Şimdi Ara

LPG ruhsata işlenmemiş araç ile uzun yola çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma lpg taktırdım 1 ay önce, muayene süresi olduğu için şimdi işletme filan demişti otogaz bayisi. Açıkçası bizim de maddi açıdan işimize geldi be gidip işletmedim. Şimdi acil uzun yola çıkmam gerekiyor. Aracın ruhsatında benzinli yazıyor, uzun yolda veyahut istanbul içi ruhsata bakılıp da ceza yeme veyahut aracın bağlanması gibi durumlar başıma gelir mi? Daha önce bu konuda tecrübesi olan veyahut benzer bir olay duyan varsa bilgi verirse sevinirim.

• Ben muayene zamanı gelene kadar işletmemiştim. Kabaca 1.5 yıl geç işlettim. Hiçbir şey olmaz. Hiçbir polis açıp kaputa, bagaj içindeki tanka bakmaz. Ufak bir cezası vardı. O kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ben muayene zamanı gelene kadar işletmemiştim. Kabaca 1.5 yıl geç işlettim. Hiçbir şey olmaz. Hiçbir polis açıp kaputa, bagaj içindeki tanka bakmaz. Ufak bir cezası vardı. O kadar.
    Üstat sen öyle diyorsan yola çıkıyorum hemen
  • Yolda LPG kontrolü yapan polise denk gelmedim.. Trafik kurallarına uygun gidersen zaten cevirmede seninle vakit kaybetmezler..
  • Kaza yasamadikca bir problem olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JrFuKi

Kaza yasamadikca bir problem olmaz
    Aynen kaza olmadıkça sorun olmaz.

• Normalde bir şey olmaz ancak Allah göstermesin kaza yaparsan öperler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bişey olmaz , bas marşa ve ver elini Ibiza...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emindoner09 -- 3 Eylül 2018; 18:6:9 >
  • 4 yıl kadar önce muayeneyi yaptıralı 3 ay olmuşken, uzun yola çıkacağım diye LPGyi ruhsata işlettim, ne bir polis durdurdu ne soran oldu. 4 yıl geçti hala da lpg soran olmadı

Tabi ki bu örnek teşkil etmez ama belli de olmaz.
  • yahu birşey olmaz demiişsiniz ama olay riskli biraz.

Polisin yazacağı cezanın hiçbir kıymeti yok ki durdurup bakacaklarını zannetmiyorum.

aracınızla kaza yapma durumunda yangın çıkarsa ne yapacaksınız. ya da kundaklanırsa.

kasko firması ödememek için elinden geleni yapmaz mı sizce? lpg sebebi ile diyerek dosya kapatılırsa canınız yanabilir.
  • 300 tl vermemek için neden böyle bir sorumsuzluğun içine girerseniz ben hiç anlamıyorum.allah korusun aracınız pertlik falan bir kazaya karışırsa 5 kuruş alamazsınız sigorta şirketinden.
  • Pür dikkat git kaza yapma hızlı olma çevirselerde bişey demezler.Ehliyet ruhsat gbt ve sigortaya bakıyorlar zaten o kadar ayrıntıya bakmazlar

• SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadari ile ruhsata lpg yazip yazmamasindan ziyade sizin kaskoya lpg yi fiyatiyla.birlikte eklettirmis olmaniz onemli misal aracima kasko yaparken body kit ve akseksuarlari eklettim ruhsatta ve trafikte boyle birssy yok ama ben bunlari fiyatiyla belirttim bundan dolayida kaskom 60 lira fazla oldu.

Daha onceki bir aracimdada benzinliydi kasko vardi.lpg taktirdim.ruhsatada islettim.kasko yenileyecegim zaman kaskocu bana neden haber etmedin dedi ruhsata isli olmasi degil bize bildirmen onemli neyseki birsey olmamis dedi.Bildigim kadari ile kasko arabayi karsilayacaksa zaten bedelini kaskoya yansitiyor.Anahtar kaybolma riskini ekletirsen 40 lira artiyor gibi benim tahminim bu yonede kaskodan yana lpg zaten var diyip ruhsatta olmasa bile lpg arac olarak kasko yapikdiysa bir problem olmaz.Problem karsilikli kazada senin lpg patlar yada karsi tatafa cevreye zarar verirse kanun der ruhsatta lpgsiz bu afac basar cezayi tum sorumlulugu ustune .Taksirli hapze dusmeye kadar gider.

Yanlisim varsa bilen dogrusuyla bilgilendirsin en son bu sekildeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanKkner

yahu birşey olmaz demiişsiniz ama olay riskli biraz.

Polisin yazacağı cezanın hiçbir kıymeti yok ki durdurup bakacaklarını zannetmiyorum.

aracınızla kaza yapma durumunda yangın çıkarsa ne yapacaksınız. ya da kundaklanırsa.

kasko firması ödememek için elinden geleni yapmaz mı sizce? lpg sebebi ile diyerek dosya kapatılırsa canınız yanabilir.
    hocam kasko yok zaten, yanarsa araba yapacak bir şey yok. Olmadı benzine alır gideriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpikom

300 tl vermemek için neden böyle bir sorumsuzluğun içine girerseniz ben hiç anlamıyorum.allah korusun aracınız pertlik falan bir kazaya karışırsa 5 kuruş alamazsınız sigorta şirketinden.
    olay 300 TL vermemek değil hocam, acilen izin almam gerekli. Bazen hayatta olabiliyor bu tür durumlar, uçakla 5 kişilik aile için yarın bilet alsam 2869 TL vermek zorundayım, dönüş de 2200 tutsa, 5 bin TL gidecek 1 haftada. Araba ile gitsem 1.000 TL gider. Siz olsanız hangisini seçerdiniz. BEn 100 kişiden 90 tanesinin benim yola başvuracağını sanıyorum . TAbi tahmin bizimki yine de :)

açıkçası lpg işletme, sonra noter kaydı, daha sonra muayene ve en son olarak aracın yağ bakımını 1 günde yapabilirsem 300 değil 1000 TL de olsa vermeye razıyız.
    Kafam rahat olur en azından ancak yarın sabah yola çıkmam gerekiyor. Bu dediklerim bana en hızlı şekilde gerçekleşse bile 3 gün kaybettirir. Artık riski göze alıp yola çıkacağız inşaallah.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kaza yapmadığınız surece hiçbir sorunla karsilasmazsiniz.

• Ben de 1,5 sene muayenesiz gezdim. Ufak kaza da yaptım. Sorun olmaz. Kim bakacak, ne yapacak sanki aracın lpg'sini?
  • kasko için fiyat ekletebilirsin doğru dostum fakat şunu da unutma arabanda yaptığın teknik değişikliğin onaylanmaması durumu var ruhsata işlenmeyen lpg de. emin ol problem çıkaracaktır kasko firması.
  • Bişey olmaz hocam devam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.