bu her yerde yanlış |
Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları! (4. sayfa)
-
-
Sermaye kontrolü mü?
Bence zaten var olan birşey. Büyük ülkeler her paranın girdisini çıktısını kontrol eder. Tyssenkrup mesela; Hindulara satılacaktı ama sonradan devlet izin vermedi. Bu da bir kontroldür.
-
Sahiden merak ediyorum. Bu forumda konuyu kişiselleştirip başkalarını hedef göstermek, ötekileştirmek, itibarsızlaştırma alışkanlığı gelişti. sahiden merak ediyorum bunu neden yapıyorsunuz? Bunun bir nedeni olmalı.
Konunun kendisine, kişilerin yazdıklarına değil de, bizzat kişiye odaklanmanın amacı nedir?
Konuyu açanın mantıksız, yanlış veya tutarsız bir şeyini görmüşsen bunu eleştirirsin, kaldı ki kendi içinde tutarsız bir şeyi de yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 16 Mart 2023; 17:56:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amerika doymayan bir canavar besledikçe büyüyüp serpiliyor Avrupa bunun farkında fakat çaresiz. Amerikan dolarının en büyük müşterisi silah şirketleri ABD ile yapılan ticaretin %45 lik kısmı silah şirketlerine aktarılıyor bu şirketlerde Dünyanın her tarafında kargaşa çıkarıp kendilerine ayrılan fonu her yıl daha çok büyütüyor. Bu batan bankalar BitCoin yatırımı yapan bankalar. Coinde işler yolunda gitmeyince sermaye yapıları bozulmaya başladı. Bitcoin ile ticaret silah şirketlerinin işine gelmiyor çünkü ileride istedikleri kadar BTC bastırtamayacaklar bu onlar için tehlike. Bitcoin piyasasının gelişmesi için aşması gereken en büyük eşik dolar için dünyayı kana bulayanları ekarte etmek bakalım savaşı kim kazanacak. Dünya büyük olaylara ve değişimlere gebe. Yani önümüze bir kırmızı bir mavi hap koymaları yakındır.
-
Paylaştığın videoları en kısa sürede izleyeceğim bilgilendirme için teşekkürler. Elbetteki bu insanlar hakkında ve Çin hakkındaki yorumlarımda oradaki herkes melek veya Çin zalim gibi bir mentalite yapmıyorum bunu. Abd'nin Çin'e karşı bir koz olarak kullanabilmek adına bu konuda radikalizmi normalleştirmeye çalışıp agresif politik bir koz haline getirmeye çalışması nedeni ile Avrupa veya Abd medyasının, politikacılarının dezenformasyonlarından da ciddi etkilenmiş olabilirim. Fakat ben türkçü değilim demek istediğim de bu değil.
Hiçbir ülke birliğini, beraberliğini, sistemini kimseye bozdurmak istemez, fakat Çin'e yönelik eleştirilerde haklı olarak benim de diğer ülkelerde de politik menfaatler dışında şu eleştiriler var ki günümüz dünyasında kabul edilemeyecek bir konu o da şu. Bugün Türkiye'de veya Avrupa'da veya Abd'de radikal bir şekilde her hangi bir ideolojinin destekçisi, sempatizanı olabilirsiniz. Bu işid, el kaide, pkk gibi terörize ideolojiler - gruplarda olabilir. Ülkemizde fetö gibi darbe yapmaya küçük çaplı bir tarikat vari terör örgütü de olabilir. Fakat bugün normal şartlar altında hiçbir ülkede sempatizanlık nedeni ile cezalandırılmaz, yargılanamazsınız kişinin dolaylı ve doğrudan terör örgütüne, radikal gruba katılımı - propaganda veya maddi desteği yoksa. Çin'e uygur bölgesinde yapılan eleştirilerin büyük çoğunluğu somut radikal - terörize faaliyeti - eylemi olmadığı halde insanları o ideolojilerden arındırmak için eğitim kamplarına mı sokuyorsunuz üzerine.
