Şimdi Ara

Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhafazakar, dindar arkadaşlar. Abd - İslam ülkeleri, Arap ülkeleri ile sorun yaşıyor olabilir fakat bunu bahane edip Abd düşmanlığı yapmayın valla. Abd'de islamafobi, ırkçı insanlar olabilir fakat Rusya veya Çin bu konuda daha acımasız. Çin'in müslümanı gayrimüslüman yapma kampları var. Rusya, Ukrayna'da kendi hegomonyasında yaşayan azınlık müslüman ülkeleri - ülkelerinin insanlarını ölüme gönderiyor.

Ben bunları bir agnostik olarak söylüyorum. Abd'nin yanlışları, agresifliği Çin'in - Rusya'nın yanında deve de kulak kalır. Bosna'da müslümanlar etnik katliamlara uğradığında yardım için askeri operasyon yapan Rusya veya Çin değildi Abd'ydi tabi bunu neden yaptı Abd kamuoyunun lan insanları kıtır kıtır doğruyorlar, katliam yapıyorlar destek vermeyecek miyiz korumayacak mıyız tepkisi yüzünden.

Abd, dış politikada da ihanete uğrama konusunda süper zekası ile meşhur fakat zamanında Abd desteği, yardımı alıp da kim Abd'ye ihanet edip silah çektiyse daha büyük sorun - sıkıntı kendi yaşıyor. Zamanında Hitler'e karşı Abd, İngiltere Sovyetler'e arka çıktı manevi, maddi destek verdi. Sovyetler sonra Abd'ye madik attı, aynı şekilde Japonya'ya karşı Çin'e manevi, maddi destek verildi Japonya'ya nükleer atıldı. Çin madik attı. Abd yerine biz olsak biz Sovyetlere destek vereceğiz 3-5 yıl sonra Sovyetler bizden çaldığı nükleer teknoloji ile bize rest çekecek biz öfkemizden, kinimizden Sovyetlere neden nükleer savaş açmıyoruz lan diye kendimizi yakarız. Aynı şekilde Çin içinde. Bu iki ülke bir daha Almanya ve Japonya ile karşı karşıya geldiğinde gözüken o ki bu sefer Abd, İngiltere ve diğerleri yanlarında değil karşılarında olacak o zaman görmek lazım Rusya ve Çin'i 1 vs 3-5 olarak yenmek kadar yenilmekte nasıl bir şeymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 15 Mart 2023; 13:58:9 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları! 

bunu yazıyı stand up gösterisi olarak anlatsam, tarihçiler baya gülerdi... Amerika, müslüman dostu ülke ha Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları!  bir de agnostiğiz reklamı ile ney amaçlanıyorsa Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları! 

Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları!

Alıntı

metni:
    Bu iki ülke bir daha Almanya ve Japonya ile karşı karşıya geldiğinde gözüken o ki bu sefer Abd, İngiltere ve diğerleri yanlarında değil karşılarında olacak o zaman görmek lazım Rusya ve Çin'i 1 vs 3-5 olarak yenmek kadar yenilmekte nasıl bir şeymiş.

az buçuk gerçekleri görmek isteyenler olur diye:

bu üst resimde amerikalının TEKMESİ, vietnamdan kaçmak isteyen "amerikan bağımlısı" vietnamlılara sağlayabildiği tek şey idi :) Amerika gerçekte budur. Kendisi asla bire bir de savaşa girmemiştir. Yaptığı tek şey kullanıp atmak olmuştur :) Size amerikan öven görürseniz, bu resmi hatırlayın :) hava savunması olmayan vietnam'a, çin'den gönderilen 30 adet eski mig ile savaşın nasıl değiştiğini araştırın.

"alamenya ve jeponya'ya zaldırırza, bu sifer amarıga ve engildere, ruzya ve çinin garşhızında olaceh" Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları! 

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Celladına aşık olmak böyle bir şeymiş demek. Demek istediğim müslüman kimliğinle gidip Abd'de polis olabilirsin, asker olabilirsin, vekil olabilirsin Abd vatandaşı olabilirsin. Rusya'da - Sovyetler'de Rus veya Çinli doğmadan Müslüman olarak vekil, polis, asker olabiliyor musun? Bu adamlarda ırkçılık, aptallık, zalimlik yok demedim. Bu adamlar müslüman öldürmüyor, öldürmedi de demedim.

