O harfini tam öğrendim diyodum bir şey daha cıktı şimdi
Cümle başında ya da sonunda varsa o harfi a diye okunuyormuş
Ortalarında ise o
i diye de cıkıyo karşıma o nerde oluyo
O harfleri eğer kelimede uderenya varsa bütün o'lar a olur. Ama eğer ki uderenya o'nun üzerinde ise o olarak kalır ama diğer bütün o'lar yine a olur. Ama ne yazık ki uderenyalı kelime örneklerini ancak dil kitaplarında bulabilirsiniz, bilgisayar yazılarında uderenya koymuyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Watari
quote:
Orijinalden alıntı: majesticman
O harfini tam öğrendim diyodum bir şey daha cıktı şimdi
Cümle başında ya da sonunda varsa o harfi a diye okunuyormuş
Ortalarında ise o
i diye de cıkıyo karşıma o nerde oluyo
O harfleri eğer kelimede uderenya varsa bütün o'lar a olur. Ama eğer ki uderenya o'nun üzerinde ise o olarak kalır ama diğer bütün o'lar yine a olur. Ama ne yazık ki uderenyalı kelime örneklerini ancak dil kitaplarında bulabilirsiniz, bilgisayar yazılarında uderenya koymuyorlar.
Udenya nedir Nasıl anlaşılır + udenya kalıplaşmış falan gibi bir şey mi
@majesticman Uderenya bir ses işaretidir. Sesli harflerin üzerine gelir ve üzerine geldiği harfi uzattırarak okutur. örneğim mama anne demek ama 1. a'da uderenya vardır o yüzden a harfi uzatılarak söylenir. Kimi zaman bu ses olayına dikkat etmediğimizde Ruslar bizi anlamayabilir. Nasıl anlaşılır soruna yanıt olarak bilerek diyebilirim, yani bir Rus onu bilir ve öyle okur. Zaten belli bir süreden sonra otomatik uderenyanlı okumaya başlıyorsunuz, hatta ilk defa okuduğun bir kelimede bile tahmin edebiliyorsun.
Bu el yazılarını anlayabilmek için neler yapılabilir? Kitapta çalışırken el yazısıyla açıklamalar falan var ama hiçbir şey anlayamıyoruz...
yumuşama ve sertleşme olayını çözemedim hala
Rusca ogrenmek icin guzel bir dil kursuna gidip kayit olman gerekmektedir.
quote:
Orijinalden alıntı: @Majesty
Ben kesin olarak İngilizce'nin yanında Rusça 'da öğrenmeye karar verdim Eylül de Rusça kursuna katılıcam yalnız az da olsa kursda bilenler vardır 0 dan olduğunu zannetmiyorm ben Eylül ayına kadar hiç değilse alfabelerini öğrenmek istiyorumn internette indirdim alfabeleri ve okunuşlarını boş boş bakıyorum neresinden başlıyım diye bi yardımcı olur musunuz ?
i decided that '' i should learn Russian ' .i will join Russian course on October but the problem is i know that many people know a little bit Russian there.I don't think i can find someone like me and i said that i must learn Russian alphabet and i found a Russian alphabet on google.Now i try to learn but really doN't know what should i do first please help me
Bu da kendi yazım oldu ingilizcem cok iyi diyemem ama kendimi denemek istedim ingilizce bilen üstadlarda bi yorum yaparsa nerden yanlışım vb. sevinirim
Arkadaşım ben Antalaya Kemerde Rusçayı iyi bilen bir arkadaşla kaldım. Bir turistin derdini anlayıp yönlendirebilecek seviyede konuşuyorum.
Nerden başlayım dersen ben sana mükemmel bir kaynak önereceğim. PC ne Rosetta Stone indir. Daha sonra Rusça dil paketini indir. Hem konuşmayı, hem yazmayı, hem telafuzu öğretiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme