Arkadaşlar normalde küçük şehirde yaşardım. Uzun dönem Ankara'da da yaşadım. Araç tamirinden vs anlarım genelde yağ değişimine de max 50 lira para talep edilirdi. Küçük şehirde kendi ustam, çırağa harçlık ver yeter derdi. İstanbul'da işe kurtlar sofrası kurulmuş gibi. Her usta güvensiz hissettiriyor. Malum ben de google yorumları üzerinden dün Ümraniye sanayiye gittim. Yağ ve yağ filtresi satın almıştım öncesinde. Sadece 15 dk de lifte alıp kaldıracak ve değişim yapacak. Gittim bulduğum malum yere, ne kadar dedim 150 Tl dedi. Dedim herhalde piyasa bu ben max 100 tl der sanmıştım. Sadece yağ ve yağ filtresi. Kanala aldım aracı tam kaputu açtım, usta dedi ki bu araç dizel 250 tlye değişirim. Ne dedim şok oldum. 15 dk de 250 Tl kazanan bir meslek. Dedim niye, aracın dizel dedi. Bakımı 250 tl. Tekrar üstüne bastım yağ ve yağ filtresi başka bişey yok. Ama benim ustalığım ona göre dedi. (daha şekil yağ değiştiriyor sanırım) Hadi eyvallah diyip çıktım. Karşıdaki dükkanda 150 Tl ye değiştirdim en azından usta muhabbetini güzelce yaptı çay ısmarladı ve gerekli tüm kontrolleri yaptı. Üzerine hava ve polen filtremi görünce arabada onları da değiştireyim dedi. |
2021 Araç Yağ Değişimi Fiyatları: Fahiş Ücretlere Dikkat!
Araçların düzenli yağ değişimi, motorun sorunsuz çalışması ve ömrünün uzatılması için çok önemlidir. Ancak son zamanlarda, bazı oto tamirhanelerin fahiş yağ değişim ücretleri uyguladığına dair şikayetler artmaktadır.
Araç yağ değişimi fiyatları 2021 yılında çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmekle birlikte, ortalama olarak 500 TL ile 2.000 TL arasında seyretmektedir. Ancak bazı durumlarda, bu ücretler çok daha yüksek rakamlara ulaşabilmektedir.
Bu fahiş ücretlerin nedenleri arasında şunlar yer alabilir:
- Uzman işçilik ücretleri
- Kaliteli malzemelerin kullanılması
- Özel araçlara servis verilmesi
Bununla birlikte, bu nedenler her zaman yüksek fiyatları haklı çıkarmamaktadır. Bazı oto tamirhaneler, müşterilerini avantajlarından faydalanarak fazla ücret alabilirler.
Araç yağ değişimi yaptırmadan önce şunları yapmanız önerilir:
- Farklı oto tamirhanelerden fiyat alın.
- Kullanılan malzemelerin kalitesini ve işçiliğin uzmanlığını araştırın.
- Müşteri yorumlarını okuyun.
Fahiş yağ değişim ücretlerinden kaçınarak, aracınızın ihtiyaç duyduğu bakımı uygun bir fiyata yaptırabilir ve bütçenizi koruyabilirsiniz.