Abd, asla birebir savaşa girmemiştir demek ne demek? Girdiği hangi savaşta diğer ülkelerin asker, ekipman, personel katılımı ne Abd'nin ney? 1. Dünya savaşında Yunanistan'ın yanında destek olması bize ciddi zarar verdi sonrasında Abd ile gelişen ilişkiler bizi ne büyük dertlerden - sorunlardan kurtardı nasıl unutuyorsunuz, nasıl bu kadar Rus ve Çin aşığı olabiliyorsunuz anlamak güç. Hitler ve Sovyetler zamanında Türkiye'de politikacılar sol - sağ fark etmeden ulan iyi ki bu adamlarla diplomatik ilişkiler kurmaya başlayabildik 25 milyonluk nüfus ile deli Hitler ile mi başa çıkacağız, Sovyetler ile mi derdi vardı.

Abd'nin rezil olduğu askeri başarısızlıklar düzenli ordulara karşı değil düzensiz, paramiliter yapılara, unsurlara karşı. Vietnam, Taliban. Bana durduk yere Abd övdüreceksiniz, adamlar 10 bin km öteden asker, helikopter, uçak, gemi getirip Irak'ı 1 hafta mı 1 ayda mı ne yuttu Rusya sınırının dibindekini 1 yılda yutamadı.

Bu adamlara dış politikada aptal deyin ki sanıldığının aksine Abd dış politikada gerçekten aptallıklar abidesi bir ülkedir başka türlü açıklanamaz yani yıllarca Ruslara destek ver, 3-5 yıla ihanet etsinler, Çin'e destek ver ihanet etsinler gibi gibi.

Alabiliyorsa derken, ne demek istiyorsun, yani sen ABD'nin bankaları Rusya'nın tüm bankalarını satın alabilecek ekonomik gücü yok mu demek istiyorsun? Betn satın almak derken ABD bankalarının ekonomik rezerv büyüklüğünden bahsetmiştim. ABD bankası Rus bankalarını neden satın alsın?

Demir çelik işletmesi iflas edebilir, bu neyin kanıtı ki. Demir Çelik işi artık karlı bir iş değil. Demir çeliği 3. dünya ülkelerinden almak daha kârlı. ABD bize ambargo uygularken demir çeliği muaf tuttu. ABD bizden demir çelik alması kendi üretmesinden daha ucuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

çin'de uygurlar hakkında neyini biliyorsun?

Benim çok yakın uygur kız arkadaşım vardı. Avrupa'da eğitim görüyordu. Tabi ben evlenince muhabbetimi mecburen kestim. lakin onun anlattıkları, bize dinci ve amerikancıların anlattıkları ile pek aynı doğrultuda değildi.

evet; çin'de bir sindirme politikası var ama konsantrasyon kampları tam olarak neyi hedefliyor?

Madem konstrasyon kamplarında uygurları bu kadar düşünüyorsun, alalım hepsini bizim topraklara. Ama dikkat et; Türküm dediğin ve camiye gitmediğin için seni yatırıp kesmesinler.

Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları!Rotasız Seyyahyoutube
    Uygur Bölgesi hakkında serinin 4. ve son videosu. Bu video Turfan ve Urumçi'den görüntüler içermektedir. Bölge; videonun sonundaki abinin bağlamayı konuşturduğu gibi "Zor ve hüzünlüdür." Serinin ilk videosu; https://youtu.be/gSro-4QgJ1U 2. videosu; https://youtu.be/03vSjiyLgK0 3. videosu; https://youtu.be/MMGsqycbwIo -------------------------------------- Adım Mehmet Genç ama sosyal medyada Rotasız Seyyah olarak biliniyorum. Fotoğrafçıyım ve 2010 yılından itibaren dünyayı gezmeye çalışıyorum. Bugüne kadar iki kitap yazdım. Hakkını vererek dünyayı gezmek için bir ömrün ancak yeteceğine inanıyorum. Diğer sosyal medya hesaplarından takip etmek isterseniz; Instagram: https://goo.gl/wtNMLQ Facebook: https://goo.gl/Gawqze Twitter: https://goo.gl/euHz7B İnternet Sitesi: https://goo.gl/MU8aJz İşbirliktelikleri için; https://goo.gl/PPoKJb --------------------------------------
    https://www.youtube.com/watch?v=AohRGFPH_6Q

üstte videoda rotasız seyyah, uygur bölgelerini geziyor. Kendisi muhafazakar görüşlüdür. Bak adamın çekitği diğer uygur bölgesi videolarına.

