Şimdi Ara

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
27
Favori
102.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çapsız bir komedyenden devlet başkanı oldu.

Yazılım alanında harikalar yapan, sürekli büyüyen Ukrayna, bu savaştan sonra toparlanması uzun sürecektir.

Zelensky, akıllı bi adam olsaydı, tarihi bilen, AB'yi bilen bir devlet adamı olsaydı, Rusya ile bu savaş başlamadan biterdi. Masada bu iş çözülürdü.

• mtanhu kullanıcısına yanıt

mesela ne gibi masada biterdi.

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt

geçen yıl İstanbul'da, bitiyordu zaten. Ama son anda Zelensky, ABD'nin tavrı ile barış anlaşmasını imzalamaktan vazgeçti.

Öncesinde zaten savaşa bile girmeden bu iş biterdi.

Rusya istiyor ki, SSCB'den ayrılma ve sınırımdaki bir ülke düşmanım olan AB'ye girmesin.

Zelensky, az önünü görebilen biri olsaydı ne derdi : "sakin ol, Tamam girmiyorum" derdi ama diğer taraftan da AB'ye girmek için zaman fırsat kollayabilirdi.

Şimdi ne oldu, istese de AB'ye giremez bir süre.

AB'Ye mi girmesin? Putin önceki gün kendisi açıkladı. AB ile ukrayna halkını yemlediler. Biz ukrayna'nın ab'ye girmesine karşı değiliz. öncesinde 33 milyon işsiz (ukraynalı) nüfusa biz bakıyorduk. şimdi onlar baksın dedi. sen durumu anlamamışsın. Rusya karadeniz'de nato istemiyor. savaşın sebebi bu.

• birkaç video

ukrayna'da kayıplar 500.000 leri görünce, ukrayna orduya kadın asker bile almaya başlayacağı yazılıyordu. ilk örnekleri geçen hafta görmüştük.

dün yapılan operasyonlar sonrasında öken ukraynalı kadın askerlerine rastlandı. bu kadın askerler muhtemelen AZOV yani NAZİ birliklerinden olanlar.

bunlar psikopatlıkları gözlerinden okuınuyor. arkadaşını , askerini vuran AZOV rütbelisi.

Kelmitsky'de yine vurulan gizli nato mühimmat deposu

tüm bunlar olurken, azov artıkları artık açık açık kendi halkına hakaret ediyor. "lanet olasıları gerekirse dövüp, kamyonetlere bindirip savaşa götürücez"

orkhiv'e hala yerleşmeye çalışıyor ukraynalı birlikler. lakin ruslar sürekli bombalıyorlar. ikinci bahmut'a döndü. bu sefer birliklerin saklandığı evler vurulmuş.

Liviv'de 11 mezarlık var. bunlardan bir tanesi. mezarlık dolduğu için mezarlık dışına gömülern ukraynalılar. Not: Kırmızı siyah bayraklı mezarlar Azov yani nazi ölüleri.

Cannon Fodder yani yem askerler. Ukrayna'nın yani NATO'nun sıçış resmidir. Rusya'nın boş bıraktığı tepeye çıkıp bayrak dikip, ilerleme algısı kasmak için yaptıkları rezil, zalim taktik. askerleri yem olarak göndermek. Bayrak dikip bölgenin aldınığı algısı kasmak. amerikalı şirketin mavi boyama taktiği tamamı ile bu şekilde işliyor. bu yüzden aslında ukrayna yani nato'nun net bir kazanımı yok.

nato'nun rezilliği gözler önünde. bir ülkeyi tamamı ile bitmenin eşiğine getirdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 17 Kasım 2023; 6:13:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Anlamıyorum Kievde onlarca erkek var tatil kıyılarında vs.... bunlar neden alınmıyorda bu kürdan gibi makyajlı kız alınmış askere ?

• Kadınların zorla askere alındığı falan yok. İsteyen gidiyor tabiki. O videodaki kadında savaşın ortalarından beri video çekip internete atıyor kısacası "tiktok savaşcısı" Adı da Anastasia Mutsey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş gücünden yeniyor artık. 500.000 insan az rakam değil. 500.000 insan bugün Türkiye'de iki adet Zuvas demek oluyor. Rusların elinde şu anda 16.000 civarı esir olduğu söyleniyor. ben yüklemiyorum ama baya esirler var. en son gürcü taburunu paketlemişler; sağ kalanları kamera önünde konuşturuyorlardı. Finansman almanya imiş. Almanya'da yaşayan gürcü, çeçen yani ab üyesi olmayan ülkelerden ne kadar insan buluyorlarsa arıyorlarmış vs.

bu arada amerika'nın israil hamas muhabbetinde bölgeye 3 tane uçak gemisi vs gönderme sebebi, ukrayna'da bozulan imajı düzeltmek için yaptığını yazmışlar. yani garibanları korkutarak imaj düzeltme derdinde. keşke amerika, o uçak gemilerini iran kıyısına sürse de görsek. Malum, dünya'da ilk uçak gemisi batıran millet Türklerdi. sonra yanılmıyorsam japonlar ağır yaralamış ama batıramamıştı. bakalım ikinci ülke kim olacak.

iran demişken, adamlar plastikten basarak drone üretiyorlar. Şehit 171 üretimini paylaşmışlar. Videoda ayrıca birkaç ay önce taliban üzerinde kullandıkları operasyon görüntülerini de koymuşlar.

