Şimdi Ara

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.256
Cevap
27
Favori
102.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

olacak bir durum varsa olur endişelenmeni gerektirecek bir durum yok her yol toprak altına çıkıyor herşekilde

korku ve endişe bende de var yalan yok herkes canı için endişelenir

ama şununda bilincindeyim arıza çıkarsa elime geçerse düşman askerini vay haline yani ya ben ya o durumuna geçerim

ama şuna eminim avrupayı komple yakarlar bizimkilerde dahil bütün müslüman aleminin üyeleri komple cayır cayır her yeri yakacaktır itfaiye falan yetişemez binaları ateşe verirler evleri arabaları vs...

avrupada kan gövdeyi götürür gibime geliyor yani burası yanarken avrupalıyıda rahatça oturtmazlar evlerinde benim düşüncem bu yönde

• sen arapları gözünde çok büyütüyorsun.arap da aslında bir yehud. araimler , beberiler gibi. hepsi aynı tohumdan. sami ırkı savamayı bilmez. bir halta yaramazlar.anca garina görürse ezerler.

ben kendim için endişe etmiyorum zatne. böye bir durumda endişem ; kızm, eşim, anam babam kardeşim olacaktır. yoksa ben tek başına dağ bayır saklanırım. kurbağ yavrusu bile yer bir şekilde ayakta kalırım. ama dediğim gibi en büyük endişe burada aile.

• Periah kullanıcısına yanıt
    tüketti mi yani? ruslar bitti desene ...

----------------------------

güncel haber olarak:

bu arada ukraynalı yetkililer bile artık asker yetiştiremediklerinden yakınıyorlar. şu ana kadar ukrayna ordusu savaş başından buyana 835.000 asker kayıtlamış. rusya tarafı ise doğu cephesinde 1.5 yıl içinde 90.000 gönülü lnr, dnr ve rusya'dan mobilizeler ile tüm cephede ortalamada 160.000 asker kullanmış. buna rağmen rus kayıpları 45 - 50.000 civarı iken ukrayna tarafı ise 500.000 civarı. bunda en büyük etken: bahmut inadı, başarısız 2023 yaz taarruzu.

kiev'de 11. mezarlığın bile dolduğunu yeni mezarlıklar açılacağı haberini geçen ay palyaşmıştım.

klavuzu amerika olanın işte burnu böyle oluyor.

Avdevvka'da dün yakalan ukraynalı asker. bölgeye sadece 1 gün önce getirilip, bradly tanklarından salıverilmişler. 12 asker olarak bırakılmışlar. kendisi teslim olmuş. zorla ve tehtidle askere alındığını söylüyor. (sorguyu yapan lnr veya dnr askeri. nasıl sakin kalıyorlar anlamıyorum. bizzat kendisi burada çocukları ölüdrdünüz vs demekte).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 25 Ekim 2023; 14:24:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu savaşta bir süre çok etkili olan bazı silahların etkisi hızlı bir şekilde etkisi azalıyormuş. İngiltere yapımı Storm Shadow savaşa girdiğinde çok etkiliydi. Kısa sürede Rusya bunların çalışma sistemini çözmüş ve Storm Shadow'un adını duymaz oldum. Okuduğum bir makalede Storm Shadow'un artık rahatça düşürüldüğü yazıyor.

Şimdi ATACMS Ukrayna'ya verildi ve etkili çıktı. Bir süre sonra onun da etkisinin çok azalacağı yazıyor. İran yapımı dronların da adı duyulmaz oldu.

Şu bir gerçek: Acil durumlarda teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Gerçekten inanılmaz!

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 25 Ekim 2023; 20:46:59 >

• ABD yapımı meşhur STRİKER araçları Rus hatlarını kırmaya çalışırken güdümlü füzelerle imha olmuşlar. Bence yıllarca yenilmez olarak bir algıları vardı. Savaş meydanında her şey ortaya çıkıyor.

• Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

Atacams da gitmiş deyollaaaaa

• geçen haftanın olayı. 8 atacms ve 4 adet kaydırmalı başlıklı himars attılar. 2 tanesini engelleyemedi ruslar. iki tanesi, mi8'lerin olduğu hava alanını vurdu. mi8'lerden 3 kaybettiler 4 tane ufak hasarlı şarapnel yaralı kurtuldu . yani devede tırnak bile değil.

yalnız rus sistemleri acayip başarılı. aynı anda iki farklı ve 12 füzeyi aynı anda hedefleyenbiliyorlar. millet israil çöplerini övedursun ama savunma sisteminin babası ruslarda. s400leri almakla büyük iş yaptık. ben alsam 10 tane daha batarya alırdım. bu köpekler etrafımızı boşa çevirmediler.

bizimkiler hala amerika'nın almanya üzerinden verdiği çöplerle birşeyler yaptıklarını sanıyorlar.

• bu akşam ruslar yine birkaç füze attı.

Ukrayna iddası : "tüm rus füzelerini düşürdük"

Gerçekte olan : havaya uçan hedefler. bir tanesi ise bomba saklı bir depo daha vurulmuş.

