Şimdi Ara

Aracım egzoz muayenesinden geçmedi (bir soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Katalitik konvertör tıkanması emisyon değerlerini yükseltir mi?

bu parçayı temizleyen ürünler var mı? veya carbon clean işe yarar mı?

• Sanayilerde egzos ölçümü yapan yerler oluyor, genelde geçmesi muallakta araçlar sanayide egzos ölçümü yaptırıyor, biraz araştırın.

• otobanda yuksek devir sür biraz 15 20 dk. sonra tekrar gel konusalım.

• Şöyle bişey görmüştüm daha önce yüksek devirde 15-20 dk sürüş yaptıktan sonra kurum murum bırakmıyor diye duydum. Bi araştırın isterseniz.

https://www.hepsiburada.com/tunap-mp184-dizel-partikul-filtre-etken-maddesi-pm-HB00000HSIUI

• Dostum güzel bir egzozcuya git baktır arabana daha büyük sıkıntılar açar başına ya iptal ettir ya yaptır öyle binme arabaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta dpf iptali var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Würth marka depoya atılan temizlik maddeleri var. Onu kullanıp yüksek devirde otoyol sürüşü yaparak yakmasını sağlayabilirsiniz. Kesin çözüm değil tabiki. En olmadı araçtan parçalar sökülür makinede temizlenir geri takılır. Kesinlikle iptal ettirmeyin. Güvenmediğiniz, başında beklemeyeceğiniz yerede parçaları emanet etmeyin içerisinden kıymetli parçaları çalıyorlar ve bunu anlayamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamzeki -- 9 Ağustos 2021; 23:52:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepsi hikaye. emisyon değerlerini bakanlık çok düşürdü. sıfır arabalar bile limitlerin yakınında şu anda. sistem ceza kesme üzerine kurulu. olumsuz ölçüm sonucundan sonra da sadece 1 kere ölçtürme şansınız var. eskiden olumlu sonuç çıkana kadar test parası bile ödemiyorduk. tek çare bu işi yan yollardan yapan firmalara arabayı bırakıp yaptırmak. ardından da otobana çıkıp gaza mı basacan, katkı mı atacan, egzosu mu değiştirecen veya arabanın yakıt-motor aksamına mı baktıracan ne yaparsan yap.

• 10 kere muayeneye girmişsem 1 kez tüvtürkte egzoz emisyon ölçtürdüm. Ondan sonra hep dışarda ölçüm yaptırıp gittim.

Muayene istasyonu çevresinde egzoz emisyon ölçümü yapan yerler vardır. Durumu söyleyin. Oralardan egzoz emisyon pulunuzu alabilirsiniz.

• Geçen yıl ben de egzozdan kalmıştım. Oksijen sensörünü ve katalitik konvertörü değiştirince geçebilmiştim.

• Bizim sanayii de 3. Sene de araç ın ilk muayenesi diye sanayii gittik böyle yerlerden birine araba çalışmadı bile güvenlik kamerasından ekran resmini aldı sonra bir kağıt verdi geçti

• manisa_tr kullanıcısına yanıt

Limitler konusunda emin misiniz? Son 2 egzoz muayenemi tüvtürk istasyonlarında yaptırdım. Aracım 9 yaşında 185bin km de 1.3 multijet. Tek bir sefer bile sıkıntı olmadı ve limitin bayağı aşağılarındaydı değerler.

• Dizel araçlarda egzoz muayenesinde çok sıkıntı çıkmıyor ama benzinlileri affetmiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

Dizel araçlarda egzoz muayenesinde çok sıkıntı çıkmıyor ama benzinlileri affetmiyorlar.

Tam tersi olmasi gerekmiyor mu  

• Benim 2 yıllık aracım geçmedi, şok olmuştum, katalitik konvertörü değiştirince geçti, ama şimdiki aklım olsa değiştirtmezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Limitler konusunda emin misiniz? Son 2 egzoz muayenemi tüvtürk istasyonlarında yaptırdım. Aracım 9 yaşında 185bin km de 1.3 multijet. Tek bir sefer bile sıkıntı olmadı ve limitin bayağı aşağılarındaydı değerler.

dizel araçları bilmiyorum ama benzinli araçlarla çok sıkıntı çıkıyor. euro 6 normlarından bahsediyorlar. düşünü ki benzinli otomobil üreticileri bile yeni motorlarının beygirinden bile 3-5 kısmaya başladılar. daha düşük güçlü motorlara yöneldiler atmosferikte. 20 yıldır emisyona giderim 2021 kadar zorlandığım bir yıl hatırlamıyorum. resmen devlet arabanı hurdaya ayırmanı isteyecek bir gün böyle giderse.

• hava kirlenme bahaneyle emisyon degerler dusuruldu

her dort senedebir 2000 tlnlik egzoz taktirican.vergiden devlet kazancak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.