bahsettiğin toplu bir yıkımda, millet olabilen ve mobilize olma kabiliyetine sahip bu milletler ayakta kalacaklardır. bknz: ata binen yarı göçebe Türk milletleri. |
Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 (100. sayfa)
-
-
Abd Ukrayna'ya göndereceklerini artık israil'e gönderecektir. Ortadoğu'da olan bu durumdan en zararlı çıkacak olan Ukrayna. Sanmıyorum daha Rusya'ya karşı direnebileceklerini.
-
israile göndereceği en fazla uçak bombası demir kubbe füzeleri fazlası değil
haması yok edecez diyorlarsa gazzeye eşşek gibi girmek zorundalar zaten bütün militanlar bekliyor
arkasına güveniyorsa israil beklemesi orda adamların mekanı belli kendileride biliyor girdikten sonra ordunun yarısını kaybedecekler
-
Savaşın başında ağır bir yara alan işgalci Rusya'nın askeri imajı son 10 aydır teknolojik açıdan itibarını geri topladı.
- ABD yapımı Koskoca Patriot Rus hipersonik füze tarafından vuruldu ve sistemin hasar aldığı ABD tarafından kabul edilmesi.
- Leopard 2A6 tanklarının hatları aşamadan imha edilmesi.
- Çok övülen İngiliz Challenger 2'nin savunma hatlarını yaramadan imha edilmesi.
- ABD üretimi Maxxpro, Bradley gibi araçların Ukrayna'da düştüğü çok kötü durum.
- Rus savunma hattının bir türlü geçilememesi. Modern teçhizatla donatılmış Ukrayna tugaylarının hatları bir türlü yaramayıp ağır zayiat alması.
- S400, S300 gibi modern sistemlerin ABD teknolojisine rağmen hava üstünlüğünü Ukrayna'ya bırakmaması.
- Rusya'nın çok hızlı bir şekilde tank ve mühimmat üretmeye başlaması.
- ABD üretimi HSS avcısı füzelerin(AGM 88) Rus savunma sistemlerini bir türlü bastıramaması...
- Merkava'nın İsrail'de düştüğü durum...
- Rus dronlarının Ukrayna'daki inanılmaz yüksek performansı...
Bu saatten sonra ABD bizzat savaşa girse bile Rus hatlarını yaramaz. %10 ihtimal bile görmüyorum. ABD karada hangi savaşı kazanmış ki ?
-
Adama olan sempatim daha da arttı. Helal olsun lan... 1 milyar müslümanın yapamadığını yapıyor. HTŞ köpekleri, yıllardır israile saldıracağına, bu akşam, suriye'de bulunan hamas'a saldırmaya çalışıyor. bu terörist, amerikanın köpeklerine aşık olanlar da bu adamın arkasından atıp tutuyor. Büyük adam...
polonya/Almanya'da bir yerlerde savaş yemi eğiten amerikan üniformalı israil askerleri, eğitimi bırakıp, israil'e savaşa gideceklerini söylediği anlar internette paylaşılmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 14 Ekim 2023; 22:13:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
KONU GÜNCELLEME ( HABER DEĞİL )
İBRETLİK !!!!!!!!
öz.Lm on Xtwitter"ABD dünyanın teröristidir." ABD'li analist Jimmy Dore: "Ukraynadaki savaşı nasıl kışkırttıysak bu savaşı da biz kışkırtıyoruz. Son 20 yılda Ortadoğu'yu biz ateşe verdik." Türk Deniz Kuvvetleri Süleyman Soylu EMAD-DER The New York Times Ebu Hanife Engin İhsan Şenocak Navtexhttps://twitter.com/i/status/1713501955887124574 -
solda = "ukraynalılara yürütülen savaş" , sağda "teröre karşı yürütülen savaş" ...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
noldu bu savaş kim kazanıyor
-
Terörle savaş böyle olabilir çünkü terörist sivil-asker ayrımı yapmaz ve onu vurmak için de daha çok aramak gerekir. Rus arkadaş bir ülkenin toprağına saldırmak hoş değil. Sarpın bir taşını gürcülere vermeyiz. Vatan demek budur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
düz üstünde kesik çizgi, rusların taarruz öncesi çekildiği hatlardı, üstünde kesikler ise o hatlara çekilme sonrası yaptığı ilerleme. mavi ise ukraynanın bu kontrasaldırıda aldığı kısımlar. sarımsı bölgeler ise rusların taarruza sırasında olduğu ve üstünlük sağladığı kesimler. Harita: İngiliz devlet kurumuna aittir. Belki ruslar daha da ilerleme kaybetmişlerdir. maviliklerin bazıları cidden abartı. Orehov olan en büyük mavi alanda olan köy, rusların tam olarak kontrolünde değildi. ruslar sadece uzaktan shell-lemek ile yetinerek, gri bölge olarak işaretliydi. ama ukriler ele geçirince mavi olmuş.