Bir de altta, uygur gençlerini özebekistan'da eğitim diye oradaki şeriatçı okullara tarikatlara gönderen rabia kadir hanım ve yanında ki sana göre müslüman dostu, George William Bush.

bak konsantrasyon kamplarından kaçan bir bayan

Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları!Gazete Duvaryoutube
    DUVAR - Çin’in kuzey batısında bulunan Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde, 1 milyondan fazla kişi Çin hükümetinin “siyasi eğitim” kamplarında tutuluyor. Ağır insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen bu kamplarda çoğunluğu Müslüman olan gruplara izinsiz gözetim, siyasi telkin, dini ve kültürel asimilasyon uygulanıyor. Çin’in baskısından kaçan ve 3 yıldır Türkiye’de yaşayan Münzire Abdugani, eşi İlyas Rahman’ın da bu kamplarda tutulduğunu belirtiyor. İlyas Rahman, Mısır’da üniversite eğitimi aldığı sırada tutuklanarak Çin’e gönderilmiş. “Mısır’da ilahiyat okuyan sıradan bir öğrenciydi, tek suçu Uygur olmaktı” diyor. Öte yandan Münzire’nin babası Abdugani Kadir’den de 4 yıldır haber alınamıyor. Ticaretle uğraşan Kadir’in Uygurlara uçak bileti sattığı için tutuklandığını düşünülüyor. Münzire, “Uçak bileti sattın, yurt dışına çıktın diye bir suç mu olur?” diye konuşuyor. (Haber-video: Aynur Tekin) Bilgi ve çağrı Bu içeriği, bağımsız bir medya kuruluşu olan Gazete Duvar'da izlediniz. Bağımsız gazetecilik kurumları doğru habere ve yoruma ulaşmak için günümüzde neredeyse tek seçenek. Herhangi bir çıkar grubunun ihtiyaçlarını değil, halkın haber alma hakkını gözeterek yayın yapan kurumlar dünyada ve ülkemizde haberciliğin son şansıdır. Gerçeği, sadece gerçeği duyurma konusunda siz de kendinizi sorumlu hissediyorsanız, birkaç dakikanızı ayırarak Gazete Duvar özel yayınına abone olabilir ya da Gazete Duvar'a Patreon üzerinden destek verebilirsiniz... İZAHAT Sizlerden gelecek katkıların teknik imkanlarımızı artmasıyla özel içerikli haber, analiz, dergi ve video içeriklerimizin sayısını ve niteliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Destekçi sayımızdaki artışla birlikte, dijital yayıncılıktaki yeni araçları da daha yoğun kullanarak doğru ve gerçek haberlerin daha geniş kitlelere ulaştırma imkanımız artacaktır. https://www.patreon.com/duvar
    https://www.youtube.com/watch?v=jnlfDpZ4EU0

kadının inanışı şahsi olarak seni beni ilgilendirmez. ama bu kaçan uygur türkleri nasıl bizim ortadoğuda da nemalanan islami guruplarla bağlantılı olabiliyor? bu kadın mı şimdi TÜRKÇÜ? Türklük aşığı? Ama bu kadının bulunduğu zihniyet, bugün ülkenin başında olursa, seni camiye gitmediğin için yatırıp keser. Hüdar-par diyorsun da ... al sana hüda par karşında. Atatürk desek muhtemelen neler duyacağımızı sen de tahmin ediyordundur.

uygur kızdan çok farklı şeyler duydum. Rabia hanımın derdi Türkçülük falan değil. şeriatçılık yani arapçılık ile, orada bölgede huzursuzluk çıkarmak. bu huzursuzluk uygur Türklerine de fayda sağlamıyor.

Benzer şeyleri; Kazan tatarı ama Özbekistanda büyümüş, sonra Almanya'ya göçmüş bayan hocamdan da dinledim. Amerikan o bölgeleri de şeriatçılarla boğmaya çalışıyor.

Yani SENİN MÜSLÜMAN SEVER Amerikan; Orta asya'yı bize bırakmaz. kime ne anlatıyorsun?

Aynı yalanların farklı versiyonlarını afganistan için söylenenlerin gerçeklerini Afgan çocuktan kendim dinledim. onları da yazayım mı?

Senin amerikan mı özgürlükçü?

Amerika dış politikada aptal değil. zekidir. deli deliyi gözünden tanır misali amerika'da bir ülkede ne kadar hain varsa iyi tanıyor. Keşke Turan'ı kurabilsek. Ama daha kendi içimizde Turan'ı kuramadık, Türkçülüğümüzü oturtamadık... Sen bana ise amerika güzelliyorsun.

• Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları!

Haklı olanın acelesi yoktur...

Dinsizmiş, ne yapalım dinsizsen. Ben dinliyim diyor muyum? Dinsiz olduğunda veya bir dine inanmadığında doğru düşünme yetisi geliştirebildiğini mi sanıyorsun?.

