Şimdi Ara

MASRAF AÇINCA,BAKIMI GELİNCE ARAÇ SATMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam sanayiye gider, aracın debriyaj balatası ıvırı zıvırı değişecektir. Periyodik bakımı, eskiyen sarf malzemeleri, sıvıları, balataları vs.

Adamın elinde tamirat için fazla parası da yoktur fakat, usta çok sivri bir laf eder. "SEN SAT BU ARABAYI, HİÇ UĞRAŞMA"

Aslında usta net çözüm sunmuştur. Arabayı satarsa masraf da olmayacak. Ama bu adam neye binecek ? Asıl sorun burada başlıyor.

Aracının bakım masrafları yüzünden satan adam cebine koyduğu parayla ikinci el araç kovalamaya başlıyor. ( aracı piyasasında sattığını da düşünelim )

Almayı düşündüğü araçlar arasında genel olarak :

*hiç birinin bakımlarından "emin değil,"
    *hiç birinin kaza geçmişinden "emin değil,"
    *hiç birinin yarın hemen sorun çıkarmayacağından "emin değil,"
    *hiç birinin km sinden "emin değil."

bir dolu araç için git-gel yaptıktan, SMS ler gönderip 1-2 tanesini expertize soktuktan sonra birinde karar kılıyor. Bu yaklaşık 200 TL lik (çok iyimser bir) masraf demek. Noter satışı ile bu bedel 325 TL oluyor.

İmzalar atıldı, nikah kıyıldı. Hayırlı olsun derken: araçtan bazı sesler geldiği farkediliyor. ( Expertiz yapan anlamıyor çünkü sadece boyasına ve DYNO üzerindeki çakma beygire bakıyor. )

başlıyor tamirat kalemleri çıkarılmaya...

Abi yağını suyunu bi değiştirelim, şunun yağına bir bak. değiştir.
    Trigeri çok eski duruyor, sen her ihtimale karşı değiştir,
    akü zayıflamış, kışın çalıştıramazsın, değiştir.
    fren balataları az kalmış, ses yapar, gelmişken değiştir.
    debriyaj bi 5.000 km daha gider, ama sen yaptır, temiz temiz bin. değiştir.
    seneye bi lastik ister bu araç...

vs vs.

Sen bu arabayı sat kurtul diyen USTACIKLARIN AĞZINA KÜREKLE VURASIM GELİYOR.

bunu satan adamın sıfır sorunsuz araç alacağına garanti veriyor musun ? Kusurunu gizleye gizleye mal satmasına sebep oldun, Bunu alacak kişi insan değil mi ? bu araç eninde sonunda yapılmayacak mı ?

Benden size tavsiye, böyle ustaları dinlemeyin, değiştirin. Genellikle arıza ile alakalı bir fikri olmadığı, yapamayacağı için başından savmaya çalışan tiplerdir. Ancak deneme yanılma yolu ile arıza çözebilen, kaportaya eliyle vurarak aracın sağlamlığında iddiacı olan, Şahin ile 240 gördüğünü iddia eden tiplerdir bunlar... Kendini geliştirmemiş , cahil .. neyse.

Elinizdeki "BİLDİĞİNİZ" aracın kıymetini bilin, model yükseltme veya farklı bir ekonomik yönelimde bulunmayacaksanız masrafı olan aracınızı satmayın. Tamiratını yaptırın, bildiğiniz araca paşa paşa binin. Satarken asla "kusurunu gizlemeyin"

saygılar.

• Bence çok güzel özetlemişsiniz, yazacak bir şey bulamamış üyelerimiz üstüne:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkemiz sözde %90 müslüman ama kul hakkı nedir bilen yok. Adam pert olmuş arabayı tertemiz diye satabiliyor. Satarken kusurlarını söylemiyor km düşüyor vs. Bu insanlar akşamları nasıl rahat uyuyorlar anlamıyorum. Ben bu sebepten dolayı 2. el araba almam. Şu an bindiğim araba yetiyor idare ediyor. Satarkende zerre kusurunu söyleyip öyle satarım. Alan olmassada evin önünde yatar. Abimin arabada şanzımanında sıkıntı oldu. Usta dedi bunun ufak bi hilesi var. Ben onu yapayım bu aracı hemen elden çıkartın. Yok dedik gerekirse yeni şanzıman alır öyle satarız. Alan adama yazık değilmi.. Çok vicdansız bizim insanlarımız malesef.
  • Benim arabanın sağını boydan boya sürttüm. Dikiz aynası yerinden koptu, kapı kulpu da gitmiş. Neyse bir kaç tane kaportacı dolaştım. 2 tanesi 2 bin dedi, birisi bir parçayı yapamam çıkma bulursun ve fiyat 2500 dedi. 2500 diyene param yok dedim, esnaflığını da beğenmedim. Benim yaptırmayacağımı anlayınca sat bu arabayı dedi. 2500 aşağısına satarsın, yaptırsan satman zor olur ama böyle satarsın diye başladı. Araba konusunda boş muhabbetleri çıkaranlar da bu tip ustalar.
  • Daha 50k km de 2012 model aracım var. İlana koyduk ne boya var ne değişen. 2 kez yetkili servis bakımi oldu gerisi hep sanayide.