Amerika'nın az buçuk düzenli ordusu olan ülkeye saldırmaya façası yemez. vietnam gibi olacaklar. ordusu olmayan sahte dolar imparatorluğu.

ek bilgilendirme yapayım: birkaç gün önce afgan arkadaşla konuştum. Pakistan'da eğitilen bu dinci afganların yurtları 20 30 yıl sonra yıkılmıştı yani yıkmaya başlamışlar. pakistan şu anda en amerikan kuklası müslüman devleti demişti ayrıca. bu afganları şimdi taliban ile birlikte bizim Türkmenistan, Özebekistan ve Tajikistan sınırlarına koymaya başlamışlar. muhtemelen amerika, kendisine uymayan Türki devletlerin başına bu terörist şeriatçileri bela ederek cezalandıracak. "çeto abim demişti" dersiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 17 Kasım 2023; 9:2:15 >

• Amiral'den çıkış.

umarım hükümet veya sol akıl bu adamı görevden almaz!

• Rusya - Ukrayna Savaşı 2022

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022

• bunlara birkaç savaş jeti pilotu da eklendi.

• Yeni Rus kornet mevzileri

Savaşların kazananı olmaz, kaybedeni ve daha çok kaybedeni olur.
    Bu savaşın da kaybedeni Rus halkı, daha çok kaybedeni de Ukrayna halkı oldu.
    Ha tabii bir de savaşan taraflara silah üretip satanlar var. Savaşın tek kazananı onlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Kasım 2023; 17:27:35 >

mantıklıca cidden mantıklı savaş ortamı adama hayalgücünü zorlatıyor

• ruslar son 100 yıldır, ucuz ve etkili yollar bularak bu işleri kotardılar.

savaşın başında herkes eski rus kamyonlarına sallıyordu mesela. ben birkaç defa yazmıştım. aklı kıt olan işi dalgaya vurmaya kalkmıştı. rusların 1950 60 yapımı bu kamaz bilmem ne kamyonlarını ben bulgaristan'da çok defa gördüm. adamlar öyle bir demir dökmüşler, o kamyonlara volvo çaprsa, volvo'yu ikiye yarar.

ama dinletemedik amerikancılara. dedik: rus o atıl durumda 30.000 kamyonu alrı, iki tekerlek koyup, motorun yağını değiştirir ve o kamyon tıkır tıkır yürür. ben gördüm kaç defa. ve sonuç! Rusya da kamyon kıtlığı söz konusu bile değil. adamlar t54, t6x ve t72 serisi tanklarından 30.000 civarı üretmiş. isterlerse turret değiştirip t74 yaparlari isterlerse Terminatör. almanya ise leopard 2a serisinden sadece 3000 adet üretmiş ve kendisinde sadece 230 tane vardı.

sadece askeri alanda değil. ben okuduğum dönemde bile alman fırınları gelir, biz o fırınlarda bazı elementleri ısıtıp, elektrik dirençlerini , reaksiyonlarını ölçer ve porotokol yazardık. ama alman malları her 3-4 haftada bozulur yenisi gelene kadar 1954 yapımı sovyet fırınlarını kullanırdık.

bir defasında endüstri masterı eğitimi için elektrik yapılarını öğreniyorduk. trafo vardı. trafonun üstünde 1923 rossiya yazıyordu. kaç yıllık makina çatır çatır binlere wattı kaldırıyordu ki üretiminden 100 sene geçmiş.

o yüzden tekrar ediyorum ;

rusya'ya kara olarak nato'da Türkiye harici hiç bir devlet kafa tutamaz. nato'nun tek işler kara ordusu TÜRKlerdir. hava üstünlüğümüz olmasa da hava savunmamızın olması yeterlidir. ama o da amerikadan gelen patentli ürünleri yapmakla olmuyor.

• muhtemelen yabancı keskin nişancı asker. rus kökenli keskin nişancı adamın beynini dağıtmış.

• Ekleme: ifşa sonrası ukri nafo hesabı paylaşımını kaldırmıştır.

amerikan'ın paralı NAFO trolünün yine bir başka patladığı an. "fake" dediği askerin ölüsü, ailesi tarafından paylaşıldı.

Videodaki 19 yaşındaki azov yani nazi özentisi genç; "ruslar tarafından kuşatıldık. hepimiz ölücez" dediği canlı video internette paylaşım rekoru kırıyor. lakin bu durumu yalanlamak amerikan ödemeli ukri nafo trollerine kalıyor.

lakin nazi'nin ölüm haberini ailesi paylaşıyor. Yani olay gerçek. tüm azov taburu gebertilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 20 Kasım 2023; 22:23:50 >

bu kadar çok nazinin ukraynada ne işi var sebebi nedir tam olarak biliyor musun

• kürtler bile kendini ari görüyorlar falan. üstünlük muhabbeti. ukraynalılar da kendilerini slav değil de slavları eğiten o iskandinav viking sanıyorlar. bu yüzden slavlara hakarete varan ifadeleri de görmüşlüğüm var. düşün kazaklar "biz Türk değiliz, irani aryanız" demesi gibi bir durum.

ama genetik olarak baktığında, ari saydıkları kafkas R genomunun türedi üst gen P ve bugün Dünya'da P'ye sahip en çok millet Türkilerdir. bunu yazınca da bozuluyorlar falan :)

Dehset verici okadar ölen insana yazik

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.