Şimdi Ara

tüvtürk aracımın motor numarasını okuyamamış....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
63.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize iii geceler bugün arabamı muayeneye götürdüm aracım 2008 model toyota auris aracım az kusurlu olarak muayeneden geçti görevli motor numarasını okuyamamış dedimki nasıl okuyamadın motor numarasını görevli kemküm ediyor, numarayı göster dedim okunmayacak kadarmı diye görevli arabamın motor numarasını bulamadı, ön sağ koltugun altında halbuki sonra demezmi abi bişey olmaz neticede geçti diye özrü kabahatinden büyük ben budurumda nereye şikayet etmeliyim yada şikayete değermi bilmiyorum... motor numarasını bulamayan kişiler bu arabalara nasıl onay veriyor yada inceliyor anlamış değilim güzelim ülkemde işini doğru dürüst yapan bi kurum yokmu diyede söylemeden geçemiyorum yazık çok yazık

• Yapay Zekanın Yanıtı

TÜVTÜRK'te Motor Numarasının Okunamaması Durumunda Ne Yapılmalı?

Motor numaranızın araç muayenesi sırasında TÜVTÜRK tarafından okunamaması durumunda, aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:

• Motor Numarasını Kontrol Edin: Motor numaranızın araç üzerinde okunabilir durumda olduğundan emin olun. Genellikle motor bloğunun üzerinde veya yakınında bulunur.
    • Temizleyip Tekrar Deneyin: Motor numarası kir veya pasla kaplıysa, temizleyerek tekrar okutmayı deneyebilirsiniz.
    • Yetkili Servise Başvurun: Motor numaranız hala okunamıyorsa, yetkili bir servise başvurun. Servis, motor numarasını tespit ederek bir belge düzenleyebilir.
    • TSE Belgesi Alın: Yetkili servis tarafından verilen belgeyi TÜVTÜRK şubesine götürün ve TSE (Türk Standartları Enstitüsü) belgesi alın.
    • Motor Numarası Neden Okunmaz? Motor numarası, aşınma, paslanma veya kaza sonucu okunamayabilir. Bazı araçlarda ise motor numarası farklı bir konumda olabilir.
    • TSE Belgesi Ne İşe Yarar? TSE belgesi, motor numaranızın okunamadığını doğrular ve muayenenin tamamlanmasını sağlar.

Motor numaranızın okunamaması durumunda panik yapmayın. Yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilir ve aracınızın muayenesini tamamlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o yine iyi benim arabanın stoplarla parkları birbirinden ayıramayıp yanıyor mu bunlar diye soranlarını gördüm
    zaten ya bunlara kusursuz araba geçirmeyin diyorlar ya da kişisel fantezileri midir nedir illa saçma sapan bir şey de olsa kusur yazıyorlar...
    bana da aynı gün lazerli mazerli gayet düzgün şekilde yapılmış farlar için ayarsız dediler, he dedim geçtim ne diyim ki
  • Bizim araçta da app plaka vardı. Girişte, görevli baktı. Mühürleri nerde diye bende dedim ufak kaza yaptık yamuldu, bagaja koyduk dedim. Çıkardım ve de gösterdim. Tamam o zaman dedi. Aracı içeri aldılar, çıkardılar. sonra ne göreyim, aracın plakası yok diye ağır kusur olarak işlemiş. Bende görevliye dedimki madem öyleydide girişte niye söylemedin (deseydin o plakayı takardım üstüne onunla girerdik içeri) . Hiç birşey demedi. Eksikleriniz tamamlayın gelin dedi. Sonuçta ne oldu. Ben arabayı tek tur attırdım, tekrar randevu aldım, zaten vidali plakalar, vidaları çıkardım, bagajdakileri app lerin üstüne tekrar vidaladım. Araç muayeneden geçti. Çıkışta tekrar söktüm bagaja attım

Not ayrıca aracımıza,; full tuv turk uyumlu, ilk yardım çantası aldım. ona bile kusur bulmuşlar. (içinde madeni para olacakmış:)

Not 2: 2008 model aracın motor numarasınıda okuyamıyorsa ben daha birşey demiyorum o çalışanlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 20 Aralık 2010; 22:48:35 >

• Benim aracın da motor numarasını bulamamışlardı.
    Hafifi kusur diye sesimi çıkarmadım.

