Şimdi Ara

Kapı açıkken kapıya vurdular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
14.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araba park halindeyke arkadan poşetleri çıkarmak için kapıyı açtım, bi 10 saniye falan açık kaldı kapı, kapatmadım hemen poşetleri alıp çıkacam diye, yere bişey düşmüş poşetten onu almak için geçti o 10 saniyede , tam çıkacakken biri geldi tak diye vurdu kapıya, kapıda büyük hasar oluştu, kadın diyor ki kapıyı açık bıraktın diye sen suçlusun , tutanak tuttuk ama sonuç ne olur, bi de kapı değişirse bi dünya hasar kaydı, o arabanın düşen değeri ne olacak, yalnız yanlış anlaşılmasın, kadın tam gelirken ben kapıyı açmadım, kapı zaten 10 15 saniye öncesinden açıktı

• B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    B B.Avcı demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ortada ağır bi cümle yok neyini bu kadar abarttın, doğru söylüyor annemde olsa kardeşimde olsa kadın şoföre dikkat etmek lazım
  • Kapıyı bi saniye bile açık bırakmayın. Minibüs şöförü kapıyı açıp inecekken yolcu tarafındaki biri sohbete tuttu hop gelen araba bi güzel geçirdi kapıya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdasdqwertyveyaalxyvance -- 12 Eylül 2019; 2:22:56 >
  • Kusur olayı sıkıntı kontrolsüz kapı açmada %100 kusurlu kapıyı açan ama açık kalan kapı ile ilgili hiç kaza duymadım ortak kusur çıkabilir hatta gene siz tam kusurlu olabilirsiniz. Kapı açık olunca park alanının sınırlarını ihlal ederek akan şeridin bir kısmını işgal etmiş oluyorsunuz. (Eğerki yol kenarına park etmişseniz)

Değer kaybı aracın değişen onarılan parçası orjinalse , sizde kusur yoksa (varsa indirilir , tam kusurlu iseniz alamazsınız) , karşı tarafın sigortasına başvurarak (ödemezse hatta ödese bile rakam çok düşük olacağından tahkime) karşı araç sigortasız ise şahsa karşı dava ile alırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 12 Eylül 2019; 4:0:59 >
  • Araba sürerken whatsapp mesajı yazanlar var. Bunlar bırak kapıya çarpmayı seni de biçerler.
  • fotoğraf çektin mi sağdan soldan ?
    şerit çizgisi önemli sanırım. kapı onun şeridine giriyorsa haklı çıkabilir de açık olan kapıya vurduysa kör olması da lazım ama onu hesaba katarlar mı bilmiyorum artık.
  • yanlışsam düzeltirler, ancak daha önce okuduğum kadarıyla, bu tip kazalarda kapıya çarpana kusur veriliyor.

çünki araç dururken, diğer araç hareket haline olduğu için trafiğin akışına dikkat etmesi gereken taraf oarak değerlendiriliyor.

dediğim gibi yanlış biliyorsam da bilen üyelerimiz düzeltirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

yanlışsam düzeltirler, ancak daha önce okuduğum kadarıyla, bu tip kazalarda kapıya çarpana kusur veriliyor.

çünki araç dururken, diğer araç hareket haline olduğu için trafiğin akışına dikkat etmesi gereken taraf oarak değerlendiriliyor.

dediğim gibi yanlış biliyorsam da bilen üyelerimiz düzeltirler...
    Ben de böyle biliyorum açık kapıya vuran suçludur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kapı içeriden açılmıyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

fotoğraf çektin mi sağdan soldan ?
    şerit çizgisi önemli sanırım. kapı onun şeridine giriyorsa haklı çıkabilir de açık olan kapıya vurduysa kör olması da lazım ama onu hesaba katarlar mı bilmiyorum artık.
    Hocam onun şeridine giriyor kapı evet ancak saçma değil mi, ben de o zaman bi tane 3 5 bin liralık araba alıp bu saçma sapan yerlere park eden herkesin arabasını hasar vereyim, nasılsa suçlu onlar oluyor yolu kapattığı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Kusur olayı sıkıntı kontrolsüz kapı açmada %100 kusurlu kapıyı açan ama açık kalan kapı ile ilgili hiç kaza duymadım ortak kusur çıkabilir hatta gene siz tam kusurlu olabilirsiniz. Kapı açık olunca park alanının sınırlarını ihlal ederek akan şeridin bir kısmını işgal etmiş oluyorsunuz. (Eğerki yol kenarına park etmişseniz)

