Şimdi Ara

RÜYALARIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aslında bu konuya cvp yazılacağı hiç aklıma gelmemişti.
    İlk olarak sevdiğini gören arkadaşlara cvp verim. Ergenlik çağı olayları daha cinsel tecrübeyi yaşamamış insanın ıslak rüya dediğimiz şeyleri yaşaması sanırım genlerimize yazılı olan birşey. :)
    2. olarak ben bu rüyalar için hiç bir çaba harcamadım. Genelde birilerine anlatma isteğim çok olduğu zaman arkadaşlarıma anlattım ve hepsi önce şaşırdılar bir süre sonra sıkıldılar.
    3. olarak daha önce söylemediğim bir rüya çeşidim de var.Uzun olanlar anlatması 15 dak. kadar sürüyordu. yani oladukç auzun . hatta bunların bazı bölümlerini unuttuğum halde.
    Ama bunların içinde uçmayı bilinçli olarak yönlendirip istediğim yöne gitmek anlatması çok zor olan muhteşem güzel bir duygu.
    _DefeatMe_ arkadaşım Deniz göl gibi suyun altında nefes almayı deneyeceğim. Hiç aklıma gelmemişti.

• Bi konuyu unuttum.
    Cumhuriyet. arkadaşıma cvp yazmadım.
    Bir tv programında seyretmiştim. Eğer bir insan ben hiç rüya görmem diyorsa onda bir psikolojik problem olduğu düşünülürmüş. Tam detayları hatırlamıyorum.
    Yani rüya görmek daha sağlıklı bir ruh halinin olduğuna işaret.
    Gerçi daha ben gördüğüm rüyaları genel olarak anlattım. Detaya girince biraz daha var. Şu 1. şıkta anlattığım hep aynı rüyayı görmeyi detaylandırıyım.
    - Devamlı ve çeşit çeşit trafik kazası görüyordum bir dönem.Ara sokaklarda, otoyollarda, hem de testere filmi kıvamında. bunlar oldukça can sıkıcı ve güne kötü başlamama sebep oluyordu.
    - Yurtdışı seyehatinde bir ülke veya şehre gitme ve orda uzun bir süre (1 ay) kaldığımı görme ve önemli yerlerini gezememe.Roma, almanya da bir şehir , amerika da bir şehir. hatta bunları nerdeyse haritasını çıkaracak kadar iyi hatırlıyorum. sokaklarından defalarca geziyorum. Örneğin romanın 1 rüyada bir bölümü bir rüyada diğer bölümü. Bazende örneğin amerikayı hiç görmedim ama sanırım hayalki bir şehrini geziyorum.
    - İstanbul ile kocaeli arasında sahilde araba ile gezmeler. bunu 10 sene önce gördüysem 3-5 sene ara ile tekrarladım.
    Evet şu anda aklıma gelen bunlar.
    İsterseniz daha detaya girerim.

• güzel konu olmuş. rüyalar müthiş şeylerdir. keşke ben de rüyamda uçabilsem ve bunu kontrol edebilsem,sabaha kadar uçardım
    çocukken bir rüya görürdüm,

fatma girik ve cüneyt arkın,önce tartışıp sonra iskele gibi bi platformdan tempra marka bi otomobil ile denize uçarlardı bi kaç yıl arayla görüp durdum bu rüyayı. hatta farklı versiyonları da vardı ama onları hatırlayamıyorum

yaşadığım bi sorun varki beni çılgına çeviriyor. bazen uykuya yeni dalmışken uyanıyorum,ve beynim eziliyormuş gibi oluyor,eğer bu durum bi başlarsa,en az 10 kere falan oluyor.. resmen beynim s..liyor.. nefesim daralıyor. sinir oluyorum. saatlerce uyuyamıyorum.sık sık uyanıyorum.. yaşayan var mı bu durumu?

bir de yüksek bi yerden atlayınca rüyada,çok farklı bi duygu oluşuyor insanın içinde.tam yere düşünce de uyanıyorsun. sanırım buna astral seyahat diyor.

örneğin rüyada buzun üstünde yürüyorsun ve ayağın kayınca tam o sırada gerçekte de ayağın o şekilde oynuyor ve uyanıyorsun. bi keresinde bu yüzden kafamı duvara çarpıyordum. kolumu falan çarptığım da oldu zaten. bunu yaşayan var mı?