Bir de aracımı adamlara teslim ederken nasıl çalıştıracaklarını anlatmaya başlamıştım ki;
    "Merak etmeyin beyefendi, bize bunun gibi çok araç geliyor" dedi.
    Ben de tamam deyip, istasyonun arka kısmına geçip aracımı beklemeye başladım.
    En son far muayenesini de yaptılar.
    Sonra bir baktım adam şöför koltuğunda debeleniyor.
    Bir aşağı bir sağa bir sola bakıyor.
    Sonra arkadaşını çağırdı.
    Arkadaşı da gelip bişeylere baktı ve sonra camdan beni gördüler.
    Adam hemen işaret etti, ben de yanlarına gittim.
    Ne dese beğenirsiniz?
    "Aracınızı çalıştıramadık".
    Binip çalıştırdım ve "keşki anlatmama izin verseymişsiniz" dedim.
    Süper adamlar hakikaten
    Adamlara anahtarsız çalıştırma sistemine sahip araç gelmiyor mu acaba?

• Aynen benim aracada motor no okunamıyor yazmış.Ben pek dert etmedim ama adamlar tam donanımlı değiller..
  • Ben henüz motor numarasını okuyabildiklerine denk gelmedim.

İlk yardım çantası olayına gelince kendi sitelerinde içinde neler olması gerektiğini yazmışlar.

http://www.tuvturk.com.tr/content/default.aspx?cid=66

quote:

İlk yardım çantası: Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet.
    Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m), 2 Adet
    Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu), 1 Kutu
    Üçgen sargı, 3 Adet
    Antiseptik solüsyon (50 ml), 1 Adet
    Flaster (2 cm x 5 m), 1 Adet
    Çengelli İğne, 10 Adet
    Küçük makas (paslanmaz çelik), 1 Adet
    Esmark bandajı, 1 Adet
    Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden), 1 Adet
    Yara bandı, 10 Adet
    Alüminyum yanık örtüsü, 1 Adet
    Tıbbı eldiven, 2 Çift
    El feneri, 1 Adet

İddia ediyorum ki Siyami Ersek hastanesindeki tüm tıbbi malzemeleri bir şekilde aracınıza sığdırsanız yine de eksik bişey bulurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 21 Aralık 2010; 11:05:19 >

• benim arabada anahtarsız çalışıyor Allahtan elemana anlattım nasıl çalıştırıldığını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurt dışında imal edilen araçlarda motor numaraları gözle görülemiyecek şekilde gizli bir yere yazılıyormuş. Oralarda yapılan muayenelerde motor numarası sorun olmuyormuş. Yoksa arabalarınız yurt dışından ithal olabilir mi?

Bu bilgi TUVTURK'ün resmi sitesinden alıntıdır. Aşağıdaki gibidir.

Aracımın Motor Numarası bulunamadı, servise yönlendirildim, neden ?
    Tespit ve Ek-1 için
    Mutlaka görülmelidir. Motor no silikse, bulunamıyorsa ya da okunamıyorsa, TÜVTURK
    uzmanı emin olamıyorsa, tespit islemini gerçeklestirmez .

Neden Göremiyoruz ? Yurt dısında Motor No bir tespit unsuru degildir. Bu nedenle üretici
    firmalar motor numarasını gözle direkt olarak görülemeyecek yerlerin altına koymaktadırlar.

TÜVTURK, sadece gözle görülebilen noktalar için muayene yapmaktadır ve herhangi bir
    açma- sökme islemi yapma yetkimiz yoktur. Motor No bulunamayan araçlar tespit edilmesi
    amacıyla yetkili servislere yönlendirilir.