Rusya ve Çin'in devlet politikası olarak din düşmanlığı yaptığı, ABD'nin yapmadığı kanısına nereden vardın? Devletlerin kendi mili çıkarları için diğer milletleri kendi çıkarı için kullanmasının nesi yanlış; Tarih boyunca doğal olan bir süreci yanlış gibi göstermek hangi felsefenin ürünü. Başkasına bakacağına kendine baksana. Senin devletin kendi menfaati her şeyi yapmıyor mu? Çin dindarları dilsizleştirmek istiyormuş iddiasının kanıtı ne? Senin devletin böyle bir şey yapmıyor mu? Senin devletin kendi rejimini korumak için dine dindarlara yaptığı baskı neyse Çin'in de amacı o. Çin devleti bütünlüğünü korumak için yapıyor bunu! Sen dinsiz bile olsan Türkiye'de milyonlarca Hristiyan veya Yahudi istemezsin değil mi? Çünkü şu an Müslümanlar ülkenin bölünmesi için bir tehdit değil. Hristiyan veya Yahudiler ülkenin bölünmesi için tehdit oluşturabilir.

Rusya ve Çin'in Müslümanları yok etmek istediği algısına gelince;

Çin ve Rusya'da Müslüman özerk devletler var, farklı milletlerin varlığını anayasal olarak kabul ediyorlar. Türkiye'de farklı millet olduğunun iması bile devlet için dehşet verici bir durum olarak algılanıyor. Çin'de Uygur imgesi için tehdit algısı var, ama Uygur'u ret etme politikası hiç bir zaman olmadı. ama Türkiye'de örneğin bırakın Kürdün haklarını kabul etmeyi Kürt diye bir ırkın olduğu bile kabul edilmiyordu. Bu örnekleri niye yazdım. Çünkü sen olayları muhafazakar bir anlayışla yorumluyorsun. Evrensel bir bakış açın yok, yerel muhafazakar bir bakış açın var.

İnsanlar Rusya ve Çin'i ABD'ye tercih ediyorsa bu bir pragmatik düşüncedir ve doğrudur. Burada konu kim daha insancıl kim dahi vahşi değil ki.

Sen gerçek bir agnostik olabilmen için önce muhafazakarlıktan kurtulman lazım. Kendi yerel inançlarını doğru sanıyorsun. Din konusunda sözde şüphecisin, ama din dışına gelince dogmatik inançların var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 15 Mart 2023; 15:56:53 >

• asau kullanıcısına yanıt

işte dolar basabiliyor, dolar rezervleri de sonsuz. alsın işte; neden batmasına göz yumuluyor? Versin Almanya'ya beleşe 10 milyar dolar da böyle batan şirketleri kurtarsınlar.

Neden satın alsın değil, nasıl satın alabilir.

en basitinden uçuk örnek olarak: Dünya yıkıma uğradı bir göktaşık çarptı ve bir şekilde sen ben ve 8 kişi kurtuldu ki bu da %0.000000001 lik bölümü yapıyor. Senin elinde 10 milyar dolar kağıt para var, bende ise hayatta kalmış 50 adet tohum ve tabi agriculture hakkında bilgili tek kişi benim. şimdi bu 8 kişi, senin elinde olan 10 milyon dolara mı gelir yoksa benim elimde olan 50 adet tohuma mı?

işte dolar bu uydurulan saçma sistemde ana rezerv olarak yürütüldüğü için bir yerlerde değerleniyor. Ama çin ana sermayesinde YEN'ini adam senin dolarına yedirtmez. Libya'da kaddafi bunu denedi, adamı öldürdüler. Saddam denedi , adamı astılar.

Ama putin sert geldi :) Bak çin'e ... 50 yıldır arası bozuk olan İran ve Arabistan'ın arasını yapıyor. Arabistan'da jest olarak riyal ile petrol satabileceğinin mesajını verdi. bakalım suudi kralında umarım ciyanetler duymayız.

Konumuz o değil ki, şunu bir netleştirmemiz lazım;

Alman Demir Çelik fabrikası niye battı. Almanya'da ağır sanayi endüstrisinde bir gerileme mi var? Demir Çelik üretiminde ve kullanımında bir gerileme mi var. Hayır, tam aksine ilerleme var. Almanya'nın ihracatı ile ithalatı arasında bir değişim mi var. Almanya devletine bu fabrikanın batması ne kadar ekonomik olarak negatif etki eder?

Rusya savaş dolayısıyla 20 yıl geriye gitti. Devletin devlet aygıtını korumak için devlet için yaptığı harcamalar, devletin halk için yaptığı harcamalardan 10 kat daha fazla arttı. 100 milyon halk 3 ay çalışmasa aç kalır. 30 milyon nüfus iyi diye Rusya Almanya'dan daha mi iyi? 80 milyon Alman'ın hepsi iyi durumda. Hatta Alman vatandaşı olmayan Almanya'da olanlar için bile durum çok şükela. Hatta Almanya dışındaki Avrupalı halkın Almanya sayesinde refahı artıyor. Çin'e gelince 700 milyon Çinli Batı ülkeleri olmasa 1 yılda açlıktan ölürler.