Devlet görevlisi değilsen veya sivil - sıradan bir insan olarak dünya çapında kırmızı listelerde aranan bu terör örgütlerinde ( ki her ne kadar Abd ve Avrupa ile Suriye'de Sdg/Ypg konusunda bir ortak noktaya varamamış olsakta Pkk terör örgütü Avrupa ve Abd içinde resmi, yasal olarak bir terör örgütü. Hatta Abd, her ne kadar aptalca bazı ihanetleri, yanlışlar dışında Avrupa'ya nazaran terör sorununda Abd - Türkiye'nin birbirine hem geçmişte hem uzun vadede her anlamda toplumsal ve politik çıkar anlamında sağladığı şeyler nedeni ile bize daha yakın olmak zorunda ve oluyordu da. Ne Avrupa'nın, Ne Rusya'nın bize terörist başını yakalama konusunda destek verme niyeti var mıydı? Suriyesi, küçük Avrupa ülkeleri kaşınmıyorlar mıydı? Biz ultimatom verince tamam bizde değil gitti falan deme saygısızlıklarını saymıyorum bile.
Suriye'de, Rusya ile aynı tarafta olmadığımız halde, Esad ve Rusya'ya nasıl muhtaç kaldık, Abd'yi Arap Baharı sürecinde başlangıçtaki mükemmel işbirliğinden nasıl birbirimize ultimatomlar verdirecek hale getirdik iki ülke toplumunu tebrik etmek lazım. Ukrayna'yı yutamayan Putin Rusya'sı, Azerbaycan'ı da son Ermenistan'a karşı frenletemeyince helikopterini Azerbaycan'a vurdurup Azerbaycan'ı durdurmaya çalıştığı gibi bize de aynı tuzağı attı uçağını düşürttü bizimkiler de psikolojik heyecan, özgüven ile biz düşürdük Rusya'nın uçağını deyip Putin'e iyice sahada hakimiyet alanı sağladılar.
1 Mart tezkeresinde, Deniz Baykal'a hak verir Akp'yi eleştirirdim gerçekten Deniz Baykal'ın artık 1 Martta anlamsız Abd karşıtlığı, yaygarasının sonucu Irak'ta Abd'nin aptal politikacıları ve aptal komutanlarının çuval saygısızlığı, Suriye'de iyice karşı karşıya gelme derken ne büyük sorunlara sebep açtı. Şu dönemde biz Esad gibi bir diktatörün zaten iktidarda kalmasını istemiyorduk, Putin ile bölgede gerilim yaşıyorduk aynı anda Abd ile bu sorunları yaşamasaydık politik, toplumsal olarak Suriye'de Abd ile birlikte Putin'e derdik ki o günler geri de kaldı Putin kardeş. Küfür ettiğin Bolşevikler kadar bile ne gücün var ne kudretin hadi sen git kasıla kasıla kameralar karşısında alfalık taslamaya devam et.
Abd'nin aptallığı, zekiliği konusunda bir tezatlık yaşıyorsunuz bu arada zekiyse ve güçlüyse bankaları neden batıyor bilerek mi güçsüzlüğünden veya aptallığından mı? Hani Rusya kazanmıyor muydu Çin ile birlikte. Abd, dış politikada zeki olsaydı Suriye, Irak, Afganistan'da 5-6 trilyon parayı harcayıp onca insanın ölümüne her iki taraftan sebep olup yine de bu kadar başarısız, vahim tablolar olmazdı ortada. Bizde sanılıyor ki Abd, Suriye - Irak - Afganistan'da para kazanıyor. Kazanıyorsa Abd siyasetçilerini fonlayan şirketler, holdingler ve Abd siyasetçileri kazanıyor. 5-6 trilyon dolarlık federal devlet harcamasının parasını nasıl telafi edebilir? Komple bu ülkeleri insanları da köle olarak satsa bile 5 trilyon - 6 trilyon dolar kazanılabilir mi?