Alıcılar geliyor yetkili servis bakımlı değil eee sen 1 lira düş

Bu aracın fren balatasi biraz zayıf bunada düş

Debriyaj balatasi değişmesi gerekebilir bunada düş

Ota düş boka düş

Kusura bakma git sıfır al. Banada bunlar ile gelme derim. Sıfırı 84k ben veriyorum 55k ya. Adam daha nasıl yonarım onu düşünüyor.

Kusura bakma hakkaniyet iki taraflı bir şey. Alıcı isen bugün yarın satıcısın.

En büyük sorun ahlakta.

• Katılıyorum hocam

Ben mesela benim Doblo'yu satmadım, 16 yıldır yaptırıp yaptırıp biniyorum. Gerçi biniyorumdan çok yaptırıp garaja geri koyuyorum

Son 2,5 senedir yaklaşık 16-17.000 tl bakım yaptım çiçek gibi oldu araba keyifle kullanıyorum şimdi. Gerçi daha bi 5 bin civarı masraf daha açacak bana ama onu da yaptırınca sıfır ayarına gelecek

• Türkiye' de Ahlaksız kelimesini duyunca aklıma hayat kadınlarından falan ziyade direk esnaflar geliyor. İyi olan, dürüst olanlara hürmet ederim. Ancak esnafların çoğu Ülkenin ahlaksız ihtiyacını karşılıyor. Özellikle otomotiv endüstrisinde bu oran çok daha fazla.

Bir aracın sadece sarf malzemelerinin değişimi geldiği için satmak ise hiç te akıl karı değil eğer sıfır alacak gücün yoksa.
  • Doğru söze ne denir. Ülkemizdeki durum bu malesef.
  • Kendi paslı demirin elin arabasından her türlü iyidir. Üzerine koyamayacaksan çok mantıklı değil satmak.

Zaten piyasaya dikkat edin 2011-12-13 model arabaların çoğu 100k km sınırında, lastik bitmiş, yağ bakımı gelmiş, triger gelmiş, balata bitmiş, frene basınca hafiften titreme başlamış arabaların da piyasası yükseldi adam satıyor arabasını bakımı vereceği 6,7 bin tlnin üzerine 10 bin koyuyor 20,30 binde 16 model civarı başka arabaya geçiyor.

• Nesi yanlış ki? Siz ikinci el bir araç aldığınızda ne olursa olsun bakım yaptırmıyor musunuz? Ben yağını suyu değil, lastiklerini bile değiştiriyorum fitil falan varsa, çünkü benden önce nasıl kullanılmış bilemem, ne şartlarda kaç km önce değişmiş bilemem. Yeri geliyor debiryaj baskı balatasına bile baktırırsın kaldı ki baskı balata aracı almadan önce denerken çok rahat anlayabileceğin bir husus. Üç beş lira da ucuza verirsen kimse bir şey diyemez.
  • Benim mantığım aracı alacan en az 15yıl binecen sonra gidip gene sıfır alıp bi 15yılda ona binecen kimsenin malıyla uğraşmıycan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamda birçoğumuzun içindekini dokmussun.eline sağlık

Arabamin şanzumanindan ses geliyor.sanayiye gidiyorum usta sat diyor direk.yahu arkadaş ben bu haliyle mı satcam birine? Yap diyorum çıkma al taktir diyor.alacagim çıkmanın 2 ay sonra bozulacağı ne malum diyorum şansına kalmış diyor.paramla şanzıman bilyesini yaptıramadım.simdide param yok elimi vuramiyorum

• alan arkadaş arkamdan saydıracağına yaptırır satarım aman benden gitsin de benim yüzümden başkasından gitmesin...

arabamı sattığım her arkadaştan çok şükür bayram mesajları alıyorum.. sattıktan sonra da bir ay felan sonra bi sorunu olup olmadığını soruyorum.
  • Aracımı deneme amaçlı ilana koydum ve 44 bine gidiyor. Kesin yani. Neyse ilandan kaldirdim. 10 gün sonra tekrar ilana koyacam ve bu dediginiz şeylerden dolayı fazla yalvarmayan, ölücü olmayan birine araci 43 bine birakacam.

