Şimdi Ara

Rusyada akil almaz catismalar Rus yerlesim yerleri savas meydanina döndü ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bizim ülkedeki bu putin sevgisi nerden geliyor? Adam ne yaparsa yapsın bir bildiği vardır bir planı vardır diye düşünmenizdeki sebep nedir?

Meraktan soruyorum benim göremediğim bir ilahi gücü mü var bu adamın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni görüntüler gelmeye devam ediyor Ukrayna Ordusu Rusyada Kurskta bir kasaba merkezini havadan bombalama görüntülerini paylasti

Rusyada akil almaz catismalar Rus yerlesim yerleri savas meydanina döndü !
    Rusyada akil almaz catismalar Rus yerlesim yerleri savas meydanina döndü !x (formerly twitter)
    Yaroslav Trofimov (@yarotrof) on X
    https://x.com/yarotrof/status/1826283754559803563

Buda vurulan Rusyadaki hava üssünün hasar görüntüleri

Rusyada akil almaz catismalar Rus yerlesim yerleri savas meydanina döndü !x (formerly twitter)
    WarTranslated (Dmitri) (@wartranslated) on X
    https://x.com/wartranslated/status/1826651599407636798

• adnansetek kullanıcısına yanıt

Mehdi olduğuna dair deliller var...

• Ukrayna dün gece seyir Füzeleri ile Rusyada Voronej bölgesinde mühimmat deposunu vurmus büyük yanginlar cikmis

THS Haber (@temmuzhaber) on X
    https://x.com/temmuzhaber/status/1827265583466865099

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 24 Ağustos 2024; 12:25:9 >
    Bunlar oyun böyüg yienimci tayfa dikkate almayın

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Ve sen de inanıyorsun. Yok artık. Yuh! Yazıklar olsun sana. Bir de ortalıkta akıllı, zeki ve uyanık diye dolaşıyorsun. Sokaktaki serseri, annesinin elini tutan ilkokul veledi bile inanmaz bu saçmasapanlığa.

Senin gibi aklıevvelleri işte bu şekilde ayakta uyutup kandırıyorlar. Hazreti Mehdi zamanında yaşasa, O'nun pabucu kadar kıymeti harbiyesi yoktur bu bebek katilinin!

3-5 ahmağın putin sevdasına bakıp da bunu tüm ülkeye mâl etmek akıllı adamın yapacağı şey değildir. Hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan, vicdansız âdi aşşağılık bebek katilinin övülmesi vicdansızlıktır. Suriye'de sayısız masum kadın, çocuk ve bebeklerin katilidir bu herif. Sen de bunları ciddiye alıp bir de utanmadan soruyorsun. Sana da yazıklar olsun, onlara da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 24 Ağustos 2024; 17:12:34 >
  • Ukrayna dün gece Rusyada Belgorodu topcu atisi ile vurmus 5 ölü 12 yarali varmis

𝖬𝗂𝗅𝗂𝗍𝖾𝗋 𝖣𝗈𝗄𝗍𝗋𝗂𝗇 (@militerdoktrin1) on X
    https://x.com/militerdoktrin1/status/1827516844724404303

Selamlar.

Putin bana göre zeki adam, başkasına göre zeki olmayabilir veya farklı fikirleri olanlar illaki çıkacaktır, dediğim gibi bana göre zeki adam, ben adamı farklı sınıflandırmıyorum, çok yüksek mertebede görmüyorum, sadece zeki diyorum, bir insana zeki diyorsak bunu çok üst mertebeye koymamız gerekmez, tek kelime aslında, "zeki" adam :) tabi bana göre.

Rusya - Ukrayna savaşında putin istese bana göre çok uzatmadan savaşı bitirebilirdi zaten ilk haftalarda hava kuvvetleri gücünü yitirmiş sayılabilecek bir ukraynayı görmüştük, adamın da ilk hedef aldığı şeyler enerji ve hava kuvvetleri.