amerika, ingiliz, alman, fransız, italyan, kanada, japonya, kore yardımlarına rağmen rus destekli dnr lnr birlikleri, 4 ayda daha fazla toprak kazanmışlar. olan ; boş yere ölen ukraynalılara oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 16 Ekim 2023; 23:27:6 >
-
bunlar hastalıklı. rehine olarak alınan kendi askerlerini öldürüyorlar. bunlar tam hannibal.
ölenler kendi akrabaları, komşuları olmadığı için böyle rahatlar. hayır zaten falza video yükeleymeyen ukri - nafo hesapları bunu yüklemişler. utanır insan. işte elde fazla paylaşacak video olmayınca bu kendi insanlarına kıydıkları videoyu da başarı gibi lanse edecek hale gelmişler. bunlar acizden de aşağı.
ağız yayanlar ....
Gazeteci: Biden, Rusya'nın savaşı kaybettiğini söyledi.
Putin: Eğer Rusya kaybettiyse neden Ukrayna'ya ATACMS ve diğer silahları gönderiyor?! Bu soruyu ona sor. Zaten kaybettiysek tüm silahlarını geri alsın ve krep ve çay için bize gelsin.
ATACMS lerden kurulu 8 adet ve 4 HIMARS ile saldırdıkları rus havalimanında 2 adet mi tipi helikopter ve yakında ufak bir yakıt deposu imha olmuş. Rus hava savunma sistemleri sadece iki tanesini kaçırmış.
bu alttaki de amerikan sevicilere gelsin. Hastane olayında kullanılan bomba. burada "ruzya zivillere zaldıreyya" diye dolanan kitleden bir kişi haricinde, israili kınadığını görmedim. V2 hani nerdesin? önceki hafta şehit verdik. bir tane şehit mesajı atmadın. amerika, israile verdiği bu altta olan bombasını dün bir hastanede kullandı. o konuya da uğramıyorsun. noldu liberal solcu kardeş? hani amerikan özgürlük koruyordu vs.
reis mesajı göndermiş. Benim daha öncede ulaştığım; hız ve kütleden vardığım joul hesaplaması ile , uçak gemisi batırıcısı olarak tanımladığım Kinzhal hakkında reis gizli mesajı çakmış.+
quote:
Putin, İsrail'e destek için gönderilen ABD uçak gemilerinin Karadeniz'den gelen Kinzhal süpersonik füzelerinin menzilinde olduğunu söyledi
https://forum.donanimhaber.com/putin-batiya-kan-kusturdu-simdi-israil-e-kan-kusturuyor-ayni-gun-hem-hts-hem-israil--157037614
-
O değilde zelenskinin korktugu bir bakıma başına geldi artık kimse ukraynayı tiklemiyor!!!!! artık
şu rusya suriyede yahudilerle bir kapışsalar karşılıklı intikam için izlesek
İnşallah rusya israilin gazzede iyice batağa saplanması için ekipman yardımında bulunmuştur hamas, el fetih, hizbullah vs....
diğer örgütlere hizbullağa falan özellikle kornet baya baya işe yarıyor hoş rpg bile patlatıyor merkavayı rahatça hemde ana zırhından vurup
inşallah şöyle birbirine girer diyecem ama pek az olasılık var neyse İnşallah olur tez vakitte Amin.
-
ABD, daha Çin'le uğraşmaya vakit bulamadan yine kendini Ortadoğu'da buldu. Ukrayna'yı, AB'nin başına dert olarak bıraktı. Rusya, artık eli daha güçlü olarak kış da gelirkene, Ukrayna ile olan savaşının galibi olarak çıkar.