• bende ise bunun gibi değilde daha farklı oluyor.Mesela rüyalarımı şimdi hatırlayamıyorum ama hep bir konusu oluyor ve hep bir mesele çıkıyor ve benim buna çözüm üretmem gerekiyor.Rüyamda sanki gerçek dünyada gibi kararlar almam gerekiyor ve rüyanın sonunu görmeden olayı bilemiyorum fakat rüyayı gören benim.Yani beynim kendi kendine senaryo üretip baş role kendisini atıyor ama senaryosunu kendinden gizliyor.
    vallahi enteresan bir beyin yapım var gerçekten beni incelemelerini isterdim.
  • rüyalarım bana o kadar derin geliyor ki sanki gerçekten yaşıyormuşum gibi hissediyorum bazen uyandığım zaman uzun bi süre kendime gelemiyorum rüyamın etksinde kalıp sanki ona göre yaşıyorum

birini görüyorsam derin bi şekilde gün boyu o aklımda oluyor mesela ya da bi yakınımı kötü şekilde görürsem hep onu düşünüyorum

rüyalarımı çok net hatırlıyorum ve yaşıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizza

örneğin rüyada buzun üstünde yürüyorsun ve ayağın kayınca tam o sırada gerçekte de ayağın o şekilde oynuyor ve uyanıyorsun. bi keresinde bu yüzden kafamı duvara çarpıyordum. kolumu falan çarptığım da oldu zaten. bunu yaşayan var mı?
    ,

bu söylediğini bende çok yaşıyorum yaşadığımı anlatamıyorum şu an
  • en son gördüğüm rüyam 7 yaşlarında halen hatirliyorum hayaletlerden korkmamak için kanka olmus birlikte ucuoduk evlerin içinden geçioduk
  • Valla ben genel de öngürü, görüyorum. Çok acaip bişey.

Bir kaç defa rüyamı kontrol etmiştim, gerçekten heyecan vericiydi diyebilirim.
    Uçarken yere çakılma kısımları hariç tabii.
    Ama artık gördüğüm bir rüyayı bile hatırlamıyorum dahası rüya görmüyorum heralde !
    Bana bu işi öğretebilecek var mı rüyalarımı tam manasıyla kontrol etmem için.
  • Bu konuda uzman insanlara danışmanızda yarar var bence :). Yani rüyada bu tarz şeyler hoş tabi ancak danışmakta fayda var. Ben de sayısız rüya görüyorum ki nadiren de olsa bazılarını istediğim gibi yönlendirebiliyorum ancak genellikle rüyalarımda rüya gördüğümün farkında olmuyorum haliyle :). az rüya gören insanlara da oldukça şaşırıyorum. Genelde rüyalarım güzeldir, yatayım bari de biraz güzelinden rüya göreyim, kabuslar uzak dursun ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 12 Aralık 2008; 4:05:05 >
  • hadi ben de anlatim bari

çok az rüya görüyorum ve rüyalarım çıkıyo

mesela şimdiki cumhurbaşkanımızın olucanı görmüştüm orta okuldayken

arkadaşımla aramın bozulucanı görmüştüm

falan filan

ilk uyanınca anlam veremiyorum ama aradan yıllar geçince olay gerçekleşiyo o zaman anlam kazanıyo
    az rüya gördüğümden unutmuyorum

bi arada her sabah görünmeyen birisi dürterek uyandırıyodu ondan da kurtuldum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Bu konuda uzman insanlara danışmanızda yarar var bence :). Yani rüyada bu tarz şeyler hoş tabi ancak danışmakta fayda var. Ben de sayısız rüya görüyorum, az rüya gören insanlara da oldukça şaşırıyorum. Genelde rüyalarım güzeldir, yatayım bari de biraz güzelinden rüya göreyim, kabuslar uzak dursun ama

Kötü kadın müzeyyen seni !

Arkadaşım biz rüya göremiyoz diye niye eziyorsun yahu...

• quote:

Orjinalden alıntı: DeHsHeT

quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Bu konuda uzman insanlara danışmanızda yarar var bence :). Yani rüyada bu tarz şeyler hoş tabi ancak danışmakta fayda var. Ben de sayısız rüya görüyorum, az rüya gören insanlara da oldukça şaşırıyorum. Genelde rüyalarım güzeldir, yatayım bari de biraz güzelinden rüya göreyim, kabuslar uzak dursun ama

Kötü kadın müzeyyen seni !