Bu örneği ABD'ye uygula; ABD Almanya'nın kaç katı, Almanya Rusya ve Çin'e karşı bu durumdayken ABD hangi durumda olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 15 Mart 2023; 16:17:13 >

• O bankaları batıran fed kurtaran fed. Sıcak dolar akışını ve likiditasyonu amerika kendisi sağlamak istiyor bu aracı kurum ve kripto borsalar kendisinden dolar alsın istiyor, uyduruk usdc usdt busd ler yerine direk kendinin kontrol ettiği usd kullanılsın istiyor olay bu.

Alman ARD izlemeyi bırak hacı. onlara kalsa enflasyon yıllık 8.1 ama marketlerde yıllık gerçek enflasyon %95.

Ben Rus ekonomisi uçuyor kaçıyor mu yazdım? Ama adamları batırıcağınızı idda eden sizin kesimde diyorum ki üstelik kendi bankalarınız patlıyor diyorum... O zaman bana youtune üzerinde övdüğünüz "batı ekonomisi" "batı sıcak para ekonomisi" palavraları o zaman gerçek mi değil diyorum , soruyorum?

80 milyon almanın hepsi iyiyse, neden alman emeklileri açlıktan geberecek kıvamdalar. Ben mi alamnya yerine başka ülkede yaşıyorum?

Rusya'da emeklilerin ev sahibi olma oranları %99 ! Ama senin almanyan'da emeklilerin ev sahibi olma oranı %30 bile değil. Çoğu Job Center gibi kurumlardan yardım bile alamıyor, ikinci işe zorlanıyorlar :) 70 yaşına adam bana kaufland'ın kasasında 10 kiloluk koliyi kaldırmaya çalışıyor :)

sokakta yürüyemeyen adam 70 yaşında adam DPD'de 8 kat paket taşımak zorunda bırakıluyor "refah seviyezi yükzek" alamanyanda ... ben bunları yazınca buradakiler neden kızıyor anlamıyorum?

he bak işte tüm bunlara rağmen, dolar patladığında, yeni düzene hazırlıklı olmalıyız. Almanya marka geçse zenginleşir ki bunu baban o dönemi gördüğünden daha iyi bilir ama %90 nı aptal olan amerikan halkı ne yapacak? Ben onu merak ediyorum Rus bankalarını batırıcaz diye yola çıktılar; 2 günde 500 milyar$ borçlanan ABD bankaları! 

Ben olaya örneğin Türkiye'deki beleşçilik mantığı ile bakmıyorum ki. Türkiye'de 40 yaşında emekli olan işçi, çalıştığı dönemin en az yarısını verimsiz geçirip emekli olan 65 yaşındaki memurun biz açlıktan ölüyoruz Almanyalılar çok süper mantığı ile bakmıyorum ki olaya.

Almanya'nın emeklilik sistemi Türkiye'deki beleşçilik sistemi gibi değil ki, Almanya'da 70 yaşındaki adam niye DPD'de ağır paket taşıyor acaba? Türkiye'de senin benim paramla beleşe 70 yaşındakine bakıyor ya devletimiz. Almanya'da 70 yıllık ömrünü taa baştan iyi planlayamazsan geçmiş olsun. Türkiye'de buna gerek yok ki. Çünkü Türkiye halkına göre devlet ona her türlü bakmak zorunda. 40 yaşında emekli olmanın şartı belli, şu kadar gün, şu kadar prim varsa kağıt üzerinde gerisi önemli değil, ömür boyu çalıştığının 10 katı emekli maaşı alırsın. Türkiye'de kafayı kullanırsan sadece su tamiri işi yaparsın 100 milyonlar kazansan da devlet senin yakana yapışmaz. Haberi olsa yakana yapışır da haberi olmaz. Zaten vatandaşa göre devletin böyle bir hakkı yok. Beş kuruş vergi ödemeden milyarder olursun. Türkiye'de devlet kağıt üzerinde yazana bakar, memurları kağıt üzeride ne yazıyorsa ona bakar. Kadın olsan da nüfus cüzdanın erkek cüzdanı ise seni askere çağırır, çünkü devleti ve memurunu sadece kağıtta yazan ilgilendirir. Türkiye'de seni erkeksen sadece askerlik zamanı arar, kadını zaten hiç aramaz. Almanya'da böyle mi, senin her saatin her günün devletin denetiminde, Ömrün boyunca seni en az 1000 kere arar devlet. Vatandaşı bile olmasan 500 kez arar.