Değer kaybı aracın değişen onarılan parçası orjinalse , sizde kusur yoksa (varsa indirilir , tam kusurlu iseniz alamazsınız) , karşı tarafın sigortasına başvurarak (ödemezse hatta ödese bile rakam çok düşük olacağından tahkime) karşı araç sigortasız ise şahsa karşı dava ile alırsın...
    Ya hocam bu olay şununla aynı, birisi kapısının önünde beni bekliyor bende onu almak için duruyorum 10 saniyeliğine, biri gelip arkadan vuruyor tak diye, burda da kusur bende mi olmuş oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Araba sürerken whatsapp mesajı yazanlar var. Bunlar bırak kapıya çarpmayı seni de biçerler.
    Zaten kapıyı görmedim dedi ben şok oldum, demek ufak çocuk falan olsa onu da görmeyecek ezip geçecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cristianoj -- 12 Eylül 2019; 13:11:53 >
  • Kapı açıkken kapıya vurdular

Ben genel kurallardan hareket ederek söylüyorum. Senin yazdığın ;
    quote:

hocam bu olay şununla aynı, birisi kapısının önünde beni bekliyor bende onu almak için duruyorum 10 saniyeliğine, biri gelip arkadan vuruyor tak diye, burda da kusur bende mi olmuş oluyor

Burada durum farklı burada aynı şeritte birbirini takip eden 2 araç var. Öndeki duruyor ama arkadaki durmuyor takip mesafesi veya hız kurallarına uymama dikkatsizlik kaynaklı bir kaza söz konusu oluyor. Sonuçta çarpan kusurlu. Yazdığın olayda şerit işgali olsaydı gene aynı şekilde duran tam kusurlu olurdu (birinin önüne arabayı kırıp aniden durmak)

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Kapı açıkken kapıya vurdular

Ben genel kurallardan hareket ederek söylüyorum. Senin yazdığın ;
    quote:

hocam bu olay şununla aynı, birisi kapısının önünde beni bekliyor bende onu almak için duruyorum 10 saniyeliğine, biri gelip arkadan vuruyor tak diye, burda da kusur bende mi olmuş oluyor

Burada durum farklı burada aynı şeritte birbirini takip eden 2 araç var. Öndeki duruyor ama arkadaki durmuyor takip mesafesi veya hız kurallarına uymama dikkatsizlik kaynaklı bir kaza söz konusu oluyor. Sonuçta çarpan kusurlu. Yazdığın olayda şerit işgali olsaydı gene aynı şekilde duran tam kusurlu olurdu (birinin önüne arabayı kırıp aniden durmak)
    O zaman anladığım kadarıyla ben şerit işgal eden yerlere park edenlere gönül rahatlığıyla çarpıp araçlarına hasar verebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ortada ağır bi cümle yok neyini bu kadar abarttın, doğru söylüyor annemde olsa kardeşimde olsa kadın şoföre dikkat etmek lazım
  • park halindeki araca çarpmış kadın. o suçlu. Kapı açmak suç ise sunroof tan insin.

Tutanağa umarım burada anlattığınız gibi yazdınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

park halindeki araca çarpmış kadın. o suçlu. Kapı açmak suç ise sunroof tan insin.

Tutanağa umarım burada anlattığınız gibi yazdınız.
    Park alanını aştığı için kapıyı açan suçlu çıkacak.
    10sn falan denmesine bakmayın siz seyir halinde iken park halinde arabaların aniden kapılarinin açıldığını düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Park alanını aştığı için kapıyı açan suçlu çıkacak.
    10sn falan denmesine bakmayın siz seyir halinde iken park halinde arabaların aniden kapılarinin açıldığını düşünün.

Alıntıları Göster
    valla arkadaş anlatmış, kapıyı açtıktan yaklaşık 10 sn sonra olmuş. Çarkan kişi için frene basmak, manevra yapmak için hayli hayli yeterli bir süre.

Arkadaş tutanak sonucunu buraya koyarsa aydınlanırız.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Tamamen şerit dışı olsa zaten kendi şeridinde değil sizin olduğunuz yerde araç kullandığı için çarpan kusurlu çıkar ancak trafiğin akış yönündeki kapıyı siz açıp o şeridi işgal ettiğinizden dolayı siz kusurlu çıkarsınız diye düşünüyorum.

Birkaç ay önce arkadaşım göbekten kontrolsüz şekilde sol şeride çıktı. Sağ şerit boş olmasına rağmen sol şeritten gelen vatandaş arkadan çarptı ve arkadaş kusurlu çıktı. O zaman onda diyebilirdi birader soldan çıktım görmüyor musun sağa geçsene. Ya da çarpan kadın sürücü burdan araba geçiyor görmüyor musun diğer kapıyı neden açmıyorsun diye. Düz mantık aynı kapıya çıkıyor. Yürürken birisin size çelme takması gibi.

Umarım mantıklı bir gerekçe ile hakkaniyetli bir sonuç çıkar.

Tekrar geçmiş olsun. Sonucu burda paylaşırsanız olmaz olmaz başımıza gelirse ona göre yol izleriz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.