Arkadaşım biz rüya göremiyoz diye niye eziyorsun yahu...

Ne haddime ezmek ya şaşırıyorum sadece :). Biraz da kişilikle falan alakalı heralde fazlasıyla hayalperest bi insanım ben zaten haliyle fazlasıyla da rüya görüyorum. Merak edip cevap alamayacağım konu bu rüya görüp görmemeyi tetikleyen şeyin ne olduğu

• quote:

Orjinalden alıntı: AurorAbeam

Aklıma gelmişken google amcaya "astral seyahat" yazdım. İlk çıkan siteye girdim ki, "lucid dream" konusunda bu site tavsiye edilmişti. Birçok şey var. Hatta ruhen vücuttan ayrılmaya yardımcı videolar teknikler fln diyordu görsel olarak. Şu an çok etkilendim. Birazdan duş alıp yatıcam. Teknikleri denemeye başlıycam. Ama içimde aşırı ilginç bir şekilde korku-heyecan-mutluluk-hüzün bir arada. Boğazım düğümleniyor sanki... Hüzünlü bir sevinç var içimde çok garip oldum. Sanki ölümün pembe yüzü gibi....

Bu işe kendimizi fazla kaptırırsak ruhsal çöküntü olabilir. Dİkkat etmek gerekir. Çünkü daha uygulamadan çok değişik oldum ya. Anlatılacak gibi değil. Çok değişik duygular bir arada... Arka plandada within temptation çalıyor belki onun da etkisi vardır. Huzura ereceğimi hissediyor gibiyim...

Daha uygulamadan kafayı sıyırıcam ben uygulayınca nolacak acaba

w.t. dinliyorsan kesin etkisi vardır

• quote:

Orjinalden alıntı: tniaskrad

bu işe nasıl başlayabiliriz ? bir taktiği var mı ?
    rüyada uçmak daha doğrusu uçarken bunun farkında olmak ve o heyecanı yaşamak kulağa hoş geliyorda

konuyu açan arkadaş ile hemen hemen aynı yaşlarda sayılırız
    bahsettiği ve gördüğü rüyalarım çoğu doğrudur ve aslı vardır ki
    özellikle 3. sıradaki >>> uçma olayı
    3- Uçtuğum rüyalar: Bu rüyalarda son 4 yıla kadar fazla yükselememe, uçmayı kontrol edemem gibizorluklar çekmiştim. Ama 4 yıldır Rüyamda uçmamı baya bilinçli bir şekilde yönlendirebiliyorum. uçarken nereye, ne kadar yükseğe ve hatta gösteri yapma durumuna bile geldim. Bir seferinde sırtımda insan bile taşımaya çalıştım.çok yükselemedim.

anladığım kadarı ile rüyasında bilinç altına artık hükmedebiliyor, ve
    aynı durumu bende yaşıyorum dersem inanın çok ilginçtir ki rüyamda uçarken çok istemişimdir bir F-16 gibi savaş uçağının hızına erişmek için bayağı ter döktüm!
    ve amacıma ulaştım o şehir senin bu şehir benim istediğim yere hatta başka ülkelere bile dakikalar içerisinde gidebiliyorum
    ayrıca ve havada istediğim artistikleri yapabiliyorum
    kısacası havadaki bir kuşun özgürce uçtuğu gibi rüyamdada kendim uçabiliyorum!

anladığım kadarı ile
    hoşunuza giden güzel bir rüyayı defalarca gördüğünüz zaman aynı rüyanıza zamanla artık müdahale edebilme yeteneğinize erişiyor sanırım!
    mesela rüyada bir süperman gibi uçarken kendimi istediğim yöne yönlendirebiliyorum uçma ile ilgili 100 lerce kez rüya görmüşümdür!
    çok güzel bir his ve heyecan ve zevk duyarken biryandanda tam aksine uçarken çokda korkabiliyorsunuz
    işte bu durumda bilinçaltına hükmetme yeteneğine sahipseniz rüyanızda gelişen tüm olaylara müdahale edebiliyrosunuz

