Bildirim
Rusya Federasyonu hakkinda sorusu olanlar !
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Gitmeyeceğim ama bir rehber tarzı kısa özet döküman hazırlayabilirseniz keyifle okurum. Teşekkürler.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Alakaniza tesekkur ederim ancak basligin cok kapsamli oldugu konusunda hemfikir olacagimizdan suphem yok o nedenle sorulari alt basliklar halinde cevaplamanin daha kolay ve aciklayici olacagini dusunuyorum. Sorulacak sorular ve verilecek cevaplarla , sizin dilediginiz ozet yaziyi her beraber olusturabiliriz. -
Dunya kadar soru geldi simdi bir anda aklima. kac saat surer, yolun ne kadari otoban, kisin mumkun mu, nerede konaklanir, kac kontrol noktasindan gecilir, herhangi bir evrak lazim midir, kac para tutar v.s.? ilginc konu. takipteyim -
Kızları nasıl ayarlıyosun -
quote:
Orijinalden alıntı: mosconur
Dunya kadar soru geldi simdi bir anda aklima. kac saat surer, yolun ne kadari otoban, kisin mumkun mu, nerede konaklanir, kac kontrol noktasindan gecilir, herhangi bir evrak lazim midir, kac para tutar v.s.? ilginc konu. takipteyim
:) trabzon-sochi deniz yoluyla ulasim en makulu . Transport isi yapanlari Ukrayna uzerinden gelirler . Otoban diyebilecegimiz bazi yollar mevcut ama cok kisitli . Kara yollari olarak cok geride kalmis bir ulke. Rayli sistem daha revacta diyebilirim. Kisin kar lastigi ile ( civili olmasi avantajdir) tum istediginiz yere gidebilirsiniz. Sehirler arasi yollar kaza olmadigi surece isler .Konaklamaya gelince , yol uzerinde kucuk otellerde yapilabilir. meskun mahaller beyaz tabela ile belirtilir hiz siniri 60 km dir. Onun disinda 90 km dir. Her sehrin girisi ve cikisinda polis kontrol noktalari vardir. Bu noktalardan gecis belirtilen hiz da yapilmadi , polis memuru elindeki siyah beyaz renkli cubuk ile sizi isaret ettiginde durulmalidir. Aractan inmenize gerek yoktur. Tercuman cagirma hakkiniz vardir. Turk ehliyetine noter tastikli rusca tercume yaptirmaniz durumunda 6 ay sureyle kullanabilirsiniz. Diger evraklar ise , yurtdisina cikislarda olmasi gerekenlerle ayni.Benzin 1.5 , gaz 0.75 , mazot 1.4 lira civarinda su siralar .Kisin kislik mozot tabir edilen mozottur . Benzin istasyonlarinda satilan mozotun donma derecesini gorebilirsiniz. Kac para tutacagina gelirsek , o da yapacaginiz km'ye , konaklayacaginiz yere gore degisir. Makul konaklana ucreti gecelik 50-60 tl civarinda . ( yasadigim bolgeye gore soyluyorum ) .
-
quote:
Orijinalden alıntı: gooogle96
Kızları nasıl ayarlıyosun
" love.mail.ru " adresinden hesap acip ayarlayabilirsin . en kolay yontemi bu )) -
Motosikletle gitmeyi düşünüyorum.
1-Türk ehliyeti geçerli mi yoksa ne yapmalı?
2-Seyehat sigortası veya benzeri sigorta gerekli mi?
3-Daha önce şengen almış biri kolay vize alır mı? Vize kalkmışmıydı yoksa hatırlayamadım.
4-Trafik polislerinin yabancılara davranışları nasıl? Bu konuda nelere dikkat etmeli?
5-95 oktan benzin bulmada sıkıntı olur mu? Kazıklanma ihtimalimiz nedir?
6-Sıcaklık benim için çok önemli, hangi ayda gidersem daha az üşürüm? mayıs? ağustos? vs.?
7-Sürücülerin motorlulara karşı davranışı nasıl? Örneğin 10 üzerinden Türkiyede 2, Avrupada 9 diyebilirim. Rusya nasıl?
8-Yeme-içme, kalma gibi fiyatlar Türkiye ile karşılaştırınca nasıldır?
başka soru aklıma gelirse yazacağım, teşekkürler
-
arac bizim degilse davernos olayi var bir de.. Turkiye`den annemizin arabasiyla gelmek istesek bu belgeyi nasil ayarlayabiliriz? -
bisey soracam rusyaya kari sevmek icin giden ayilar disinda turkiyeden baska amacla giden oluyor mu? -
ek bir bilgi daha vereyim, ulkemizde kullanimi yasak olan anti-radar ( radar tespit cihazi) cihazinin bu ulkede kullanimi serbesttir. -
quote:
Orijinalden alıntı: toruk_makto
Motosikletle gitmeyi düşünüyorum.
1-Türk ehliyeti geçerli mi yoksa ne yapmalı?
2-Seyehat sigortası veya benzeri sigorta gerekli mi?
3-Daha önce şengen almış biri kolay vize alır mı? Vize kalkmışmıydı yoksa hatırlayamadım.
4-Trafik polislerinin yabancılara davranışları nasıl? Bu konuda nelere dikkat etmeli?
5-95 oktan benzin bulmada sıkıntı olur mu? Kazıklanma ihtimalimiz nedir?