Ruslar Yars füzesini test ettiler ve başarılı şekilde atışı gerçekleştirdiler. Füze 3 adet 500 kilotonluk nükleer başlık taşıyabiliyor ve stratosfere çıktığında 20 mach (sesin 20 katı) hıza ulaşıyor. menzili 12.000 kilometre.

• Misal savaşın başında İran dronları çok daha etkiliydi. ABD bunun etkisini azalttı.

Beni en çok şaşırtan ABD yapımı AGM 88 radar avcısı füzelerin tahminimin çok altında kalması. Ben bu füzelerin S300 ve belki S400'ü hızlıca yok edeceğini düşünüyordum. Etkileri tahminimin çok çok altında çıktı.

• Dünkü yapılan testen inanılmaz görüntüler.

bu kıyamet silahı, ortalama 15 saniyede stratosfere geçiyor. bu inanılmaz hız. bunu nasıl durduracaksın? işçilik, mühendislik. üstüne yok. bunu nato'ya ait uydular algılayıp raporlayıncaya kadar çoktan mezosfere varmış olacak.

• Dün denene Yars kıtalar arası süpersonik füzesinin inanılmaz hızı binlerce kilometre öteden kameralara takılmış. Rusya'nın en doğusu ile batısı arasında mesafe farkına rağmen, füzenin inanılmaz hızı kameraya yansımış.

1500 ktonluk savaş başlığı = 50 adet ki adeti 30 kiloton'dan nükleer füze demek oluyor ki her füze hiroşimaya atılandan 5 kat daha fazla kuvvetli manasına geliyor. Tam anlamı ile kıyamet silahı.

tek bir tanesi ile batı kıyıları vurulduğunda oluşacak manzara temsilen.

• Rusya - Ukrayna Savaşı 2022
    Rusya - Ukrayna Savaşı 2022HABER on Xtwitter
    🔵 Bir tarla faresi Rus Kamikaze İHA'sının üzerinde Ukrayna mevzisine dalıyor. Ana Jet Üs Komutanlığı SONDAKİKA F-16 Borsa Lokantası Bella Hadid Starbucks Türkiye Kassam Tugayları İstifa İphonr dolar Bayraktar TB3 bist100 Mescid-i Aksa Diyanet ZerenErtaş Mersin Limanı Aydın…
    https://twitter.com/i/status/1717867204207612316
  • Sergey Lavrov:

Batı'nın Rusya'ya yönelik saldırganlığının, ABD ve uydularının uluslararası toplumun bağımsızlık sergileyen ve ulusal çıkarları savunan herhangi bir üyesine karşı yürüttüğü haçlı seferinin yalnızca bir parçası olduğu açıktır.

Washington ve müttefiklerinin, zaten açıkça ilan edilen ve onlara göre NATO'nun sorumluluk alanı olan Asya-Pasifik bölgesinde uzun vadeli bir gerilim yatağı yaratma arzusunu görebiliyoruz. Tayvan çevresindeki durum bilinçli olarak körükleniyor.

Anglo-Saksonlar (AUKUS) ve onların itaatkar yoldaşlarının katılımıyla askeri hazırlıklar için çeşitli dar formatlar oluşturuluyor. Çin'in kontrol altına alınmasını, Rusya'nın izole edilmesini ve ASEAN çevresinde oluşturulan fikir birliğine dayalı açık ve eşitlikçi bölgesel mimarinin yıkılmasını amaçlayan 'Hint-Pasifik stratejileri' destekleniyor.

• İsrail'in Ukrayna Büyükelçisi Mikhail Brodsky: Ukrayna, Avrupa'nın en İsrail yanlısı ülkesi.
    ▪Avrupa'nın en İsrail yanlısı ülkesinin Ukrayna olduğunu düşünüyorum

ukrayna tarafından paylaşılan botla sızma videolarının background kısmı ise çok başka

Ruslar avdeevke kasaba sınırında bulunan kömür fabrikasına kadar yaklaştı. fabrika rıslar tarafından vuruldu.

• ukrayna bu savaşı kaybetti diyebiliriz artık. son depolar patlatılmaya başlandı. ukrayna nın elinde hiçbişey kalmadı nerdeyse.

• sokaktan tpoladıkları da artık yetişmiyor. kayıpları çok fazla. sadece geçen hafta avdeevke'nin korunması için 1700 ölü vermiş ukriler. birkaç kat fazla da yaralı.

ünlü yahudi amerikalı gazete , ucundan amerikan ve ingiliz hükümetlerine emir geçmiş.

"ukayna elindeki silahları, yeterli askeri kalmadığı için kullanamıyor"

yani kızım sana diyorum gelinim sen anla formülünden tercümesi ile :" paralı asker aramaya başlayın. gürcüler yetişmiyor, kolombiyalılar yetişmiyor, ingiliz ve amerikalı paralı askerler de ağır kayıplar verdiler bölgede. artık başka yerlerden asker bulun ve gönderin. "

• Masaya geçme zamanı gelmiş anlaşılan.... Amerika'da bu işten sıkıldı zaten kazanacağını kazandı. İsraile yöneldi daha çok. Bahara kalmaz bu savaş masada biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 1 Kasım 2023; 20:55:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur1301 kullanıcısına yanıt

haziranda biter

• 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.