Merhaba 300 watlık rüzgar türbini enerjisinden faydalanıp sonuçta 4-5 tane led projektör yakmayı düşünüyorum.
1. Yol: Aküden alacağım 12 volt ile toplamda 60-80 wat 3 adet 12 volt led projökter ve 12 voltluk fotosel sensör takarak gece otomatik olarak yanmasını sağlayacağım.
2. yol: Aküye bağlayacağım 12 volt 220 volt çevirici 200-300 watlık fansız inverter ile 220 voltluk toplamda 60-80 wat led projökter ve 220 volt fotosel sensör takarak gece otomatik olarak yanmasını sağlamak.
sizce bu töntemlerden hangisini uygulamak aküden alacağım enerjisini daha verimli ve uzun kullanılmasını sağlar.
Kısaca bu iş için aküden sonra, DC elektrik ve ürünler mi kullansam yoksa AC elektrik ve ürünlermi kullanmak fiyat verim ve daha fazla enerji açısından daha iyi olur.
Teşekkürler
R.enerjisi ile akü şarj etmek için AC akım kullanılmaz.İlla DC akım kullanılır.AC üretim diyot grubu ile doğrultulur,filtrelenir,şarj ünitesi kontrolu ile akü şarj edilir.
Kullanımda ise ışıklandırma aküden uzak ise 220V'a yükseltmek daha verimli olandır.Evet öyle bir UPS işinizi rahat görür.12V kullanımda akım yükseldikçe kayıp katlayarak çoğalır.
Cevap için teşekkürler.
Türbin kısmını yanlış ifade ettim herhalde. Rüzgar türbini AC 3 faz+şarj cihazı (3 faz giriyor) aküyü şarj ediyor ve akü sistemi mevcut...Aküden sonraki kısmı sormak istemiştim.
Aküye uzaklığı 4-5 metre civarında...Bende AC olarak düşünüyordurm. Demekki genel olarak AC olması daha avantajlı olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: cemabay
Cevap için teşekkürler.
Türbin kısmını yanlış ifade ettim herhalde. Rüzgar türbini AC 3 faz+şarj cihazı (3 faz giriyor) aküyü şarj ediyor ve akü sistemi mevcut...Aküden sonraki kısmı sormak istemiştim.
Aküye uzaklığı 4-5 metre civarında...Bende AC olarak düşünüyordurm. Demekki genel olarak AC olması daha avantajlı olacak.
Bende teşekkür ederim. Mesafe 4-5 metre olursa bu kısa mesafedir voltaj yükseltmeye değermi acaba?Ben daha uzun mesafe olarak tahmin ederek yazmıştım.
Ör;1,5 mm.lik iletkenle 5 metre mesafede 10amper akım taşınırsa iletken kayıbı toplam 5watt eder.20amper akım taşımada 20watt kayıp söz konusudur gibi. Kıyaslarsınız,uygun olana karar verirsiniz.Kolay gelsin.