< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail76 -- 5 Şubat 2025; 20:28:26 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sıfır araba yağ değişimi
-
-
Yağ ömrü 1- 2 yil ve 10bin kmdir hocam yağ kalitesine göre motor üreticisine göre değişiklik gösterebilir. km gelmediyse yilina bakarak değiştirilmelidir arac sifir o arclar da yağ sıkıntı gibi eksiltme yapiyor diye duyum almiştim.Belkide yaniliyorumdur.Hiçmi calişmadi öyle yillardir duruyor mu .? Eger öyleyse akü ve yağ sorun cikartmaz inş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 5 Şubat 2025; 20:34:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence kilometre yapmadıysa birşey olmamıştır yinede ilk 10 -15 km valflerdeki kurumuş katılaşmış olan yağlar yanar duman atabilir. Yağ çubuğundan bakın koyuluğu seviyesi normal görünüyorsa birşey olmaz. Ancak şöyle bir durum var aracınız garantili olduğu için serviste değişmeniz gerekebilir garantisinin devam etmesi için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aa.aslan -- 5 Şubat 2025; 20:43:6 >
Arkadaşlar araç yerinde ara ara çalıştırılıp ileri geri gidilmiş.
Yağı değistirim hiç sorun değil ama şöyle bi sorun var yolum çok uzun. Yağ değişilirse öğlen anca yola çıkabilirim. 13-14 saatlik yol. Yağ değismeden çikarsam sabah 7 de cikacam.
Sıfır araba bir şey de olsun istemiyorum. 1.300 KM yol yapacam. Bikaç ustaya sordum sür gel hiç bi şey olmaz, yağın ömrü kutuda 5 yıl. Haznede kalası da aynı ömür. Bilemedim. Çok kararsız kaldım :)
bu arada servise hiç girmediği için garanti dışı galiba. Zaten 1 yıl kalmış garantisine
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende ustalar gibi düşünüyorum Kilometre yapmadıysa birşey olmaz öyle tam 1 yıl doldu 366. gün sıkıntı olur diye birşey yok. Aradada olsa uzun süre olduğu yerde yada az hareket ettirilip çalıştırıldıysa yağ yıpranır. Ama arada dediğinize göre 10-15 günde 1 ise çok yıprandığını sanmıyorum. yağ çubuğundan bakın seviyesi normal ve akışkanlığı normal düzeydeyse sıkıntı olmaz yağlamada. Soğutma sıvısı düzeyinide kontrol edin.
kimyasal ürünlerin ambalajı açıldığı zaman ömrü olur. yağına göre 1 yıl ya da 2 yıl gider genelde. tavsiyem değiştirmeniz yönünde.
-
Buraya sorma burada herkes değiştir der.
Ben şahsen alırım aracı yola çıkarım varınca da müsait bir zamanda bakıma sokarım. Öyle çıt kırıldımlık bir şey değil bu. Bir şey olmaz. 10 yıl yatsa hadi neyse. Yep yeni araba bir şey olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Şubat 2025; 22:11:37 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok aşırı nemli bir ortamda beklemediği sürece hiç bir şey olmaz. seviyeyi kontrol edin (ve diğer sıvıları ve lastik basınçlarını da) basın gidin.
Ama daha sonra müsait bir zamanınızda da yağı ve yağ filtresini değiştirin tabi.
-
Teşekkür ederim arkadaşlar. Değiştirmemeye karar verdim önerileriniz doğrultusunda. Memlekete varınca yaptıracağım bakımını
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X