Şimdi Ara

TüvTürk Muayenesi [Ağır Kusur] / [Tekrar Muayene Yapıldı ve Araç Muayeneden Geçti]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba . Uzun zamandır forumu takip eden biri olarak sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum. Bugün aracımı TüvTürk muayene istasyonlarından birine götürdüm ve aracımın muayene işlemlerine başlandı fakat araç muayeneden geçemedi. Sebebi ise çok tuhaf. 6 senedir hiçbir sorun çıkmayan aracımın deposundan yakıt sızdığı belirtildi ve araç ağır kusurlu olarak muayeneden geçmedi. Nasıl oluyor da bunca sene fark edilemiyor veya bunca sene bir şey yokken depo nasıl deliniyor?

Şüphelendiğim bir nokta var : Aracımı muayeneye götürmeden bir gün önce (benzine gelen 15 kuruşluk zamdan sonra motorine de zam gelir düşüncesi ile) depoyu doldurtmuştum. Acaba yakıtın fazla doldurulup sızma ihtimali var mı?

İkinci sorunum ise far ayarı. Aracı aldığım günden beri her sene far ayarları muayeneden hafif kusurlu olarak geçiyorlar. Serviste ayar yaptırıp götürdüğüm halde aynı şekilde geçti. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim.

TüvTürk Muayenesi [Ağır Kusur] / [Tekrar Muayene Yapıldı ve Araç Muayeneden Geçti]

Düzenleme : Fatura ve muayene raporu eklendi. Başlık düzenlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 15 Haziran 2015; 17:06:29 >

• sen fazla mazot doldurmuşsun sıcakta mazot şiştiğinden tahliyeden atmış. sen bir balata spreyi alıp depona sık temizler o yeni görünür.
    Tüv aşırı şımarık halde olmasa da hafif kusuru yazıyorlar bu durum artık sinirimi bozuyor
    ya tüv gerekliliğini ispat etme çabasında yada tüv görevlileri titiz inceleme yaptıklarını ispatlamaya çalışıyorlar

mazot filtresi depoda olmaz
  • bir ustaya göstermeden birşey söylemek doğru olmaz, pompa attıktan sonra doldurmaya devam ettiyseniz taşmış olabilir,far ayarı sıfır araçlarda bile kusurlu çıkıyor çözümü yok, benim araçta far ayarı kusursuz çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam mazot filtresi hortum kaçırmış
    elinizle takıp tekrar muayeneden geçerdiniz

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hocam, muayeneden dönerken servise uğradım fakat aracın deposundaki yakıtı bitirip öyle gelmem gerektiğini söylediler. Eğer dediğiniz gibi bir durum varsa servisle hiç uğraşmadan muayeneye tekrar girip geçerim.
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hortum tam olarak nerede? Eğer hortuma ulaşma ihtimalim varsa dediğiniz gibi yapıp muayeneye tekrar gireyim.
  • J.Astb33 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=36733957&p=1#36733957

• BatuKır B kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam. Yarın kontrol edip tekrar konuya mesaj yazarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk araç muayenesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Far ayari,yonu ve siddeti ile ilgili kusuru yazmadiklari arac yok zaten standart prosedur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • J.Astb33 kullanıcısına yanıt
    sen fazla mazot doldurmuşsun sıcakta mazot şiştiğinden tahliyeden atmış. sen bir balata spreyi alıp depona sık temizler o yeni görünür.
    Tüv aşırı şımarık halde olmasa da hafif kusuru yazıyorlar bu durum artık sinirimi bozuyor
    ya tüv gerekliliğini ispat etme çabasında yada tüv görevlileri titiz inceleme yaptıklarını ispatlamaya çalışıyorlar

mazot filtresi depoda olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 10 Haziran 2015; 22:21:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

hocam mazot filtresi hortum kaçırmış
    elinizle takıp tekrar muayeneden geçerdiniz

depo üzerinde olmaz motorda hatta hava filtresinin yakınında olması lazım
  • Seevis kolayina geleni önermiş.. depoyu sokecek, birsuru iscilik alacak..

Hakkiyla işini yapsalardi, lifte kaldirip, temizlik yapip, bir sure sonra tekrar gorsel kontrol yapmalari lazimdi..

Muhtemelen depo da plastiktir, tamir yapmazlar kaciriyorsa

• wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Hocam önce hortumu kontrol ederim. Ardından WD-40 ile temizler öyle götürürüm.

TüvTürk'ün saçma işleri olabiliyor bazen. Bir önceki aracımın benzin hortumunun yanlış yere montaj yapıldığını söyleyip aracımı muayeneden geçirmemişlerdi. Ben ne kadar itiraz etsem de dinlememişlerdi. Bende aracı servise götürdüm olanı biteni anlattım. Servisten bir eleman alıp doğru TüvTürk'e gidip muayeneden sorunsuzca geçtim. Fabrikanın yaptığı işe bile ağır kusur yazmaları gerçekten şaşırtmıştı beni.
  • bazılarıda araç muayeneden geçsin diye ellerinden geleni yapıyor
    muayene kamalında vites arızası yüzünden mahsur kalan aracı tekniker hemen tamir edip muayeneden tek seferde geçirdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muayeneye giripte otomobilin farlarindan dolayi hafif kusuru olmayan araba heralde yoktur :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Far ayari,yonu ve siddeti ile ilgili kusuru yazmadiklari arac yok zaten standart prosedur

Aynen bunu diyecektim. Tuvtürkde kullanilan far ölçüm aletlerinin hepsi bozuk herhalde

• benimde farlardan başka kusur yoktu
  • Connectlerde bu boruda zamanla çatlak olabiliyor

www.fordtoptancisi.com
    Ford Connect Yakıt Depo Hortumu 7T16 9047 BC 55,18 TL OTOSAN
    http://www.fordtoptancisi.com/Yakit-Depo-Hortumu-Connect-Yuksek-Tavan,PR-3609.html

• nıghtman kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi de olabilir. Fakat aracı çekip durduğu yere baktığımda hiçbir sızıntı ile karşılaşmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Astb33

Hocam dediğiniz gibi de olabilir. Fakat aracı çekip durduğu yere baktığımda hiçbir sızıntı ile karşılaşmıyorum.

Hocam araç Ford connectse deponun orda conta var o işlevini kaybediyor ben 3. Yılında değiştirdim onu. Temiz bir özel servise git lifte değiştirirler. Parça parası çok az fakat işçiliği çok

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bir ustaya göstermeden birşey söylemek doğru olmaz, pompa attıktan sonra doldurmaya devam ettiyseniz taşmış olabilir,far ayarı sıfır araçlarda bile kusurlu çıkıyor çözümü yok, benim araçta far ayarı kusursuz çıktı

Bu durumda muhtemelen sizin far ayarı bozuk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.