mesela bir şehrin üstünde uçarken havada 2 - 3 takla atarak yere doğru sorti yapabiliyorum.. ve tam yere çakılmak üzereyken eğer bilinç altınıza hükmedemiyorsanız o an çakılıyorsunuz yere ve ölme endişesi ile korkudan uykudan sıçrayarak rüyayı sonlandırarak uyanıyorsunuz..
    ama bilinç altına hükmetmeyi barşaranlar bu güzel rüyaları saatlerce görebiliyor ve uyanmıyor inanın uykusunda 2. yaşamı sürdürüyor sanki 2.yaşamınız var ve doğa üstü güçleriniz var gibi işte onları rüyanızda kullanmak çok güzel oluyor
    sonucundada uzun süren bu güzel rüyadan hiç uyanmak istemiyorsunuz

şuna inanın ki gece uyurken kendinizi rüyanızda birşeyler ile uğraşırken yaptıklarınıza müdahale edebilirsiniz!
    bilinçaltınıza hükmedebiliyorsanız rüyanızda ne yapmak istediğinize o an karar vererek istediğinizi yapabiliyorsunuz
    ama uykuda olduğunuzu ve güzel bir rüya gördüğünüzüde anlayabiliyorsunuz ve rüyanızda işler ters gitmeye başlayınca
    birden gözlerinizi açarak uyanıyorsunuz ki

en çok gördüğüm rüyalardan birisidir bu, ve 3 - 4 saat sürebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 5 Mart 2009; 2:11:35 >

• 3 ay sonra bi cvp gelmiş.
    2009 yılının bana uğur getirdiğini düşünürken, düş kırıklığı getirmesi ile saşkın durumdayım.
    bu 3 ayda karşı cinsle olan problemlerimden dolayı pek rüya göremedim.
    Rüyaların bu konu ile bağlantısı olduğunu düşünüyorum.

Ne alaka diyebilrisiniz...

Aldığım Sonuç...

İnsan mutlu iken daah çok rüya görüyor. bu rüyaların içeriği ne olursa olsun.
    Mutsuz insan rüyasız insan....

Düşünün bir. katılıyormusunuz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: selim69

3 ay sonra bi cvp gelmiş.
    2009 yılının bana uğur getirdiğini düşünürken, düş kırıklığı getirmesi ile saşkın durumdayım.
    bu 3 ayda karşı cinsle olan problemlerimden dolayı pek rüya göremedim.
    Rüyaların bu konu ile bağlantısı olduğunu düşünüyorum.

Ne alaka diyebilrisiniz...

Aldığım Sonuç...

İnsan mutlu iken daah çok rüya görüyor. bu rüyaların içeriği ne olursa olsun.
    Mutsuz insan rüyasız insan....

Düşünün bir. katılıyormusunuz..

Doğruuu..
  • buda benm rüyam

RÜYALARIM
  • ben küçükken bir rüya ya da hayal görürdüm bunda bir amacım olurdu tarif edemem sanki hortum gibi birşeyin ucuna ulaşmak zorunda kalırdım çok büyük konsantre gerektiren bi işti ve her seferinde beceremezdim patlama gibi birşey olurdu ezilme gibi birşey tarifini edemem ama çok rahatsız ederdi ve uyanırdım rahatsızlık sürerdi bu en çok ateşlendiğimde olurdu hatta birgün çok hastaydım yine o şey oldu yine patlar gibi olan şey oldu ben çığlık çığlığa uyandım delirdim resmen çok iyi hatırlıyorum yastıkları fırlattım her tarafa bağırıp çağırıyodum titriyordum zangır zangır annemle babam sakinleştirdi 10 dakika içinde falan kendime geldim. bu hayal gibi şey zaman zaman oldu bir gün yine hastaydım bu rüya-hayal gene olmaya başladı ama farkındaydım ve görmiycem bunu dedim yok böyle birşey dedim kendimi zorladım ve uzaklaştırdım zihnimden o günden sonra birdaha hiç o şeyi görmedim.

• ACABA BELLİ ZAMANLARDA MI DAHA ÇOK RÜYA GÖRÜORUZ. HİÇ DÜŞÜNEN OLDUMU?.
  • Rüyalar bilinçaltının dışavurumudur demiş Freud.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.