Şimdi Ara

Ruhsatta beygir yazmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
24.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim arabanın ruhsatında aracın kaç beygir olduğu yazmıyor. Bu bayiinnin hatası mı yoksa trafiğin mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ruhsatta Beygir Gücü Yazıyor mu?

Türkiye'de araç ruhsatlarında beygir gücü bilgisi yer almamaktadır. Ruhsatlarda genellikle aracın motor gücü kilowatt (kW) cinsinden belirtilmektedir.

Motor Gücü ve Beygir Gücü Arasındaki İlişki

Beygir gücü (hp), bir motorun bir dakikada üretebileceği çalışma miktarının eski bir ölçüsüdür. Kilowatt ise Uluslararası Birimler Sistemi'nde (SI) güç birimidir.

1 beygir gücü yaklaşık olarak 0,746 kilowatt'a eşittir.

Ruhsatta KW Yazmasının Nedenleri

Türkiye'de araç ruhsatlarında beygir gücü yerine kilowatt yazılmasının nedenleri şunlardır:

• Uluslararası uyumluluk
    • Metrik sistemin kullanılması
    • Beygir gücünün daha az kesin bir ölçü olması

Önemli Not

Araç alım satımı sırasında beygir gücüne dikkat edilmesi gereken bazı özel durumlar vardır. Örneğin, bazı ülkelerde araçlar beygir gücüne göre vergilendirilirken, bazı ülkelerde kilowatt'a göre vergilendirilir. Bu nedenle, yurtdışından araç ithal ederken veya yurtdışına araç satarken bu hususlara dikkat etmek gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eskiden yazılıyordu. Şimdi yazılmıyor. Hata değil yani. Uyduruk yazıyolardı çoğu aracı zaten.
  • Ruhsatta kaç beygir olduğu yazmaz zaten, kaç kw olduğu yazar.
  • Artık kw cinsinden değeri yazıyor diye hatırlıyorum ruhsata bakmam lazım..
  • bende KW değeri de yazmıyor onun karşısında sadece 0 (sıfır) yazıyor
  • Benim ruhsatta da "beygir" yazmıyor.
  • Yeni araç ruhsatlarında yazıyor motor gücü ama ikinci el satışından sonra ruhsat yenilenirken yazılmayabiliyor bazen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim aaçtada yazmiyor iki defa ruhsat degişti ek 1 e de yazdirdim ama dikkate alinmiyor kw cinsinden -- geçilmiş ..
    memura sordum bişey söylemedi bilmiyoum gibisinden ..
  • eee o zaman herkes 100 beygirlik aracını 200 beygir deyip satamaz mı?
  • Hocam artık ona da alan beygir dikkat edecek. Pazardan domates bile alırken seçen halkımız araba alırken de kandırılmamak için seçici olmayı unutmayıversin bi zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

Ruhsatta kaç beygir olduğu yazmaz zaten, kaç kw olduğu yazar.

beygirde yazabilir kw de yazabilir eski aracın ruhsatında kw yazıyor (2005) yeni aracınkinde kw (2010) yenilerde kw olarak değiştirilmiş olabilir ama memurlar girerken kw yerine bg yazabiliyor önemli birşey değil
  • Benim araç da düz vites ama ruhsatta mmt yazıyor
    Böyle saçmalıklar yapabiliyorlar.
    Şasi no ve motor no yanlış olmasın da...
    Muayenede vs sorun çıkmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

eee o zaman herkes 100 beygirlik aracını 200 beygir deyip satamaz mı?

Sen bir aracın kaç HP olduğuna ruhsata bakarak mı karar veriyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

eee o zaman herkes 100 beygirlik aracını 200 beygir deyip satamaz mı?

yaparmi öyle bişey peki alan alir mi ?

uhsat degişiminde kayip calinti zayi durumunda muayne istasyonuna gidilip motor no şase no tespit i yapiliyor /yaptirtiliyor
    illa eski ruhsat bilgileinde gücü yoksa ölçüm tespit yaptirtilabilir .. Ek 1 le olmaz tabi .
  • 1 Kw = 1.34 Beygir gücü

Eskiden yazarlarmış beygir gücünü fakat şuan Kw cinsinden yazılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim aracım 1.4 Hdi 16 V 92 hp ama 68 Kw yazması gerekirken 8V 68 hp olan modellerle birlikte 49 kw olarak işlenmiş.
    Devlet kendi düzenlediği belgede hata yapabilir ama size opsiyon tanımaz, ileride sorun yaşayabilirim diye düşünmüyor degilim.
  • Ruhsata baktım 2005 ekim ayında aldığımız 2006 model araçta 110 beygir yazıyordu.
  • nedne Kw yazarlar anlamam türkiyede pek kullanılan bir ölçü birimi değil ki HP yazsalar Beygir gücünü yazsalar çok mu şey değişir anlamsız batı özentiliği.
  • Benim aracımın aynı modelleri standart 130 hp yani (96 kw) ama benim aracımın ruhsatında (130 kW) yazıyor yani 177 hp bazı ustalara sordum 2017 den sonraki ruhsatlarda hata olmaz dediler aracın diğerlerinden farklı model veya chip tuning yapılmıştır dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.