AB'ye ders olsun bu, ABD'nin ipi ile kendi kendinin ayağına sıktı.
Ukrayna'nın Başkanı Zelensky'e de büyük bir ders olsun bu, sırtını Batı'ya dayayarak kimseye dayılık yapılmaz.
Bize de dersler var : ABD'nin yada AB'nin çıkarları uğruna asla kendi çıkarlarımızdan taviz bile vermemeliyiz.
Batı ve ABD pragmatisttir, zora gireceğini anladığında hemen yeni bir defter açar.
-
son birkaç yıldır, "ruzya, irana uyghulanan embargoyu deliyyah" ağlamalarının ardında sebep bu idi. rusya bilmiyor mu kendisi iran'a silah sağlayınca, ortadoğuda bunlar israile karşı kullanılacak?
sonunda yehud ağzında baklayı çıkarmış.
yehud "Bibi" , tv'de kendinden geçiyor. Rusya'yı israil'e destek vermemekle, ama filistin ve iran'a destek vermekle suçluyor. Bunun da bedelini Rusya'ya ağır ödeteceklermiş.
bak bu açıklama beni korkutur. çünkü yahudiler son 300 yıl içinde, hasan sabbah gibi çeteleştiler. her yere sızdılar. adama bakıyorsun adı alman gibi, ama yahudi. italyan isimli ama yahudi. rusya'da da aynı. geçen senelerde Türklere sallayan bir rus ermenisi dedikleri adam vardı. yahudiymiş. putin'in işi zor olacaktır. bu yahudiler her zaman, rabbilerine sadıklardır. artık rusya içinde sağdan soldan patlayan, yanan fabrikalar, depolar vs çok duyucaz.
bu da bize ders olmalı. yahudileri pamuklara sarılı hayal eden bir kitle var. ama değiller. He öncelikle yahudi ve musevi ayrımını yapmak lazım. Türk musevisi vardır adları da karaylardır. afrikalı museviler bile var ki israil onlara ülkesinde 1 haftadan fazla oturma barınma izni vermiyormuş. vatandaşlık da vermiyor. yalan yok. arapları sevmem ama yahudi araptan 1.2 kat daha kötüdür. hadi arapda biraz 0.2 fark da vicdan vs var. ama yahudide yok. çünkü kendisini üstün ırk görüyor.
şu zamana kadar öngörülerim beni haksız çıkarmadı. israil artık gizli yürttüğü ukrayna savaşını, açık açık rusya'ya karşı yürütecektir. tabi amerika'nın ne kadar destekleyeceğine bakar. putin boşuna kınjallardan söz etmedi. 100 kilo bir ağırlığı var. hedefe yaklaştığında 5 machlara kadar düştüğünde bile vurduğu bölgeye 9mega joule kuvvetle giriyor. buna hiç bir uçak gemisi gövdesi dayanmaz. yandan vuruşu geçtim, tepeden iki kınjal yese zaten hizmet dışı olacak. sonra boş boş gezdirir akdenizde gemilerini.
nükleerde rusyanın önüne geçebilecek bir ülke yok. karadan havaya füze kabiliyetlerini geçtim; mig 25 diyorum , hiç bir batı hava savunma silahının ulalamıyca irtifa diyorum... anlayan anladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 19 Ekim 2023; 5:56:47 >
-
ne dediysem o!
yahudiler rahat durmmuyor. her kılığa girerler.
-
Twitter'da Ukrayna sayfalarına yorum yapanların pek çoğu savaşı Ukrayna'nın kazandığını düşünüyor. İnanılır gibi değil.
200 milyar dolar civarında yardım aldılar, Üstüne Rusya'ya sayısız yaptırım uygulandı. Buna rağmen işgalcilere 100.000 kilometrekarelik toprak kaybedildi. Bu kaybedilen topraklar da ülkenin en önemli en zengin yerlerinden.
Bunca yardıma rağmen bunca toprak kaybetmek nasıl bir zafer benim aklım almıyor. Tarihte böyle bir zafer yok. Bunun adı zafer olamaz.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X