2 sene önce silivri de muayene yaptırırken benden önceki adama motor numarasnı bulamadık git servise motor numarasını yazıp onaylasınlar demişlerdi. Baktı millet üstüne gidiyor hafif kusurlu yazdı geçti. Daha sonra benim arabanında motor numarasını bulamadı ve muayeneden geçirdi. Haftasonu tekrar gittim muayeneye, bu sefer motor numarasında sorun olmadı ama wd sprey ile temizlediğim motora yağ kaçakları var yazmışlar.
Ne hikmetse bunu yazıyorlar genelde. Benim arabanın motoru da gram yağ kaçırmazdı. Eksiltmezdi. Yağ sızdırıyor, hafif kusur yazmış. 4 tane kusur bulmuştu. 3 tanesi doğruydu. Kabul ediyorum. Zaten 3 tane yazmışsın. 4. olmayan kusuru neden yazıyorsun ki.
Beyler biraz hak verin yüzlerce model araç geliyor. Motor numaraları okadar gıcık yerlerde olabiliyorki bulunması zor.
bizimde motor noyu okuyamayıp hafif kusur yazdılar.
quote:
Orijinalden alıntı: bayhakan
Arkadaşlar hepinize iii geceler bugün arabamı muayeneye götürdüm aracım 2008 model toyota auris aracım az kusurlu olarak muayeneden geçti görevli motor numarasını okuyamamış dedimki nasıl okuyamadın motor numarasını görevli kemküm ediyor, numarayı göster dedim okunmayacak kadarmı diye görevli arabamın motor numarasını bulamadı, ön sağ koltugun altında halbuki sonra demezmi abi bişey olmaz neticede geçti diye özrü kabahatinden büyük ben budurumda nereye şikayet etmeliyim yada şikayete değermi bilmiyorum... motor numarasını bulamayan kişiler bu arabalara nasıl onay veriyor yada inceliyor anlamış değilim güzelim ülkemde işini doğru dürüst yapan bi kurum yokmu diyede söylemeden geçemiyorum yazık çok yazık
Arkadaşım ön sağ koltuğun altında motor numarası ne arasın, orada olsa olsa şase numarası olur. Şikayet edecekseniz edin ama ilk önce siz bir servise gidip öğrenin nerede imiş motor numarası yoksa sizde oradaki görevli gibi kem küm edersiniz hiçbir farkınız kalmaz onunla.
motor no. şase no. okunamadı motorda yağ kaçakları plaka okunamıyor el freninde sapma var uzun veya kısalarda sapma var sağlık çantasında eksik var. ... en sağlıklı bi arabada, bunlardan biri hafif kusur yazmazsa olmaz zaten
Geçen hafta 2008 model c30'unkinide okuyamamışlar.Benimki de hafif kusurlu geçti.
benim aracada şasi numarası okunmuoyr diye kusur yazmışlardı bana çok saçma gelmişti. fabrika çıkışlı araç büzüm tüvtürk şasi numarasını okkuyamıyor diye kusur yazıyor. çok biliyosan araç üreticilerine yazda şasi numaralaını senin görebileceğin yere yerleştirsinler.
Vay canına ben yalnız değilmişim! Ne kadar çok motor nosu okunamayan araç varmış meğer... Bu motor nosunu her sene niye okutuyorlar ki? Buradaki maksadı anlayan bir arkadaş detaylıca açıklasa çok memnun kalırız hani. Madem çok önemli, niye hafif kusur oluyor. Çalıntı bir motor varsa araçta bu tespitte ortaya çıksın! Sürekli hafif kusur olarak kalacaksa ne anlamı kalıyor muayenenin? Yok önemli değilse niye muyanede okunması zorunlu tutuluyor. Ya da üreticiler şu zıkkımı niye okunaklı şekilde yapmıyor? Müşteriyi TUVTURK ile servis arasında niye sıkıştırıyorlar... Devlet bir yandan, üretici bir yandan, TUVTURK bir yandan bizi sıkıştırıyor. Maksatları nedir?
madem hafif kusur bir önemi yok o zaman niye yazıyorsun
trafik polisi kusurlarını tamamla oyle gez diyor
quote:
Orijinalden alıntı: alain delon
motoru söküp dışarı mı koyalım okunsun diye
Türk arabalarında bu sorun yok galiba. Sadece yurt dışında imal edilen araçların motor numaraları okunmuyormuş. TÜVTURK öyle diyor.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Türk arabalarında bu sorun yok galiba. Sadece yurt dışında imal edilen araçların motor numaraları okunmuyormuş. TÜVTURK öyle diyor.
türk arabası dediğin nedir. yabancı araçların türkiyede üretilen modelleri mi?
quote:
İlk defa duydum bunu.
Trafik polisi bizim hafif kusurları nereden görebiliyor ki? Sadece tüvtürk'den verilen kağıtta yazılı bunlar.
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
quote:
İlk defa duydum bunu.
Trafik polisi bizim hafif kusurları nereden görebiliyor ki? Sadece tüvtürk'den verilen kağıtta yazılı bunlar.
quote:
Orijinalden alıntı: architron
quote:
Evet. Linea, Albea, Fiorino, Doblo, Clio, Fluence, Megane. vs. vs.
Kısaca Fiatın ve Renault'un buradaki fabrikalarında üretilen arabalar.
quote:
quote:
quote:
İyide Fiat'ın,Renault'un burada üretilen arabalarında da aynı motor kullanılıyor dışarıda üretilen arabalarında da aynı motor kullanılıyor.Dolayısıyla motor numaralarıda aynı yerde,yani Tüvturk sallamış...
quote:
Orijinalden alıntı: cEm-87
quote:
quote:
quote:
İyide Fiat'ın,Renault'un burada üretilen arabalarında da aynı motor kullanılıyor dışarıda üretilen arabalarında da aynı motor kullanılıyor.Dolayısıyla motor numaralarıda aynı yerde,yani Tüvturk sallamış...
Hani belki burada sanayi bakanlığı bir standart getirmiş olabilir diye düşündüm. Numaraları kolayca görülecek yere yazın demiş olabilirler otomobil üreticilerine. TÜVTURK'ün kasdettiği bu olabilir.
Ama sonuç olarak numaralar gizli yerlere yazılıyor ve bunun ceremesini araç sahipleri çekiyor.
Benim de 2 kusur bulmuşlardı. 1. Motor numarası okunamıyor (hafif kusur). 5c 2. Yangın söndürücü sürücüye uzak (hafif kusur). 934c
İşin ilginç tarafı, muayeneyi baştan sona izledim. Motor kaputunu hiç açmadılar ki motor numarasını okusunlar. Yangın söndürücü de bagajın solunda sabitti. Onlara bişey sormadım ama, sürücünün yanında biyerde olması gerekiyor demek ki...
Fiat palio 1.2 fire 16V motor numarasi okunamiyor
Neyse ben fren balatalarindan korkuyordum bereket gectim