Rusya'da ev sahibi olmak ile Almanya'da ev sahibi olmak aynı şey mi? Aynı sistemi Rusya uygulasın kaç kişi ev alabilir. Hele Türkiye'de Almanya'daki ev alma sistemi olsa kaç kişi ev sahibi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 15 Mart 2023; 16:46:17 >

nasil planlıycan? Benim kendi eski şirkette; Almanya'da doğma, ama alman arasında büyüme, alman zevklerine hakim çalışan abim vardı. Adam 48 yaşında iş bulamadı kendi mesleğinde. Normalde 2010 yıllarında mesela net geliri 2200 den 2800 euroya kadar çıkan işte çalışıyor. Ama Hollandalı patronun yanında çalışıyor. fakat hollandalı patrol ölünce adamın varisi olmadığından şirket kapatılıyor. Buna rağmen 2 sene önce adama gelen emekli kağıdı 48 yaşında eğer o zaman emekli olursa 800 euro. şimdi bir hindu çakması firmada girdileri kontrol edip raporluyor ve maaşı 1600 euro net. yani bu adam geri kalan 17 yılda bu maaşla çalışsa 1300 euro emeklilik alacak.

bu adam şimdi nasıl geleceğini kuracak? 1600 euro net ile gel sen kur ... ama senin babanlar Almanya'nın ALMAN olduğu dönemde yaşamış. ben 2017 de geldim, burada 2 yıllık değişimi ben bile gördüm. o abimin gördüğü yıkımı düşünemiyorum bile. 800 euroyu verseler yemin ediyorum zogulda'ga yürüyerek dönerim diyen birisi...

Almanya bitmiş gardaş. senin babanlar 30 yıl önce gelerek güzel almanya'da yaşamışlar. benim gibi 2015 sonrası gelenler ise araplarla, afrikalılarla saçma salak bir kültürel yozlaşmayı yaşamak zorundalar. ben de buradakilere bunu anlatınca nedense linçlemeye çalışıyorlar. ama davulun sesi uzaktan hoş gelir. evet Türkiye ile arasında yine dağlar var ama Türkiye ile...

Nüfusu bile yok artık. çocuklu aile sayısı almanya'da 35 yaş altı 100.000 ... bunların çocuk oranı 1.3 ... işte almanyanın geleceği... Batı bok çukuruna saplanmış vaziyette. ister istemez zaten güç dengeleri bozulacak, yeni forma girecek...

• bişey olduğu yok amerikada.. 4500 bankası var amerikanın 3 tanesi batmış, o da yüksek faizden tahvil alıp, faizler düşünce eldeki tahvilleri çıkarmak zorunda kalınca batma olayı.. sigorta önlem vs almayan kötü yönetim kısaca.. svb bankın ceosuna bakın adam daha önce çalıştığı yerleride batırmış..

• sight S kullanıcısına yanıt

Hiçte değil,

Sonsuz kaynakları olan Rusya gibi bir devin yanında USA' nin desteği bile yok.

Avrupa ancak bir pazardan ibaret...

• Evet inanıyorum, dogmalar ve radikalizm ister dini olsun ister sosyolojik, politik insanlara topluca katliam yaptıracak bir hâle bile getirir. Kaldı ki ben bunun içinde yazmıyorum agnostiğim diye. Bir kanı var yaygın bir şekilde benim dinimden, mezhebimden, politik idelojimden olan değerlidir diğerleri değildir deyip sadece aynı dinden, mezhepten olanları düşünüp diğer insanları, kültürleri savunma veya değerli hissetmeme gibi yanlış bir tutarsızlık var ya ben onlardan değilim demek için altını çizerek belirtiyorum. ( Abd'de var bu tipler 5 kuşaktır ABD'de anca kendisini, ailesini zar zor doyurabilen hayata tutunduran radikaller e diyo lan bu müslümanlar, Avrupalılar çakalım nükleeri hadlerini bildirelim modunda. Adamlara kalsa ülkesindeki kendi gibi hakiki Amerikalı olmayan herkes tü kaka kötü ama ırkçılık yaptığı göçmenler sayesinde Abd, deli gibi yatırım alıyor ve dünyaya mal, hizmet satabiliyor)

Sosyolojik, ideolojik olarakta irrasyonelligin Örnekleri de tarihte çok.Hristiyanların mezhep savaşında sebep oldukları ölümler, katliamlar, Müslümanlıkta halifelik döneminde iktidar kavgasında yaşadığı çatışmalar, ölümler. Rusya'daki bolşeviklerin iç savaşında sebep oldukları ölümler. Fransa'da patlayan milliyetçilik ve bunun ırkçılığa dönüşümü ile balkanlarda gücü gücü yetene uyguladığı katliamlar. Osmanlı'nın o bölgede gücünü ve hâkimiyetini kaybetmesi ile ırkçı Yunanlıların ve diğer grupların müslümanlara, Osmanlı/Türkiye kökenli insanlara yaptığı katliamlar.