• komsumda var 2008 opel daha neredeyse sıfır araba onunda motor numarasını okuyamamıslar servise göndermişte cogu opelde aynı olay oluyomus falanda aynı istasyonda iki arac götürdük app plaka ikiside mühürsüz biri gecti biri kaldı anlamıorum ya kafalarına göre bişeyler yapıyorlar benim aracım modifiyeli arkada plaka yok plaka aydınlatması yok silecek yok bagaj acma dügmesi yok direk gecti :) ben hiç gecmez diyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9997

komsumda var 2008 opel daha neredeyse sıfır araba onunda motor numarasını okuyamamıslar servise göndermişte cogu opelde aynı olay oluyomus falanda aynı istasyonda iki arac götürdük app plaka ikiside mühürsüz biri gecti biri kaldı anlamıorum ya kafalarına göre bişeyler yapıyorlar benim aracım modifiyeli arkada plaka yok plaka aydınlatması yok silecek yok bagaj acma dügmesi yok direk gecti :) ben hiç gecmez diyordum

Tamamen muayeneyi yapan teknisyenin inisiyatifine kalıyor. Bundan önceki 1992 model Renault Broadway arabam alt tarafındaki avuç içi kadar çürükten dolayı geçmedi. Geri geldi. 50 TL ye çürüğü yaptırdım. Geçti. Fakat aynı istasyonda farklı teknisyene giden başka bir araç altındaki bir ton çürüğe rağmen sorunsuz geçti. Bunu da biliyorum.

Artık siz karar verin.

• aynen öyle, tamamen teknisyenin insiyatifinde.
    katalizatör yokmuş "egzoz yönetmeliğine uygun değildir" diye ağır kusur yazdı.
    gittik katalizatör taktırdık.
    başka bi adam denk geldi.
    "egzozun neyi var" dedi. "katalizatör yokdu" dedim.
    şaşkın ifadeyle "ne" dedi. "susturucu yokmuydu" dedi.
    bende "vardı" dedim.
    diğer teknisyenin biraz kulağını çınlattı.
    bakmadı bile. direk geçirdi.
    sonuç itibari ile olan bize oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Arkadaşlar hepinize iii geceler bugün arabamı muayeneye götürdüm aracım 2008 model toyota auris aracım az kusurlu olarak muayeneden geçti görevli motor numarasını okuyamamış dedimki nasıl okuyamadın motor numarasını görevli kemküm ediyor, numarayı göster dedim okunmayacak kadarmı diye görevli arabamın motor numarasını bulamadı, ön sağ koltugun altında halbuki sonra demezmi abi bişey olmaz neticede geçti diye özrü kabahatinden büyük ben budurumda nereye şikayet etmeliyim yada şikayete değermi bilmiyorum... motor numarasını bulamayan kişiler bu arabalara nasıl onay veriyor yada inceliyor anlamış değilim güzelim ülkemde işini doğru dürüst yapan bi kurum yokmu diyede söylemeden geçemiyorum yazık çok yazık

Ön sağ koltuğun altındaki motor numarasının teknik olarak hiç bir anlamı yoktur. Sadece fabrikadan çıkarken fabrikada konulan motorun numarasıdır. Motor değiştiyse bu numara eski motorun olarak kalır.

Motor numarası motorun gövdesinde kazılı olarak bulunur. Kolaylık olması için aracın birkaç yerine daha fabrikadan çıkmadan yazılır. Genelde ön camın altında bulunan şasi numarası gibi. Motor komple değişirse ön koltuğun altındaki numara da değişecek mi? Hayır.

Tabii 2 yaşındaki bir arabanın motoru neden değişsin. O da ayrı soru.

Motor gövdesindeki motor numarasını bulamadığı için görevli okunamıyor yazmıştır.
    Ne yazık ki şunu bile yapabilirdi. Motor numarası bulunamadı yazar ve servisten yazı getirmenizi isteyebilir.

