Şimdi Ara

Kapı açıkken kapıya vurdular (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
14.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 pedalı karıştıran, bakmadan basamayan bireyi savunan insanları görünce şamarlama istediğim geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    Tamam düz yolda herhangi bir şey gördüğümde düz devam edeyim, nasıl olsa 5-6 saniyedir sokakta ilerlerken görmesem de suçlu karşı olur.

• tutanağında kendi aracını duran araç olarak belirtmişsen kusuru diğer tarafa vermeleri lazım diye biliyorum
  • Kapıyı niye açıyorsunuz? Camdan çıksanıza? Ya da üstü açık bir araba alın rahatça girip çıkın arabaya.
    Yahu açık kapı şeritten taşmıyorsa nasıl suçlu olabilirsiniz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cristianoj

Ortada ağır bi cümle yok neyini bu kadar abarttın, doğru söylüyor annemde olsa kardeşimde olsa kadın şoföre dikkat etmek lazım

Alıntıları Göster
    Harbiden öyle abartmıyorum şu ana kadar ne kadar saçma hareket eden araba varsa %90'ı kadın şofördü, orta şeritte 60'la gidip trafiği alt üst eden mi dersin, sinyal verince önüne atlamayı hak göreni mi dersin, anlamsızca şerit değiştiren mi dersin hepsi kadın çıkıyor arkadaş

• sonuç ne oldu?
  • Onu bunu bilmem de araç kapısı asla açık bırakılmaz. İnerken binerken açar kapatırsın kapıyı. Diğer her türlü kazaya davetiye çıkartır. Arkanızdan gelen trafikteki araç sürücüleri genel refleks gereği aracı referans alarak hizalama yaparlar, kapının açık olabileceğini düşünmezler. Biri inip biniyorsa zaten trafiğin aktığı taraftan inip binmek çok doğru bir davranış değildir. 10-15 saniye bence uzun bir süre. Sokakta ilerlerken kapısı açık bir araç görünce ne düşünürsünüz? Biri inecek... Çocuk mu fırlayacak birisi inip kapıyı mı kapatacak? Açık kapı risktir.

Güncel kullandığım araçta gece veya gündüz kapılardan biri veya bagaj açıksa park lambaları yanıyor. Ayrıca durduktan sonra inmek için kapıyı açınca dörtlüler 1 kere yanıyor.
  • Dıkkat etmek lazım anında küt dıye wallaha gidiyor kapılar ...
  • Karı deyince şaşırmadım
  • Konuyu açan sonucu paylasmamis. Carpan kisi, kapı aniden acildi diye beyan ettiyse zaten kapıyı açan suçlu çıkmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miu

Benim başıma böyke bir kaza geldi, yol kenarına park etmiş aracıma çocuğumu oturtmak için kapıyı açtım, ben kapının eşiğindeyken kadın sürücü kapıya çarptı, geçebikeceği bir sürü yer varken minibüsten ürküp sağa kaçmış, beni sıyırdı kapıyı geri katladı. Kusur sekizde sekiz ladında çıktı, ama kapıyı servis değişti, tek hasar kapıda olduğu için ve menteşeli parça olduğu için değer kaybı davası da açamadım...
    ne davası hocam
    önce gerekli belgelerle birlikte karşı tarafın sigortasına başvuruyorsun sana değer kaybını ödüyorlar.
    yok ben değeri düşük buldum dersen o zaman dava aç
    aracında değer kaybı varsa bunun için hakkını aramalısın
    2 yıl süresi var diye biliyorum başvuru için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 13 Kasım 2019; 5:32:15 >
  • ee sonuç ne çıktı?
  • Sonucu merak ettim. Bence kapıyı açan kapının aniden açıldığını beyan etti ve kusur size verildi..

• Kapıyı aniden açtın ya da önceden açtın vs..