Çinde aptal komünistlerin tarımı, bilmem neyi geliştireceğiz deyip milyonlarca insanların açlık ve kıtlıktan ölüme sebep olması.

Komünistlerle, muhafazakârlar en çok hangi grup ölüme sebep oldu tartışması yaparken yüzbin, milyon ölümleri karşılaştırırken birbirinize suç atmak yerine napiyoruz biz diye düşüneceğinize hayır ama sizin yüzünüzden daha çok insan öldü kavgası yapıyorsunuz. Ne zaman liberaller, apolitikler sizin alıp veremediğiniz ne dese vurun abalıya deyip birlikte suçu bu sefer bunlara atiyonuz.

Halbuki İsrailin de mottosu, felsefesi radikal Musevilik ile radikal Hristiyanlık veya radikal Müslümanlık ile aynı.

Senin devletin derken? 60-70 den beridir solcularin aptal Abd düşmanlığı ile Türkiye'de gücü, yönetimi elinde tutan dinli yöneticilere git anlat. Milliyetçilik adı altında propaganda yapıp şöyle millet yoktur, böyle bir şey yoktur deyip devlet dışı paramiliter yapıları 70-80 lerde Abd desteği ile yetiştiren adamlara anlat.

Sovyetler, bu saf solcuları dağda fakirlik ile komünizmin, sosyalizmin beleş militanı yaparken Abd sizinkileri Avrupa'da, Amerika'da okuttu, gezdirdi, eğitim, finansal destek her şeyi verdi sizinkiler gelip gelip 3-5 yıl sonra her anlamda çöken komünistlerin boş Abd, İngiltere propagandalarına ortak olmaya çalışmak. Ulan komünistlerin elinde bir o imkan var başka yapabildikleri yok, paraları yok, teknoloji yok, refah yaşam yok, zeka yok anca kuru gürültü yapıyorlar siz bunların propagandasına ne kaptırıyorunuz kendinizi.

Atatürk zamanında Türkiye'ye destek veren Sovyetler, İnönü zamanında biz size fazla destek ve imkan sağlamışız bizim sayemizde siz şöyle böyle oldunuz boğazları, doğu karadenizi bize geri verin demedi mi?

IŞİD, El Kaide teröristleri güçlüyken, başarılıyken ahanda dünyayı ele geçiriyoruz ahanda artık en güçlü biziz diyen tarikatlar, radikaller, mollaların ne zaman tepesine dünya çökse bunların arkasında zaten Amerika, İngiltere, İsrail var diyor.

Halbuki İsraildeki radikal insanlar ve politikacılarda aynı hayaller dünyasında yaşıyor aynı şekilde azıcık müslüman ülkelere İngiltere, Abd, Rusya desteği ile gücü yetince hepiniz bana itaat edecekseniz ulan deyip gidip Abd ve Avrupa ülkelerine de atar, gider yapıyor sonra, bir hayırdır oğlum sen deyince Abd, İsrail tamam abi kızma ya demeye başlıyor.

Ben reinada ölenlerin çoğu Müslüman olmasına rağmen içki içenden ne hayır gelir diyip ölene uzuleceğine öleni suçlayan kendine Müslüman diyeni milliyetçi diyeni gördüm, Madımakta kendine Müslüman diyenleri de gördüm. Senin gibi rasyonel arkadaşları böyle yerlerde de görmek isteriz.

Suudiler, Şiilere her anlamda çökmeye, yok etmeye çalışır aynı şekilde İranda Sünnilere her anlamda çökmeye, yok etmeye çalışır. Bu iki grup ve bunların radikal teröristleri müslüman öldürünce kimsenin umrunda değil ne zaman başka bir millet, kültürden bir ülke saldırınca vaoovv.

Ben hocalidaki gibi sırf farklı milletten, kültürden olduğu için katliam yapabilecek deliliğe, vicdansizliğa sahip olmayan her farklı kültürün, milletin Türkiye vatandaşı olmasını isterim. Türkiye'nin, Osmanlıya nazaran yaşadığı başarısızlık ve sorunlarda temelde bu kozmopolit, farklı kültürleri kaybetmemizin payı çok. Normal, aklı başında, işinde gücünde Musevilerin, Ermenilerin, Rumların, Arapların Osmanlıya faydası çoktu. Bu sayede Osmanlı o dönemin Abd'si gibi daha imparatorluk seviyesinde takılabiliyordu.

