Şimdi Ara

Rusya'da TIP OKUYAN veya TANIDIĞI OLAN VAR MI? (TRde ingilizce tip okuyanlara da sorum var) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de türkiye de bir sene hazırlık okuyup viyana ya gitmek istiyorum sorum şu türkiye de bir yıl hazırlık okumuş olmak sorun çıkartır mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizce tıp okuyorum türkiye'de, ben de zamanında çok merak etmiştim acaba sorun olur mu vs. diye. Soruna gelirsek ilk 2-3 ay sıkıntı yaşayabilirsin fakat bu sürede derslere dikkat edersen ve ingilizcen de çok kötü değilse alışırsın ve sorunun kalmaz. Tıp ingilizcesi denilen bir şey var , bir süre sonra hocalarının kullandığı kelimelere alışacaksın.
  • Teşekkür ederim hocam. Bu arada Kazan'ı araştırdım danışmanla konuştum vazgeçtim sonucunda. Çünkü üniversite ilk 500 de değilmiş ve mezun olduğunda Türkiye'de
    çalışabilmek için denklik sınavına girecekmişsin okulunda %70 oranında başarılı olmadığın takdirde. Ki olsan da komisyona göre değişiyormuş sınavına girip girmeyeceğin. Açıkcası riske atamadım. Kararımı verdim tekrar hazırlanacağım. İnşallah başarırım ve ne kendimi ne ailemi utandırırım 3. seneye kaldığım için. Çok sağ ol iyi günler
  • Obi wan persie O kullanıcısına yanıt
    hocam inanın bilmiyorum? araştırın konu açın tavsiye ederim
  • Acceptance A kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim. Bazı sorunlardan dolayı gitmiyorum. Tekrar hazırlanacağım inşallah başarırım. Gideceğim yer Rusça egitim verecekti zaten ben yabancı dil öğrenme konusunda sordum. Bu arada sizi tebrik ederim. Hedefim benimde seneye ingilizce tıp kazanmarum ki yapmak. Yurt dışında araştırma yapmak istiyorum ki orada çalışmasam bile kendimi yenilemek ve yabancı tıp dergilerini okumak için gerekiyor. Hocam bir sorum var hangi okuldasınız? medipol üniversitesinde uluslararası tıp varmış ne düşünüyorsunuz hakkında? Bilim adamı yetiştirmek amaçlıymış.
  • Keşke gitseydin oranın şartları buradan daha iyidir eminim

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    ya mutlaka öyledir ancak garantisini göremediğim ve ailemin maddi anlamda zorlanacağını düşündüüm için gitmedim. Yıllık 20-25 bin liraya mal olacaktı. ailemde öyle söyledi. ayrıca ilk 500 de olmadığı için denklik sınavına tabi tutulacakmış. yani %70 başarılı değilsen tıp fakültende. inşallah seneye kazanır ve mutlu olurum hocam sağ ol yine de. sen ne okuyorsun bu arada?
  • Yapabilirsin kullanıcısına yanıt
    İnşallah istediğin yer olur.Ben de tıp okuyorum,ama keşke yurtdışında okuyabilseydim maalesef bu ülkede imkanlar çok kısıtlı

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    İnşallah kardeşim, haklısın. Yurdışına umarım gidersin :)
  • Türkçe daha zor valla ing. 10-15 kelime var ordan gidio

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapabilirsin

Hocam teşekkür ederim. Bazı sorunlardan dolayı gitmiyorum. Tekrar hazırlanacağım inşallah başarırım. Gideceğim yer Rusça egitim verecekti zaten ben yabancı dil öğrenme konusunda sordum. Bu arada sizi tebrik ederim. Hedefim benimde seneye ingilizce tıp kazanmarum ki yapmak. Yurt dışında araştırma yapmak istiyorum ki orada çalışmasam bile kendimi yenilemek ve yabancı tıp dergilerini okumak için gerekiyor. Hocam bir sorum var hangi okuldasınız? medipol üniversitesinde uluslararası tıp varmış ne düşünüyorsunuz hakkında? Bilim adamı yetiştirmek amaçlıymış.

Teşekkür ederim hocam hacettepedeyim. İnşallah seneye istediğin yeri kazanırsın sen de. Şöyle söyleyeyim yabancı dilde tıp okumak için ne kadar dil bilmen vs. gerekiyor onu anlatayım. Şimdi ingilizcede zaten temelin vardır az da olsa, rusçadan daha rahat olur yani(rusça bilmiyorsan tabii :D). Yapman gereken iki şey var , birincisi ingilizce seviyeni 5 seviye olarak düşünürsek en az +3. seviyeye kadar çıkarmak. Bu hem geleceğin hem de okulun için seni çok rahatlatır(yapabileceksen daha fazlası tabii ki kardır. İkincisi de okulun özellikle ilk dönemi derslere gidip hocayı dikkatle takip etmek. Başlarda dediğim gibi zorlanırsın, bir kelimeye sözlükten bakarken hoca birkaç cümle geçer vs. , bunlara takılma sadece bilmediğin kelimeleri bir deftere not al çünkü tıp ingilizcesi diye bir terim var genellikle hocaların bu kelimeleri kullanacaktır doğal olarak , mesela basit bir örnek vereyim ilk ders geldi kalpten bahsetti , sen heart kalp demek öğrendin değil mi. Ondan sonra kalple ilgili ne görürsen o kelime kullanılacak sen de rahat anlayacaksın .

Medipol konusuna gelirsek, daha önce bunu duymadığım için net bir bilgi veremem ama sana şöyle bir şey anlatayım, okul yeni başladığında tanıştığım bir arkadaş bizim okulda 2 sene okul uzatılarak kazanılan uluslararası tıpla ilgili araştırmacı tarzı bir ünvan vardı(phd). Dedi ki ben buna katılacağım işte felan, okul ve sınavlar bir başladı ben sordum bir ara "yok valla sınıfı geçelim yeter" demeye başladı. Yani bilim adamı tarzı bir şey olmak istiyorsan kesinlikle zorluklarına katlanmayı kabul etmek ve idealist olduğundan emin olmak zorundasın. Yine de üniversiteyi vs. arayıp biraz daha araştırma yaparsan daha faydalı olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.