Şimdi Ara

Lpg ruhsata işli değilmiş ancak muayeneden geçtim. Ruhsata işletmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Aracımı lpgli olarak 2017 ağustosta aldım. 2017 temmuz vizeliydi. Acemiliğimden ruhsatta benzin-lpg yazması gerektiğini bilmiyordum ve de işli olmayacağı gibi bir ihtimal aklımın ucundan bile geçmedi. 2019 temmuz geldi ve ben aracı muayeneye soktum. Sorunsuz bir şekilde geçti. Ve ben hala lpgnin işli olmadığını düşünmüyorum tabi. 2019 ağustosta kasko yaptırmak istedim ve sigortacım işlemleri yaparken araçta lpg de var diye belirttim. O da ruhsatta benzin-lpg yazması gerektiğini ancak benimkinde sadece benzin yazdığını belirtti. Muayeneden sorunsuz geçtiğimi söyleyince o da şaşırdı ve bir cevap bulamadık. Bunun üzerine ilk düşündüğüm ruhsatta bir yanlışlık olduğuydu. Emniyete gidip oradaki kayda baktırdım ve orada da benzinli göründüğünü öğrendim.
    Düşünebildiğim tek mantıklı açıklama şöyle; araca lpgyi taktıran kişi lpg projesiyle, faturasıyla 2017 temmuzda muayeneye girdi ama lpgyi ruhsata işletmeden aracı sattı. Ben de bu sebeple 2019 temmuzdaki muayeneden sorunsuz geçtim. Ben aracı galeriden aldım bu arada. Galericiden önceki sahibine ulaşamadım çok zaman geçtiği için ulaşsam belki ondan projeleri vs. alabilirim diye düşündüm ama durum bu.
    Sizler bu duruma ne diyorsunuz, hiç böyle bir durum duydunuz mu? Sizce lpgyi ruhsata işletmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Ekleme: Muayene belgesinde ve egzoz emisyonunda benzin+lpg yazıyor, tankın yılına seri nosuna filan baktılar ve bunlar da belgede yazıyor. Yani lpgli olduğunu fark etmediler de muayeneden geçtim gibi bir durum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egepdrci -- 8 Temmuz 2020; 0:37:40 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lpg Ruhsata İşli Değilse Muayeneden Geçilebilir mi ve Ruhsata İşletme Süreci

Lpg Ruhsata İşletmeden Muayene Olabilir misin?

Evet, Türkiye'de LPG'li araçlar muayeneden önce LPG sistemlerinin ruhsata işlenmiş olması gerekmez. Bu nedenle, ruhsatına LPG işli olmayan bir araç muayeneden geçebilir.

Lpg Ruhsata İşli Değilse Muayeneden Geçebilir mi?

Evet, yine de muayeneden geçebilirsin. Ancak LPG sisteminin araç üzerinde kurulu olup olmadığı muayene sırasında kontrol edilir.

Lpg Ruhsata İşletme Süresi Geçerse Ne Olur?

LPG ruhsata işletme süresi geçerse, aracın muayenesinde sorun yaşanabilir. Muayene istasyonları, ruhsata işlenmemiş LPG sistemleri için onay vermez. Ayrıca, ruhsata işli olmayan LPG kullanmak trafik cezasına neden olabilir.

Ruhsatta Lpg Yazmıyorsa Ne Yapılmalı?

Ruhsatında LPG yazmıyorsa, LPG sistemini ruhsatına işletmen gerekir. Bunu yapmak için, LPG sistemini yetkili bir serviste kurdurmalı ve ardından araç muayenesinden geçmelisin. Muayene sonucunda, LPG sisteminin ruhsata işlendiği onaylanır.

Lpg Ruhsata İşletme

LPG sistemini ruhsata işletmek için şu adımları izlemelisin:

1. Aracını yetkili bir LPG montaj servisine götür.
    2. LPG sistemini aracına kurdur.
    3. Aracınla muayene istasyonuna git.
    4. Muayeneden geçtikten sonra, muayene raporunu ve LPG montaj belgesini al.
    5. Muayene raporu ve LPG montaj belgesi ile birlikte Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne başvur.
    6. Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra, LPG sistemin ruhsatına işlenecektir.

Ruhsata İşli Olmayan Lpg Söktürmek

Ruhsata işli olmayan LPG sistemini söktürmek için, yetkili bir LPG servisine başvurmalısın. Servis, LPG sistemini sökerek aracından çıkarır ve sistemin söküldüğüne dair bir belge verir. Bu belge ile birlikte Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne başvurarak, LPG sisteminin ruhsattan silinmesini talep edebilirsin.

Lpg Ruhsata İşletmeme Cezası

Ruhsata işli olmayan LPG kullanmak trafik cezasına neden olabilir. Cezanın miktarı, aracın türüne ve LPG sisteminin kurulum tarihine bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Enteresan. Plakadaki delik bile kusur sayılıyor bu nasıl iş.
  • tüp simit degil mi :)
  • Sizin aracın muayenesind tüv afk kalmış :)
  • muayene belgesinde yazıyorsa sorun yok.
  • İlk önce lpg'yi taktırdığınız yere gidiyorsunuz veya sizden önce başkası taktırmış ise farklı bir lpg montaj noktasına gidin size montaj evrakları vericekler

onlarla beraber tadilat muayenesi almanız gerekiyor tekrar tüv aracı görücek sonra notere gidip yeni ruhsat çıkartıcaksın

benim bildigim bu şekilde farklı bilgisi olan varsa düzeltsin
  • İlginç bir durum ama büyük ihtimalle tam da yazdığınız gibi olmuş. Önceki sahibi tespit muayenesini yaptırmış, ama ruhsata işletmeden satmış. Yoksa tüvtürkten sorunsuz geçme ihtimali olmazdı.

Eskiden tespit muayenesi sonrası bir tomar evrakla trafik tescil şubelerine gidip ruhsat yenileniyordu. Artık ruhsat işi noterden yapıldığı için bu prosedür değişmiştir, açıkçası resmi siteleri güncellememişler, hala eski bilgiler yazıyor. Bence izlemeniz gereken yol, önce bir notere bu işlem için hangi belgeleri istediklerini sormanız. Eğer işlem basitleştiyse, sadece tespit raporu yeterliyse ne ala, tüvtürkten talep edersiniz yenisini çıkarırlar. Ama eskisi gibi lpg faturası, projesi vs gerekliyse işiniz biraz zorlaşacak. Eski sahibini bulamasanız bile montaj yapılan yeri bulmalısınız, kayıtları tutuyorlardır diye düşünüyorum, sonrası belli zaten. Şimdiden kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

İlk önce lpg'yi taktırdığınız yere gidiyorsunuz veya sizden önce başkası taktırmış ise farklı bir lpg montaj noktasına gidin size montaj evrakları vericekler

onlarla beraber tadilat muayenesi almanız gerekiyor tekrar tüv aracı görücek sonra notere gidip yeni ruhsat çıkartıcaksın

benim bildigim bu şekilde farklı bilgisi olan varsa düzeltsin
    Ben de bu şekilde yapmayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir nokta var. Aynı lpg sistemi ve parçaları kullanacağım sonuçta, sadece yeni yapılmış gibi bana proje fatura vs verecekler. Ancak lpg tankı beyni vs. aynı olacak ve sonuçta bunların seri numaraları tüvde daha önceden kayıtlı. Bu konuda bir sorun yaşar mıyım acaba diye düşünüyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin310

İlginç bir durum ama büyük ihtimalle tam da yazdığınız gibi olmuş. Önceki sahibi tespit muayenesini yaptırmış, ama ruhsata işletmeden satmış. Yoksa tüvtürkten sorunsuz geçme ihtimali olmazdı.

Eskiden tespit muayenesi sonrası bir tomar evrakla trafik tescil şubelerine gidip ruhsat yenileniyordu. Artık ruhsat işi noterden yapıldığı için bu prosedür değişmiştir, açıkçası resmi siteleri güncellememişler, hala eski bilgiler yazıyor. Bence izlemeniz gereken yol, önce bir notere bu işlem için hangi belgeleri istediklerini sormanız. Eğer işlem basitleştiyse, sadece tespit raporu yeterliyse ne ala, tüvtürkten talep edersiniz yenisini çıkarırlar. Ama eskisi gibi lpg faturası, projesi vs gerekliyse işiniz biraz zorlaşacak. Eski sahibini bulamasanız bile montaj yapılan yeri bulmalısınız, kayıtları tutuyorlardır diye düşünüyorum, sonrası belli zaten. Şimdiden kolay gelsin.
    BRC'nin kayıtlarından montaj yapan yeri buldum ancak onlar da biz evrakları yaptıran kişiye vermişiz dedi. Yani eski evraklara ulaşamıyorum.
    Notere gidip nelerin gerektiğini sormak mantıklı evet.
    Tüvtürk tespit raporunu bana verir mi acaba o muayeneye girdiğinde sahibi ben değildim sonuçta ?

• Egepdrci E kullanıcısına yanıt
    Demekki belgeleri tekrar oluşturamıyorlar, bu durumda sıfırdan proje, fatura vs gerekecek ama dediğiniz gibi aynı seri nolu parçalarla nasıl yapılır bilemiyorum, buna yine aynı bayi cevap verebilir. Tabi öncesinde noterden bilgi alınmalı bence, belki de hiçbirine gerek yoktur.

Süreç tüvtürk tarafında bir yerde tıkandıysa gerekli belgeleri oluştururlar diye düşünüyorum.
  • Tüvtürkle konuştum o zamanki tespit raporunun bana verilemeyeceğini söylediler. Yani tespit raporunu alamayacak olduktan sonra eski proje ve faturaya ulaşsam da bir faydası olmaz sanırım.
    Aynı parçalar ve yeni bir projeyle tadilat muayenesinden geçebileceğimi belirttiler.
    İzleyeceğim yol belli oldu sanırım yeni proje, yeni muayene ve ruhsata işletme.
  • Egepdrci E kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan dediğiniz gibi olacak. Aşağıdaki konuda arkadaşların yazdığına göre, notere de gitseniz tespit belgesi, lpg fatura ve proje istiyorlarmış. Belgeleri yeniden çıkarmak için biraz masraf edeceksiniz ama yapacak bir şey yok gibi görünüyor.
    https://forum.donanimhaber.com/lpg-ruhsata-isletmek--138663005
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.