Tercihlere gelince komunistler ile birlikte şu tutarsızlıktan vazgeçin her lafinizda Batı ülkelerini, kapitalizmi eleştirirsiniz. Daha Apple, Samsung, Özel Sağlık veya Özel Eğitim hizmetleri için Türkiye'de veya Batıdaki imkanlardan faydalanmak yerine Rus ve Çinli ürün ve hizmetlere yönelen hali vakti yerinde birine rast gelemedim. Çocuğunu ABD'ye, İngiltere, Almanya'ya değilde Rusya'ya, Çin'e okutmaya göndereni de göremedim.

Her fırsatta batıya yerleşmeye çalış, gezmeye batıya git, Almanın Mercedes'ini yerli markan gibi benimse, azıcık paran olduğunda ya Avrupa, ya Amerikan ya da Japon, Güney kore malı al sonra gel Rus, Çin ve bunların endüstrilerini öv gidin Megan, Dacia Duster parasına Lada Nivanın 2022-2023 modelini alın da samimiyetinizi göreyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 16 Mart 2023; 15:43:43 >

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Kapitalizm dünyasında en önemli şey "satıştır". Pazardan ibaret dediğiniz Avrupa'nın sanayisini fazla küçümsüyorsunuz. Almanya toplumu zamanında Japonya'daki nükleer felaketten dolayı mantıksız bir şekilde santrallerinin kapatılmasını istemeseydi, şuan Avrupa'da böyle bir enerji sorunu da olmayacaktı. Rusya, Abd ve Avrupa ile arayı duzeltmezse uzun vadede Çin'in sağ kolu olmaktan öteye gidemez.

Kaldı ki Rusya, ABD'nin Müslüman ülkelerle yaşadığı sorunlara rağmen en az Abd kadar kendisi de sorun yaşıyor ve agresif söylemlerini eksik etmiyor. Abd ile Çin arasında Rusya'nın kapana sıkışması gibi bir de Abd ile Rusya arasında İran'ın kapana sıkışması durumu var.

• Bu konu sahibini ciddiye almayın ya. Elinde bulgar kimliğiyle ingiltereye gitmiş tutunamamış oradan almanyaya geçmiş burada bedava yaşarım diye düşünerek bakmış işler istediği gibi değil çemkirip duruyor. Tek derdi araplarla, afrikalılarla bir tutulmak. Oysa bulgardan geldiği için özel ilgi görmeliydi.

Hem almanyada yaşar hem de rusçuluk yapar. Bunu rusyaya göndermeye çalışsalar 2 gün sonra kaçak olarak almanyaya girer. Sorsan almanyada düzeni vardır ama memnun değildir. Hem gitmez hem de eleştirir sanki ana vatanı orası.

Bunun gibiler ne türkiyede yaşar ne eski demir perde ülkelerinde. Almanyanın rahatını bırakamazlar ama sürekli eleştirirler. Almanların yerinde olsam yedi sülalesini sınır dışı yapmıştım.

• stableRevulation kullanıcısına yanıt

Batıya göbekten bağlı şirketler tabiki de battı. İkea ortaklığı olan şirket battı mesela. Ama bu batıya bağlandığı için. Ama rusya açısından bakarsak; Ruble sene ortasından aşırı değerlenmeye başlayınca, birden ruble faizini aşağı indirdiler. Para basmadılar. Buna rağmen yarı savaş ekonomisinde ekonomi %2.1 geriledi. Bu da geçen yıl 160 milyar dolar cari fazla veren ekonominin 4 milyar dolar zarar etmesi demek oluyor gibi birşey.

Benim de en başından beridir anlatmaya çalıştığım bu. Bunların liginde oynayacaksan, bunların yaptırımlarına boyun eğeceksin. yoksa ekonomi al ver ile aslında basit. ama sen haraç vermeyi ve baskı altında kalmayı tercih edip, o ligin şartlarına göre oynama istersen; işte 50 yıldır bocalandığı gibi bocalarsın. 1950 hükümetinden beridir yaptığımız bu idi. batı güzellemeleri. Batı medeniyetini hedef almak ile batı medeniyetine köle olmak aynı şeyler değildir. Atatürk'ün güzel lafı vardır bu batı haranlığı hakkında "Biz Türkler maymun değiliz. Biz batıyı taklit etmiyoruz"... 1933 yılından bir söyleşisinden alınan ufak bir cümle.

Ayrıca video da batırılma deniyor. yani paralara çökmüşler. Para tamam senin , AMA bizim bankalarda tutarsan senin... Bizde tayyip bunu yapınca "sermaye kontrolü". Amerika yapınca "heç öyle değel" ...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.