. Bu kaset göbeğe geçtiğinden düşük bir ihtimal kalınlık yapıp rubleye engel olur diyeceğim ama bağlantı noktasındaki sac zaten 0.6-0.8 mm den fazla değildir. Yine de siz bilirsiniz. Normalde ayar yaparsanız dediğim gibi o parçaya ihtiyaç dahi duymazsınız bende yıllardır mevcut değil.
    Bisikleti düzgün kullanabilmek için eskisini çıkarmaktan başka çare yok. Belki tekrar takmam, yenisini tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 25 Nisan 2016; 6:04:34 >
  • talbotlago kullanıcısına yanıt
    İhtiyaç duymazsınız derken, kırıp çıkartmanızı kast etmiştim ben. Çıkartıp, atın gitsin. Vites ayarınız doğru, yağlama miktarınız doğru olduktan sonra işlevsiz bu parça.
  • Parçayı yankeskiyle kırarak çıkardım ama çok uğraştırdı. Halbuki tırnaklarının kırıldığını bile anlamamıştım, çok kolay kırılmıştı. Parçanın kendisi çok sağlam çıktı.

Üzerinde şunlar yazıyor:

30T - 34T 36H

Ruble koruma plastiği Ruble koruma plastiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 1 Mayıs 2016; 20:18:19 >

• Bugün aldığım parça geldi. Çapı daha büyük, üzerinde 28T - 30T 36H yazıyor ama tırnakların yeri eskisiyle aynı gibi. Uyacak sanırım, tabi bisiklete hemen taktırmayacam, bakım yaptırmaya karar verirsem ilgilenirim artık.

Ruble koruma plastiği Ruble koruma plastiği Ruble koruma plastiği

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.