6-Sıcaklık benim için çok önemli, hangi ayda gidersem daha az üşürüm? mayıs? ağustos? vs.?
7-Sürücülerin motorlulara karşı davranışı nasıl? Örneğin 10 üzerinden Türkiyede 2, Avrupada 9 diyebilirim. Rusya nasıl?
8-Yeme-içme, kalma gibi fiyatlar Türkiye ile karşılaştırınca nasıldır?
başka soru aklıma gelirse yazacağım, teşekkürler
Oncelikle motosiklet ile gidecekseniz kesinlikle yaz aylarini secmelisiniz .
-Ben turk ehliyeti kullaniyorum fakat ehliyetin noter tastikli rusca tercumesi sart.
-Yanilmiyorsam uluslararasi sigorta yaptirmaniz gerekiyor ( ben rusyada yaptirdigim icin bu konuda seyehat acentelerinden daha ayrintili bilgi alabilirisiniz diye dusunuyorum )
-Vize sarti artik yok
-Polisler benim yasadigim bolgede normaller. Ama buyuk sehirlerde sorun cikardiklari oluyor.
-Benzin sorunu yok , Gasprom veya Lukoil'den gonul rahatligi ile alabilirsin. So bir yildir 98 oktan da satmaya basladilar
-Temmuz'un ikinci yarisi en uygun diyebilirim. Gismeteo.ru yada yandex.ru'dan hava durumunu yakindan takip etme sansin olur.
-Soforlerin daha sakin oldugunu soyleyebilirim, ara sira ariza cikaranlar olur ama genelde sakin arac kullanirlar. 6-7 diyebilirim.
-Yeme icme yol uzerindeki kamyoncu konaklarina benzer noktalarda yapilabilir, ana guzergahiniza yakin sehir merkezlerine girdiginizde ise Mc. Donalds , yada pizza yeme sansinizda olur. Konaklamayi yol uzerindeki kucuk motellerde yapabilirsiniz, yada yeni sehir merkezini tercih edebilirsiniz. Fiyatlar degisken 50 tl'den 200'e kadar diyebilirim.
Size tavsiyem yolculuk oncesi bir kac kelimede olsa rusca ogremeniz . Ingilizce cok yaygin degil.
Simdiden iyi yolculuklar...
-
quote:
Orijinalden alıntı: circassian1977
Araciyla RF'na seyahat dusunen yada is icabi yolculuk yapmasi gereken arkadaslara , yol durumu , trafik kurallari , benzin istasyonu tercihi vb. konularda bilgi verebilirim.
Saygilar
rus kızlarının esmer erkeklere ilgisi ne durumda? -
quote:
Orijinalden alıntı: mosconur
arac bizim degilse davernos olayi var bir de.. Turkiye`den annemizin arabasiyla gelmek istesek bu belgeyi nasil ayarlayabiliriz?
Bu konuda sizi yanlis bilgilendirmek istemem . Sunu soyleyebilirim , Rusya icerisinde aracinizi dovernest ile kullanabiliyorsunuz ( bir rustan aldiginiz ). Fakat ulkeden cikis yapmak isterseniz , evraksal olarak aracin sahibi olmaniz gerekiyor. -
Arabana uyuşturucu koyup tutukluyorlarmış. Ya da telekızlar seni uyutup böbreklerini çalıyormuş aslı var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: daturkishulan
bisey soracam rusyaya kari sevmek icin giden ayilar disinda turkiyeden baska amacla giden oluyor mu?
Calismak icin gelenler daha fazla , bu konuda musterih olabilirsiniz )) -
quote:
Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06
quote:
Araciyla RF'na seyahat dusunen yada is icabi yolculuk yapmasi gereken arkadaslara , yol durumu , trafik kurallari , benzin istasyonu tercihi vb. konularda bilgi verebilirim.
Saygilar
rus kızlarının esmer erkeklere ilgisi ne durumda?
esmer erkeklerin digerlerine gore bir artisi oldugunu dusunmuyorum )) -
quote:
Orijinalden alıntı: gooogle96
Arabana uyuşturucu koyup tutukluyorlarmış. Ya da telekızlar seni uyutup böbreklerini çalıyormuş aslı var mı?
yaklasik 6 yildir burada calisiyor ve arac kullaniyorum. Boyle hikayeler duydum ama sahsen yasamadim , bir tadigimin basina geldiginide duymadim . -
Kis oncesi bir bilgi daha vereyim , Rusyanin en prestijli kis lastiginin "nokian hakkapeliitta 7" oldugunu soyleyebilirim. Kis aylari icin lastik tercihinde zorlanan arkadaslar bu markayida arastirabilirler. -
quote:
Kis oncesi bir bilgi daha vereyim , Rusyanin en prestijli kis lastiginin "nokian hakkapeliitta 7" oldugunu soyleyebilirim. Kis aylari icin lastik tercihinde zorlanan arkadaslar bu markayida arastirabilirler.
Ladalarımızda muhteşem bi performansı var Nokian lastiklerin Tabi kış lastiklerinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 6 Kasım 2012; 12:00:15 >
Benzer içerikler
- 7 ileri dsg şanzıman sorunları
- kia sportage yakıt tüketimi
- e5 ne demek
- seramik kaplama mı ppf mi
- arabanın altından su akması
- 2024 bmw 520i
- bmw fiyat listesi
- byd seal u hibrit fiyat
- mazda cx 60
- hyundai i20 n kaç beygir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X