Apple, Microsoft, Intel, Ibm o kadar mühendislik, üretim, arge, pazarlama yapıyor yüz binlerce adam çalıştırıyor trilyon dolarlık değerlere yılda bilmem kaç yüz milyar dolar kazançlara zor erişiyor.
-
Tutarsızlık var, hem Abd şöyle güçlü hem zalim böyle zeki deyip hem de bakın nasıl rezil oluyor demek tutarsızlık. Abd için Çin tehdidi ve Taliban Afganistan'ın bölgede kendisini oluşturan Pakistan'ı yutması, olası bir şekilde Rusya'nın dağılması sonrasında Rusya'nın seve seve yada eze, eze bir şekilde idare ettiği gruplarında Taliban tarafından yutulması kimsenin işine gelmez. Kaldı ki Abd, Rusya'yı yanına almadan olmadan Çin ile doğrudan karşı karşıya da gelme aptallığını umarım yapmaz. Çünkü ikisine birden gücü yetemez.
Kaldı ki yetmemeli de zaten. İhtiyacımız olan şey Abd'nin daha da güçlenip tek başına hem Rusya'ya, hem Çin'e haddini bildirmesi değil. Aynı 2. dünya savaşındaki gibi ülkelerin birlik olup Çin ve Rusya gibi tiranlık, diktatörlük ile sınırlarını resmi olarak genişletmeyi normal gören ülkelere hadlerini bildirmesi. Abd, ikisini birden yuttuktan sonra yeni totaliter dev Abd olur bu sefer Rusya, Çin gibi emir verir en ufak yanlış sözde ultimatom çakar, gemi gönderir vurmaya çalışır falan fistan.
-
Esas tehlike ikili oynayan, ne olacağı - kimin tarafında belli olmayan sıkıştığında yardım isteyen Avrupa ülkeleri. Geçen senelerde Nato ölmüştür diye hem bize hem Abd'ye atar yapan Avrupa ülkeleri anlamıştır umarım aynı anda hem biz hem Abd olmayınca, Rusya'nın karşısında dut yemiş bülbüle döndüklerini Avrupa, çaresiz ama masumluğumdan değil iki devin arasında hem ayranım dökülmesin hem tatsız şeyler yaşanmasın felsefesinden çaresiz.
İngiltere, her ne kadar ayrılırken bize saygısızlık, ırkçılığı brexitte propaganda maksatı ile kullanmış olsalarda Avrupa'nın şuan ki durumu Abd desteğiyle Abd'ye alternatif, rakip olmaya çalışan, Rusya ile hem aman enerji sorunu yaşamayalım hem de bize kafayı takmasın diye iyi geçinmeye çalışıp ilk sessiz kalan, kendi kamuoyundan tepki gelince Ukrayna'ya neyse miğfer yerine bizde silah vereceğiz o zaman diyen adamlar.
Zamanında, İngiltere ve Abd bastırmasa NATO'da Türkiye ve Yunanistan'ın ne işi var diyen adamları mazlum, akıllı, normal görmeyin. Türkiye ve Yunanistan, Nato'ya girerse Sovyetler bile bela olur baksınlar kendi başlarının çaresine diyen adamlar şimdi Rusya bizden korkmuyor, çekinmiyor diyor neyinden korksun senin. 40-50 yıldır doğru dürüst savaştığın mı var, bir de her olayda ultimatom verip, Abd replikası gibi takılıyor adamlar.
İhtiyar Joe Biden, asker - uçak gemisi göndermeyeceğim dedi Orta Doğu'da Abd'nin çıkmak istediği zamanda ben girerim oralara o zaman diye yedekte fırsat kollayan Fransa, Abd gelmiyorsa ben Rusya'ya haddini bildiririm diyebildi mi? Nö.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 16 Mart 2023; 19:53:46 >
-
Neden mi? Adamın tek derdi almanyaya göçmen olarak gittiği halde oraya gelen afrikalı ve arap göçmenlerden kendini üst hissetmesi ama devletten aynı ilgiyi görememesi. Konunun kendisi de hikaye çünkü. Zaten ukraynayı işgal eden rusyayı savunan biriyle tartışacak birşeyim yoktur. Savaşın, işgalin bahanesi olmaz.