Savaşı uzatarak aslında rusya kasalarını doldurdu diyebiliriz, bakın mesela doğalgaz, petrol sıkıntısı oldu yüksek fiyatlardan petrol doğalgaz satışı yapıldı, bununla ilgili tonla haber var, rus gaz şirketi gazprom rekor kazanç elde etti belki de bir çok analiste göre batık düzeyde olan rus ekonomisi savaş nedeniyle biraz daha zaman kazandı diyebilirim.

Ruslar kendi ordusunu da denemiş oldular sahada bana göre, kendi çaplarında eksikliklerini hatalarını kaynak problemlerini giderebilirler bana göre ruslar ukrayana girdikten sonra bu iş sadece ukrayna ile kalmayacak.

Başta da dediğim gibi muhtemelen putin abd seçimlerini bekliyor, trump gelirse zaten açık bir şekilde ukraynadan kaynak bazında çekileceğini söylemişti, kalan sahalar muhtemelen kolay bir şekilde ruslara geçer, harris devam ederse olaylar biraz daha değişecek gibi.

Putini sevdiğim falan yok, övdüğüm de yok aslında, zeki adam diyorum sadece belki alt kabinesi onu yönlendiriyor olabilir, belki kadroda kemik diyebileceğimiz belli başlı insanlarda olabilir bilemiyorum.

• yanlış.

bir kere sovyetler zaten batmakta olan ve yürümesi imkansız bir sisteme sahipti.

rusya ise çok güçlü ve dinamik bir ülke. bu işi hafife almamak gerekir. aslında dünya göz göre göre bir yerlere gidiyor. ve rusya beklediğimden çok daha sağduyulu davranıyor. mesela iran da öyle.

burada ne dersek diyelim gerçek değişmez. dünya batının elinden kayıyor. batı 100 yıl önceki osmanlının durumunda. bunu çevirmek için de kendi akıllarınca büyük savaş lazım.

olay bu. yoksa normal şartlarda böyle bir savaş olur muydu? bunu durdurmak veya engellemek çok mu zordu?

• palyaço cephe genişletmekle iyi yapmıyor, orduyu blüyor

lojistik yolları genişliyor. bunu telafi edecek ne techizat ne de insan gücü var.

bu durumda alan genişlemeside sert karsılık verme durumu ortadan kalkar

belarus üzerinden gelecek bir baskınla almanların 6. ordusuna döner vaziyet

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Sen ne zirvaliyorsun ? Ben her iki tarafida tutmuyorum daha dün Belgorod sehri bombalandi Rus sehirleri savas alanina dönmüs halen daha yok bir sey olmadi modundasiniz asiri Rus yanlilari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 31 Ağustos 2024; 8:55:11 >
  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

Putin aslında Stalin taktiği uyguluyor.... İstese birçok saldiriyi durdururdu fakat durdurmadi. Bunlar sadece işgali meşrulaştırmak için yapılan gözdaglari. ukri lerin hava sahasi ya yok yada çogu imha olmuş durumda kursk denilen yer dümdüz arazi burada hava üstünlüğü olmadan ukri lerin tutunma şansi yok ki. Yani ukri ler istedikleri kadar şu bölgeyi aldik desinler o bölgeyi uzun süre tutamadiktan sonra bir anlami olmuyacak.

• rtx295 R kullanıcısına yanıt

3 günde temizleyeceklerdi güya kursku hep böyle yorum yazan doluydu halen daha Ukrayna kontrolünde.

• Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

iyide yorum yazan kimler? Hayatlarinda gerçek savaş görmemiş kişiler. Ciddiye almaya gerek yok. Savaş bu bazi şeyler olur sonuçta ukri lerin arkasinda koskoca nato var. Nato dediğimiz oluşum öyle 3-5 arap ülkesine benzemez.... şuan ukrayna nin yapabildiği tek şey olacak şeyi uzatmaya çalışmak. gay zelenski biliyoruz ki Rusya istediğini aldigi an ya kaçacak yada asılacak.