Arabamın hiç bir masrafı yok, hatta tık yok arabada ama agir bakimlari geldi. Lastik (1000), triger(400) muayene(200) ve periyodik bakım ( 400) .. bu da totolde 2000 lira yapar..

e 1000 lirasi benden geri kalan 1000 lirasi da alıcı kişiden olsun.

• Müslümanlıkta her ne olursa olsun gerçeği gizleyen kafir olur. Bazı zeki münafıklar aracın bakımı gelince sanki hiç problemi yokmuş gibi satıyor. Bu durum da kul hakkına giriyor.

• Güzel konu. Ama ben hep yaptırıp satmıştımdır Binerken dinlediğin sesleri satarken kesmek de bi garip gelmiştir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, doğrusu ya yaptırmak ya da alıcıya bilgi vererek makul bir fiyatta anlaşmak. Ancak olaya bir de tersten yaklaşalım; alıcı olsanız ve tüm bakımları vs yapılmış araca piyasa fiyatının üzerinde teklif ediyor muyuz? Dürüst olalım, hayır... Son sattığım aracımın tüm ağır bakımlarını yaptırdım, 4 lastik+aküsünü değiştirerek araç bedelinin %10 u kadar masraf yaptım ama kimse aracın bakımı yapılmış az fazla ödeyim demedi... Sonuçta kendin için yaptırmışsın aağğğbiii diyorlar... piyasa fiyatı neyse o... O yüzden de satacağım araca çok masraf etmeyi düşünmüyorum artık.

• 1 ayı geçti aracımı satıyorum 1 ay daha vaktim var o vakite kadar satacağım. Arabayı çok kullanmıyorum kayda değer büyük bir arızası yok, kaputu değişen sol ön çamurluk boyalı bunları söylediğimde insanlar direkt fiyat kırmaya çalışıyor, halbuki aracın motorunda radyatöründe bir işlem olmadı. Km sini hasar kaydını vs her şeyi sayıyorum adam bakıyor sağı solu düzgün sıkıntı yok bu sefer arabanın masrafı var diyor. Evet aracımın masrafı var çok kullanmadığım için yaptırmıyorum, ama sorunun ne oluğunu ve fiyatını söylüyorum aynı zamanda o fiyatı da düşeceğimi belirtiyorum. Ama inadına farklı şeylere sarkıyor yok farlar sararmış yok model yazısı silinmiş cam fitilleri eskimiş, insanın bir süre sonra canı sıkılıyor ve koyveriyor. İlk ulaşanlara gayet sıcak ve net konuşuyordum şimdi soğuk bezmiş bir şekilde boyalı paçalarını söylüyorum gel gör diyorum karışmıyorum pek.

• bizim ülkede iş ahlakı yok, ustasını falan geçtim otoparkçılar bile düzgün yapmıyor işini, geçen birine bıraktım ayna sürtülmüş sildim geçti, yine başka otoparkçı arabaya girmiş radyo dinlemiş, yapması gerekn iş araba sabit duracak kimse girip çıkmayacak zarar vermeyecek onu bile yapamıyor adamlar, bende zamanında arabamın herşeyini yaptırıp öyle sattım bundan sonra da öyle satarım, satarken kaybettiğim miktarı pek düşünmüyorum

ustalara gelince müşteri çok karınları tok, başından atmak için böyle yapıyor, yapı kredinin bir reklamı vardı bütün ustalar bugün git yarın gel yapıyordu, iş ahlakı olmayan ustalardan bıktım artık servisle çalışıyorum, yeri geliyo sanayinin 3 katı para gidiyor ama olsun içim rahat tertemiz ortamda hizmet görüyorum
  • Önceki aracımın inciğine Boncuğuna varıncaya kadar adama söyledim baskı balatadan vs anlamam gideriz ustana baktırırsın ben baskı Balata fren balatası vs değiştirmedim dedim zincirini devirdaimini kayısını 1000 km önce yağını değiştim aha kağıdı bu faturası şu ustam şu dedim gideriz teyit ederiz dedim alacak adam gitmedi bile sadece boya testine girdi bi experde motor testi de yapmadı aldı aracı gitti. Ön davlumbazdaki çatlağa kadar gösterdim Yen'i aldığım davlumbazı vaktim olmadığı için takamamıştım verdim adama ama şuda var kimse sıfır gibi araç satmaz ikinci el araç alacaksan arabasına göre 1-2 bin masraf edebilirim diye kendini hazırlayacaksın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.