Bulgar kimliğiyle önce ingiltereye giden orada dönercilerde tutunamayıp sonra almanyaya giden orada istediği imkanlara ve devletin ilgisine kavuşamayan birinin aylardır alman hükümetini çemkirmesiyle uğraşıyoruz. Yok apartmanda araplar, suriyeliler varmış yok afrikalılar var. Adama derim ki sen kimsin ki?
Adam ayda birkaç kere alman hükümetini eleştiriyor bunun konusunu açıyor. Bende diyorum ki beğenmiyorsan güle güle. Sanki o ülkenin vatandaşı gibi hükümet şöyle hükümet böyle. Beğenmeyen çeker gider. Sanki doğduğu büyüdüğü ülke. Savaşmış, enflasyonmuş hikaye. Tek derdi cebindeki bulgar kimliğiyle gittiği almanyada kendisi gibi öyle böyle bir şekilde oraya gelmiş diğer göçmenlerden farklı muamele görmek.
Rusyayı ve diğer slav ülkelerini çok seven toplar bavulunu o ülkelere gider. Vatandaşı bile olmadığın bir yerde sabah akşam şikayet ederek yaşayamazsın. Daha önce defalarca söyledim batı devletleri bunun gibi arkadaşlara kibar davranıyor ben olsam elli kere kovmuştum.
-
Konuyu görünce psiko açmıştır kesin dedim, yanılmadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
forumda bu konularda gezen moderatöre dikkat et. adam kafasına göre hareket ediyor. bundan mütevellit ben de birkaç bilgilendirici satır gireyim...
şimdi bu şahıs köylü. görebildiği tek şehir galiba izmir mi manisa mı neydi. hayatında tutunabileceği bir dal yok, o yüzden amerika ve batı övmekle geçiriyor. ben de almanya'da olan biten yamuklukları yazınca; bu ve yanında birkaç kankisi kendince birşeyler yazıyorlar, aralarında paslaşıyorlar.
durum bundan ibaret. daha göçmen ile mülteci arasında farkı bilmeyen cahilliğie, ne anlatabilirsin? Kendisi keza Türklük düşmanı da. Ağır yeni tip gomünist kafa ama "rus sevici" ben oluyorum . He eşim üzerinden aldığım vatandaşlığa takmış. bunun gibi yeni tip memleketin seçme yeşilcilerine inat, bir de alaman pasaportu patlamayı düşünmüyor değilim. Malum İngiltere'den master eğitiminden mütevellit diploma aldığım için; akademik bir background olduğundan, burada 6. yılımda vatandaş olabiliyorum ayrıcalıklı olarak. ama bu köylülere sorarsan ; "engelderede dönerci" diye işte kendilerince takılıyorlar. Eğitimsiz, bir balataya sap olamamış adamlar işte böyle yazıp duruyorlar. belki birazdan kankilerini de çağırır
-
Sen yine anlamamışsın. Ben Amerika zeki derken, toplum olarak demiyorum. Devlet yapısı olarak zeki. Biden aptal adam, lakin devleti yöneten asıl kişiler zeki. Sana tavsiyem bu konuda the campaign filmini izlemen. Eğer parasal gücü yahudilerden alamaz veya aile olarak zengin değilsen, o filmde nasıl başkan olacağını anlatıyorlar. Trump aptal değildi. Parası vardı ve zengindi.
Afgnaistan, Iraq ise askeri güç olarak yetersizliğinden kaynaklıydı. sen yine karıştırıyorsun. Benim söylediklerimi iyi anlayamıyorsun. Ben sana abd ordusu bir halta yaramaz diyorum. Afganistan, ırak, vietnam gibi ülkelerde başarısızlığı politik değil, ordu temelli idi.