Araçların sol kapısı trafiğe karşı açılır. Kapı normal bir araç gibi reflektörlü olmadığından ve ucu sonu belli olmadığından kapısı açık olan sürücü suçludur.

Eğer kaldırıma yanaşmış ve sağ kapısı açık olsaydı(duraklama yasak olmayan yerlerde) o zaman vuran hatalı olurdu (motorsiklet gibi)

Yayalar kaldırımdan yürümelidir, ancak çarpamazsın.

Düz mantık düşünmeyin gidiş geliş bir yolda bir kapı 1mt-80cm açılabilir, bu esnada iki araç karşılaşabilir, bir çok faktör olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Kasım 2019; 7:3:2 >
  • Dün yaşadığımız kazayı aağıda resmettmeye çalıştım. 1 no'lu araçtayız çalışır vaziyette park halindeyiz. Eşim arka koltuktan yol tarafından inmek zorundaydı. ben şoför koltuğundan dikiz aynalarıyla arkayı kontrol ediyordum. 2 no'lu araç geçtikten sonra eşim kapıyı aralayıp arkayı kontrol etmek isterken ara sokakta hızla bir motosiklet çıktı. Dikizden de görünmedi zira 3 no'lu aracı beklememek adına hızla ana yola atlamak istedi diye düşünüyorum ve eşimin 20 cm kadar araladığı kapıya çarptı. Motorcunun ehliyeti yok, arkasında yolcusu var. Motor sahibi ve kullanan kişi 2x 13 bin TL ceza yedi. Ben herhangi bir ceza yemedim. Fakat burada suçlu kim sayılacak merak ediyorum. Zira ehliyeti olmaması tamamen suçlu sayılmasını gerektirmediğini biliyorum. Ehliyetliymiş gibi değerlendiriliyor eğer alkollü değilse. Karşı karaf ehliyetsiz olduğu için ve yaralanma olduğu için motor sürücüsünde polis gelip tutanak tuttu. tabiki kimseye bişey sormadı, nasıl olacaksa artık polisin kendisi olayı senaryolaştırmıştır.

Kapı açıkken kapıya vurdular

• mechanictical M kullanıcısına yanıt

Dikkatsizlik nedeniyle kazaya sebebiyet vermeniz dolayısıyla tahminimce size de kusur çıkar. Akan trafikte yol tarafındaki kapıdan yolcu indirmemeniz gerekir bu hem yolcunun hayatını riske atar hemde kazaya sebebiyet verirsiniz bunu da yaşadınız zaten. Diğeri durum yol ağzında durup trafiği etkileyecek tarzda yolcu indiremezsiniz , tali yoldan çıkan araç yada motorsiklet sizin yüzünüzden hızlı şerit olan sol şeride çıkmak zorunda kalıp yine kazaya sebebiyet verebilirdiniz. Sizin yolcu indirme yeriniz kavşağa gelmeden ve aracın kaldırım kapısından olmalıydı. Bu benim şahsi fikrim tabi.

• Nasıl arkadan vuran her zaman hatalı kabul ediliyorsa, aynı mantıkla trafiğin aktığı taraftaki kapıyı açan kişinin de her zaman hatalı kabul edilmesi gerekir.

• cristianoj C kullanıcısına yanıt
    Bir konu açıp, başında herkese bir sürü cevap yazıp sonucu yazmamak nezaketen yanlış. En azından konuyu silmeniz iyi olurdu.

K.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kocaballi kullanıcısına yanıt

hayır. kapıyı açık bırakan kusurlu. bir yakının başına geldi, itiraz falan etmek istedi, sigortacı akrabaya da sorduk, maalesef. belki kamera olsa ve uzaktan gös göre göre gelip vurduğu ispatlansa farklı olur, orasına bilemem.

• mechanictical M kullanıcısına yanıt

normalde kapıyı açan suçludur, bir yakınımızın başına geldi. ama ehliyetsiz diye farklı olur belki, bilemedim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.