Şimdi Ara

LPG yi ruhsata işletmedim (ACİLLLL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. durumu kısaca izah edecem :
    ben aracı aldığımda LPG liydi ve ruhsata işli değildi.. Ruhsatı üzerime alırken de işletmedim ( neden işletmedim hala anlamıyorum bende...) ve şuanda işletmem gerekıyor. LPG belgeleri hazırdı ama eski plaka üzerine hazırlanmış belgeler. ben o belgelerle üzerime işletebilirmiyim? ( yanı eski plaka ile çıkan belgeleri,, şase no motor no aynı )
    acil cevap bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat_Ogr -- 31 Ekim 2009; 13:19:53 >

• Eski evraklarınız muhtemelen eski sahibi üzerine kesilmiştir, dolaysıyla emniyette de sıkıntı çıkabilir. Ayrıca Fatura tarihinden itibaren 30 gün içersinde işletmesseniz cezası vardır.

Normalde sızdırmazlık almak için plakanın ve sahibinin değişmesi engel teşkil etmez, ama yine de birçok sızdırmazlık merkezi bunu bilmediği için karşı çıkacaklardır.

Siz en iyisi yeniden bir proje yazdırın aracınıza.
  • Fatura benim üzerime kesildi sadece yeşil belge üzerinde aracın eski plakası yazıyor. diğer belgelerde hep benım adım yazıyor.
    yine sorun çıkarmı acaba??
  • şansınızı bir deneyin :) , bence sorun çıkmaz o zaman ...
  • Teşekkür ederim arkadaşım...
    yine bilgisi olanlardan yardım beklıyorum
  • Emniyette ceza yersin, başka birşey olmaz. Ceza dediğinde büyük birşey değil, 60-70 TL olsa gerek.
  • Teşekkürler arkadaşım..
    en kısa zamanda işletmek için gidecem ve olanları buraya yazacam
    hayırlı gunler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ben de kasıtlı olarak vizeme uzun zaman kalmasından ötürü işletymedim.Sıfırdan muayene için uğraşasım gelmedi açıkçası.Vize zamanıma 1 yıldan biraz az var,düşündüm dedim ki ben bunu işletsem ne karım olacak bu işten,ve gerçekten çok fazla bir fark yok 40-50 lira bir cezayla işleteceğim,polisin çevirdiği ettiği yok,çevirse de onu pisliğine kontrol eden polislerden izmirde yok,ehliyet ruhsat sorarlar en fazla ki onu da durdurup arabayı yapmıyorlar,motorsikletteyken birkaç defa yapmışlardı onun haricinde hiç denk gelmedim,ki onlar da sırf motorları çevirdiği günlerdi.

Gelmek istediğim nokta şu ki,o cezayı eninde sonunda ödeyeceksin değil mi?Bence çok güzel bir lafımız var atalarımızdan kalma
    koy (...üne) rahvan gitsin...Ben öyle yaptım.
  • lpg yi bende henüz işletmedim.polis farkederse cezası nedir?bilen varmı?
  • ve işletme masrafı nedir aceba (proje filan yok)
  • LPG yi ruhsata işletme ücretlerini alttaki linkte bulabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_16323404/mpage_3/key_//tm.htm#21322608

İşletmem gerekıyor çünkı aracımı satacam.. ilgilenen arkadaşlara da duyrulur.
    Alttaki linkte aracımı görebilirsiniz..

http://www.sahibinden.com/astra_ama_bildiklerinizden_degil_-32WQQaXQQ18086412WQQpXQQdisplayitem

• Hakaten işletmeyince trafikde ne ceza ödeniyor?
  • araç trafikten men edilir , ve lpg ruhsata isleninceye kadar araç bağlı kalır tabi yerine göre çekici parası otopark parası vs vs ödenir artı trafik cezası 60 küsür lira ödenir
  • İlk seferde trafik polisi ceza keser ve 1 hafta içersinde işlet der... Sonra yine yakalınırsınız ikinci kez ceza yersiniz ve yine bir hafta süre verilir... 3. de aracınız çekilir...
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • Arkadaşım, EK-1 denilen formdan doldurtacaksın, daha sonra o formla muayeneye gideceksin. Muayeneden önce LPG sızdırmazlığı alacaksın. Muayeneden geçince emniyete gidip ruhsatı değiştireceksin. Hem ruhsatı senin üzerine yapacaklar hem de LPG'yi ruhsata işleyecekler. Yalnız şöyle bir konu var, LPG montajı yapılınca bir takım belgeler veriliyor (fatura, LPG montaj yetki belgesi vs. gibi). Şimdi bu belgeler sende yok, bu belgeler olmadan işlemleri yaparlar mı, yaparlarsa nasıl olur bilmiyorum? Aslında yapmaları gerekli, çünkü senin bir kabahatin yok, belki bir miktar ceza ödersin. Ruhsatı değiştirince sonucu da burada paylaşıresan iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.