Irak'a girdi... 6 ayda ırakta Bağdat'a anca konuşlanabildi. Onda da kürtlerin, ıraklı araplara ihaneti ile oldu. yani kuzeyden girdi. Üstelik tek de girmedi. Yanında natonun ne kadar batılı köpeği varsa onları da soktu. hatta 20 tankla ukrayna birliklerini de göndermişti. buna rağmen, hava savunması olmayan, hava gücü olmayan yani kısaca ordusu olmayan ırakta sadece 1 senede 55 apache ah64 kaybetti. rusya işe şimdiye kadar 10-20 arasında saldırı helikopteri kaybetti.
Batıyor. En kısa özetle: Millet bankalara para için birden abanınca aslında bankaların boş olduğu anlaşılıyor. kim bilir kaç banka daha böyle amerika'da ... yani kağıttan kaplan misali... ama dolar global rezerv olarak kaldıkça, amerika basıp basıp dağıtacak ve denge için globalde doların enflasyonunu arttıracak.
işte rusya ve çin bu saçmalıklardan uzaklaştıkları için hala ekonomileri dayanıklı. Bu yüzden savaş veriyorlar.
işte sana en basitinden örnek veriyorum. Rus ekonomisi 2.1 daralmış, rusya para basmamış, faiz düşürmüş.
ama "zavaştan ethgilenmeyen elamanya" ise para basmış, 4 puan faiz arttırmış anca , ekonomisini anca %1 civarı şişirebilmiş. lakin pazara bakınca %100 gıda enflasyonu görüyorsun...
ve işte korumaya çalıştığın "özgür" "gerçekçi" "tarafsız" batı medyası ise "alamanya, ruzyaya baglılıgını azaldeyah" bize servis ediyor. ben bunu eleştirince, alaman ve amerikan savunucular da burada atar gider yapıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 17 Mart 2023; 16:8:9 >
-
Konuya güncelleme atıyorum. Geçtiğimiz iki gün içinde Amerikan mb 500 milyar dolarlık bir borçlanmaya gitti.
x (formerly twitter)S.L. Kanthan (@Kanthan2030) on Xhttps://x.com/Kanthan2030/status/1847021891036299729Genel yorumlar: Amerika'yı sömüren yahudiler ellerinde olan varlıkları yüksekten sapladılar.
Not: Amerika geçen sene 2 trilyondan fazla borç yükü altına girmişti.
Dip Not: Amerikan taparlar olduğu için dolarizasyon ile ülkelerini fakir bırakan amerikancı fareler olduğu sürece abd dolar basarak sizi beni amcanızı dayınızı komşunuzu iş arkadaşını daha çok seneler fakir bırakacaktır. çünkü bu fareleri sayesinde ABD, kafasıan göre dolar basabiliyor.
-
Merak etme kapital bir şekilde yine yolunu bulur. Biraz tökezler yine bir çare bulur, ABD olsa da olmasa.
-
o öyle olmuyor. eğer sen iş gücünden yararlandığın kişinin 1 saatine 20 birim TL veriyorken, dışarıda da bu işin karşılığında yani 20 birim TL karşılığında 10 saatini totalde farklı işlerden harcayacak amele/sömürge bulursan, senin o 20 birime 1 saat harcayan insanın rahatlık içinde çalışır. Yani sen bizim solcu kesime göre "rahat" , "refah", "gelişmiş" ülke standartlarına sahip olmuş oluyorsun.
bak bunu ben ünide çözmüş hocaya yazdığımda adam direkt 5 vermişti. 2 soru cevaplamıştım. (3 geçer not 6 max not , evet eski sovyet sistemi notlama yöntemi).
yani çin açlığından öleceği yok. artık %80'ni mikro ölçekten oluşan 60 dönemi çin'i yok :)
abi siz nasıl ekonomi okudunuz?
bizim solcular hakikatten eğitim olarak bende hayal kırıklığı ...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X