Yeni sistem eski sisteme göre çok daha iyi. Eskiden sadece ruhsat giderdi ve vizesi yapılırdı. Yürümeyen veya freni tutmayan arabalar muayeneden geçerdi.
    Tabii çocukluk hastalıkları olacak ve umarım onlar da zamanla düzelir.

• Aynı hafif kusuru bizim eski araca da vermişlerdi.Adam hergün binlerce aracı kontrol ediyor ama motor numarasını okuyamıyor, saçma sapan işler işte.
  • Bizim kangooya da far ayarı bozuk demişlerdi halbuki muayeneden önce her şeyi kontrol ettirip ayarlattırmıştık.
  • Maalesef benim aracım da aynı durumda. Toplam üç kez muayeneye girdik. Birincide okunmuş, ikinci ve üçüncüde numara okunamamış... Aslında bu duruma fena halde sinirleniyorum, 2008 model bir araç, motor değiştimiş olsam neyse... Muayeneden genelde çıkış tarafında bakıyorlar motor numarasına. Çıkışta beklediğim için görebiliyorum. Adamlar motor üzerindeki plastik kapağı bile açmıyorlar. Motor no okunamadı! Niye okunamadı? Kapağı açsan belki okuyacaksın!

Bir de insiyatif kullanıp servise yollasınlar... Nasıl olsa Türk milleti uysal, her ne isteseler yaptırırlar. Gerçekten servise yollayacak olursalar başta Tuvturk olmak üzere karayolları, ulaştırma bakanlığı falan sorumlusu kimse mahkemeye vermek bile geçiyor içimden...

Aracımı muayeneye götürmeden önce servise götürüp bütün bakımlarını yaptırıyorum.

Muayenede illaki bir kusur buluyorlar. Son muayenede motor no okunamıyorun yanına bir de kısa farlar ayarsız yazmışlar. O da hafif kusur. Çıkar çıkmaz aracımı alıp servise gittim. Nasıl far ayarı yapmış nasıl bakım yapmışsınız? diye çıkıştım. Aracı cihaza aldılar, farlarda bir ayarsızlık yok dediler. Çıkıp başka bir servise gittim orada da farlar normaldi. Bir de yan sanayiye baktıralım dedik orada da birşey bulamadılar.

Suçlu benim.... Dertli dolap, böye emreylemiş çalap...

Velhasıl motor numarasını okutamadım, farlarımı ayarlatamadım...

Hafif kusurlu geziyoruz böyle...

• Ben de benimkileri sayayım.
    1-Motor no okunamıyor (hafif kusur)
    2-Motor yağ kaçakları(Hafif kusur) ki aracın hiç bir yerinde gram kaçak yok.
    3-Farlar düşük(hafif kusur) oysakşi benim farlarım biraz yüksekti

Lastiklerim 185/65/14 adamlar 175/65/14 yazmışlar yeni lastiklerede diş derinliğini 3 m.m olarak göstermiş.kısacası bakmamış bile.Aldıkları para haram olsun ne diyeyim.
    Bir şey söyleyince de biz uzmanız beyfendi derler.Güleyim onların uzmanlığına
  • Farları özellikle ayarlattırdım, ustaya söyledim bu sefer kusur bulamasınlar, hassas ayar yap diye... Yinede far ayarsız çıktı,hafir kusur yazdılar! Oha yani....
  • Bence teknisyenler ağır kusurlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Bence teknisyenler ağır kusurlu.

sevdim bunu kesin tanı kondu.
  • 2 sene önce silivri de muayene yaptırırken benden önceki adama motor numarasnı bulamadık git servise motor numarasını yazıp onaylasınlar demişlerdi. Baktı millet üstüne gidiyor hafif kusurlu yazdı geçti. Daha sonra benim arabanında motor numarasını bulamadı ve muayeneden geçirdi. Haftasonu tekrar gittim muayeneye, bu sefer motor numarasında sorun olmadı ama wd sprey ile temizlediğim motora yağ kaçakları var yazmışlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.