Kimse farkında değil ama ukri lerde isteyerek çatışmıyor zaten gay zelenski ve onun yoldaşlari sayesinde insanlar evlerinden eşlerinden oluyor. Şuan zaten bir seçim olsa gay zelenski direk kaybeder. yahudi uşağını kimlerin korudugu belli bir ülkeyi nasil bu kadar hızlı bir şekilde parçalarsin cevabi nato ve yahudi uşagının cebinde...

Aslına bakarsak bu savaşın başlamasi uzun bile sürdü. 2014 de ukri lerin Rus kökenlilere etnik temizlik yapmasi ile başladi. Eğer Stalin zamanında olsaydi şuan ukrayna diye bir ülke yoktu bile. Putin çok fazla slavcılık oynuyor bilinmez belkide eldeki hurdalari eskitmeye çalışıyordur. Malum 50 yıllık tanklarla savaşıyor :D

• rtx295 R kullanıcısına yanıt

adam mı artık kimse mesajımı da sildirmiş.

ruslar bu napoleon'a yaptığı taktiği yaptılar. ele geçen ukraynalılar kendileri anlatıyorlar. bir kısmı almanya'da bir kısmı polonya'da eğitim görmüşler. en son gebertilen natocu alman vardı aralarında.

bir başka gamechanger denilen f16'lar ukrilerin kabul ettiklerinden ile 2 tanesi, daha ruslara 200km yaklaşmadan indirilmiş. ruslar 2 tane de ambarda indirdiklerini idda ediyorlar.

üst üste yığılan ceset videoları var vs.

harika nato taktiği : Kursk'a gir orada 16.000 sayısının altına düşme, direnebildiğin kadar diren!

lakin güneyde sonuç: Toretsk gibi ukrana'nın 15 büyük şehrinden birinin 1/3'ne 10 günde gir :) povotsk şehrini almak üzre ruslar. daha bir çok köyü de son 14 günde aldılar.

ama almanya da kalmak için takla atana bakarsan, rusya kaybediyor.

işin özeti: Kursk'ta yaşayan halkın 80%'i ukrayna kökenli. putin o koridoru bilerek aylardır boş bıraktı. nato da kendince taktik uyguladı.

• Kurks'ta ele geçirilen paralı askeri ruslar, Hindu sanıyorlar. Meğer ispanyol vatandaşıymış.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Putin in kursk u bilerek boş bıraktıgını düşünüyorum. Kursk denilen yer düz arazi oldugu için ve günümüzdeki teknoloji ww2 den çok gelişmiş oldugu için düz alanı kontrol etmek sanıldıgı kadar zor değil. Tabiki karşıda hava üstünlüğü saglıyamıyan bir ukrayna var.

Eh hava üstünlüğü sağlıyamaz isen kara daki birliklerin ilerlese ne olacak ki? Birçogu yem olacak.... Sonuç olarak ne yazık ki nato gene oyuna gelip bu yemi yedi.

Tabi birde ukri ler kursk u vurdukça oradaki ukraynalılar da mevcut hükümetten nefret edecek üstüne ukrayna ordusuna daha dogrusu nato ordusuna düşman olacaklar. Ukrayna kendi halkını vuruyor güzel oyuna geldi. Her zamanki gibi nato ve hiçbir işten anlamayan zelenski nin ileri görüşlülüğü bu kadar.

ww2 den bu yana malesef hiçbiri akıllanmamış. Kursk muharebesinden ders alınmamış ıraq gibi kolayca ilerliyeceklerini zannediyorlar.

Bu savaş uzadıkça bati nin çöküşü gecikecek sadece. Önümüzdeki yıllarda özellikle merkez sag lar bir bir başa geçtiğinde avrupada birşeylerin değişmeye başlayacağini düşünüyorum.

• Hala rusyayı bir cacık sananlar. Rusya ülkesindeki etnik çöplüklerden anca asker buluyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.